icon

Podráždenosť a nepokoj pri priateľovi

17. júl 2025

Ahojte, potrebujem pomôcť. Som zrelá žena, mám priateľa už dva roky, zatiaľ spolu nebývame, ale stretávame sa každý deň, alebo každý druhý. Milujem ho, on mňa, je ku mne veľmi dobrý, vychádzame spolu, stojíme pri sebe, pomáhame si.

A pred cca. mesiacom začať vznikať problém a ja tomu nerozumiem.
Všetko mi začalo na ňom vadiť, naozaj úplne všetko. Vadí mi každá veta, ktorú povie, ako to povie. Vidím na sebe, že som neskutočne podráždená vo vzťahu ku nemu. Naozaj sa nespoznávam, aká som pri ňom nervózna.

A do toho prišiel ďalší problém. Keď sa s nám stretnem, je mi fyzicky a psychicky zle.
Normálne vnútorne sa trasiem, mám obrovský nepokoj a nejaké nepochopiteľné úzkosti a je mi až na vracanie. Keď s ním nie som, tak je to ok.

Zase sme spolu spolu vonku a mne bolo hrozne zle pri ňom. Už videl, že niečo nie je v poriadku a pýtal sa ma, či som urazená. Povedala som, že nie, len pri tebe nie je fyzicky dobre a musím odísť. Samozrejme ho to zaskočilo a smutný odišiel. Naozaj nerozumiem, čo sa to deje a prečo je to tak. Prišla som domov a normálne sa dávam dokopy z toho.

Stretol sa s tým niekto? Nechápem, chcem to vrátiť späť. Nikdy sa mi to ešte nestalo pri nikom.

Strana
z3
michaela789
17. júl 2025

Nuž, asi ho máš už plné kecky 🤷🏻‍♀️ máš aj niekoho iného s kým aktívne komunikuješ a tráviš čas?
Nestretla som sa s týmto. Ja som s manželom 15r vo veľmi aktívnom vzťahu od úplného začiatku. A lezieme si na nervy konkrétnymi neškodnými vecami, ktoré viem identifikovať aj ja, aj on a svet sa z toho takým spôsobom, aký ty opisuješ, nerúti. Každý deň sa pristihnem pri nespočetnom množstve momentov kedy je v práci a zachýba mi až mi srdce stisne.
Aj by som ti povedala, aby ste si dali pauzu ale podľa mňa to je len odkladanie nevyhnutneho. Ak ti po 2r lezie na nervy tak 30 si asi predstaviť nevieš... či?

eviq
17. júl 2025

@anonym_autor nie si tehotná? Mne vtedy prekážalo aj ako muž dýcha 😂.

autor
17. júl 2025
@michaela789

Nuž, asi ho máš už plné kecky 🤷🏻‍♀️ máš aj niekoho iného s kým aktívne komunikuješ a tráviš čas?
Nestretla som sa s týmto. Ja som s manželom 15r vo veľmi aktívnom vzťahu od úplného začiatku. A lezieme si na nervy konkrétnymi neškodnými vecami, ktoré viem identifikovať aj ja, aj on a svet sa z toho takým spôsobom, aký ty opisuješ, nerúti. Každý deň sa pristihnem pri nespočetnom množstve momentov kedy je v práci a zachýba mi až mi srdce stisne.
Aj by som ti povedala, aby ste si dali pauzu ale podľa mňa to je len odkladanie nevyhnutneho. Ak ti po 2r lezie na nervy tak 30 si asi predstaviť nevieš... či?

@michaela789 doposiaľ to nebolo, nič neurobil, nič zlé sa medzi nami nestalo. Všetko bolo absolútne ok a zrazu toto. @eviq nie nie som tehotná.

michaela789
17. júl 2025

Máš kamarátky? Skamarátené kolegyne? Rodinu? Máš nejaký ventil, hobby, nejakú komunitu ktorú navštevuješ? alebo jediný sociálny vstup máš od priateľa?

autor
17. júl 2025
@michaela789

Máš kamarátky? Skamarátené kolegyne? Rodinu? Máš nejaký ventil, hobby, nejakú komunitu ktorú navštevuješ? alebo jediný sociálny vstup máš od priateľa?

