icon

Oddelené dovolenky partnerov

25. jún 2025

Je tu niekto kto pravidelne absolvuje dovolenky inak ako s manzelom/priatelom? Citite v dlhodobom horizonte negativny dopad na vas vztah?

dominika1277
25. jún 2025

Ja chodím posledné dva roky s kamarátkami ,teda vždy sme len dve ale vždy s inou a je to úplne v poriadku, môj partner to absolvoval tiež tak. Teraz aktuálne nie keďže ma veľa prace a na dovolenku ísť nechce ale nevyčítame si nič. Ja som za to že dvaja ľudia môžu byt spolu, zdieľať život ale stále sú to dve samostatne bytosti. Ja milujem arabské krajiny , on ázijské tak ho nebudem nasilu ťahať. Sme spolu 8 rokov a boli sme spolu na kopec dovolenkách ale teraz priateľ stavia dom a nedá sa mu a je s tým úplne ok že chodím sama lebo si to financujem a vždy som si to financovala sama , a negatívny dopad? Nie, treba mať aj vlastný život. 😊

zuzina1988
25. jún 2025

ja som tiez mala ten nazor, ze treba mat aj svoj zivot a nepotlacat svoje potreby, ked napr. jeden ma rad iny typ dovolenky.
ale pridali sa dalsie faktory, spolocnych dovoleniek bolo coraz menej a nakoniec to dopadlo dost zle. spatne po rokoch som sa dozvedela, ze partnerovi to vadilo, ze idem s inymi ludmi, ako s nim, ale zabudol asi, ze on so mnou ist nechcel.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
dominika1277
25. jún 2025
@wolf_
Odpoveď bola zmazaná

@wolf_ presne som toho istého názoru. Keď sú obaja s tým ok tak prečo nie. Ďalšie sú okolnosti že prečo to tak je. Ja viem že pre nás je to dočasná vec že chodíme oddelene ale tak je fajn ísť aj s kamarátkou, niekedy sa ľahšie zhodnem s ňou 😁

sense
25. jún 2025

Pravidelne nie ale áno trávime aj oddelené, napr ja s dcérou u mamy na SVK, alebo u brata v Čechách. On s jeho rodičmi u rodiny v Taliansku alebo Francúzsku. Dokonca aj pár dní len s chlapom bez dcery.Chodíme aj spolu.
Zrejme iné by to bolo keby trávime len oddelene.
Pokiaľ to vyhovuje obom stranám je to v poriadku.

zuzinka888
25. jún 2025

Prave naopak. Absolvujeme spolocne dovolenky no aj kazdy zvlast.

biba_18
25. jún 2025

ja tak chodím roky a žiaden dopad to nemá, práve naopak, spokojní sme obaja keď ja idem kam chcem (jogové a všelijaké zdravé pobyty) - a jeho nenútim… ale chodíme aj spolu…

biba_18
25. jún 2025

a ja napr. lyžujem a môj muž nie, je rád že nemusí ísť so mnou…

marsmykkok
25. jún 2025

Napríklad ak sú rozdielne preferencie, že muž chce aktívnu dovolenku a žena ležať celý týždeň pri mori nevidím problém. Ale nejaký čas by mali spolu stráviť aj mimo domu, teda aspoň 2 krát ročne potom nejaký víkend napríklad aj niekde na Slovensku alebo v Česku a urobiť taký program aby boli spokojné obe strany.

jaja20
25. jún 2025

Chodíme na dovolenky aj spolu, ale idem aj sama.
Napríklad prvý júnový týždeň som bola sama v Marsa Matrouh a o týždeň sme išli spolu na Kanárske ostrovy. A ani tam sme spolu nechodili ako dva cecky. On si požičal na 3 dni auto a chodil po sopkách, jaskyniach a divokých plážach a ja som vtedy vylihovala na pláži a chodila po nákupoch a stretávali sme sa len na večeri.
A na september zase plánujeme spoločnú dovolenku.
Čiže je to všetko len o dohode a kompromise.

marianarem
25. jún 2025

Tak zalezi na dovode. Napriklad mojho otca to od isteho casu absolutne nelakalo na dovolenky k moru, vlastne nikdy nemal dovolenky pri vode rad, ale chodil kvoli rodine. Ked sme sa so sestrou odstahovali a on s mamou sa prestahovali do domu, tak uz bol najradsej len okolo domu. Mama ale tuzila chodit k moru, tak som s nou chodila ja, neskor aj moj muz a syn. Vztah im to nijako nenarusilo, naopak boli obidvaja tak spokojni. Tento rok sa po rokoch uz odhodlal aj otec, tak su spolu.

lindusss2016
26. jún 2025

Tak ja si to neviem ani predstaviť, ale najma preto, ze s priateľom mame spolocne konicky a bavia nas rovnake veci, takze kde chce ist on, chcem ist aj ja a naopak. S exmanzelom sme nechodili nikam, jemu sa nic nechcelo a vsetko bol.ore neho problem. Takze vsetky vylety som absolvovala sama s detmi, co bol celkom masaker pre mna a bolo to naozaj zle a vadilo mi to.

daaaaaska
27. jún 2025

Tak myslím si že je to úplne individuálne. Každý to má inak. Ja osobne by som bez muža nešla a myslím si že ani on bezomna a popravde aj by mi to dosť vadilo. Ale keď sú s tým obaja ok prečo nie.

kuchynka15
28. jún 2025

Ja cestujem často s kamarátkami aj s mamou na poznávacie zájazdy, manžel na to moc nie je. Ale aj s manželom chodím zase na slovenské hory, prípadne do našej milovanej Štiavnice. Som vydatá už 27 rokov a za tie roky máme vybudovanú dôveru aj toto vykonzultované. Proste ako sa dohodnete tak to bude.