icon

Nový partner pri dieťati s autizmom

karin1991
15. júl 2025

Dobrý deň milé mamičky môžem sa spýtať,so zatial manželom ( s ktorým už nebývame ) a čoskoro sa budeme rozvádzať máme skoro 5 ročnú slečnu s autizmom... Ešte keď sme spolu boli tak pri hádkach mi rád prízvukoval ako ma žiadny nebude chcieť keď mám dieťa s diagnózou... Môžem sa Vás spýtať z vlastnej skúsenosti je pravda že už je veľmi malá pravdepodobnosť stretnúť partnera ktorý bude brať hlavne moje dieťa? A našli ste si ich kde? Ja mám možnosť jedine na internete ... ale to je také ja neviem ... divné ... Ja sa za malú nehanbím len neviem asi sa bojím toho odmietnutia ... Alebo aj to že mu zničím tým život alebo ako to nazvať ... predsa je to iné ako pri " zdravom " dieťati ... Alebo len ja to mám zle uložené v hlave? Ja nepotrebujem hneď vzťah ale aspon s niekým si popísať .. Vypadnúť chvíločku z reality 🙄
Ďakujem za odpoveď ❤️

oriesocek
15. júl 2025

prepac, ale hned ma napadla otazka a on si ako plánuje niekoho najst, ked ma dieta s diagnozou? jeho budu chciet a budu stat v rade? skor ti napisu baby, ktore niecim takym presli - ja som mala syna (ako vdova) a nasla som si manzela. ale syn nemal ziadnu diagnozu.

kacena4
15. júl 2025

za mna (mam 2 PAS) je to vysoko individulane treba si hladat partnera na spravnom mieste, napr. veriaci su naklonenejsi a trpezlivejsi s dietatom s dg. takze tu si vies lahsie najst partnera ktory by nemal problem prijat aj taketo dieta, na druhej strane na nete ci v bare takychto "otvorenych" ludi je pomenej drzim ti palceky v dalsej ceste zivotom a ano je to o nastave si to v hlave

anonym_68faa1
15. júl 2025

záleží aký je ten autizmus.
nie je autizmus - ako autizmus.
niektoré deti s autizmom sú pomerne vzdelavateľné, iné ani to nie. nedokážu okrem kričania a záchvatov paniky žiaden kontakt naviazať.
áno môžeš mať problém - nie každý zvládne mať v domácnosti postihnuté dieťa. väčšinou muži dávajú otočku len čo počujú slovko postihnuté dieťa.

anonym_456497
15. júl 2025

@karin1991 prečo si nepíšeš s kamoškami? Prečo je nutné hneď skákať do ďalšieho vzťahu? Ja toto nepochopím.. Nikdy som po rozchode neriešila ďalší vzťah.. V podstate som po žiadnom rozchode žiadny vzťah už ani nechcela 🤣
Ale teraz ako matka, by som sa zamerala na svoje dieťa a teda nový, cudzí chlap by to mal v mojom živote extrémne ťažké.. Áno je to možno mojou povahou, ale teda ty sa ešte len budeš rozvádzať a už riešiš ďalší vzťah.. Prepáč.. Nechápem

denkabemommy
15. júl 2025

@karin1991 čoby dieťa s diagnózou, niektorí by ťa chceli aj s manželom. Akože na takéto reči sa prečo fixuješ? Ale teda najskôr by som si dala asi život doporiadku, trošku sa zamyslela aj nad sebou, prečo prišiel rozvod, zapracovala na svojich slabých stránkach a potom až niekedy o pár rokov riešila ďalší vzťah

pininka1
15. júl 2025

Poznám jednu pani, chlapček rozhodne nie je najľahší stav a nasla si nového partnera, už sa budú brať. On sa krásne stará o toho chlapčeka a vidno ako ich ma veľmi rad. Mnoho vlastných otcov nezvládne situáciu a cudzí ich zastúpia oveľa lepšie. Netreba počúvať reči zatrpknuteho ex, držím prsty.

karin1991
autor
15. júl 2025
@oriesocek

prepac, ale hned ma napadla otazka a on si ako plánuje niekoho najst, ked ma dieta s diagnozou? jeho budu chciet a budu stat v rade? skor ti napisu baby, ktore niecim takym presli - ja som mala syna (ako vdova) a nasla som si manzela. ale syn nemal ziadnu diagnozu.

