Od vyhorenia k novému začiatku: Rady a inšpirácie
Ahojte, chcem sa asi vyžalovat a zároveň poradít. Cítim, že život ktorý žijeme má absolútne nenaplna..potrebujem niečo zmeniť.. v jednom kolotoci- deti-praca-domacnost..a mám pocit, že ani v jednej z tých veci nie som dobrá. Proste len prežívam. Robím všetky veci už úplne automaticky, nič má nebaví, nenaplna, nerobí má šťastnou...muž hovorí že som večne nespokojná...ale asi ma pravdu ( aj keď ja som taká bola celý život, mňa to posúvalo vpred, ale teraz..neviem)
Chcela by som si urobiť nejaký kurz, po veceroch- v práci máme interný systém, čiže aj keby som chcela zmeniť prácu, nemám žiadnu skúsenosť s nejakými PC softvérom..(napr. Mksoft a pod.)..dokonca ani s excelom nemusím v práci pracovať a mám pocit, že ja už vôbec nič neviem...detto angličtina..rozumiem 90% debát, ktoré sa vedú v našej firme, ale keď mám niečo povedať ja..tak totálne zatmenie ...mám len 27rokov, potrebujem sa nakopnut..vo firme pracujem už 7,5roka s malými prestávkami medzi MD..bavi má tá práca, ale asi som úplne vyhorena.odporúcte mi prosím nejake dobre online kurzy, ktoré vás niekam posunuli vpred..prípadne nejaké blogy, články, knihy, ktoré vás trochu nasmerovali, ako dalej.. ďakujem
V prvom rade by som začala na Tvojom mieste pracovať na sebeláske, sebahodnote a sebaprijatí. Keď budeš spokojná sama so sebou, tak kritickosť budeš naozaj využívať len v dobrom ako nástroj pokroku a nie nespokojnosti.
Ahoj. Zrejme si po krk zavalena povinnostami. Dalo by sa Ti aspoň na pár dní vypadnúť a byť úplne sama? Tak že mať čas na vlastné myšlenky? Mne to vždy pomohlo získať odstup, s nadhladom sa pozrieť na všetko, a vtedy mi docvaklo, čo je zle resp čo treba zlepšovať a kde začať.
@martinmmartin som šťastná a vďačná za všetko čo v živote máme... Máme dve zdravé deti, dom bez hypo, obaja dobrú prácu , všetko je ok, nemusíme riešiť žiadne problémy, ani zdravotné, finančné ani akékoľvek, čo rieši väčšina ľudí. A predsa mám depku, lebo stále ten istý kolotoč a ubíja má to...
@miriamzba asi máš pravdu...začalo to medzi sviatkami, keď sme boli doma všetci spolu... A mne neskutočne chýbal čas, kedy by som bola aspoň 2, hodiny sama doma..nie u kaderníčky, kozmetický, v obchode..ale doma...
No vidis , niesi stastna a logicky si povies ze stastna si lebo by si mala byt, ale naozaj vo vnutri niesi lebo nevies ako. To je nieco co sa clovek dokaze naucit iba v detstve a vacsine nam to chyba
Ocividne si clovek co ma na kazde riesenie nejaky problem........Mam dobreho muza,zdrave deti,nemam hypoteku na krku,dlzoby,nemusim rozmyslat ako vyzijem do vyplaty........Na skaranie taky zivot.......Aspon keby nejake aj male nestasticko nas postretlo,nejaka rakovinka........Poobzeraj sa okolo seba ako ziju ludia,ake maju problemy. Uvedom si ake mas stastie a ŽI . Nedokasli svojim detom a muzovi dobry život .

Ides na to uplne zle. Si jednou z ludi ktorym rodina nedala nikdy navod ako byt stastny , lebo, tipnem si, tvoji rodicia tiez nikdy neboli/nevedeli byt stastnymi. To je prekliatie povojnovych generacii u nas. Chyba ti v hlave program co to stastie vobec je a ako sa pri nom spravat a vysledok je ze aj ked ta stastie ovali po hlave ty si to nevsimnes.