Po akej dobe ste sa druhýkrát vydali?
Dievcence, som rozvedena, aj ked rozvadzat som sa nikdy nechcela a neplanovala. Ale druha strana sa rozhodla hladat stastie mimo nas vztah a zostala som tak-nejak na pritaz. Snazila som sa manzelstvo zachranit, ale z druhej strany zaujem nebol, skor len akasi vyckavacia taktika a zit tak, ze neviete, kde sa vas este stale manzel pohybuje, byva a vy ho doma cakate, sa neda navzdy.
Bola to obrovska bolest a trauma, no Pan Boh ma ma asi aspon troska rad, lebo mi do zivota "prihral" uzasne laskave a empaticke stvorenie.
A tu zacina moja otazka:
Ak ste sa rozviedli, preco ste sa rozviedli?
Po akej dobe ste sa druhykrat vydali?
Vydrzalo druhe manzelstvo?
Moj strach, ktory zial v sebe nesiem, suvisi s prvym manzelstvom, ktore trvalo 10+ rokov. Len to proste nechcem opat zazit, ten rozvod ma naozaj skoro zabil (doslova)... zastavam nazor, ze ked sa clovek rozhodne vydat/zenit, malo by to byt na cely zivot a ma sa k vztahu pristupovat vzdy zodpovedne (nikoho dovody vsak neodcudzujem, ale my sme ziadne problemy nemali, rozpraval mi, ze ma lubi aj par dni pred odchodom). No akosi mi tymto spravanim vzal vieru, ze to fakt moze byt na cely zivot, ze neskoncim znova opustena, na pokraji zrutenia. A naozaj si ina bytost nezasluzi, aby som do nej projektovala strachy, ktore sposobil niekto iny.
Tak ma prosim povzbudte, ze aj ked mozno na druhy raz, ale tentokrat az za hrob.🥹❤️
Dakujem a vsetkym drzim palce!
Po 10 rokoch manželstva som sa rozviedla. Dôvod = nevera. Opakovaná z jeho strany. Koľko tých zien bolo neviem dodnes. A ani nechcem. Ja som sa po rozvode cítila tak slobodná, šťastná a plna energie ako nikdy. Strašne má ten vzťah ubijal. U psychológa som si dlho liečila traumu čo som mala v sebe. Tiež mi z ničoho nič prišiel do života úžasný človek ktorý sa ženiť chce. A ja rozmýšľam a uvažujem. Lebo neviem. Ako mna rozvod stal doslova “15 minút strachu”. Lebo rodičovská dohoda podpísaná , právnik nebol potrebný. Samostatne som fungovať vedela, na ex som nikdy odkázaná nebola. No stále je tam to ale. My ale chceme ešte aj spoločne babo takze na to aj s tohto hľadiska pozerám.
@anonym_autor nestavaj svoje stastie na tom, ci mas alebo nemas partnera / manzela.
A teda v tom prvom manzelstve ste nejake problemy mali, len ty si ich nevidela. To ale neznamena, ze druha strana to citi rovnako. Moj ex tiez nechapal, co nie je v poriadku, preco s nim koncim, ved sme boli stastni - no neboli, iba on bol, ale ja nie. A ano, hovorila som mu, co je zle, ale jemu to vyhovovalo takze asi malo aj mne.
@anonym_autor Tvoj postoj nie je velmi zdravy, jasne, ze kazdy rozvod, rozchod boli. Ale ze ta zlozi? Zi v danu chvilu, pre dany moment a netrap sa buducnostou. Osudy byvaju rozne, viem si vsak predstavit 100 veci, ktore by som nechcela v zivote zazit, rozchod/rozvod medzi ne neratam. To beriem ako sucast vztahov, niektore jednoducho nie su predurcene vydrzat do smrti jedneho z partnerov (co napokon aj byva tragickejsie)..nastastie
Mala by si sa ty prenastavit. Chceš istotu, ktoru ti nikdy nikto nedá. Nie je dobré fixovat sa na jedneho človeka, byť na nom závislá. Pretoze to doslovné "až za hrob" može byt aj pol roka, dva roky...skratka istota neexistuje. Toto ma naučil moj rozvod a následné partnerstvo s dvomi vdovcami, ktori prisli o svoje milované ženy prilis skoro.
Inak rozviedla som sa, pretože naš vztah dlhodobo nefungoval, bol plný nepochopenia, agresivity zo strany mm, netrávili sme spoločný čas, nemali sme roky žiadnu intimitu. Ale máme sme 2 deti, preto rozhodnutie rozviest sa bolo velmi náročné, tazsie než ten rozvod sám. Potom prisla úlava, ako už vyššie jedna pisala.
