icon

Partnerstvo, kde žena zastáva mužskú rolu

15. okt 2025

Ahojte, mám vzťah, on je pekný, vtipný, šarmantný, nežný, spoločenský, obľúbený. Vie si hneď získať ľudí, mužov, špeciálne ženy. Viem, že ma má rád, a viem, že mu na mne záleží, ale...

Ja v našom vzťahu nosím nohavice. Zarobím viac ako on, kúpila som auto a odveziem a priveziem nás, kde treba. Ja zoženiem vodára, elektrikára, zariadim poistku na byt, na auto, kúpim pneumatiky, idem prezuť pneumatiky, dohliadala som nad celou rekonštrukciou bytu.
Teraz sme mali poistnú udalosť a on nie je schopný ani nahlásiť poistnú udalosť a každý krok a komunikáciu konzultuje so mnou. Ide za správcom bytového domu, nezavolá predtým, či je tam poverená pracovníčka. Ona čerpá dovolenku.

Áno, je pravda, že ja toho veľa nenavarím a nenapečiem. To áno.
Ale zase postarám sa o to, aby sme doma to jedlo mali.
Dnes som mu povedala, dovoľ mi byť ženou a buď tým chlapom vo vzťahu.
A ja budem rada nežná, budem sa okolo teba vlniť pri večery a budem stáť rada za sporákom a uvarím ti jedlo, keď budem vedieť, že nemám na hlave aj prácu, aj domácnosť, všetko...

Má to niekto podobne ako ja?

Strana
z6
anonym_9a7d1a
15. okt 2025

@anonym_autor nemam to tak a poviem ti pravdu, velmi by mi to vadilo. Z tvojho popisu aom si teba predstavila ako muzatku a jeho ako takeho pupuša/tutmaka. Prepac.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
autor
15. okt 2025
@anonym_9a7d1a

@anonym_autor nemam to tak a poviem ti pravdu, velmi by mi to vadilo. Z tvojho popisu aom si teba predstavila ako muzatku a jeho ako takeho pupuša/tutmaka. Prepac.

@anonym_9a7d1a no a vidíš, mám dlhé hnedé vlnité vlasy, prsia, pás, boky... mám ženskú postavu. Mužatka nie som. Viem, že núdzu o mužské pohľady nemám. On je vysoký, statný naozaj pekný muž. Keď by si ho stretla niekde v práci, v klube, vo fitku, na detskom ihrisku, páčil by sa ti, hlavne by ťa rozosmial...

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
autor
15. okt 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka ja viem uvariť, aj viem upiecť, ale nemám na to čas ani chuť. Keď riešiš v práci, riešiš aj doma, už chceš naozaj pokoj a kľud.

enmery
15. okt 2025

Nie, pritom to ale neznamená, že som neschopná. Predstav si, že by si s ním mala deti a všetko okolo nich, školy, učenia by sa k tomu pridalo a on by len išiel do práce a pri každej veci by na teba vytrešťal oči, že on nevie, čo robiť. Zbláznila by sa a ani 48 hodinový deň by To nestačil a to by veľmi rýchlo pochovalo aj Tvoju lásku k nemu, keď Ti to už teraz vadí. Zmeniť ho nezmeníš, čiže bud ho akceptuj aký je alebo nechaj tak.

anonym_9a7d1a
15. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_9a7d1a no a vidíš, mám dlhé hnedé vlnité vlasy, prsia, pás, boky... mám ženskú postavu. Mužatka nie som. Viem, že núdzu o mužské pohľady nemám. On je vysoký, statný naozaj pekný muž. Keď by si ho stretla niekde v práci, v klube, vo fitku, na detskom ihrisku, páčil by sa ti, hlavne by ťa rozosmial...

