icon

Nový vzťah a pocit viny

6. sep 2025

Potrebovala by som nezaujatú radu od niekoho kto ma nepozná. V poslednom vzťahu to bolo pekné ale aj ťažké, mali sme rôzne nezhody a vzťah to neustál ale myslím že sme sa mali naozaj radi. Ku koncu tam bolo veľa frustrácie a povedala som veci ktoré som povedať nemala, rozchod bol škaredý a veľmi emocionálny. Sama som mala ťažké obdobie a lomcovalo mnou všetko možné. Aj ex sa neovládol a tiež povedal mnoho vecí čo nemal, ale myslím že ja som mu ublížila viac. Po rozchode sa úplne zrútil. Skúšali sme ostať v kontakte ale nezvládala som to, ubližovalo mi to keďže to bolo všetko veľmi čerstvé. V určitom bode som úplne prerušila kontakt a odvtedy netuším čo je s ním. Stretla som iného muža, môj život sa začal opäť dávať doporiadku. Teraz po dlhšom čase mi je ľúto ako škaredo sme sa rozišli a ako som mu aj keď nechtiac ublížila, tým že som sa neovládla. Mam chuť sa mu ozvať a zistiť ako sa má a či to už aj on prekonal. Lebo mám výčitky že čo ak ja sa mám už dobre. A on sa cez to možno ešte nedostal , čo ak som mu pokazila dôveru vo vzťahy a ma kvôli mne ťažkosti a podobne myslienky. Mala som obdobie kedy som ho úplne vypustila z hlavy. Aktuálne ale prišli takéto myšlienky a pocity viny ktoré prišli úplne spontánne. Čo myslite, kontaktovať ho a povedať že sa mám dobre a dúfam že sa ani on už netrápi, alebo je to zlý nápad?

beata_k
6. sep 2025

@anonym_autor Naozaj ho chces kontaktovat a povedat mu, ze sa mas dobre?

janka_23
6. sep 2025

@anonym_autor nechaj ho tak a urcite mu nepíš

miadi
6. sep 2025

Zly napad. Chces len ulavit sebe tvoje pocity viny takto upratat. Vztah bol Podla opisu toxicky. On je dospely Clovek cokolvek si mu povedala v hneve v case rozchodu by ho nemalo poznacit . Zrutit sa z rozchodu je asi dost labilny clovek a vobec mu nepomoze ked sa mu ex ozve ze uz sa ma super . Mas to mat v sebe uzavrete aj bez jeho pomoci.

domkakvet
6. sep 2025

@anonym_autor nic mu nepis a nekontaktuj ho.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
maca1984
6. sep 2025

Nechaj exa exom.

zooeynka
6. sep 2025

Aby si sa necudovala keby bol on davno niekde inde(s inou)a teba uz vobec neriesil....a do toho mu ty chces zacat vypisovat blaboly ako dufas ze sa ma dobre....netrapos a zi svoj zivot.

sevrin
6. sep 2025

@anonym_autor zažil som obdobnú situáciu a napriek tomu nie som si istý, čo by bolo poradiť najlepšie.

anonym_af5247
6. sep 2025

nepis mu, co si chces dokazovat ci na teba este mysli? Daj mu pokoj

anonym_af5247
6. sep 2025
@zooeynka

Aby si sa necudovala keby bol on davno niekde inde(s inou)a teba uz vobec neriesil....a do toho mu ty chces zacat vypisovat blaboly ako dufas ze sa ma dobre....netrapos a zi svoj zivot.

@zooeynka presne tak

bolarazjedna
6. sep 2025

Ja si myslím, že by si mala byť autentická. Ak to tak cítiš, že si mi ublížila a je ti to ľúto, napíš mu. To, že ťa trápi, že si sa v minulosti chovala k niekomu nedôstojne, tak, ako si to nezaslúžil ( a v podstate je jedno, či sa jedná o ex, alebo o súrodenca, mamu, kamošku, kolegu...) hovorí podľa mňa o tvojej svedomitosti a vnútornom kompase, túžbe po spravodlivosti . Podľa mňa je normálne a milé, že sa chceš ospravedlniť za tvoje správanie a tým sa aj oslobodiť od pocitu viny.
Podľa mňa tu neide o to, že sa mi chceš ukazovať, že sa mať dobré, ani strhávat staré rany, ani znova nadväzovať kontakty, ale o ľudskosť. Napisat niekomu, že je mi to ľúto, ako som sa zachovala je podľa mňa ok. Mne by to padlo dobre.

huxy
6. sep 2025
@bolarazjedna

Ja si myslím, že by si mala byť autentická. Ak to tak cítiš, že si mi ublížila a je ti to ľúto, napíš mu. To, že ťa trápi, že si sa v minulosti chovala k niekomu nedôstojne, tak, ako si to nezaslúžil ( a v podstate je jedno, či sa jedná o ex, alebo o súrodenca, mamu, kamošku, kolegu...) hovorí podľa mňa o tvojej svedomitosti a vnútornom kompase, túžbe po spravodlivosti . Podľa mňa je normálne a milé, že sa chceš ospravedlniť za tvoje správanie a tým sa aj oslobodiť od pocitu viny.
Podľa mňa tu neide o to, že sa mi chceš ukazovať, že sa mať dobré, ani strhávat staré rany, ani znova nadväzovať kontakty, ale o ľudskosť. Napisat niekomu, že je mi to ľúto, ako som sa zachovala je podľa mňa ok. Mne by to padlo dobre.