@oriesocek on planuje ze s malou bude sem tam chvilku 🤷🏼‍♀️ nikdy sa nejak extra nestaral teraz najnovsie ho mala odmieta takze on si je slobodny a ja sa o vsetko staram ... takze asi takto to ma naplanovane

karin1991
autor
15. júl 2025
@denkabemommy

@karin1991 čoby dieťa s diagnózou, niektorí by ťa chceli aj s manželom. Akože na takéto reči sa prečo fixuješ? Ale teda najskôr by som si dala asi život doporiadku, trošku sa zamyslela aj nad sebou, prečo prišiel rozvod, zapracovala na svojich slabých stránkach a potom až niekedy o pár rokov riešila ďalší vzťah

@denkabemommy prisiel lebo nezvladal malej diagnozu vsetko bolo len na mne ... nebavilo ma starat o 2 deti ... stacila mi mala ... a asi to bude tym ze niekolko rokov som pocuvala ako si nikoho nenajdem a nejak mi to v tej hlave zostalo ...

anonym_68faa1
15. júl 2025
@karin1991

@denkabemommy prisiel lebo nezvladal malej diagnozu vsetko bolo len na mne ... nebavilo ma starat o 2 deti ... stacila mi mala ... a asi to bude tym ze niekolko rokov som pocuvala ako si nikoho nenajdem a nejak mi to v tej hlave zostalo ...

@karin1991 no tak si nenájdeš. čo budeš prvá čo zostane sama? nechápem prečo sa fixuješ na nejakého neznámeho chlapa - to aby si dokázala ex že na to máš? kašli nato a ži si svoj život .

karin1991
autor
15. júl 2025
@anonym_456497

@karin1991 prečo si nepíšeš s kamoškami? Prečo je nutné hneď skákať do ďalšieho vzťahu? Ja toto nepochopím.. Nikdy som po rozchode neriešila ďalší vzťah.. V podstate som po žiadnom rozchode žiadny vzťah už ani nechcela 🤣
Ale teraz ako matka, by som sa zamerala na svoje dieťa a teda nový, cudzí chlap by to mal v mojom živote extrémne ťažké.. Áno je to možno mojou povahou, ale teda ty sa ešte len budeš rozvádzať a už riešiš ďalší vzťah.. Prepáč.. Nechápem

@anonym_456497 je to asi tym ze posledne roky som bola skor sama ako s nim len sme spolu byvali.. a neviem nejak by som aj ja chcela niekoho spoznat nie samozrejme hned do vztahu ale niekoho s kym si mozem popisat porozpravat sa ono je narocne byt s dietatom stale sama a nemat sa s kym porozravat ... kamaratky pomozu ale su veci s ktorymi nepomozu

pininka1
15. júl 2025
@anonym_68faa1

@karin1991 no tak si nenájdeš. čo budeš prvá čo zostane sama? nechápem prečo sa fixuješ na nejakého neznámeho chlapa - to aby si dokázala ex že na to máš? kašli nato a ži si svoj život .

