icon

Nie ste si istí svadbou? Zistite viac tu!

31. jan 2025

Ahojte, chcem sa vyrozprávať možno nejakú radu si prečítať.
Partner nadhodil tému svadby no vo mne sa bijú pocity. Cítim sa na svadbu ešte mladá :D aj keď viem že už by asi aj bol čas. (mám 26, partner 37, spolu sme 5 rokov) Ľúbim ho, chcem v tomto vzťahu pokračovať ale vo vnútri mám pocit že si ho nechcem vziať, neviem prečo. Samozrejme som mu to nepovedala, reagovala som že samozrejme časom aj svadba bude. Mala niektorá z vás podobné pocity?

Strana
z2
doriiis
31. jan 2025

Ja nie som vydatá.Nie preto,že si svojho muža nechcem vziať.S mužom problém nie je.Ja proste iba netúžim po svadbe.🤷🏻‍♀️

crazy_cat_lady
31. jan 2025

za seba poviem, ze nie. ja som bola s uz teraz manzelom spolu asi styri roky, kym ma poziadal o ruku. medzicasom sme vybavili hypo, takze toto bol len dalsi posun vo vztahu.

zalezi,ako si nastavena. ja napriklad v 26tich som skoncila VS a na svadbu som nemala ani pomyslenie :D

michaela789
31. jan 2025

Nie. Dávno pred svadbou som vedela, že si priateľa (teraz už manžela) vezmem a bola som s tým úplne vyrovnaná, bolo to pre mňa asi také prirodzené ako umývať si zuby.
Ak sa na vydaj necítiš, neignoruj to. Nič také ako "predsvadobná nervozita" nie je. Sú len dôvody na pochybnosti a ak tam sú pochybnosti tak najskôr tie treba vyriešiť.
Ak si spokojná bez svadby, môžete žiť len v partnerstve. Ak to, samozrejme, vyhovuje aj jemu.

autor
31. jan 2025

@crazy_cat_lady nepotrebujeme riešiť spoločnú hypo, nehnuteľnosť máme každý svoju, deti tiež momentálne neplánujeme ja k tomu asi ani dôvod nevidím

silvike
31. jan 2025

"...vo vnútri mám pocit že si ho nechcem vziať, neviem prečo. Samozrejme som mu to nepovedala, reagovala som že samozrejme časom aj svadba bude."
...toto hovori za vsetko. Uprimnost a dovera neskutocna 🤨 V podstate ho totalne zavadzas. Preco mu nepovies na rovinu, ze sa na svadbu s nim necitis ? On bude s tebou rok, dva tri s vidinou ze si ta raz vezme za zenu a ty uz teraz vies ze s nim svadbu nechces. Moj nazor je, ze keby si niekde vo vnutri citila, ze je to ten pravy ani by ta nenapadlo, ze v 26r. si primlada.

autor
31. jan 2025

@silvike ja ho neťahám za nos, však s ním chcem zostať len na svadbu nemáme ani dôvod

lienka.7
31. jan 2025

@autorka pozrime sa na to opačne, co tu radia ženy ženám, ktoré sa chcú vydavat, ale chlap sa nechce ženiť.
Rádia, aby mu žena povedala svoje pocity a teda pokiaľ je pre ne svadba alfou a omegou, tak radšej nech hľadajú inde. Cize určite byt ku chlapovi úprimná, ze to proste nechceš. Inak snáď to nemáš len nejako popletene, lebo keď mu toto povieš a neskôr si to "rozmyslis", tak potom ta zase "do prdele" môže poslať on a v 30tke tu budeš vypisovat, ze si ta teraz nechce už vziať... a za mna, tieto postoje ste už mali mať dávno vydiskutovane, potom by ste nemuseli vzajomne jeden s druhým strácať čas.

bessie12
31. jan 2025

A to musíš mat nejaký extra dôvod na to ?? My chceme spečatiť našu lásku aj oficiálne. Aby sme boli aj papierovo rodina. Sme spolu takmer 4 roky. Presne na naše výročie sa berieme.
A nemyslím si, že na svadbu primlada. Je to normálny vek na to. Keby si mala 18-20 r, tak by to bolo trochu iné.

pralinka25
31. jan 2025

a co je ten dovod? podla mna ziaden dovod neexistuje iba ten ze si toho cloveka zobrat chcem. ci?

