Partner si píše s bývalou. Mám sa obávať?
Ahojte, mám 26 rokov, našla som si priateľa, sme spolu zatiaľ krátko, len 2 mesiace, a zistila som že stále občas napíše bývalej s ktorou sa vraj nerozišli v dobrom, viac neviem, ale boli spolu dlhší čas.Mne síce hovorí ako ma miluje, ale načo stále písať bývalej ? Myslíte si že je to normálne alebo stále od nej niečo očakáva ? Žiadne úplne romantické správy nie, ale akoby potreboval s ňou mať nejaký kontakt. Čo si o tom myslíte? Nechcem sa sklamať. Bývam od neho 3 hodiny a nebývame spolu takže úplne stále neviem čo robí vo voľnom čase a bojím sa či v tom nieje stále niečo viac, aj keď mne lásku najavo dáva, aj vraví aký je somnou šťastný.
Píšem anonymne lebo tu mam svoj nick cez ktorý to rozoberať nechcem. Ďakujem a krásny večer všetkým.
Písať si s bývalým, ak ich nič nespája (deti, nevysporiadaný majetok) podľa mňa nie je vôbec v poriadku.
nie je to normálne....
No tak to je divné veru.
Trapko. Normálne to nie je, asi by som sa ho na to opýtala a zariadila podľa toho, aká by bola jeho odpoveď.
@mameha7 Áno opýtala som sa, povedal, ze sa síce nerozišli v dobrom ale teraz sú už v pohode ako kamaráti a že on na tom nevidí nič zlé, veď si s ňou nepíše každý deň a opýtať sa ako sa má je pre neho normálne. To bola odpoveď.
No já ti nevím Karle. Ak nemáte deti, tak čo má čo udržiavať kontakt s človekom, s ktorým zároveň ešte pred nedávnom mal sex. O čom sa asi tak chce s ňou kamarátsky baviť? Keď mu chýbajú kamoši, nech ide radšej na pivo. Ja keby vedome udržiavam kontakt s bývalým, tak mám niečo za lubom. Minimálne by mi chýbal a tak trochu by som dúfala, že sa dáme ešte raz do kopy. Inak by som nevidela zmysel v ďalšom kontakte.
No nie autorka, nie je normálne písať a pýtať sa bývalého, ako sa má. Niečo za tým bude.
Rad by sa k nej vratil, zatial mu stacis aj ty.
Je to úplne normálne, ja sa tak bavím s oboma mojimi bývalými a ani ja a ani oni nič neočakávame.
Nepočúvaj miestne ženy, sila čo za bludy ti tu popísali, zrejme ich muzi nemozu mat žiadne kamaratky, lebo by si zufalky hned mysleli, ze ich vhcu vymeniť... alebo ich počúvaj, narob mu doma scény za to, a uvidíš ako rýchlo ta vymeni, smelo do toho. Isto nepotrebuje nejakú ziarlivu hysterku.
@huxy a aký je v tom rozdiel, že mali intímny vzťah? Veď už ho nemajú, rozišli sa a nasli si iných, na tom nie je nič nenormálne. Nenormálne je od druhého očakávať, že bude poslúchať moje nariadenia s kým sa môže a s kým nemôže baviť.
Ak mam problém sama so sebou, tak zákazem mužovi baviť sa s bývalou 🤦♀️ toto je na hlavu a skôr to vypovedá viac o mne než o mužovi, ktorému niečo zakazujem. Choré fakt
@ruxandra no je to rozdiel, ak tomu ty nerozumieš, tak ja to nezmením, čokolvek by som napísala.
Ja žiadne nariadenia nikomu nedávam. Ale riadim sa tým, že nerobím druhému to, čo by sa nepáčilo mne. A to isté potom očakávam, mám na to právo. A mám právo vybrať si partnera, ktorý to bude rešpektovať a mať podobne nastavené zmýšľanie
Neni zmierený s rozchodom a ty si len náhrada za ňu...moja utekaj čím skorej.... veľa bolesti a preplakanych dni si ušetríš
@huxy rozdiel je to len v hlavách konkrétnych ľudí. Ak je niekto psychicky vyrovnaný, tak nebude viesť takéto zabomysie vojny proti byvalkam, lebo tuto to znie ako keby bývalé frajerky boli najhoršie zlo a hocijaký kontakt bol hneď záujem muža o ne. Pričom to je blud.