@anonym_68faa1 žeby preto ze nikto nechce ostať celý život sám?? To ze sa zaujíma o budúceho partnera neznamená žiadnu fixáciu, má aj svoj život nie len život svojho dieťaťa.

katica06
15. júl 2025

@karin1991 kamarátka má dieťa s DMO a ďalšimi dg, pred časom sa vydávala, už majú spolu aj dieťa.

tenerifka
15. júl 2025
@karin1991

@anonym_456497 je to asi tym ze posledne roky som bola skor sama ako s nim len sme spolu byvali.. a neviem nejak by som aj ja chcela niekoho spoznat nie samozrejme hned do vztahu ale niekoho s kym si mozem popisat porozpravat sa ono je narocne byt s dietatom stale sama a nemat sa s kym porozravat ... kamaratky pomozu ale su veci s ktorymi nepomozu

@karin1991 normalnemu chlapovi nebude vadit ani dieta zdrave, ani dieta inak obdarene. V zivote su dolezite uplne ine hodnoty ako dokonalost a imidz perfektnej rodinky. Takto budes moct prefiltrovat tych povrchnych, ktorym zalezi hlavne na sebe.

Tvoj ex ti zamerne ublizuje recami, nepoznam sice dovod, mozno je len debil a takto sa odbavuje, ale mal by si uvedomit, ze tak ako si ty matka, tak je aj on otec. Neulahcuj mu to, nech sa aj on stara, a jeho slova si vobec neber k srdcu. A nehrñ sa hned do noveho vztahu, dobre vyberaj, nez si niekoho pustis do zivota, prajem ti vsetko dobre

mandzula
15. júl 2025

Ja mám dcéru PAS a už 13 rokov chlapa, ktorý sa jej ujal ako svojej. Mám môj obdiv a veľkú vďaku.

grof_monte_christo
15. júl 2025

Ja mam partnera, ktorému zomrela manželka a do roka od jej smrti, dieťa, teda už 22 ročnú dospelú slečnu, umiestnili do zariadenia. Priateľ si ju berie domov každý 2/3 víkend. Ja som vtedy niekedy doma, niekedy s nimi. Poviem ti však uprimne, keby bola stále s nami, nebola by som v takomto vztahu. Dieťa často píska a vyžaduje si pozornosť, aj noci nás budí. Má aj telesne postihnutie, čiže sme s ňou stále len doma. Ja by som časom z tohto chytila depresiu. Tebe prajem veľa šťastia.

anonym_17dd7e
15. júl 2025
@karin1991

@karin1991 to naozaj máš len tento problém ze ci si nájdeš chlapa?

anonym_470e48
15. júl 2025

Deti sú holt problém pre mužov. Aj zdravé. Takže jeden z milióna sa nájde ale ľahké to nebude

simona20201309
15. júl 2025
@oriesocek

@karin1991 áno, určite len ťažko si nájdeš partnera. Môžeš mať šťastie nájsť ihlu v kope sena ale pozor aby si nebola zúfalá a brala hocijakeho paka len aby si niekoho mala. Radšej bud sama ako si zavesiť debila na krk
Ženy so zdravými deťmi máji problém nájsť si partnera, nie ešte s takouto diagnózou.

@oriesocek chlap nemá problém.... jemu stačí posielať výživné a kľudne si môže žiť ďalšej svoj život. Len neviem ci by nejaká dobrovoľne riskla zmiešať jeho gény.

sova7
15. júl 2025

Ty máš dieta s diagnózou a tvoj manžel ho nemá? To je expert. Skôr by som riešila dieťa nie chlapa. Ak ta bude brať komplet ok ak nie aspoň vieš že to nie je človek pre teba. A bývalým sa už nedaj ovládať a zneistit aby jeho niekto chcel keď ma dieta autistu. Jeho názor na teba už nie je dôležitý. Pozeraj na dcéru a seba. Autisti si na zmeny a nových ľudí musia dlhšie zvykať vyberaj si tak aby ste vy dve boli v pohode. Či vás chce ako to jemu ovplyvní život nerieš chlap by mal byť dospelý rozumný a tieto veci si porieši sám. Ty mysli na seba a dieta. Chlap sa pridá. Ale naháňať to nemusíš daj sa hlavne dokopy a venuj sa dieťaťu a na zoznamke opatrne je tam kopa divných individui s dcérou by si mala zoznámiť až niekoho kto ti ozaj sadne a bude to mať perspektívu. A nedaj sa odradiť. Dieťa autista nie je koniec sveta dnes sa už o tomto začína hovoriť a autistov je veľa. Rozumný človek to berie v pohode.