ina2405
31. jan 2025

Dôvod je, že on si ťa chce vziať. Či čo má byť dôvodom v dnešnej dobe, nestačí chcieť? Deti? To sa dá aj bez sobáša. Majetky? Poistiť sa to dá aj bez sobáša.
Dôležité je, že ty nechceš a mala by si byť úprimná k chlapovi. Presne to tu ženy veľakrát píšu "partner povedal, že časom svadba bude" a vysvitne, že to nebola pravda. Inak ja som vedela od začiatku randenia s mužom, že si ho chcem vziať. Poznali sme sa dlhšie.

oranzovyvevericnik
31. jan 2025

Ako netahas? On chce svadbu a ty nie. Oklamala si ho , že svadba časom bude. Zavadzas ho. Pokiaľ svadbu určite nechceš, bolo by fér keby o tom vie.

maranta_leuconeura
31. jan 2025

A predstavujes si s nim buducnost? Lebo aj bez deti a hypoteky je v tom pripade svadba dobry napad (vybavite za seba na uradoch dost veci len z titulu ze ste manzelia, info o zdravotnom stave ked skonci jeden v nemocnici, danove vyhody ak jeden nepracuje, vdovsky dochodok atd).
Lebo je rozdiel necitit sa na svadbu ako udalost so 100 ludmi a necitit sa na svadbu kvoli tomu, ze nevies ci si chces zobrat tohto konkretneho cloveka...

autor
31. jan 2025

@lienka.7 však veď toho sa bojím že časom možno budem chcieť aj ja a čo potom, nikdy sme sa o tom nebavili mne to ani nenapadlo že by som po svadbe túžila a nenapadlo mi že s tým príde on

maranta_leuconeura
31. jan 2025

A ak s nim chces byt ale bez svadby, tak podla mna je fer mu to povedat na rovinu. Ze nevidis vyhody v manzelstve, pripadne nech da on svoj pohlad, preco to chce. Nie frazy hej hej raz urcite. Take sa hovori otravnej susede co ma blbe otazky, nie zivotnemu partnerovi

nikoleta999
31. jan 2025

A vieš aj ten dôvod prečo tú svadbu nechceš ? Lebo ja na jeden strane chápem, že sú ženy, ktoré sa netúžia vydávať v bielych šatách mať svadbu ako z rozprávky a všetky tieto veci okolo toho ... Či toto je ten dôvod prečo svadbu nechceš, nemáš rada tieto ceremónie alebo v čom je problém ? Pretože svadba sa dá spraviť aj o 2 svedkoch a hotovo ... Ale ak to celkovo cítiš tak, že nechceš s ním svadbu, čiže zdieľať jeho priezvisko a byť raz rodina, tak je očividne niekde problém a asi ho neľúbiš dostatočne ...

jaond19
31. jan 2025

A co konkretne nechces? Meno si mozes nechat take iste, obrad mozte vybavit za 20 minut so svedkami. Stát vas to nemusí nic, ani prstene nemusite nosit. Vpodstate to nikto okrem 2 cudzich ludi nemusi tym padom ani vediet. A svet sa tocí dalej. Akurat budete mat o "papier" viac, v instituciach znie lepsie manzelia nez "partneri" a v nemocnici ta medzi dvermi neotocia ze ti nedaju info ked tam bude chlap lezat.... co sa mne teda ako "frajerke" stalo roky dozadu, nasa dcera ktora bola so mnou mi bola "prd platná".

svetlonos
31. jan 2025

Pouvazuj prečo si ho nechceš vziať. Chceš si ešte užiť, cestovať, mat iných mužov? Alebo je niečo zasadne v jeho chovani, co ti vadi vo vztahu. Ja som raz bola zasnúbená aj s briliantivym pekným prsteňom. Bolo mi ale vseliako keďže ten vzťah bol veľmi turbulencie. Rozišli sme sa cadom.

S mojim teraz už muzom to bolo úplne jasné. O svadbe sme často hovorili. Bola som v 5 mesiaci a tak večer som pivedala, ze nechcem čakať už nech sa vezmeme. Usmial ze dobre 🙂. Agentúra za 6 týždňov vybavila sobáš, mali sme dvoch svedkov z rodiny a super deň. Pre nás to bol síce "len" papier ale veľmi dôležitý. Zijeme obaja mimo nás rodny štát a zjednodušili nám to dosť veci. Pre nás ten len papier bol a je dôležitý.
Nemala som pri nom ziadne pochybnosti - jedine ze to nestihneme do pôrodu 😂 Nebyť tej agentúry, veru ani nestihneme.
Síce sme už mali po 30tke ale aj keby som mala 26 tak pochybnosti nemám. Boli sme spolu 4 roky pred svadbou.
Preto ti píšem, pokial mas pochybnosti, zisti prečo. A povedz mu ako to je. Ak s nim nechceš ostat, povedz mu to co najskôr. Aj vek ta môže u vážne zohrať podstatnú úlohu.