A vybrať si muža, s ktorým sa musím dohodnúť, že nesmie kontaktovať bývalé, lebo inak by som si v hlave vymyslala príbehy ako sa k nim chce vrátiť, to vôbec neznie ako nevyrovnanost sama so sebou 😀😀
@ruxandra ako píšem, mám právo si vybrať partnera, ktorý má podobné zmýšlanie ako ja. A to nie je vôbec o dohode, proste keď človeka spoznávaš, tak si všímaš, aké má správanie, zmýšľanie, hodnoty. A podľa toho sa rozhodneš, či s takým človekom byť chceš.
A tu predsa nikto nevedie žiadne vojny proti bývalke 🤦♀️ ja nehovorím, že bývalka má byť nepriateľ, ani že nech ju nepozdraví keď ju niekde stretne. Ale vyslovene ju kontaktovať, písať jej, to je no go. A naozaj kvôli tebe svoj názor ani postoj meniť nebudem
Ja s tebou súhlasím, avšak nie je debata, ako debata... 😉 Preto su na to rôzne pohlady...
Súhlasím s tebou, baviť sa s ex je uplne v pohode, ak došlo k emocionálnemu útlmu, ved s ex boli i krasne chvile. Tiež mám moje ex na FB a nemám s tým problém... Viem však, kde je ex a kde nový vzťah a partnerka.
Sú však isté pravidlá...
...baviť sa o minulosti, je o ublne zbytočne, docielili by sa výčitky, obvinovania, takže nie
...baviť sa o buducnosti... nemá zmysel, kedze kazdy má svoj život
...baviť sa o vzťahoch.. totalne oničom medzi mužom a ženou (na to su kamaratky)
...poradiť si v nejakej oblasti v ktorej je ten druhy doma je super, skvelé..
...komunikacia ak sú deti, je samozrejmá
...ak ide o veci, ktore je potrebne riesit i po rozchode, pochopitelné
Inak radšej o vsetkom komunikovať s partnerkou s ktorou je potencial vztahu a spoluzitia do nekonečna...All In One" 😉
Ale co je velmi dôležite, aby si ten, kto je vo vzťahu (ako uvádza autorka partnera) v hlave upratal "uvedomil", čo znamená vzťah, čo znamená partnerka a nedovolil infiltraciu tretej osoby. Tym chcem povedať, komunikacia s ex ok... Ale nie v rezime nadradenom partnerke, resp. aby komunikacia mala vyssiu prioritu ako vztah.
Tu, to partner autorky markantne posiera na plnej čiare a to je problém.
Ak daco musim riesit s ex, popisem 5-10 min. resp vyriesim ticket od ex, temu uzavriem a koniec. Na aku riť vypisovat hodiny, dni...? Je to absurdne a ano, takyto vzťah stojí za riť.
Buď mám s niekym vzťah a partnerka je No.1, alebo darujem môj čas ex, s ktorou bol rozchot, čo snamená "STOPKA" v spoločnej budúcnosti...🤦🤦🤦
Ahoj, chapem, ze sa citis neisto a rozmyslas nad tym.
Ako dlho su s ex od seba?
Niekedy zo vztahu vyprcha chemia, ci ochladnu emocie, ale byvali partneri si mozu ostat rozumiet ludsky.
Rozumiem, ze mas obavy, ci za tym nie je nieco viac, ale vsak keby sa k nej vratit chcel, tak nie je s Tebou. Nemas to ako moc ovplyvnit. Ste spolu len dva mesiace. Skus mu verit a netrapit sa.
@ruxandra A keď mu bývalka odpíše, že sa má dobre, už bude spokojný? Asi ho pre niečo kopla do riti a on to nevie rozdýchať🙈
@mandarinka555 a kde autorka píše, že sa ona rozišla s ním a nie on s ňou? Čiže si si pekne domyslela čo je on zač a ako sa čo stalo. Všetky ženy tu robia z komára somara, a pritom to môže byť normálne kamaratske rozprávanie sa 😀 dokonca sama autorka píše, ze sa s tou bývalou nebaví každý deň..
