Odmilovanie zo “dňa na deň”
Stalo sa vam uz niekedy, ze ste niekoho milovali z celeho srdca, boli ste v stastnom, priam dokonalom vztahu aj 1-2 roky a v priebehu tyzdna vas ta laska akoby opustila? Akoby zmizla a necitili ste takmer nic?
Toto sa mi deje, nechapem preco. Nic zle sa nestalo, proste jedno rano som sa zobudila, mala som zly den a odvtedy akoby laska z mojej strany fuc. Nechapem tomu vobec, nikdy predtym sa mi to nestalo…
Poradte prosim, co s tym? Co mam robit? Jemu to povedat nemozem, zlomilo by ho to.
A ten vztah je fakt zdravy, nic nam nechyba tak to ukoncit nechcem. Citim sa, akoby mi prepinalo…
Po 1-2 rokoch odchadza zamilovanost, hormony sa ustalia. Je to normalny proces, odrazu si zaciname vsimat na partnerovi aj chyby. Vtedy vztah prechadza skuskou - bud zamilovanost prerastie v lasku (v dobrom aj v zlom) alebo sa vztah rozpadne.
Zažila som, že v na prvý pohľad super vzťahu to zo mňa opadlo a zamilovanosť vyprchala, bez toho aby sa stalo niečo zlé alebo konkrétne, ale nebolo to teda až takto zo dňa na deň, lebo som mala deň blbec… všetko ostatné v tvojom živote je okej? Iné veci, ktoré ti robili radosť ta napĺňajú stále? Nevadia ti tak nejak všetci zrazu, je to len o partnerovi??
A ty máš koľko rokov? 17?
Aká zamilovanosť prosím ta? Už ti nelietaju motýle v bruchu ci co konkrétne odišlo?
Už je ti ukradnutý, že keď ho dnes večer prejde vlak bude ti to 15? Alebo ti je jedno ci sa dnes večer vráti k tebe alebo prespi u inej?
Bud ten vzťah nebol od začiatku úprimný, alebo čítaš príliš veľa romantických príbehov.
Mohla ta prejsť príťažlivosť. Tomu by som skôr pochopila, že už ta nepritahuje, nemáš na neho chuť. Ale skus definovať tu tvoju zamilovanosť?
Nie, nestalo sa mi to.
Po 2 rokoch je úplne normálne, ze zamilovanost opadne (aj ked asi nie zo dna na den) a buď nastupi taká ta ozajstna láska, vzťah, ktory treba vedome, s rozumom budovat, alebo sa cesty dvoch ludi rozidu. Ocakavat, ze budeš mat cely život ten zamilovaný pocit, je naivne.
Velmi zvlastne, ak si ho naozaj milovala.
@kp7333 veľmi pekne napísané 👍
Áno stalo sa mi to párkrát. Mala som medzi 20 a 30-tkou. Skrátka má ten muž omrzel. Dnes to pripisujem tomu že som bola nezrela a netušila som ako to má vo vzťahu fungovať a že zamilovanosť nebude večne.
Podľa rečí môjho obľúbeného českého psychológa je to, že sa to preklápa "skokovo", u žien úplne normálne.
Len v tomto prípade je to zvláštne v tom, že nespomínaš nijaké problémy vo vzťahu - obvykle je to tak, že sa frustrácia kopí, muž ignoruje nejasné aj jasnejšie požiadavky, že by bolo treba niečo riešiť, až to zrazu urobí "cvak" a už sa to obvykle nedá napraviť...
Podľa rečí môjho obľúbeného českého psychológa je to, že sa to preklápa "skokovo", u žien úplne normálne.
Len v tomto prípade je to zvláštne v tom, že nespomínaš nijaké problémy vo vzťahu - obvykle je to tak, že sa frustrácia kopí, muž ignoruje nejasné aj jasnejšie požiadavky, že by bolo treba niečo riešiť, až to zrazu urobí "cvak" a už sa to obvykle nedá napraviť...
@hefo popisujes to velmi dobre. Prosim ta, mna odjakziva velmi zaujimalo- preco muzi tie jasne (niekedy nejasne) poziadavky ignoruju, kym zena od nich neodide a potom sa cuduju? Preco, ked mi niekto jasne povie, toto treba zmenit, inak musim odist, nikdy to nezmenia a potom sa cuduju, ked zena odide. Vsak im to vravela.

Ahoj, nemozes byt tehotná? 😁