icon

Odpúšťam ti, ale nezabúdam

anonymnyuzivatel
22. aug 2025

No máš ho vidieť.Ten kto nezabúda,ten neodpúšťa.Nemôže odpustiť,pretože nezabúda.Človek musí zabudnúť,aby mohol odpustiť.

Strana
z2
biba_18
22. aug 2025

@anonymnyuzivatel to nie je pravda. odpustiť a zabudnúť sú 2 rôzne veci ...

merlinja
22. aug 2025

a.....?

svokrinjazykmonika
Autor odpoveď zmazal
viestta
22. aug 2025

Blbosti pises. Odpustit mozes, zabudnut nesmies. Ked odpustis posunies sa dalej, ale pamatat si to budes.

denkabemommy
22. aug 2025

@anonymnyuzivatel odpustenie znamená nenosiť v sebe hnev, k tomu nijak nie je potrebné zabudnutie

zuzanita1609
22. aug 2025

A otázka znie? 😏 Že ten kto, nezabudnú neodpusil a ten kto odpustil zabudnú? (zvláštne témy takto na piatok...😁).

moonlight1210
22. aug 2025

@anonymnyuzivatel to, ze si pamatas, neznamena, ze to tomu cloveku mas automaticky stale za zle.

Mozete byt dalej priatelia, pomahat si, cokolvek. Vobec sa to nevylucuje.

Mne kamoska chcela kedysi prebrat priatela. Vysvetlili sme si to a sme dobre kamosky dodnes. Vobec jej to nemam za zle. Co bolo, to bolo.

biba_18
22. aug 2025

a ešte - je rozdiel v akom kontexte sloveso nezabudnúť použijeme - či s datívom komu/čomu alebo s akuzatívom koho/čo ...
má to iné významové odtienky ...

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_ef9d73
22. aug 2025

ja aj ťažko odpúšťam. U mňa niekomu odpustiť trvá pomerne dlho. jedná sa o dôležité veci, nie kto mi zjedol horálku

gribka1
22. aug 2025

Sprostosť to je, tak to nefunguje.

pralinka25
22. aug 2025

suhlasim s dievcatami. odpustit a zabzdnut su uplne dve odlisne veci.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
sevrin
22. aug 2025

@anonymnyuzivatel a čo takého si jej vyparatil ty huncút?

anonymnyuzivatel
autor
22. aug 2025

Odpusti a bude ti odpustené.To je vecou srdca.
Keď sa stane niekomu niečo zlé,tak dotyčný si to pamätá a nechce to už viackrát opakovať. To je vecou pamäte,mysle.Ale stále sa bude k tomu vraciať,až kým nezabudne.Potom keď zabudol už nemá čo odpustiť.Už ho to neobťažuje.

anonymnyuzivatel
autor
22. aug 2025
@sevrin

@anonymnyuzivatel a čo takého si jej vyparatil ty huncút?

@sevrin Však to každý pozná zo života.Sám život.

viestta
22. aug 2025
@anonymnyuzivatel

Keď sa stane niekomu niečo zlé,tak dotyčný si to pamätá a nechce to už viackrát opakovať. To je vecou pamäte,mysle.Ale stále sa bude k tomu vraciať,až kým nezabudne.Potom keď zabudol už nemá čo odpustiť.Už ho to neobťažuje.

@anonymnyuzivatel odpustit treba to co si pamatame a to co nam ublizilo. Ak zebudneme, nic sme neodpustili, len sme to zabudli. Zasadny rozdiel je medzi vedomym odpustenim a nevedomym zabudnutim. Odpustenie je rozhodnutie, ak si si nevsimol. Zabudame bez toho aby sme sa o to pricinili.

