Podraz od blízkej osoby
Stala sa mi taká vec, vybavila som prácu u nás vo firme kamarátke. Vybavila som jej aby mohla ku nám dôjsť donutra pozrieť sa čo robíme a ako, vybavila som jej pohovor a aby ju zobrali na sto percent. Už mala podpísané pracovnú zmluvu, bola na lekárskej prehliadke a v deň nástupu jednoducho neprišla. Vyvolávala som jej aj z práce jej volali a nič.
Po pár dňoch sa mi ozvala že ona si to rozmyslela že by tú prácu nestíhala že je to rýchle tempo na ňu a podobne reči. Ide o prácu vo výrobe.Zaevidovala sa na úrad práce, už je tomu tri mesiace a doteraz nemá prácu. Zaujímavé je že vyplakava mi ako nemá peniaze na nič, ako musí prosikat mužovi nech jej niečo nadeli a aký je život nefér lebo je ona bez peňazí. Som jej povedala že mohla si mať prácu u nás, v čistom by zarobila 1300 eur plus stravné lístky ale nechcela. Mohla to aspoň vyskúšať a po čase si nájsť niečo lepšie ale nedala tomu ani šancu. Čo si o tomto myslíte? Ja to beriem ako veľký podraz od nej.
@anonym_autor je to podraz voci tebe aj voci firme. Je divna, prerus s nou kontakt. Ty mas svedomie ciste
samozrejme je to podraz a na jej reci by som nereagovala alebo max sama si si na vine
uz jej nic nevybavuj, ak je taka nezodpovedna
Vidis,stalo ta to,cas energiu,chcela si pomoct a teraz si ty,v praci za divnu.Po mojich skusenostich,
ked niekto chce pracu,tak mu poviem,nech si posle zivotopis na personalne.Nikdy nespoznas cloveka,tak dobre,ako v praci.V sukromi,moze byt v pohode,ale v praci uplne opacne.
V živote viac by som jej nedvihla telefón nevidela ju.
Mne sa stalo podobne. S tým rozdielom,že osoba nastúpila a druhý deň ju GR našiel spať na palete
Ja som tiež kamarátke vybavovala u nas prácu, ale ona mi aspoň nakoniec normálne povedala, ze to nechce. A aj tak som sa cítila ako idiot, lebo vsak všetci ju uz čakali a nakoniec som im musela povedat, ze nepríde. Neviem si predstaviť, ze by sa zachovala tak ako ta tvoja.
V každom prípade, keby mi odvtedy co i len jedným slovom spomenula, ze nema peniaze, tak by som jej vycistila žalúdok, že je lenivá mrochta a tak jej treba. Asi by sme sa po tomto uz ani nebavili.
Ale ruku na srdce, ak nedokázala nastúpiť do prace, kde si jej všetko vybavila ty, tak neexistuje šanca, ze si prácu nájde uplne sama a bez pomoci. Možno ti stale vyplakava, lebo dúfa, ze sa zlutujes a niečo jej dáš.
Kašli na ňu..
Pre toto som povedala ze nikomi nevybavujem pracu. Ani vlastnej rodine.
Bud rada ze nakoniec nenastupila. Lebo podla pristupu by sa na nu len stazovali.
napíšem len jedno..za dobrotu, na žobrotu..neviem, či by som sa ešte dokázala baviť s takýmto človekom..
Podraz to je, mňa by jej nareky ani štipku nezaujímali.
lebo robiť nechce, len hľadá niekoho, kto jej dá peniaze pre jej pekné modré oči
No nechce sa jej robiť, ale peniaze by chcela. U mňa by viac nebola mojou kamarátkou.
☕ Máš dobré, empatické srdce a nezodpovednú kamarátku. Viem, trápi ťa to, berieš to ako podraz. Venuješ tomu zbytočne veľa energie. Čo keby si to vzala ako fakt, že ľudia nie sú ako ty, nemusia plniť tvoje očakávania, .. nemajú tvoje vlastnosti ženy s dobrým srdcom, dobrým úmyslom, nie sú zodpovední, vďační. Jednoducho už sa stalo. Je to ľahké.. Zavri dvere, opusť nevďačnú trúbu- "kvázi kamarátku". Ber to ako skúsenosť, ktorá ťa naučí opatrnosti, never všetkému čo ľudia hovoria, neponúkaj pomoc na počkanie. Každá skúsenosť - aj tá negatívna - má hodnotu. Nerieš dodatočne s ňou, čo ti vyviedla - načo? Ber veci také aké sú... Pokojný deň.
@anonym_autor je to absolutne neseriozne spravanie od nej, ale tak ako sa hovori, odpadky sa vyniesli same aj z prace, aj z tvojho zivota. Predstav si, ze by nastupila, firma by do nej investovala viac, ratali by s nou na pracu a ona zrazu nepride a musia zhanat nahradu za uz zabehnuteho cloveka.
Na tvojom mieste jej na rovinu poviem, co si o jej konani myslim, aby mala nejaku spatnu vazbu a viac sa s nou nebavim. Lebo je v poriadku si nieco rozmysliet hoc aj na poslednu chvilu, ale treba to normalne odkomunikovat.
A ze nema peniaze je jej chyba, to nech si ide fnukat na lamparen.