@michaela789 mám rodinu, kamošky, kamošov, kolegyne, deti. svoje hobby, výbornú prácu a milujúceho partnera.

michaela789
17. júl 2025
@eviq

@anonym_autor nie si tehotná? Mne vtedy prekážalo aj ako muž dýcha 😂.

@eviq presne 😅 počas tehotenstiev som sa rozvádzala 3x do týždňa 😂 našťastie ma nebral vážne 😂

michaela789
17. júl 2025

Autorka - tak v tom prípade naozaj netuším 🙁 skús to v sebe nejako rozobrať, evidentne máš problém a základ je ho odhaliť a vyhodnotiť či sa to dá alebo nedá riešiť.

autor
17. júl 2025
@michaela789

Autorka - tak v tom prípade naozaj netuším 🙁 skús to v sebe nejako rozobrať, evidentne máš problém a základ je ho odhaliť a vyhodnotiť či sa to dá alebo nedá riešiť.

@michaela789 neviem, može to byť nejaký hormálny problém?

michaela789
17. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor podľa mňa môže. Ako sme už naznačili, v tehotenstve kedy sú hormóny ako lavína sú takéto pocity úplne normálne. Ty, hoci tehotná nie si, môžeš mať nejakú nerovnováhu, ktorá ti takto ovplyvňuje vnímanie 🤷🏻‍♀️

anonym_d2dd8e
17. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja mám taký problem ale keď s ním niesom, potom keď sa stretneme to nejak opadne. Ale predtým sa s ním ani nechcem stretávať, lebo proste je mi to “proti srsti” … a keby si sa s ním otom normalne citlivo porozprávala? Možno by to opadlo kebyže ten problem zdielas s ním …

lindous
17. júl 2025

Ak to prišlo z ničoho nič, hormonálny problém je prvé čo mi napadlo.. antikoncepciu si brať nahodou nezačala? Alebo iné lieky? Prípadne čo znamená “zrelá žena”? Narážam na perimenopauzu, menopauzu… iné zmeny si na sebe nespozorovala? Možno niečo čo by ti ani len nenapadlo spájať s týmto…

autor
17. júl 2025
@lindous

Ak to prišlo z ničoho nič, hormonálny problém je prvé čo mi napadlo.. antikoncepciu si brať nahodou nezačala? Alebo iné lieky? Prípadne čo znamená “zrelá žena”? Narážam na perimenopauzu, menopauzu… iné zmeny si na sebe nespozorovala? Možno niečo čo by ti ani len nenapadlo spájať s týmto…

@lindous _HAK neberiem, v menopauze podla gynekologa nie som. Ziadne nove lieky neberiem. Naozaj neviem.

sevrin
17. júl 2025

@anonym_autor proste si tehotná, príznaj si to a zmier sa s tým 😁

autor
17. júl 2025
@sevrin

@anonym_autor proste si tehotná, príznaj si to a zmier sa s tým 😁

@sevrin proste nie som, ak máš odpoveď - si žena - a vieš mi na to rozumne odpovedať, tak sem s tým. V opačnom prípade naozaj nemám náladu na hlúpe vtipy. Niekedy je mlčať zlato.

anonym_a98b11
17. júl 2025

Deti máš z predchádzajuceho vzťahu? Ako s priateľom vychádzajú?

motylik2559
17. júl 2025

Ahoj, vypisala si sice koho vsetkeho mas, ale sa aj s tymi kamoskami atd stretavas? Lebo pises,ze s priatelom ste spolu kazdy den alebo obden...Tak mi len napadlo, ci stihas mat aj tie svoje zaujmy a stretavat sa aj s inymi ludmi? Mne to pride ako taka ponorka z tvojej strany...mozno sa mylim ale podla popisu mi to pride takto...lebo pises,ze ti zacalo na nom vsetko vadit a nasledne ti pride zle...Ze ti vsetko vadi je ponorka, ste spolu pricasto...ved teda aj budte, ale rieste si aj svoje veci mimo seba, nech sa das do kludu, alebo sa nestretnite aj 5 dni, za ten cas sa uvolni, zasmej s kamoskami, urob si iny program, alebo si daj aj oddychovy den...no a potom uvidis ci bude lepsie...aj ked neviem, ci v tomto pripade by aj tych 5dni nebolo prikratko. Lebo dojde mi to ako nadväznost-vsetko ti vadi, podvedomy stres neustale pracuje (zvlast, ked ste casto spolu) a nasledne z toho ti pride blbo od zaludka aj na zvracanie. Za mna to je jednoznacne ponorka z tvojej strany.

