icon

O čo ide mojej kamarátke?

21. aug 2025

Ahoj,spoznala som jedno dievča cez bežeckú skupinu,boli sme spolu raz behať a raz na skupinovom cvičení,tvrdila že nerada sama niekde chodí tak mi to vyhovovalo,že budeme chodiť spolu.No prvá vec je že sa dohodneme že ideme behať a ona sa predtým neozyva ani nič a nejdeme.Nahlasila sa na skupinové cvičenie jedno,ale mňa sa neopytala či s ňou nechcem ísť a mám podozrenie že tam ani nebola lebo prvé napísala že začina o 15:00a že behať môžme isť okolo 16:30,potom neskôr v správe napísala že o 16 ide na to cvičenie a na ich stránke píše že je o 17.Ja len nechápem o čo jej ide keď sama ma volá behať a potom takto klame.Ona dosť aj rozpráva že jak ona chce so mnou cvičiť ale bud to navrhne ona a isla len parkrat alebo ja som jej pisala a potom zrazu nešla.Neviete mi povedať o čo jej ide a prečo mi pisala keď vlastne nechce? A k tomu klamala o cvičení.Rozmýšľam,že si nájdem asi niekoho ineho aj keď ona bola fajn na začiatku

billy_jean
21. aug 2025

A čo tak sa jej na to priamo spýtať? Že ti jej správanie príde zmätočné a naozaj nevieš, či s ňou máš rátať alebo nie. Len jej povedz, že oslovila ťa ona, tak nerozumieš tomu správaniu a potrebuješ to objasniť.

muchotrafka298
21. aug 2025

Normalne sa jej opytaj. Mozno jej nevyhovujes ako partacka na sport a nechce Ti to povedat priamo. Aj taki ludia su. Ze Ta tymto sposobom "vyghostuje". Ja som tiez mala kamaratku, uz nie sme v kontakte, ktoru som nahodne spoznala na akcii. Rozumeli sme si, boli sme parkrat spolu vonku, aj na prechadzke, ale vysumelo to. Ona hladala nieco ine, niekoho,kto s nou bude chodit na cele dni na turistiku, na bicykel, behat. Ja to neberiem tragicky. A take tie kamaratstva z cvicenia, to ber s rezervou.

janai1
21. aug 2025

ešte koľko tém chceš o tom založiť? Ani sa jej nedivím, že s tebou nechce chodiť lebo ak si takáto toxická aj v realite tak koniec...

lukbe
21. aug 2025

A co my máme akože vedieť? My nepoznáme ani teba ani ju. Jej sa spýtaj. Možno prišla na to, ze jej tvoja povaha nevyhovuje, ale tak zavádzať by nemala. A okrem toho, parkrat ste sa stretli, to nie je kamarátka, nanajvýš známa.

moonlight1210
21. aug 2025

“sa dohodneme že ideme behať a ona sa predtým neozyva ani nič a nejdeme”

Tak ked sa neozve do nejakeho casu, chod sama. Nerozumiem, preco by si vynechala, len preto, ze sa neozvala. Nemusis sa prisposobit.

A hladaj si dalsiu kamosku na tieto aktivity. Tuto uz vynechaj.
Neries to do dokolecka.

muchotrafka298
21. aug 2025
@moonlight1210

“sa dohodneme že ideme behať a ona sa predtým neozyva ani nič a nejdeme”

Tak ked sa neozve do nejakeho casu, chod sama. Nerozumiem, preco by si vynechala, len preto, ze sa neozvala. Nemusis sa prisposobit.

A hladaj si dalsiu kamosku na tieto aktivity. Tuto uz vynechaj.
Neries to do dokolecka.

@moonlight1210 presne, ked nemam partaka, idem sama. Aky je to problem? Ked chcem niekam ist cvicit, behat, sportovat, tak idem bez ohladu na to, ci mam s kym alebo nie, lebo ja chcem.

zobaka
21. aug 2025

nechaj ju dychat, jednu taku poznam ako ty na kazdeho sa hned upne, ludia to citia a zdrhaju od toxicity, chod sama, ked sa neozyva

0silvia0
21. aug 2025

vesmír ti chce povedať, že sa máš naučiť konečne fungovať sama a nebyť na niekom zavesená. Ja keď vidím niekoho behať, cvičiť, tak na 90 percent chodia ľudia sami. Je to spoľahlivejšie, rýchlejšie, jasnejšie a lepšie zorganizovateľné.

