Odchod zo vzťahu, keď máme malé dieťa
Ahojte, uvazujem ze odidem od muza. Mame spolu 4 mesacne dieta, no ja uz to nezvladam. Pocas hadok ma dokaze velmi ponizit a sprava sa ku mne ako ku chudere. Drzala som to doteraz ako tak pokope a mimo hadok to bolo fajn viac menej - aj ked chybali mi iste veci ale clovek si zvykne. Ja som hlavne kvoli babatku chcela aby to fungovalo ale uz nemozem dalej. Ja mam tiez len jeden zivot a som mlada, nechcem ho premrhat s neapravnym clovekom. Niekde v kutiku duse to chcem udrzat nechcem rozbijat rodinu ale uz sa to preklapa na tu druhu stranu kedy sa neviem dockat odchodu....ako ste to prosim zvladli je mi strasne
Pre to dieťa je určite oveľa horšie vyrastať v takomto vzťahu a počúvať každodenné hadky, ako by malo vyrastať len s tebou. Takže výčitky že rozbijes rodinu sú úplne zbytočne. Ak máš ako a kde, tak odíď. Bude vám lepšie obidvom.
@anonym_autor presne tak zvladnut sa to dá a je oveľa lepšie ked bude dieťa vyrastat v pokojnom prostredí kde budes kľudná aj ty a nie kde ta bude vidiet plakat , hádať sa s mužom a trapit sa lebo je kreten.Dobre si zváž ci máš kam ísť ci budes mat podporu rodiny dost financii na to aby ste sa mali dobre a odíď.
@anonym_autor no a este tak rok dozadu bol uplne idealny partner, ze 🙄
A zvladnut sa to da, len pri tak malom dietati budes potrebovat velku podporu rodicov, najma kvoli byvaniu a financiam. Teda nepredpokladam, ze mas vlastny byt a dostatok financii. Kym vysudis vyzivne, tak to chvilu potrva.
@sissy27 nechapem načo je dobrá tá prvá veta
@anonym_autor sama z vlastnej skúsenosti píšem ako dieťa rozvedených rodičov, že je to síce náročné ale nič nieje horšie ako hádky, nedajbože bitky na pravidelnej báze. Dieťa potrebuje zázemie a nie ešte riešiť problémy rodicov a žiť v toxickom prostredí
@sissy27 nechapem načo je dobrá tá prvá veta
@viki99999 mozno pre niekoho druheho, kto ma v plane spravit si dieta s niekym, na koho si uz nejako zvykol. Mozno aj pre autorku, aby o tri roky neplakala, ze ma druhe dieta s inym debilom, ktoreho si vybrala “len aby bola rodina”. Tazko mi je lutovat niekoho, kto si tie problemy doslova vybral sam.
@viki99999 mozno pre niekoho druheho, kto ma v plane spravit si dieta s niekym, na koho si uz nejako zvykol. Mozno aj pre autorku, aby o tri roky neplakala, ze ma druhe dieta s inym debilom, ktoreho si vybrala “len aby bola rodina”. Tazko mi je lutovat niekoho, kto si tie problemy doslova vybral sam.
@sissy27 niečo na tom pravdy máš ale to jej absolútne nepomôže.Ja som tiez ako mladá mala dieťa s chlapom ktory bol alkoholik a nakoniec som syna vychovala slušne sama.Hovorila som ale ze uz dieťa nikdy nechcem ale prisiel cas kedy som sa dala dokopy s clovekom ktorého som poznala dlhe roky ako super chlapa a po dvojrocnom vztahu som snim to dieťa chcela.Otec je super ale tiez zvazujem odchod.Ludia sa menia a tak ako ja som iná ako pred par rokmi tak aj druhí to sa neda az tak predpovedať
@anonym_autor každý vzťah sa po narodení dieťaťa zmení. Je to obrovská zmena. Chlap už neni pupok sveta a kým to príjme chvíľu to trvá.
Možno by sa to dalo preklenúť nejakým psychológom. Určite by som to skúsila.
@anonym_autor A co je vlastne dovodom hadok? Vazne veci alebo somariny? Male dieta zamava s kazdym. Unava, vycerpanie, nervozita a uz je ohen na streche.
@anonym_autor každý vzťah sa po narodení dieťaťa zmení. Je to obrovská zmena. Chlap už neni pupok sveta a kým to príjme chvíľu to trvá.
Možno by sa to dalo preklenúť nejakým psychológom. Určite by som to skúsila.