Momentalne sa vydávat nechcem, aj ked časom by som velmi rada vyjadrila to, ze patrim k mojmu partnerovi. Pre mna je sobas nie len praktická, ale aj symbolická záležitost. Ale pokial su deti v citlivom veku (pomaly idu do puberty), chcem este počkat. Ked odrastu tie jeho aj moje, tak sa dufam vezmeme.
Ano, zlozil ma (x zivotnych skusok predtym som ustala, toto vsak nie). Zial sklamanie, smutok a zlomene srdce prezivame kazdy inak. Je super, ze dokazes mat samu seba ako prioritu, pre mna je to vsak vzdy partner, stastny vztah, to je maximum, co v zivote mozem "dosiahnut." Ale nedovolila by som si tvoj ci moj postoj hodnotit ako zdravy, kedze vychadza z nasho vnutra.
Z vnutra vychadzaju aj traumy ci ine motivy takejto zavislej vztahovej vazby
@anonym_autor mas pomilenu predstavu o az za hrob a ze v manzelstve sa ma coj co stoj vydrzat. Ak by ste nemali ziaden problem ako pises, tak by sa chlap nechcel rozvadzat.
Ty si poloz otazku, ci v druhom manzelstve budes stastna a budete mat pekny vztah a nie ci vydrzi az za hrob 🤷🏼♀️ mne prvy manzel zomrel na rakovinu, ale ani predtym uz vztah nebol vporiadku. Aj napriek tomu som sa rozhodla s nim ostat a postarat sa, lebo rozvadzat sa s umierajucim clovekom by som nedokazala aj napriek tomu, ze ak by bol zdravy tak sa urcite rozvediem.
Vydala som sa po 3 rokoch a to ma byvala svokra prisla prekliat na svadbu, ze aka som hyena a nedrzim smutok za jej povalacskym synom, kt ma este aj podvadzal 🤦🏼♀️ ale slabo preklinala, lebo uz 12r mame krasne manzelstvo a ja lutujem len to, ze som ho nestretla ovela skor.
@anonym_autor ja som sa rozviedla kvôli manželovej opakovanej nevere, tiež som vstupovala do manželstva s jednoznačným presvedčením, že to bude navždy. 😊 Chodili sme spolu 5 rokov a predsa. 😔 Dnes som vydatá a mám dcéru. Terajšieho manžela som spoznala ani nie mesiac po rozvode, chodili sme spolu dva a pol roka. Niektorí ma za to odsudzovali, vraj som rýchlo zabudla.... Ja sa za to nehanbím, každý prežíva a spracúvava ťažkosti po svojom. ... Momentálne prežívam najšťastnejšie obdobie života. Mám skvelého manžela. ... Ak si v novom vzťahu šťastná, tak sa nenechaj nikým odradiť. Ty najlepšie vieš, čo od života chceš. Veď vydávať sa nemusíš hneď. 😊 Užívaj si spoločné chvíle, teraz si už iná ako kedysi, minimálne skúsenejšia. 😊 Držím ti palce,viem ako zrada bolí...❤️
@anonym_autor ešte dodám, že istotu nemáš a nikdy nebudeš mať v ničom. Iba dane a smrť je vraj istá. 😃 O tom je život, ak sa stiahneš a ostaneš sama iba preto, lebo sa bojíš sklamania, môžeš byť v konečnom dôsledku tiež nešťastná....
Rada by som ta povzbudila, ale kazdy vztah aj manzelstvo je loteria. Niekto mudry povedal, ze milovat mame tolko, ze nas nezlozi rozchod. Za mna takto prehnane sa naviazat na partnera nie je rozumne. Tiez som sa rozviedla, mozno to bolo zbytocne, mozno nevyhnutne, kazdopadne dalo sa to cakat. Teraz som vo vztahu, ale bez papiera, deti uz nehrozi a partnerovi to takto vyhovuje, takze to neriesim. Cas ukaze, co pride. Tebe uprimne drzim palce...
@anonym_autor ide o to, či si sa poučila z manželstva. Za rozvodom sú vždy dvaja. Ak to zvaluješ len na druhú stranu, tak si možno do nového vzťahu ponesieš niečo čo nechceš a bude ti to ovplyvnovať život ďalej.
Dakujem vam vsetkym, velmi vam drzim palce a uprimne zelam, nech je to pokojne az za hrob, ak budete stastni.❤️❤️❤️
Nepisala som preto, aby sme otvorili temu ci a ake dovody na rozvod boli. Mne vysvetlene, vypovedane neboli, ale som rada, ze tu sa nasli ludia, co vedia lepsie ako ja, ktora som naozaj tuzila od byvaleho muza pocut aspon tie, aby som ich, idealne nikdy, neopakovala.