maca1984
21. aug 2025

Potrebuješ niekoho ku cvičeniu, behu ?
Ja teda nie.
Raz sa ku mne pridala jedna pani z obce, že môžme behať spolu lebo ona sa bojí cez les.
Ok..
Nakoniec sa neozvala.
Ja radšej behám sama.
Mám svoje tempo, oddychujem kedy chcem ja, kde chcem ja.
A do fitka trafím tiež aj sama.

anonym_d0aeaa
21. aug 2025

.. och ja by som nikdy nechodila behať s niekym 🙈 presne preto, že ľudia sú nespoľahliví a ešte sa im prispôsobovať aj pri športe … kašli na ňu

muchotrafka298
21. aug 2025

Ja chodim na skupinove cvicenie, boli sme tam taka stala partia, ktora sa ale postupne rozpadla. Ja som tam zostala chodit, lebo mi to vyhovuje bez ohladu na to, ci tam niekoho poznam alebo nie. Odcvicim co mam a idem domov. Ziadne kamaratstva velke tam nie su, vlastne ziadne, lebo tam vzdy pridu novi ludia, co su tam raz, dvakrat a uz sa nevratia. keby som sa mala fixovat na to, ze tam musim ist s niekym toho poznam, sedim doma.

7miriam77
21. aug 2025

Keď je taká nespoľahliva, tak behávaj sama. Ja to neznášam,.keď sa niekto sľúbi a nakoniec nejde. Ak sa to stalo viac krát, kašli na ňu

biba_18
21. aug 2025

podľa mňa sa jej ani pýtať nemusíš - na toto nie je odpoveď. proste sa s ňou už nedohaduj ...

jhzofia
21. aug 2025
@janai1

ešte koľko tém chceš o tom založiť? Ani sa jej nedivím, že s tebou nechce chodiť lebo ak si takáto toxická aj v realite tak koniec...

@janai1 a co je akoze na tom toxicke. ??? Normalne sa opytala v skupine na radu, ked sa s takym spravanim este nestretla. Mne skor pride Vasa reakcia toxicka. 🤦🤦

janai1
21. aug 2025
@jhzofia

@janai1 a co je akoze na tom toxicke. ??? Normalne sa opytala v skupine na radu, ked sa s takym spravanim este nestretla. Mne skor pride Vasa reakcia toxicka. 🤦🤦

@jhzofia pýtala sa na to, už pred 3 dňami a dnes zase. Sleduje časy cvičení aby skontrolovala či niekto (ne)klame a domýšľa si resp. ju tu hneď obviňuje. Sťažuje sa, že ju na to cvičenie nezavolala sama od seba.
Ak je takáto nesamostatná a posadnutá kontrolou aj v realite tak sa nedivím, že tá baba nemá záujem.
Ak ti toto príde v poriadku tak gratulujem.

biba_18
21. aug 2025

@janai1 všeobecne sa to takto nedá - kedy začína alebo končí cvičenie môže človek vedieť aj keď niekoho cielene nešpehuje - zvlášť keď na toto klamstvo príde náhodou, potom je normálne si preveriť aj iné tvrdenia… autorku nepoznám…

muchotrafka298
21. aug 2025

Tu je na MK velmi oblubene slovne spojenie "toxicky clovek", bez ohladu na kontext. Vela zien vobec netusi, co znamena toxicky clovek, ako sa prejavuje a co je jeho za jeho spravanim.
Za mna nie je toxicky clovek niekto, kto so mnou nejde cvicit alebo sa nechce bavit. Ublizuje Ti? Depta Ta? Robi Ti zamerne zle a skodi Ti v zivote? NIE.
Chorobne si sa upla na niekoho, koho ani nepoznas a proste ste si az tak evidentne nesadli z oboch stran. Taky je zivot.
A vela ludi potrebuje k tomu, aby nieco robili dalsieho cloveka, jedneho, dvoch. Lebo nevedia nic urobit samostatne a nikam samostatne ist. Bavime sa o dospelych svojpravnych osobach.

anonym_77e2a5
21. aug 2025
@janai1

@jhzofia pýtala sa na to, už pred 3 dňami a dnes zase. Sleduje časy cvičení aby skontrolovala či niekto (ne)klame a domýšľa si resp. ju tu hneď obviňuje. Sťažuje sa, že ju na to cvičenie nezavolala sama od seba.
Ak je takáto nesamostatná a posadnutá kontrolou aj v realite tak sa nedivím, že tá baba nemá záujem.

