icon

Ako sa vyrovnať s neschopným svokrom v domácnosti?

29. apr 2024

Ahojte mamicky, berte to ako vylev/ vyrozpravanie, je to taka lahsia tema na citanie 😀
Mozete potom napisat ako by ste k takemu cloveku pristupovali vy.

Mam svokra, ktory je na dochodku. Ako pracujuci pracoval posledne roky na vyssich poziciach (riaditel), ale... ja asi nepoznam neschopnejsieho chlapa, popravde. On sa stale stavia do pozicie ako vsetko vymysli, opravi, ale vsetko robi tak prekomplikovane a dlho, ze by to medzitym opravili aj moje male deti. Najhorsie je ze sa sam vystatuje aky je strasne schopny, sikovny, co vsetko vie opravit, stale sam seba dookola chvali. Ale co je asi najhorsie je, ze absolutne nikomu nedovoli pomaly ani vymenit baterky v detskej hracke. Uplne nas ostatnych dehonestuje, ze napr. vyderieme zavit na srobe. Tak s tou hrackou odide na hodinu do dielne, aby vysroboval 1 srob a vymenil baterky. Naozaj baby, hodinu. Nedovoli sa nam ani pozriet na to, ked nieco nejde, hned nam to vezme a my vieme ze sa s tou vecou mozeme na par dni rozlucit 😀 jeho manzelka (svokra) je mimochodom fakt skvela, laskava a pohodova zena, myslim ze ma omnoho viac rozumu ako on, aj vela veci si sama vyriesi po svojom a rychlo a efektivne a on jej to potom zoberie na mesiac do dielne, kde to opravi po svojom, lebo svokrine riesenie nebolo dostatocne dobre. Raz aj ona stratila nervy a nakricala na neho (este kym pracoval), ze ako moze takyto neschopny clovek menezovat nejaky podnik 😅 A teraz cez vikend synovi prestali fungovat zvuky na auticku, dochadzali tam baterky, ale on to uzavrel ze to je reprakmi, lebo ved baterky skusal a su ok. Tak sme sa nikto z ostatnych dospelych ani neodvazili navrhnut, ze ved skusme dat nove baterky a uvidime ci su to repraky ci baterky 😀

je to sice cele aj trosku smiesne, ale fakt neviem aky zaujat postoj k takej osobe, ked vas ostatnych zhadzuje, berie vam z ruk veci co moze on zobrat do dielne a odist na pol dna prec, a tvari sa ako majster sveta. Ja akosi k takej osobe nedokazem mat prirodzeny respekt, ked vidim ako dehonestuje vsetkych okolo seba.
Jaj a napisem, ze vseobecne este zastava nazor, ze zeny su technicky neschopne, nevedia soferovat, vsetci mladi nic nevedia a su neschopni (iba starsim panom v akomkolvek odbore sa da verit), muzi nevaria a nestaraju sa o deti, to robia len zeny preto, lebo ich to bavi... atd atd 🥲

Dakujem za moznost sa rozpisat, uz len to trosku pomohlo 🙂

h2
29. apr 2024

Ako to, že sa mu hračka tvojho dieťaťa vôbec dostane do rúk? Veď keď sa vybijú baterky, vymením a nikoho o tom neinformujem. Píšeš "Tak sme sa nikto z ostatnych dospelych ani neodvazili navrhnut..." a prečo ste sa neodvážili???

nivea777
29. apr 2024

Svokor neschopný a ty si asi jednoduchšia. Pardón za názor,ale aby si dospelá žena nevedela povedať? 🤣 Aby sa dokonca neodvážila? Vybili sa baterky, idem ich vymeniť a hotovo. Bude mi brať hračku z rúk? Tak mu poviem svoje a basta,ja by som mu to povedala tak,ako to je,že nemáte čas čakať týždeň pokiaľ to on vymení.

autor
29. apr 2024

@nivea777 no to bola ich hracka, nie nasa. U nich doma, takze aj baterky by boli ich

autor
29. apr 2024

To je skor o tom, ze sa s nim nikto nema chut uz pustat do konfrontacie, lebo aj ked mu dokazeme, ze sa mylil, tak aj tak ma ostatnych za debilov.