@anonym_autor ja som sa rozviedla kvôli manželovej opakovanej nevere, tiež som vstupovala do manželstva s jednoznačným presvedčením, že to bude navždy. 😊 Chodili sme spolu 5 rokov a predsa. 😔 Dnes som vydatá a mám dcéru. Terajšieho manžela som spoznala ani nie mesiac po rozvode, chodili sme spolu dva a pol roka. Niektorí ma za to odsudzovali, vraj som rýchlo zabudla.... Ja sa za to nehanbím, každý prežíva a spracúvava ťažkosti po svojom. ... Momentálne prežívam najšťastnejšie obdobie života. Mám skvelého manžela. ... Ak si v novom vzťahu šťastná, tak sa nenechaj nikým odradiť. Ty najlepšie vieš, čo od života chceš. Veď vydávať sa nemusíš hneď. 😊 Užívaj si spoločné chvíle, teraz si už iná ako kedysi, minimálne skúsenejšia. 😊 Držím ti palce,viem ako zrada bolí...❤️
@patriciah1 presne toto bola moja pointa, velmi sa tesim, ze ti to druhykrat vyslo, lebo vo mne proste zostali pochybnosti (ked nemam vysvetlene ani zdovodnene okolnosti, preco odisiel byvaly muz), aby to uz nikdy nebolo takto, ze sa vztah len hodi do kosa. Rozpraval mi ako som mu dala zivot a cely zivot pri nom stala - pri tom ako si balil veci a uz nikdy sa neozval... proste pre mna traumaticka zalezitost.😢 Terajsi partner je uzasny clovek a nezasluzi si, aby som o nasom vztahu pochybovala len preto, ze mam za sebou takuto skusenost a naozaj dakujem, ze si sa podelila o svoj pribeh.❤️
Tak ja som sa ešte nerozvadzala, ale jedno viem, že keby sa rozvediem, tak uz sa druhý x nevydavam. Prečo sa "musis" opäť vydať?
Rozviedla som sa po 7 rokoch, dôvod bola nevera a alkohol z jeho strany.
Našla som úžasného partnera, ktorý mi veľmi pomohol prekonať tú traumu, plánovali sme budúcnosť.
Po 4 rokoch, keď som sa mu už naučila dôverovať sa z neho vykľul zlý človek, ktorý nedoprial nikomu nič len sebe, bol si mnou asi istý a začal ukazovať pravú tvár. Našťastie sme sa nevzali.
Potom prišiel ďalší úžasný chlap, ktorý po 5 rokoch prepadol alkoholu, snažila som sa veľmi, ale jeho priority boli jasné. Chcel veľmi dieťa, som rada, že som nekývla, bolo by to veľmi ťažké.
A týmto pádom to mám uzavreté, príde nejaký vzťah, narovinu poviem, že už nič neplánujem.
Stačilo by aj koňovi😀 Ružové sú začiatky, potom človek s otvorenou hubou pozerá s kým vlastne žil.
@anonym_autor tiez som vstupovala do manželstva s tym, ze navzdy... Po 2,5 roku sme sa rozviedli (predtym 7 rokov spolu), dovodom boli opakovane nevery a klamstvá. Našťastie sa nam nedarilo mat deti (čo bola podla neho moja chyba).
Druhýkrát som sa vydavat nechcela ani za svet. S terajsim uz manzelom mame 2 deti, postavili sme dom - to sme stihli pred manželstvom. Brali sme sa po 7 rokoch ♥️
Rozvod po 8 rokoch, dôvod alkohol,ľutujem len že tak neskoro, ale tiež mi bol nadelený úžasný človek skoro okamžite po rozvode, vzali sme sa po 14 rokoch dňa 8.8.2008. a stále sme spolu,zajtra máme výročie 😉 neľutujem jediný deň čo sme spolu, je to úžasný človek aj po toľkej dobe. Tebe radím choď do toho, život je príliš krátky ako neskôr ľutovať....
@anonym_autor prepáč, nečítala som cely príspevok, ale ja ak sa jedného dňa rozvediem,už nikdy,nikdy, nikdy v živote by som sa nevydala

@anonym_autor rozviedla som sa, lebo manžel venoval všetok alebo takmer všetok čas svojmu koníčku a ja som v podstate žila už pred rozvodom ako rozvedená. Nechcela som takého manžela, ktorý by bol len bankomatom a milencom, možno by to niektorá uvítala, ale ja som sa cítila sama, strašne sama. Môj terajší vzťah trvá už dlhšie, ako trvalo moje manželstvo, takže druhý pokus bol úspešný a som vďačná životu, že mi prihral do cesty toho muža. Nie sme manželia, nevidím zmysel v uzatvorení manželstva, keď nie sme veriaci a neplánovali sme už deti. Želám ti, aby ti to vyšlo