@janai1 suhlasim, ti ktori mame s takou osobou skusenost je to masaker

anonym_219253
21. aug 2025
@muchotrafka298

Tu je na MK velmi oblubene slovne spojenie "toxicky clovek", bez ohladu na kontext. Vela zien vobec netusi, co znamena toxicky clovek, ako sa prejavuje a co je jeho za jeho spravanim.
Za mna nie je toxicky clovek niekto, kto so mnou nejde cvicit alebo sa nechce bavit. Ublizuje Ti? Depta Ta? Robi Ti zamerne zle a skodi Ti v zivote? NIE.
Chorobne si sa upla na niekoho, koho ani nepoznas a proste ste si az tak evidentne nesadli z oboch stran. Taky je zivot.
A vela ludi potrebuje k tomu, aby nieco robili dalsieho cloveka, jedneho, dvoch. Lebo nevedia nic urobit samostatne a nikam samostatne ist. Bavime sa o dospelych svojpravnych osobach.

@muchotrafka298 Toxický človek je niekto, kto svojim správaním dlhodobo pôsobí na okolie negatívne a vyčerpávajúco. Nemusí ísť o zlého človeka, skôr o vzorce správania, ktoré ničia vzťahy a atmosféru. Prekrúti fakty, hrá na city, aby dosiahol svoje. Stále sa sťažuje, kritizuje, hľadá problémy namiesto riešení. Nedokáže oceniť úspech druhých, skôr ich podkope. Nerešpektuje tvoje potreby, čas ani súkromie. Nikdy za nič nenesie zodpovednosť, vždy nájde vinníka inde.

Súhlasím s tým, že napísať autorke na základe dvoch príspevkov, že je toxický človek nie je v poriadku.

Nepoznám, neviem, nehodnotím.

muchotrafka298
21. aug 2025
@anonym_219253

@muchotrafka298 Toxický človek je niekto, kto svojim správaním dlhodobo pôsobí na okolie negatívne a vyčerpávajúco. Nemusí ísť o zlého človeka, skôr o vzorce správania, ktoré ničia vzťahy a atmosféru. Prekrúti fakty, hrá na city, aby dosiahol svoje. Stále sa sťažuje, kritizuje, hľadá problémy namiesto riešení. Nedokáže oceniť úspech druhých, skôr ich podkope. Nerešpektuje tvoje potreby, čas ani súkromie. Nikdy za nič nenesie zodpovednosť, vždy nájde vinníka inde.

Súhlasím s tým, že napísať autorke na základe dvoch príspevkov, že je toxický človek nie je v poriadku.

Nepoznám, neviem, nehodnotím.

@anonym_219253 ja uplne suhlasim, ze oznacit na zaklade jedneho prispevku niekoho tu na fore ze "toxicky clovek" alebo na zaklade jednej nejakej reakcie, tu konkretne, ze Jana nechce ist s Danou behat je uplne od veci. To su bezne veci co sa deju. Ze proste niekoho stretnes, on Ti nevyhovuje alebo ty jemu a kazdy ide svojou cestou.

jhzofia
Autor odpoveď zmazal
jhzofia
21. aug 2025
@janai1

@janai1 Citala som dnesny prispevok, nie pred troma dnami. Len ma zarazila tvoja utocna odpoved. Tak isto ako aj tato..
Nemozem sudit na zaklade jedneho (2) prispevkov, ktory moze byt napisany tak aby bol, co najkratsi a moze posobit, ze ju sleduje atd. Ale to ty tiez nemozes vediet a sudis ju a tiez obvinujes, ze je nesamostatna atd. Oznacovat niekoho za toxickeho, koho ani osobne nepoznam, nepoznam ani podrobnejsie okolnosti tej situacie a len na zaklade 2 prispevkov... Hmm. Tiez asi na zamyslenie. Tiez nepoznam ani ju ani teba...
Neviem, mozno ta nieco nahnevalo, preto si tak reagovala, co ma mrzi🌹. Kazdopadne nemam zaujem sa s tebou hadat. Tak ak dovolis rada by som ti zazelala pekny den. ❤️

maya_hi
22. aug 2025

@anonym_autor no, a presne toto všetko si mala povedať jej a vedela byvsibo čo jej ide. Volá sa to komunikácia 😉