sova7
15. júl 2025
@anonym_470e48

Deti sú holt problém pre mužov. Aj zdravé. Takže jeden z milióna sa nájde ale ľahké to nebude

@anonym_470e48 to je jednom človeku. Že muži majú s kde čím problém je fakt ale môže sa nájsť aj taký čo to zvládne nie je to zákonom dane že žena s deťmi môže akurát zaliezt pod gauč a čakať na smrtku

grof_monte_christo
15. júl 2025
@tenerifka

@karin1991 normalnemu chlapovi nebude vadit ani dieta zdrave, ani dieta inak obdarene. V zivote su dolezite uplne ine hodnoty ako dokonalost a imidz perfektnej rodinky. Takto budes moct prefiltrovat tych povrchnych, ktorym zalezi hlavne na sebe.

Tvoj ex ti zamerne ublizuje recami, nepoznam sice dovod, mozno je len debil a takto sa odbavuje, ale mal by si uvedomit, ze tak ako si ty matka, tak je aj on otec. Neulahcuj mu to, nech sa aj on stara, a jeho slova si vobec neber k srdcu. A nehrñ sa hned do noveho vztahu, dobre vyberaj, nez si niekoho pustis do zivota, prajem ti vsetko dobre

@tenerifka Máš osobnu skúsenost ako partnerka rodiča s takto postihnutým dieťaťom? Ja áno a môžem povedať, ze je to bremeno vo vzťahu a prináša to množstvo obmedzení. To však neznamená, že ten, kto do takého vztahu nechce ísť, je sebec alebo človek s pokrivenymi hodnotami.

tenerifka
15. júl 2025
@grof_monte_christo

@tenerifka Máš osobnu skúsenost ako partnerka rodiča s takto postihnutým dieťaťom? Ja áno a môžem povedať, ze je to bremeno vo vzťahu a prináša to množstvo obmedzení. To však neznamená, že ten, kto do takého vztahu nechce ísť, je sebec alebo človek s pokrivenymi hodnotami.

@grof_monte_christo je to vec priorit a kazdy ich ma niekde inde. Preto verim, ze autorka bude mat raz stastie najst k sebe vhodneho muza, ktory jej bude oporou

grof_monte_christo
15. júl 2025
@tenerifka

@grof_monte_christo je to vec priorit a kazdy ich ma niekde inde. Preto verim, ze autorka bude mat raz stastie najst k sebe vhodneho muza, ktory jej bude oporou

@tenerifka Mozno ano a možno nie. Môj priateľ sa o svoju dcéru príkladne stará, keď si ju zo zariadenia berie k sebe domov a sam mi povedal, že mi to nebude mat za zle, ak sa jedného dňa rozhodnem inak. Lebo život s postihnutým dieťaťom naozaj náročný je a muž môže byť úplne normálny a v pohode, aj keď takýto vzťah nechce.

anonym_95c5d3
15. júl 2025

Mam manzela,vzal si ma s piatimi detmi a dvoma autistami.

alexanderkovacs
16. júl 2025

@karin1991 mam kamarata. Mladsi odo mna, inteligenty,vystusovany, ma dobru robotu. Dal sa dokopy s teosku starsou zenou, ktora ma tiez autizmus. Uz postavili dom, substastny. Maju spolu dieta. Urcite sa da najst partnera, len tazsie. Ked viete co ponuknut , tak da sa aj s takym hendikepom. Prajem vela stastia

margotka17
16. júl 2025

@karin1991 môžem povedať, že poznám chlapa, ktorý si zobral za ženu matku dvojčiat dievčatá to sú, obe su na vozíckoch. No možno ani ten ich otec by sa tak starostlivo nestaral ako on. Ráno ich odvezie do školy, popreklada, poobede berie domov. Všetko je o danom človeku a vzťahu dvoch ľudí.