@terry658 tiez som uvazovala ale citim sa strasne ponizena a ano mam aj ja svoje chyby ale on dokaze take veci v hadke povedat ktore sa nedaju vziat spat a nemozem sa na neho pozerat ako predtym....keby to bolo len raz clovek to prekusne, ale to bolo opakovane a on je taka povaha, plynie to z jeho vychovy a minulosti....je chladny a povaha sa neda zmenut. Strasbe by som si priala to urovnat lebo by sme sa mali ako v rozpravke ale dom a dve auta nie je vsetko, ked cloveku chyba neha a ked je vulgarny a agresivny ak sa vytoci...
@anonym_autor A co je vlastne dovodom hadok? Vazne veci alebo somariny? Male dieta zamava s kazdym. Unava, vycerpanie, nervozita a uz je ohen na streche.
@beata_k ved to ze velakrat prkotiny co sa tyka poriadku napriklad....su to veci kde by jedna hadka alebo rozhovor a vstupenie si do svedomia zapracovalo....lenze jeho odpovede su ze ked ma niekto nasere tak som agresivny, a ja by som o sebe nikdy nepovedala ze budem takto dlho vediet s takymto clovekom vydrzat, ale nie aom asi taka silna ako som si myslela a teda som tu hlavne kvoli malemu
@beata_k ved to ze velakrat prkotiny co sa tyka poriadku napriklad....su to veci kde by jedna hadka alebo rozhovor a vstupenie si do svedomia zapracovalo....lenze jeho odpovede su ze ked ma niekto nasere tak som agresivny, a ja by som o sebe nikdy nepovedala ze budem takto dlho vediet s takymto clovekom vydrzat, ale nie aom asi taka silna ako som si myslela a teda som tu hlavne kvoli malemu
@anonym_autor Tak co ti na to napisat? Ved si vedela aku ma povahu....
@terry658 tiez som uvazovala ale citim sa strasne ponizena a ano mam aj ja svoje chyby ale on dokaze take veci v hadke povedat ktore sa nedaju vziat spat a nemozem sa na neho pozerat ako predtym....keby to bolo len raz clovek to prekusne, ale to bolo opakovane a on je taka povaha, plynie to z jeho vychovy a minulosti....je chladny a povaha sa neda zmenut. Strasbe by som si priala to urovnat lebo by sme sa mali ako v rozpravke ale dom a dve auta nie je vsetko, ked cloveku chyba neha a ked je vulgarny a agresivny ak sa vytoci...
@anonym_autor keby ma manžel opustil vždy keď sa cítil po našej hádke ponížený tak nikdy by sme nečakali štvrté dieťa.
Slová vedia poriadne zraniť a ak sa do toho pridá blbá povaha..... no ľudia sa dokážu meniť ak chcú. Treba im len odkomunikovať správne naše pocity. Mať snahu to skutočne riešiť, možno aj pod dohľadom odborníka. Za zachovanie rodiny to stojí.
Mam takeho isteho manzela strasny hysterik nervak. Avykrikuje strasne veci pocaa hadok ktore nikdy nemozem zabudnut a nadavk su nic. Ale tie ponizovacie veci ako ucitel aa aprava. To su narcisti moja zlata... A padla veruze aj facka aj sme sa bili a podobne takze cim skor utec. Ani ja sa nanho uz takiszo nemozem pozerat
@anonym_autor ako keby som citala svoj pribeh avsak chlap sa zbalil ked malo dietatko moje 7mesiacov, strasne som sa citila, taka ponizena a nechcena, ako pokazene detske hracky aj s dietatom, obral ma o peniaze a vyhodil nas z bytu ako dva prasive psy
, presli 3 roky, mam neskutocnu podporu rodiny,je z dietatka vesele mile zvedave drobciatko, debil sa zaujima o dieta minimalne, mam vyzivne a teraz budem sudit o vyssie vyzivne na slovenske pomery vysoke takze dufam, ze sa mi to podari
Nastupujem znova do svojej prace ktoru mam rada, dala som sa ako tak dokopy, bolest sa otupila, nasla som si podnajom zatial kym sa v praci dostanem do tempa a budem si moct kupit byt snad za rok ci dva sa to podari
A debilovi mozem s kludnym srdcom podakovat, ze odisiel lebo nic lepsie pre mna a pre dieta urobit nemohol 🍀
Ahoj autorka, a mas kam s babom ist? Ak mas tu moznost, tak to sprav. Ved podla toho co pises, on po tebe doslova sliape spinavymi topankami a este si ich aj obtre. Radsej odid teraz kym babo az tak nevnima tie veci, nez ked bude starsie. Nie darmo sa vela krat hovori, cim skor tym lepsie🍀

@anonym_autor no a este tak rok dozadu bol uplne idealny partner, ze 🙄
A zvladnut sa to da, len pri tak malom dietati budes potrebovat velku podporu rodicov, najma kvoli byvaniu a financiam. Teda nepredpokladam, ze mas vlastny byt a dostatok financii. Kym vysudis vyzivne, tak to chvilu potrva.