@anonym_autor ja tomu verim, z popisu ste krasny parik, len to rozdelnie roli mate take zvlastne
To jemu nevadi napriklad,zs ho rozvazas a vybavijes elektrilarov atd? Mojmu muzovi by to velmi vaidlo

klementinka58
15. okt 2025

Riadim sa tymto🤣

anonym_9a7d1a
15. okt 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka ja nikoho nesudim, len pisem,ako mi to pripada z toho opisu. Ved keby boli s tym ono dvaja ok, tak neriesim, ale vidíš,ze autorka s tym ma sama provlem.

autor
15. okt 2025
@anonym_9a7d1a

@anonym_autor ja tomu verim, z popisu ste krasny parik, len to rozdelnie roli mate take zvlastne
To jemu nevadi napriklad,zs ho rozvazas a vybavijes elektrilarov atd? Mojmu muzovi by to velmi vaidlo

@anonym_9a7d1a nie a pritom u nich doma bol dominantný otec, on všetko riešil a vybavoval, postaral sa o všetko, zarobil peniaze, zariadil. Ja neviem, kde sa stala chyba v matrixe.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_9a7d1a
15. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_9a7d1a nie a pritom u nich doma bol dominantný otec, on všetko riešil a vybavoval, postaral sa o všetko, zarobil peniaze, zariadil. Ja neviem, kde sa stala chyba v matrixe.

@anonym_autor tak mozno je pohodlny a vyhovuje mu ,ze urobíš veci aj zanho..

anonym_1fc5a4
15. okt 2025

Nie nemám to tak a ani by som to tak nechcela a nerobila by som žiadne "mužské" povinnosti. A manžel to do mňa ani nechce. Som jeho nežná polovička.

autor
15. okt 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka ďakujem, už nie je dôvod prispievať od teba, mám predstavu o tom, ako funguješ. Pekný večer.

lindous
15. okt 2025

Mala som to tak vo vzťahu s ex a to sme ešte neriešili také veci ako spoločné bývanie a podobne, no on nebol schopný sám vybaviť fakt nič... ale pri ňom som sa cítila skôr ako matka, než ako muž vo vzťahu a mne to vadilo... ani nie preto, že by som delila povinnosti na mužské a ženské, nemám problém vybaviť, zariadiť, ale chcem v tomto rovnocenného partnera, ktorý s tým tiež nemá problém a nemusím VŠETKO iba ja

anonym_3d8941
15. okt 2025

Vies co, uplne ta chapem. Na jednej strane ho mas rada, no na druhej strane je vztah nieco, co ta fyzicky a mentalne zatazuje. Hlavne co sa tyka zodpovednosti. Presne s takymto panom som to ukoncila. Ja zial nechcem ziadnemu robit matku.
Musis si vsak polozit otazku co od zivota chces. Napr. vies si s nim predstavit mat deti? ved nebudes mat ziadnu pomoc, a vsetko ti padne na hlavu. Partneri si maju robit život lahsim a nie ho tomu druhemu stazovat.
Ja si nevies predstavit byt s chlapom, ktory by sa bezo mna nevedel ani pohnut.
Avsak to su veci, ktore sa partner meze casom naucit - len ty si ta, ktora do toho bude muset investovat vela casu a energie a on zase musi chciet. Tazze ak ho milujes a stoji ti za to, tak zacni vecernym rozhovorom este dnes.

anonym_4b82b5
15. okt 2025

@anonym_autor S peknej misky sa nenaješ 🤷‍♀️

viestta
15. okt 2025

A si si ista, ze tie "muzske" zalezitosti nie je schopny vybavit alebo ich nevybavuje, lebo sa mu nechce? Je tu aj moznost, ze sa im planovite vyhyba lebo ma na to cloveka alebo moze hrat len tutmaka z vypocitavosti? Lebo tam je dost zasadny rozdiel.

anonym_4b82b5
15. okt 2025

@anonym_autor Nechaj ho ešte u mami, on potrebuje mamičku 😀 Musí byť veľmi dobrý v posteli a zrejme si na neho hrdá ,že sa páči iným. Inak nevidím žiadne pozitívum na takom chlapovi.

anonym_d7f78c
15. okt 2025

u nas zarabame v sucasnosti cca rovnako, v minulosti som mala vyssi prijem vzdy ja. nevadilo to nikomu z nas. ja veci nerada vybavujem, nieze by som to nevedela, tak manzel vybavuje. zas nevari vobec, pracku pusti vynimocne, susicku vyberie. nakupy robi takmer vzdy sam, nakupuje aj podla toho, ze popozera, co chyba. pripadne mu napisem, co treba kupit.ale sam od seba povysava, utrie prach, o auta sa stara vylucne on. vonku robi tiez viac ako ja.my si robime, nejako sa to prirodzne podelilo a sme s tym v pohode

mandzula
15. okt 2025

A cim vlastne k chodu domacnosti prispieva on?

