Pochybnosti o rozvode. Je to normálne?
Zdravím dievčatá . Chcem sa rozviesť s manželom . Dôvodom je to že ho už dlhšiu dobu nelubim , hádame sa neustále koli veciam ktoré iné pary vedia prejsť rozhovorom , vadí mi sex s ním a aj jeho prítomnosť doma , ako rozpráva aj čo robi proste si nerozumieme . Ostávala som ešte s ním koli dieťaťu ale už pred vianocami som mu povedala pravdu že ako to mám avšak nebola som k nemu cestná a nepovedala som že som ho podviedla , bol to úlet a bolo to zlyhanie a dávno, avšak prišiel na to a začal mi to vyčítať a robil doma neskutočne scény,nadával mi do stetiek a handier a podobne veci , v konečnom dôsledku nie je ochotný prijať moje dôvody rozvodu,ale rieši len to že som bola neverná. Zaniesol to aj k mojim rodičom následkom čoho sa so mnou mama nebaví , pretože podľa nej som … veď viete 😔 situácia je momentálne taká že sa ukludnil a povedal že je ochotný zabudnúť na to všetko ale nech ostanem . Vlastne skúša na mňa všetky možné spôsoby vydierania citového a najmä cez dieťa - Cez to čo povedia ľudia -Cez spoločný majetok a všetko ostatné . Ja som si už našla byt mala by som sa sťahovať čoskoro avšak tu je môj problém dnešný .. bola som si istá že to chcem ale ja neviem či je to len momentálna nálada ,ale písala mi dnes majiteľka bytu kam idem ,že bude pripravovať zmluvy a mňa napadli pochybnosti .. či robím dobre .. mali ste to tak aj vy ak ste boli v podobnej situácii ?je to len taký chvíľkový stav a stres zo zmeny ? Lebo je to extrém ísť sama odznova . Momentálne s mužom vychádzame kľudne a rozvážne a možno preto mám tie výčitky že čo sa tu deje . Stále sa mi melie veľa veci v hlave od toho že muž sa stará o nás dobre , je ochotný mi odpustiť , ale neviem si už predstaviť že mám s ním ostať a bohvie dokedy počúvať výčitky o nevere a výbuchy žiarlivosti a nekonecne kontrolovanie a hádky , keď muž ma jeden z týchto výstupov nekontroluje sa a je mu jedno kto ho počuje , či už je to syn alebo aj okolie . Lebo keď niečo sa bavíme, tak hneď vyčíta že si to dosrala a čo malý (musím dať preč kocúra ) že mu kazím život že mu beriem zvieratko že svojimi rozhodnutiami ničím rodinu a je to veľa zmien naraz ….
@luccija
Financie ma netrápia v tomto som sebestačná . Syna mu brat nikdy nebudem keďže v tomto neviem byt zákerná, ani nemám dôvod otec je dobrý.
Práveže som myslela naňho doteraz ale už aj on minule plakal že stále sa hádame že on chce konečne pokoj mať a žiť šťastne ….
No tak prečo máš pochybnosti?keď si podala o rozvod asi si bola rozhodnutá.Pochybnosti sú normálne kamarátka je rok rozvedená a tiež občas povie, že si dní, kedy si povie či to nemali prekonať
nešlo by to ešte zachrániť? Možno by vám pomohla párová terapia, nie ste si podľa mňa úplne ľahostajní. Keby si bola 100% presvedčená o správnosti svojho rozhodnutia, ani by ťa nenapadli myšlienky, či robíš dobre. Ja by som rozvod odložila, s tým, že vyskúšate žiť spolu tak, že urobíte hrubú čiaru a nebudete sa obzerať späť
My sme sa rozviedli pre to isté, lenže opačne, on povedal mne, že má neľúbi, že nevie co ku mne cíti, ale láska to už nie je...ale ze si nevie predstaviť žiť sám. Zranilo ma to. Nikdy mi nedával najavo lásku, ale ani nikdy sa nesťažoval. Žili sme tak 5 rokov, tri posledné roky sme spolu už ani nespali..nasla som si iného a zaľúbila som sa. A vtedy to začalo, že som k..., radodajka, Atd, že či dcéra vie, akú má pobehlicu matku. Ona všetko vedela, mala 7 rokov, keď som odišla k priateľovi aj s dcérou. Podala o rozvod a ešte ex na súde povedal, že to nečakal, že sa tak zachovam. Teraz vychádzame dobre, len nemôžem pýtať peniaze mimo výživného, lebo mi hneď vykrikuje že či nestačilo že som ho podvádzala, ešte aj osklbat ho chcem 🙈
Myslim si,ze tieto pocity su normalne. Rozvod som nezazila,ale rozchod po rokoch,kde sme zili uz ako manzelia. A vtedy prisli pochybnosti,ci sa to nedalo zachranit,ci som spravila vsetko mozne pre zachranu,ci robim dobre,ak odchadzam. Ked sa rozides,tak zrazu na zle zabudnes a vynoria sa ti len pekne spomienky. Ja osobne nemam skusenost s tym,ze by mi chlap nadaval a vrsil sa na mne,nam sa skor zivotna cesta rozisla,kazdy mal iny pohlad na zivot a fungovanie v zivote. Ak uz muza nelubis,nie je cesty spat. Mozno ked budete odluceni,zistis,ze ti chyba a mozno zistis,ze si pocitila velku ulavu.
Vsak mozes odlozit rozvod,byvat Sama a chodit na parovu terapiu: lebo aj ak sa nakoniec rozidete nebude to strateny cas: Ste stale rodicia a musite spolu vychadzat.
Skús sa na to pozrieť očami jeho. Máš tu milión tém - muž ma podvádza , podviedol atď...a pozri si komentáre pod nimi. Si dospelá žena , človek , matka - bytosť uvažujúca rozumom a nie pudom. Zrobila si chybu , rozumný človek nejedna pudovo. Ak s niečim nie je spokojný ukončí to a až potom si začne niečo nové. Nevera je znak emočnej nevyzretosti odpustenie pre 90% ľudí nemožné....Vaš problém sa bude len dookola opakovať . O 5 respektíve o 10 rokov uvidíš či ti ostanú oči pre plač , alebo pre smiech. To je chyba dnešnej doby idealizmu....je ľahšie nájsť nové ako opravovať to staré.....ľudia po xxx rokoch už necítia motýlika v bruchu , ale vzájomnú oporu. A k nej patrí dôvera , vernosť a porozumenie. A tie keď sa raz naštrbia je to nezvratné.....
musite sa hned rozvadzat? skuste najskor oddelene byvanie a uvidite obaja ako to medzi vami je.. ci si chybate alebo mate tak lepsi zivot...

Stiahnuť o rozvod môžeš kedykoľvek teraz by som odišla a uvidíš aké to bude...predsa sa nerozvadzas kvôli nevere, ale pre veci, ktoré píšeš zo začiatku.Ale či áno či nie si ty sama musíš rozhodnúť máte dieťa mysli aj naňho rozvod je väčšinou začiatok všetkých ďalších stresov financie, ako si deliť dieťa...ďalší partneri a pod