pralinka25
22. aug 2025

@anonymnyuzivatel ty to mas vazne vsetko akosi pomotane. co tema to perla

viestta
22. aug 2025
@pralinka25

@anonymnyuzivatel ty to mas vazne vsetko akosi pomotane. co tema to perla

@pralinka25 on ja taky filozof... Filozofuje ale nevie o com

dskjhfdlkdjhl
22. aug 2025
@anonymnyuzivatel

@anonymnyuzivatel A ked ma niekto dobru pamat, tak co? Odpustit je jedna vec a clovek by to mal urobit najma kvoli sebe, lebo ak odpusti, tak to pomoze v prvom rade jemu. Ale zabudnut je uplne nieco ine. Ci si ma hodit tehlu na hlavu, aby mal amneziu? Mas to uplne popletene.

anonymnyuzivatel
autor
22. aug 2025
@viestta

@anonymnyuzivatel odpustit treba to co si pamatame a to co nam ublizilo. Ak zebudneme, nic sme neodpustili, len sme to zabudli. Zasadny rozdiel je medzi vedomym odpustenim a nevedomym zabudnutim. Odpustenie je rozhodnutie, ak si si nevsimol. Zabudame bez toho aby sme sa o to pricinili.

@viestta Vedomé odpustenie je úlohou srdca.Čo to je nevedomé zabúdanie?
Viem,pamätám si.

pralinka25
22. aug 2025
@viestta

@pralinka25 on ja taky filozof... Filozofuje ale nevie o com

@viestta vsak toto. uplne sa v tom straca celom vzdy.

viestta
22. aug 2025
@anonymnyuzivatel

@viestta Vedomé odpustenie je úlohou srdca.Čo to je nevedomé zabúdanie?
Viem,pamätám si.

@anonymnyuzivatel vedome odpustenie je vecou mozgu. Srdce je sval, ktory telo zasobuje krvou. Vsetky pocity, myslienky prebiehaju v mozgu. Aj to zabudanie prebieha v mozgu. Zabudas, lebo udalosti vytesnili ine dolezitejsie veci, zabudas, lebo vekom straca mozog kapacity a neuchovava nedolezite informacie. Zabudas, lebo synapticke spojenia neuronov stracaju vodivost z roznych pricin, vek, choroby...

anonymnyuzivatel
autor
22. aug 2025

Pamäť.Zabudnem a už ma nepríjemná vec viackrát neobťažuje.

anonymnyuzivatel
autor
22. aug 2025

Zabúdaj,zabúdaj.
Aj pri narodení človek všetko zabudne z druhého sveta,odkiaľ prišiel.
Po smrti to isté,kam pôjde nevie.

anonymnyuzivatel
autor
22. aug 2025
@viestta

@anonymnyuzivatel vedome odpustenie je vecou mozgu. Srdce je sval, ktory telo zasobuje krvou. Vsetky pocity, myslienky prebiehaju v mozgu. Aj to zabudanie prebieha v mozgu. Zabudas, lebo udalosti vytesnili ine dolezitejsie veci, zabudas, lebo vekom straca mozog kapacity a neuchovava nedolezite informacie. Zabudas, lebo synapticke spojenia neuronov stracaju vodivost z roznych pricin, vek, choroby...

@viestta To si mám na synaptické spojenie neurónov zobrať nejaký prekladač?Čo to je?

pralinka25
22. aug 2025
@anonymnyuzivatel

@viestta To si mám na synaptické spojenie neurónov zobrať nejaký prekladač?Čo to je?

@anonymnyuzivatel ked uz nic ine staci google pre boha chlape!

anonymnyuzivatel
autor
22. aug 2025
@pralinka25

@anonymnyuzivatel ked uz nic ine staci google pre boha chlape!

@pralinka25 PIšem jednoducho,nie výrazy ,ktorým nikto nerozumie.

anonymnyuzivatel
autor
22. aug 2025

A môžem napísať aj opačne,Stane sa Vám veľmi príjemná udalosť, na ktorú nechcete zabudnúť a chcete ju stále opakovať.Napr. blaženosť.Nuž taký je život.

viestta
22. aug 2025
@anonymnyuzivatel

@anonymnyuzivatel ked mas medzery vo vzdelani este stale poradi Googel. Ja ta nebudem doucovat

Strana
z2