Fakt sú tu ženy: čítanie s porozumením 0%, toxicita 100%, žiarlivosť 200%
Autorka, prosím ťa, miestne ženy fakt nie sú dobrá vzorka na rady v takomto prípade. Uvedom si jedno, ak máte vzťah na diaľku, načo by sa ti priznaval, že si pise s bývalou, ak by ju stále chcel? Vo vašom prípade to môže pokojne tajiť donekonečna. Zrejme chce byť úprimný hneď od začiatku. Keby po nej išiel nepovie ti to, alebo bude zatĺkať.
Naozaj si nenechaj posramotit sebavedomie z týchto hlúpych rád.
@michal_dr ale ved ona nikde nepíše, že sa s tou ex baví hodiny na úkor ich vzťahu, dokonca sama spomenula, že jej povedal, že si nepíšu každý deň. Nespomína ani o čom si s bývalou píše, ani že by si písali zamilované veci..
Fakt netuším odkiaľ si si domyslel to co píšeš v poslednom odstavci, ja tu od autorky nič také nevidím..
A písala som to síce vyššie, ale napíšem to tu znova, keby ten jej chlap tu bývalú chcel, mohol to, že si s ňou píše, kľudne zatajiť. Maju vzťah na diaľku, takže by to vôbec nebol problém, on sa jej s tým však priznal hneď na začiatku, bod pre neho.
Musis si polozit dve otazky:
Verim mu?
Chcem s nim byt?
A na obe musi byt odpoved “Ano”, bez ziadneho ALE.
Akonahle na niektoru odpovies “Nie”, alebo “Ano, ale…”, tak len natahujes nieco, co skonci beztak rozchodom. Akurat okorenenym o hnev, zatrpknutost, kopec preplakanych hodin nad krivdami a inymi chutovkami.
Takze nebud vo vztahu, kde pochybujes od zaciatku.
Toto je totiz ukazovatel, ze ty potrebujes ineho partnera.
Nie tohto, ale s tym, ze ty si ho prerobis na obraz svoj (budes klast podmienky a vyzadovat prisposobenie).
Laska nie je obchod: “Chcem toto telo, tento vzhlad, tieto vlastnosti chcem ponechat a tieto poprosim vymenit.”
@ruxandra Napísala si to síce pekne, ale problém je v tom že on sa mi s tým nepriznal, prišla som na to sama. Sám by mi to asi nepovedal.
To je úplne jednoduché. Stále sa snaží a dúfa, že budú spolu, teba má zatiaľ ako zálohu.
Autorka, mrzi ma, ze hned od zaciatku je tam takato nedovera. A mrzi ma to mnozstvo prispevkov tu v teme, ktore v Tebe tu nedoveru este prehlbuju.
Ubezpecujem Ta, ze to, ze si Tvoj partner obcas napise s byvalou, neznamena automaticky, ze ju chce.
V normalnych vyspelych vztahoch je uplne v poriadku komunikovat na kamaratskej urovni s byvalymi.
Ale ste spolu kratko, citis sa neista, chapem.
Ale takymto zmyslanim ublizujes sama sebe. Co chces robit? Zakazat mu to? Rozist sa kvoli tomu? Riesit donekonecna imaginarne hypoteticke situacie?
Kasli na to proste. Uvidis ako sa to vyvinie.
PS: moj partner tiez komunikuje so svojimi ex partnerkami. Jedna z nich je moja kamoska(blizsie sme sa skamosili az ked som sa dala dokopy s partnerom), druhu nepoznam. Komunikuje s nimi sporadicky, na zaciatku som to tiez prezivala, postupne som pochopila ze naozaj o nic nejde a ziarlit na byvalych partnerov je tak trosku pod uroven dospeleho vyspeleho cloveka 🙂
...veď neznamená že keď si nesadnete ako partneri, musí zhasnúť aj kamarátstvo. Ja si so svojím ex tiež píšem aj volám, niekedy kôli deťom ale často aj len tak. Vieme o sebe čo mame nové, ako sa darí v práci,... . Bežné veci, ale aj keď potrebujem poradiť, pomôcť,... . V tomto viem že sa naň dá spoľahnúť.

Stále ju chce