@bolarazjedna ale ona mu nechce napísať, že jej to je ľúto...ja by som vlastne ani o to nestála. Buď chce len sebe uľaviť kvôli pocitu viny, alebo netuším prečo by mu chcela kvačkať na nos, že sa ona má dobre a dúfa, že ani on sa už netrápi. Mňa by to skôr vytočilo ako padlo dobre a určite by som na to ani nereagovala.

anonym_b13b99
6. sep 2025

ja by som sa ospravedlnila, ale to som ja, veci je potrebné si v sebe uzavrieť, aby sme mohli ísť v kľude ďalej každý svojou cestou

anonym_71869e
6. sep 2025

vieš čo tak Ti treba … nehnevaj sa, ale budem k Tebe veľmi úprimná. A Teraz keď Tebe je dobre Ti to zrazu prišlo ľúto? Vtedy keď chalan ako píšeš sa zrútil Ti to ľúto nebolo? … ja by som Ti tiež nedovolila si uľaviť, aby si Ty nemala pocit viny … maj a nech Ťa zožiera. Mám pocit že to robíš kvôli sebe, nie kvôli nemu … keby mi napísal ex, ktorý mi ublížil že “Ahoj, no ako? už si v poriadku? ” tak by som teda rada určite nebola …

autor
6. sep 2025
@beata_k

@anonym_autor Naozaj ho chces kontaktovat a povedat mu, ze sa mas dobre?

@beata_k tak nebolo by to jedine čo by som povedala, skôr sa chcem zaujímať ako mu je, a dať mu vedieť že sa kvôli mne nemusí cítiť zle, že už to je dobré. A nemá to byť výsmech, práveže myslím že by bol rad keby vie že mi je dobre, ak náhodou aj on ma pocity viny. Počas vzťahu si vyčítal kadečo, tak zato by som mu chcela dopriať nech ma tiež pokoj a je šťastný.

autor
6. sep 2025
@zooeynka

@zooeynka to by ma potešilo, keby viem že sa ma tiež fajn.

autor
6. sep 2025
@sevrin

@anonym_autor zažil som obdobnú situáciu a napriek tomu nie som si istý, čo by bolo poradiť najlepšie.

@sevrin a ako to dopadlo u teba?

autor
6. sep 2025
@anonym_71869e

vieš čo tak Ti treba … nehnevaj sa, ale budem k Tebe veľmi úprimná. A Teraz keď Tebe je dobre Ti to zrazu prišlo ľúto? Vtedy keď chalan ako píšeš sa zrútil Ti to ľúto nebolo? … ja by som Ti tiež nedovolila si uľaviť, aby si Ty nemala pocit viny … maj a nech Ťa zožiera. Mám pocit že to robíš kvôli sebe, nie kvôli nemu … keby mi napísal ex, ktorý mi ublížil že “Ahoj, no ako? už si v poriadku? ” tak by som teda rada určite nebola …

@anonym_71869e jasne že mi to bolo ľúto aj vtedy, no mala som čo robiť aby som to ja sama zvládla a pozbierala sa

lindous
6. sep 2025

Vieš čo, ja tiež dúfam, že sa ex, s ktorým nie som v kontakte má fajn, ale fakt nepotrebujem, aby sa mi teraz ozval a oznamoval mi to, asi by som si poklepkala po čele… a hlavne by som tomu ani neverila, prvé čo by mi napadlo, by bolo, že ak sa má tak super s niekym iným, načo sa ozýva bývalej a potrebuje jej to povedať, koho chce o tom presvedčiť… za mňa úplne zbytočný kontakt, trapas… ak veľmi veľmi chceš, napíš ospravedlnenie a prianie, že dúfaš, že sa ma fajn, ale nevypisuj mu o svojom živote, bez toho aby sa ktokoľvek spýtal, ani nevyzvedaj o jeho… ale zamysli sa najskôr do hĺbky seba nad skutočným dôvodom, prečo máš potrebu sa mu ozvať

tiika
6. sep 2025

@anonym_autor ak to tak cítiš a uvedomila si si, že tvoje správanie mu ublížilo, môžeš sa ospravedlniť. Podľa mna je to vhodne v kazdej chvíli, pokial je úprimne a druhému to môže pomôcť vnímať iste veci inak, možno sa s niečim aspoň čiastočne vyrovnať.
To ostatne, zaujímať sa o neho, udrziavat kontakt, už nie. Ako by sa asi cítil, keď mu napíšeš, že si niekoho stretla, si stastna a on sa zrovna stále trapi? No veľmi dobre asi nie. Buď ohladuplna, prekonaj zvedavosť a túžbu pochváliť sa.

personality
6. sep 2025

Ak sa nezabil, ma sa fajn aj bez Teba neboj 😂 Koľko času prešlo?

beata_k
6. sep 2025
@anonym_autor

@beata_k tak nebolo by to jedine čo by som povedala, skôr sa chcem zaujímať ako mu je, a dať mu vedieť že sa kvôli mne nemusí cítiť zle, že už to je dobré. A nemá to byť výsmech, práveže myslím že by bol rad keby vie že mi je dobre, ak náhodou aj on ma pocity viny. Počas vzťahu si vyčítal kadečo, tak zato by som mu chcela dopriať nech ma tiež pokoj a je šťastný.

@anonym_autor Poviem ti uprimne. Daj mu pokoj. A ak sa nema dobre? Tak co? Sol do rany, ze ty sa mas fajn? Nechaj to tak. Co bolo, bolo dvere su zatvorene. Hlad do buducnosti.