autor
17. júl 2025
@motylik2559

Ahoj, vypisala si sice koho vsetkeho mas, ale sa aj s tymi kamoskami atd stretavas? Lebo pises,ze s priatelom ste spolu kazdy den alebo obden...Tak mi len napadlo, ci stihas mat aj tie svoje zaujmy a stretavat sa aj s inymi ludmi? Mne to pride ako taka ponorka z tvojej strany...mozno sa mylim ale podla popisu mi to pride takto...lebo pises,ze ti zacalo na nom vsetko vadit a nasledne ti pride zle...Ze ti vsetko vadi je ponorka, ste spolu pricasto...ved teda aj budte, ale rieste si aj svoje veci mimo seba, nech sa das do kludu, alebo sa nestretnite aj 5 dni, za ten cas sa uvolni, zasmej s kamoskami, urob si iny program, alebo si daj aj oddychovy den...no a potom uvidis ci bude lepsie...aj ked neviem, ci v tomto pripade by aj tych 5dni nebolo prikratko. Lebo dojde mi to ako nadväznost-vsetko ti vadi, podvedomy stres neustale pracuje (zvlast, ked ste casto spolu) a nasledne z toho ti pride blbo od zaludka aj na zvracanie. Za mna to je jednoznacne ponorka z tvojej strany.

@motylik2559 ak sme spolu každý deň, tak niekedy na pol hodinu, niekedy na hodinu a niekedy sa dva dni nevidíme a potom sme spolu. S kamoškou idem zajtra do kina a cez víkend opekáme s rodinou a rodinnými známymi. Predtým som bola s kamoškami na wellnes víkende a on chodí tiež s kamošmi von, na futbal apd. ... a sme ešte spolu popri tom.

alyson29
Autor odpoveď zmazal
anonym_a98b11
17. júl 2025
@anonym_autor

@motylik2559 ak sme spolu každý deň, tak niekedy na pol hodinu, niekedy na hodinu a niekedy sa dva dni nevidíme a potom sme spolu. S kamoškou idem zajtra do kina a cez víkend opekáme s rodinou a rodinnými známymi. Predtým som bola s kamoškami na wellnes víkende a on chodí tiež s kamošmi von, na futbal apd. ... a sme ešte spolu popri tom.

@anonym_autor a čo tie deti? Čakám na odpoveď. Či si si ich vymyslela?

alyson29
17. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor To, čo cítiš, môže byť signál vyčerpania, nahromadeného stresu alebo aj niečoho hlbšieho, čo si zatiaľ neuvedomuješ. Skús si dať odstup a porozmýšľať, čo sa v tebe zmenilo. Možno by pomohol rozhovor s terapeutom..

autor
17. júl 2025
@anonym_a98b11

@anonym_autor a čo tie deti? Čakám na odpoveď. Či si si ich vymyslela?

@anonym_a98b11 to sú moje deti, dospelé a skoro dospelé. On má dospelú dcéru. A čo s tým majú deti? Vychádzajú spolu super. Jeho dcéra je v zahraničí, čiže keď je tu, sme aj spolu. Prečo by som si to mala vymyslieť? teraz nechápem.

autor
17. júl 2025
@alyson29

@anonym_autor To, čo cítiš, môže byť signál vyčerpania, nahromadeného stresu alebo aj niečoho hlbšieho, čo si zatiaľ neuvedomuješ. Skús si dať odstup a porozmýšľať, čo sa v tebe zmenilo. Možno by pomohol rozhovor s terapeutom..