Ty si vyvinula vacsiu snahu o jen pracu, ako ona sama, chce sa ponevierat po pracakoch, dopraj jej to. 😂
Raz som sa takto už pred rokmi popálila, a nejednalo sa o riadnu prácu na typ na plný úväzok, iba výpomoc.
Dotyčná osoba o ktorej som si myslela že je kamarátka, a tak veeľmi znáňala nejakú prácu, povedala že ona predsa nebude vstávať ráno pred siedmou na bus kvôli práci.
Nuž má občas brigádu ale riadnu prácu nemá asi 18rokov.
Kazdy ma svoje dovody niekedy väcsie niekedy mensie. Nebrala by som to tak vazne.
Ja uz nikdy nikoho znameho nikde nebudem dohadzovat. Stalo sa mi viackrat nieco podobne.
A ak ti vyplakava, ze nema peniaze, posli ju normalne do riti.
Vobec by som sa s nou uz nebavila. A poucenie do buducnosti je take, ze nebudes nikomu inemu vybavovat robotu. Nie, dovidenia, neviem pomoct.
Pes, auto a dom sa nikdy nepredavaju kamaratom, rodine, rovnako je to s vybavovanim prace.
@anonym_autor súhlasím s tebou, nezachovala sa pekné. Áno, možno je to ťažká, rýchla práca, ale to ona predsa nemôže vedieť dopredu. Práve na toto existuje skúšobná doba. Tá nie je len pre zamestnávateľa, ale aj zamestnanca. Človek si to vyskúšať a ak po pár dňoch alebo týždňoch vidí, že to nejde, môže predsa odísť. Ja nechápem, že tomu nedala aspoň šancu.
Ty sa snazis pomoct a ona nic,aspon keby ti dala slusne vediet,no evidentne sa jej do prace nechce vobec.Plakat si poplace a to je vsetko.
Kde sa zarába 1300 € v čistom?
Trojsmenna prevádzka?
@anonym_autor " Čo si o tomto myslíte? "
Že tí, čo nariekajú, že majú málo peňazí, majú na svoj život dosť peňazí, len nechcú, aby im iní závideli.
A ty máš ponaučenie, že nemáš každému všetko veriť.
Povedala som jej že môže sa hanbiť, že takéto veci sa nerobia a ona že nemám sa za čo hanbiť že nič nespravila. Tak keď ani jej to nedochádza, ona je to berie ako keby sa nič nestalo. Bohužiaľ kontakt zaťať sa nedá keďže bývame na jednej ulici, aj deti máme v rovnakom vekum
Povedala som jej že môže sa hanbiť, že takéto veci sa nerobia a ona že nemám sa za čo hanbiť že nič nespravila. Tak keď ani jej to nedochádza, ona je to berie ako keby sa nič nestalo. Bohužiaľ kontakt zaťať sa nedá keďže bývame na jednej ulici, aj deti máme v rovnakom vekum
@anonym_autor mozes sa bavit s kym chces, a ked sa s nou nechces bavit, tak ju proste pozdravis na ulici a tym to konci. Lebo na co sa s nou stretavas? Vybavis jej robotu, ona do nej nenastupi, vyzeras ako hlupacka, ze koho si tam chcela upichnut do prace. Nauc sa hovorit NIE a znacne Ti to zjednodusi zivot. Nemusi spocuvat jej ponosy a vyplakavanie, ako nema peniaze.
@anonym_autor na kamaratku sa kvoli tomu hnevat nemusis,mozno sa tej prace zlakla, alebo kto vie co, len si zober ponaucenie, ze vybavovat pracu, alebo zamestnavat znameho nikdy. Zial to vacsinou nedopadne dobre.
@anonym_autor chápem ta a suhlasim s tebou aj ja som bola taká, že by som sa rozdala. A potom som pochopila že cesta do pekla je dláždená dobrými skutkami. Snažím sa dobre skutky už nerobiť.
@anonym_autor tak si jej mala na to povedat:tak potom neplac,ze nemas pracu a peniaze,ked sa ti robit nechce.A viac by som jej uz o tom nehovorila,ani nebavila,max.tak zo slusnosti pozdravila a tym by to aj skoncilo.
ani mne by už nebola taká kamarátka, iba suseda, známa z videnia a na 10m od tela.
ty jej chceš nezištne pomôcť, a ona sa takto chrapúnsky zachová ?! veď prevádzku videla, mohla sa opýtať ako to funguje a sama zvážiť, či to zvládne, alebo nastúpiť a hoc aj po 3 dňoch sa ospravedlniť že to nie je vhodné pre ňu , aj tebe povedať, nie da takto debilne zatajovať. a ešte sa vyhovára, že nič zlé nespravila. ale spravila, pokazila ti renomé, aj keď v podstate za to nemôžeš. Nech si plače naďalej, a keby mal niekto od nich poznámku, tak mu to vysvetlím, aký podraz, tak čo teraz rumázga.
Len to má jednu výhodu, už si dáš pozor či niekomu niečo vybavíš. Poznám, snažila som sa, ale už veeeeeľmi opatrne.

@anonym_autor je to jej rozhodnutie, mohla si tu uvedomiť skôr a zachovať sa ako dospelá osoba, nie ako decko a nenastúpiť. A keď si jej vyvolávala a neozvala sa až po pár dňoch, tak by som prehodnotila to, či bude aj naďalej mojou kamarátkou, Takto sa veci neriešia