petamich
15. okt 2025
@wolf_
Odpoveď bola zmazaná

my to mame rovnako ako @wolf_ 🙂

Ja len vlastne nerozumiem, co by si teda chcela, pises dovol mi byt zenou, varit, upratovat a starat sa o teba a zaroven pises, ze varit a piect ta nebavi. Cize asi nebude problem muzske/zenske ale ze ty vsetko a on nic. Co teda robi on? Pre teba, vas vztah, vasu domacnost?

Zarobim viac ako manzel a to on nezaraba vobec zle, to mne vobec nevadi, spolocne prispievame, aby sme mali relativne fajn zivot. Co by mi vadilo by bolo, ak by moj manzel ocakaval, ze po rovnakom dni v praci ako ma on (obcas este narocnejsom) mam ja byt ta co vari, zehli, perie, dieta riesi....tak takto teda nie.

anonym_4b2706
15. okt 2025
@anonym_autor

@malinkajozka ja viem uvariť, aj viem upiecť, ale nemám na to čas ani chuť. Keď riešiš v práci, riešiš aj doma, už chceš naozaj pokoj a kľud.

@anonym_autor ved to nic nie je. My mame tiez pomiesane. Manzel navari, uprace po sebe kuchynu. Ja idem s autom menit gumy. A co? Ved kazdy vztah je iny. Ja som za to vdacna. 🥰

kacena4
15. okt 2025

mozem sa spytat co vlastne riesis? to ze sa necitis zenska a z neho necitis muznost? to ze vela robis a on malo? to ze ty viac zarobis a on malo?? nerozumiem. ak vam to nevyhovuje rozpravajte sa. nastavte si nove pravidla. po pravde ja som doma tiez ta co drzi opraty a nerobi mi to problem, mne to vyhovuje aj muzovi obaja sme spokojny sme spolu 25 rokov v stastnom manzelstve. nie je dolezite ako to maju inde ale ako to mate doma a ci vam to klape. drzim palceky

1andrea111
15. okt 2025

@anonym_autor čo Ti ten vzťah vlastne dáva? Zažila som a neodporúčam, budeš niesť zodpovednosť a ťarchu života a on sa bude pri Tebe viesť. Keby prevzal teda aspoň ženské role varenie, pečenie, upratovanie ale takto. Mňa taký vzťah veľmi ubijal, časom mi vzal všetku energiu a keď prišlo že som už nezvládala, zrazu to nemal kto robiť.

natalka13
15. okt 2025

Nemas cas varit? A co robis ked prides z prace? Kazdy den nieco opravujes?
Platit poistky seky je o zadani TP v apke banky alebo naskenovanie qrkodu z fa.
Ja robim 80% "muzskych" prac a vobec mi to nevadi, uz nieje stredovek.
Ako asi ziju single zeny? No zariadia vsetko same.😁

1andrea111
15. okt 2025
@natalka13

@natalka13 áno zariadia všetko samé ale nemusia sa pri tom starať o chlapa.

autor
15. okt 2025
@anonym_4b2706

@anonym_autor ved to nic nie je. My mame tiez pomiesane. Manzel navari, uprace po sebe kuchynu. Ja idem s autom menit gumy. A co? Ved kazdy vztah je iny. Ja som za to vdacna. 🥰

@anonym_4b2706 a ty iba šoféruješ? Lebo u nás áno. Partner ani nevie, do ktorého servisu chodím a kde máme uskladnené gumy. Keď sa stala škodová udalosť, riešila som to ja. Keď treba diaľničnú známku, riešim to ja. Keď ideme na výlet, nájdem miesto, zabookujem nám to, odveziem nás tam aj spať a spolupodieľam sa na ubytku 50/50. Benzín platím ja. Vodára hľadám ja, on sa ma opýta, že čo to vlastne treba?

autor
15. okt 2025
@natalka13

@natalka13 ak som single žena, tak si všetko zariadim sama .. ale ja nie som single žena.

Strana
z6