@alyson29 skôr sa prikláňam k tej hormonálnej nerovnováhe. Eventuálne perimenopauza, menopauza? Prúser je, že ak to bude tak, tak to nemám ako ovplyvniť, lebo nemôžem brať HAK.

madla60
17. júl 2025

@anonym_autor , nie je na "obzore" nejaký kolega, kamarát? S ktorým sa vieš dobre porozprávať, vyžalovať sa a u neho máš pochopenie?

anonym_2fb6d3
17. júl 2025

@anonym_autor upír 🤔? Sú ľudia energeticky na inej úrovni, ( povedzme slabšej). Spočiatku to tvoje " ja" nevnímalo intenzívne, teraz je už viac vyčerpané. Muž z teba čerpá na energiu, vyrovnáva si ju na energetickej urovni. Alebo si veľmi oslabená a energeticky silnejší človek od teba ťahá tie zvyšky, čo ešte máš. Nie sú to žiadne okultné vedy, je to fakt, aj ľudia majú svoje energetické pole. Alebo s tebou nemá dobre úmysly a tvoje podvedomie to už vie, len ty ešte nie. Mne stačí, keď som vyčerpaná a kamarátka začne hlasno a v kuse rozprávať o negatívnych veciach, hneď ma začne bolieť hlava a je mi na grc.

autor
17. júl 2025
@madla60

@anonym_autor , nie je na "obzore" nejaký kolega, kamarát? S ktorým sa vieš dobre porozprávať, vyžalovať sa a u neho máš pochopenie?

@madla60 ja mám kamarátov práveže aj mužov a stretávame sa. Dnes som hodinu volala s kamošom a kecali sme o všetkom. V práci mám kolegyne, kolegov.

anonym_a98b11
17. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_a98b11 to sú moje deti, dospelé a skoro dospelé. On má dospelú dcéru. A čo s tým majú deti? Vychádzajú spolu super. Jeho dcéra je v zahraničí, čiže keď je tu, sme aj spolu. Prečo by som si to mala vymyslieť? teraz nechápem.

@anonym_autor no napadlo ma to z dôvodu, že ak by si mala doma malé deti (nie dospelé), môžeš byť podvedome psychicky vyčerpaná z neustáleho napätia, starostlivosti či multitaskingu. A vtedy niekedy si telo môže povedať dosť, aj keď sa tvári, že to zvláda (a to aj vtedy, keď má byť v pokoji s človekom, ktorého miluješ a nevedome ho od seba odkopávaš). Ale deti máš dospelé, takže tým to nebude..

madla60
17. júl 2025
@anonym_autor

@madla60 ja mám kamarátov práveže aj mužov a stretávame sa. Dnes som hodinu volala s kamošom a kecali sme o všetkom. V práci mám kolegyne, kolegov.

@anonym_autor , som myslela, či Ti nedvorí ...

anonym_2fb6d3
17. júl 2025

@anonym_autor inštinkty sa nemýlia. To len rozum sa snaží presviedčať, že je všetko tak ako má byť. 😉

alyson29
17. júl 2025
@anonym_autor

@alyson29 skôr sa prikláňam k tej hormonálnej nerovnováhe. Eventuálne perimenopauza, menopauza? Prúser je, že ak to bude tak, tak to nemám ako ovplyvniť, lebo nemôžem brať HAK.

@anonym_autor To dáva zmysel, hormóny dokážu poriadne rozhádzať psychiku aj telo. Perimenopauza vie spôsobiť presne takéto výkyvy ako úzkosti, podráždenosť, dokonca aj fyzickú nevoľnosť. Mozno skúsiť prírodné doplnky, výživu, pohyb, podporu pečene a hlavne psychickú hygienu, ak nemôže byť HAK. Určite by som to skonzultovala s gynekológom alebo endokrinológom, aby sa to dalo lepšie podchytiť.

domkakvet
17. júl 2025
@anonym_2fb6d3

@anonym_autor upír 🤔? Sú ľudia energeticky na inej úrovni, ( povedzme slabšej). Spočiatku to tvoje " ja" nevnímalo intenzívne, teraz je už viac vyčerpané. Muž z teba čerpá na energiu, vyrovnáva si ju na energetickej urovni. Alebo si veľmi oslabená a energeticky silnejší človek od teba ťahá tie zvyšky, čo ešte máš. Nie sú to žiadne okultné vedy, je to fakt, aj ľudia majú svoje energetické pole. Alebo s tebou nemá dobre úmysly a tvoje podvedomie to už vie, len ty ešte nie. Mne stačí, keď som vyčerpaná a kamarátka začne hlasno a v kuse rozprávať o negatívnych veciach, hneď ma začne bolieť hlava a je mi na grc.

@anonym_autor suhlasim s komentarom vyssie, ze ide o tzv. obrazne povedane upira, alebo cloveka, ktory s tebou nema dobre umysli.

Strana
z3