matullienka
29. apr 2024

No pokiaľ sa jedná o ich veci tak by ma to netrápilo nech si ich opravuje aj po zvyšok života. akonáhle by jednalo o naše veci respektíve hračky našich detí tak ho uzmnim nech sa láskavo nestará, my si svoje veci opravíme sami. Ak aj nie nie je to jeho starosť tak nech to láskavo nerieši

melanta
29. apr 2024

Takže dieťa má u svokrovcov nejaké hračky. A keď ste tam na návšteve a niektorá tá hračka sa pokazí, tak ti prekáža, že svokor to chce opraviť? Ako fakt? Veď nechaj ho tak. On bude spokojný, že je užitočný a pokým bude v kutici opravovať, vy nebudete musieť počúvať jeho otravné reči. Veď to je úplné win - win.

luccija
29. apr 2024

Haha môj svokor by sa ani nepokúsil o opravu on všetko hádže do koša a moj muž tiež také technické veci nevie, ale zase takéto maličkosti áno.U nás, keď fakt niečo treba navrtat lampu na fasádu, spojazdniť čerpadlo na vodu tak si volá chlapov z práce🙂alebo môj otec príde.Ber to tak, že tvoj svokor aspoň má snahu áno, niekedy to nestojí za tie nervy, ale aspoň má zábavku.
Inak to vôbec nič nemá s IQ a pracovným postavením kamarátkin otec je v dozornej rade, študovany pán a v takýchto veciach je úplne stratený on všetko robí podľa návodu s každým sa pohada, cholerik.Moj otec zase postavil dom, vie si veľa veci spraviť sám či auto, opraviť nejaký prístroj spajkovat, zvarat a môj muž nic pre mňa to bol šok🙂)ja tiež považujem môjho muža za neschopného technicky uvazovat a manuálne pracovať.Co už každý je na niečo iné.A svokra len rešpektujte veď nech to opravuje aspoň je kľud🙂

suzitok
29. apr 2024

Aj môj bol taký, presne viem, o čom hovoríš...ja ťa plne chápem...5minútové veci robil dve hodiny, ale mal z toho radosť, my sme ho nechali tak, nech má dobrý pocit. Zakázali sme mu ale robiť čokoľvek u nás po tom, ako vymieňal batériu 12 hodín.

autor
29. apr 2024

@suzitok no u nas chcel ist pred dazdom fenovat cerstvo polozenu dlazku na zakrytom schodisku, aby to radsej rychlo uschlo 🥲

autor
29. apr 2024

@luccija ja respektujem ze ma zabavku, jeho to bavi, on to robi rad. My sme radi, ze ma hobby, ale najhorsie je potom o tom pocuvat ako nam dopodrobna opisuje ako nieco perfektne vymyslel a zial fakt sa to neda pocuvat. To je asi ten najvacsi kamen urazu.

nitka1157
29. apr 2024

Toto presne u nas.vsetci sa mu boja cosi povedat lebo vybuchne a hned je hadka.ja ked nemusim sa s nim ani nerozpravam ked je taky dokonaly mozes povedat hoci.co aj tak je zle

danica2711
29. apr 2024

to, že sa mu nedokážeš vzoprieť ty a predovšetkým jeho syn (ak ide o vaše veci) by som vedela ako-tak pochopiť jedine v prípade, že bývate u svokrovcov a oni vám všetko platia. Vtedy by sa dalo povedať, že koho chlieb ješ, toho pieseň spievaj a nemáte nárok sa sťažovať, pretože ste sa dali kúpiť. Ale ak to tak nie je, tak si uvedomte, že ste dospelí! No tak sa niekoľkokrát pohádate, no a čo, aspoň sa vyčistí vzduch a svokor si uvedomí, že váš život je váš a v ňom si budete zaobchádzať so svojimi vecami tak, ako uznáte za vhodné vy a nie on

luccija
29. apr 2024

@danica2711 prečo sa treba za každú vec hádať a hrotit?chcel to opraviť, tak nech sa hrá.

luccija
29. apr 2024

To ber s rezervou asi sa nemá komu vyrozprávať svokre ide na nervy a vy ste vďační divaci.Vela ľudí čo boli na vyšších funkciách a sú v dôchodku potrebujú mať tú dôležitosť🙂ja mám o pár domov doktora na dôchodku čo prišiel z paneláku a ten tiež len trepe o ničom a všetkému sa čuduje momentálne naháňa krtka po záhrade a chodí mi ukazovať aký plasic kupil, ale tak aspoň je sranda.