katica06
31. jan 2025

Nie, určite nie. Dávno pred svadbou som vedela, že ako k tomu dôjde tak moja odpoveď bude áno. Vzali sme sa po 27mes známosti a skoro 2r spolužitia.
Bolo.by dobre aby ste si čím skôr vydiskutovali kam smeruje váš vzťah, lebo mám dojem je v tomto nie ste jednotný. Napríklad dieťa píšeš že teraz neplánujete(on by možno po svadbe chcel) keď si to rozmyslíš o 5-10r tak potom bude čo? V mojom okolí už chlapi v jeho veku chcú kľud. Nie, neprespaté noci, večne.plačúce kolikové bábo a mohla by som pokračovať.

lavender94
31. jan 2025

S čím si si nie ista? Je to zdrap papiera, ktorý vo vašom vzťahu absolútne nič nezmení.
V minulosti to niečo znamenalo, ale dnes je to len formalita.

kaca222
31. jan 2025

Ja tiež nie. Nepochybovala som ani na sekundu a po roku vzťahu som začala túžiť aj po dieťatku. Sme spolu 10 rokov a nikdy som nepochybovala.
Nemusí to byť tvoj prípad, ale kamarátky, ktoré tvrdili “neviem, či sa už chcem vydávať”, “neviem, či chcem deti” dnes už s tými partnermi nie sú, rodiny založili s takými, o ktorých nepochybovali ☺️

miko_matata
31. jan 2025

ked si ho nechces vziat teraz, nebudes si ho chciet vziat ani neskor - moj skromny nazor
pre mna hlavne prilis velky vekovy rozdiel, si s nim sice 5 rokov, ale on je vekovo uplne inde, nech to vyzera hocako super teraz
deti momentalne neplanujete, ale tak ty mas cas. Ale co ak povie, ze po svadbe by rad zacal pracovat na dietati? Co ty nato? Kolko bude chciet cakat na to dieta, on bude mat za par rokov 40, ty ledva 30.

lucia13022023
31. jan 2025

Ja nie, vedela som, že chcem byť jeho ženou a nosiť jeho priezvisko.. Ale, keby mame mat klasickú svadbu, vtedy by som mala také rôzne pocity.. Pamätám si, ako sme sa začali baviť o svadbe, o ľuďoch, priestoroch a mne až zle prišlo. Som sa rozplakala, že ja sa nehcem vydávať. Ale nie ze by bola chyba v ňom, ale proste to cele okolo svadby mi nie je príjemné. Tak sme utiekli a zobrali sa v Taliansku 🤣najlepšie rozhodnutie.

ahhola
31. jan 2025

Jee pre teba stary. Na to si mala mysliet na zaciatku. 🤔

euka210
31. jan 2025

Nie, mna klasicky poziadal o ruku a ja som bola uplne happy. O pol roka sme mali svadbu. Ja 26r, on 31r.
Tvoj uz ma vek, ze si chce zalozit rodinu, je to prirodzene.

michaela789
31. jan 2025

@lucia13022023 tiež sme mali malú svadbu.
Ani po rokoch nebanujem. Doteraz keď niekto chystá bašavel pre 100 ľudí tak ma v duchu krčí už len z tej predstavy 🙈 sestra pri vybavovaní schudla 4 a pol kila, takže posledné dni pred sobášom riešila k tomu všetkému ešte aj to že jej nesedeli šaty 🙈
Ja by som to nedala. 😅

evcagabi
31. jan 2025

Ani ja nie som si ista svadbou preto som to mojmu hned povedala. Proste sa nikdy vydat nechcem

lucia13022023
31. jan 2025

@michaela789 ani ja. Akože rada chodím na svadby ale k druhým 🤣🤣🤣 sama by som takú veľkú nechcela mať. To už radšej žiadnu.

viky173
31. jan 2025

Nie, nemala som taky pocit, vedela som, co chcem a s kym. Ak v tom nemas jasno a mas pochybnosti, tak do toho radsej nechod.

kaktusik007
31. jan 2025

dvakrat som mala taky pocit - raz to bolo presne tak ako pises, to bol prvy rozvod. A druhy krat to bolo take to tusenie, ci touto svadbou predsa len robim spravnu vec a nemala by som nabrat odvahu ju zrusit ako som chcela tu prvu -- hold, zobrala som si ho a som rozvedena druhy krat.

daniela823
31. jan 2025

Prepáč ale po 5 rokoch?

Strana
z2