lucy_ms
29. apr 2024

ja mám podobnú svokru, všetko jej trvá dlho, praženicu dokáže robiť pol hodinu, čiže na jednej strane ťa chápem. na druhej strane sa pozri na svokra. ostal na dôchodku, kopec času a možno ani on sám nevie, čo s ním, potrebuje sa cítiť užitočný. tak ho nechajte. prípadne mu vybavte dielňu a dajte projekt, nech sa bavká.

januska12323
29. apr 2024

Pozháňajte pokazené veci z celého paneláku a nech sa hrajká. On sa bude cítiť užitočný, vy budete mať od jeho rečí pokoj a všetci budú spokojní.

autor
29. apr 2024

@januska12323 jo, to je super napad. Nieco podobne uz robime, ale asi to treba spravit vo velkom 😀

simca06022011
29. apr 2024

Neberte mi vec z rúk. Urobím si to sama. Ďakujem. Bohužiaľ toto poznám a nič iné ako zatrhnut, s svoje veci nedať nepomôže. Rivnako keď niečo chcem aby bolo hotové musím to spraviť sama a rýchlo, inak sa nedozijem. Napr také zo života: garniza sa montovala dva dni, alebo prebaľovacia komoda prišla keď už dom bola v pôrodnici. Nebolo dobre:D komplet kovania, šrobiky, diery nové .. :D zábavka na celý deň... ja som postieľku a skriňu sama za chvíľu zložila predtým:D los retardos.... mimochodom urobil dieru do stropu q opravoval to doteraz.. 5 rokov.... minulý týždeň v nedeľu som dohodla majstrov, v izbe prerobili elektrinu, zavreli dieru, opravili sadrokartóny, vymalovali = cca 3 dni po par hodín. Zduty bol môj chlap celý týždeň:D
Za mňa žiadne hry ani nič podobné = dospelý človek nech sa uvedomí.

natiblaskova
29. apr 2024

Keď s takým niečím začne treba povedať dedo chceme to teraz nie za týždeň 😁pekne s úsmevom podrypnut 🙂

simca06022011
29. apr 2024

Nech si nájde tvorivé kutilske hobby. Môj otec vyrába veci z betónu, moja mama z látok vlny a kadecoho rôzne dekoračné veci, dá.sa.tvorit z dreva, vyrábať kadečo... nech.si tvorí a robí... A vymýšľa. Inšpirácií milión na nete . A môže aj orwdavat ak by bol veľmi produktívny:D ale tak aby neobjednával fungovanie :D nebude mi zakazovať meniť baterku alebo čokoľvek lebo on to vie lepšie:D

mamina7070
29. apr 2024

alenprosim ta tak ako ti pisu vezmi pokazene z materskehomcentra domu atd a dovlec mu to nech sa hra
kto se hra nezlobi 😂

animus
1. máj 2024

Pri povahe akú má, by som bola rada keby sa na hodinu ide "hrať" a mám od neho pokoj 🙂 na návšteve by som ani bez pokazenej hračky nechodila 😂

luzv
1. máj 2024

@melanta Autorke ide aj o sposob komunikacie,zhadzovanie. Nielen o opravu. Neviem si predstavit zit v bliizkosti takeho cloveka Asi by sa syn mal s nim porozpravat.

autor
1. máj 2024

@luzv ty si to jedina spravne pochopila. Ze sa bavka, to nikomu nevadi. Uz si vsetci zvykli, ze to tak je, ze je poldna prec. Ale ten sposob komunikacie a spravanie je hrozne. Rozmyslam ci nejde o narcisticku osobnost.

ella1234
1. máj 2024

Pobavilo 😁😁 mega by som cakala kedy sa niečo pokazí nech to moze pol dna riešiť ze preco to nejde 😁😁
"milujem" takých ľudí čo su múdri ako radio a na vsetko musia ísť obklukou 😁
Z toho ako si to napisala to skôr vyznie vtipne, ale riešiť takéto veci a počúvať nejakého mudrlanta každý deň ak to takto máš kvoli tomu ze došli baterky by som ale nechcela 😬