Pomôže párová terapia vyriešiť nezhody vo vzťahu?
Ahojte, boli ste niekto na niečom takom ? Mame s manželom asi také bezne nevypovedane problémy, ktoré sa nakopili ale mam pocit ze si to akosi nevieme vykomunikovat a viazne to a zároveň ja mam pocit ze sme sa veľmi vzdialili. Podľa neho si vymýšľam a hrabe mi na materskej ale ja sa z jeho strany cítim úplne ignorovana, nemilovana. Žiadne pekne gestá, prejavy lásky. Nič. Po predosle roky na mna nikdy na valentina nezabudol. Od kedy mame dieta zrazu je to jeden nepodstatny sviatok a on na kvety vyhadzovat peniaze nebude. Tu nejde o tie kvety ale o to gesto, ktore pred tym nebolo problemom a teraz je. A je toho viac samozrejme no nebudem tu rozpisovat. Chcela by som to napraviť no neviem si predstaviť ako takáto parova terapia prebieha a tiež by ma zaujímalo ci to niekomu reálne vo vzťahu pomohlo.
Na zlepsienie vztahu treba dvoch. Dvoch, ktori to chcu. Terapia vas moze nasmerovat, ale vase problemy nevyriesi. To bubete musiet aj tak riesit len vy dvaja. A obaju musite chciet, jeden nestaci.
Vyskusat mozete, za to nic nedas, ale pravdepodobne dovod jeho spravania bude taky, ze si na nom zavisla.
@domkakvet ako si prišla k tomu ze som na ňom závislá ? Nerozumiem úplne tejto odpovedi
Na zlepsienie vztahu treba dvoch. Dvoch, ktori to chcu. Terapia vas moze nasmerovat, ale vase problemy nevyriesi. To bubete musiet aj tak riesit len vy dvaja. A obaju musite chciet, jeden nestaci.
@viestta no to žiaľ...on je človek s ktorým sa veľmi ťažko komunikuje ak ide na vážne témy tak to je ako hlavou proti múru neviem ako s tým pohnúť
U nás to nefungovalo, tam sme si síce povedali, ako sa veci majú :D aj sme si tvrdili, že " na tom budeme pracovať" 😀 a nič sa nedialo, žiadne zmeny :D
On sa vyjadril už, že si vymýšľaš. Tak on ti už svoj pohľad poskytol. Myslíš, že keď je málo komunikatívny a povedal, že problém nevidí, že pôjde ku psychológovi a bude sa mu zdoverovat, o tom, o čom si myslí, že nie je problém? 🤷
nam pomohla a pomaha. ale riesit problem MUSIA chciet OBAJA, musia chciet sa oducit zlozvykom v spravani, pracovat na sebe. ak to chce len jeden a druhy nie, alebo je to len pro forma, tak to zmysel nema.
procrastique krasne poukazala ze preco im to nefungovalo- "budeme pracovat". urobili si check ze boli na terapii a koniec.
clovek nemoze cakat ze ked raz opakuje to iste, ze zrazu sa stane nieco ine. to akokeby si chcela aby modre pero zrazu pisalo na cerveno. nestaci len chcenie, ci sa na tu tuhu pozerat alebo to pero len rozsrubovat. pokial tam ty nevymenis tu tuhu, tak nikdy nebude pisat na cerveno.
terapeut vam da navod ako sa zlepsit, ako si zbytocne neublizovat, ulohy aby ste si boli blizsi. mne manzel povedal ze odkedy sa nam narodilo dieta tak podla neho ho mam niekde ku koncu svojich priorit, pricom to nie je pravda. ale nieco z mojho spravania ho k tomu viedlo, presli sme si co som vlastne prestala robit a co mu chyba a sama som uznala ze mal pravdu a zacala som to riesit.
na terapii si viete krasne osvetlit, vysvetlit nedorozumenia a pochopit co vlastne ten druhy myslel. ale musite sa pocuvat navzajom a dodrziavat ulohy a rady. terapia nie je jednoducha zalezitost, je to naozaj tazke oducit sa starym vzorcom spravania a naucit sa nove.
na zaciatok mu povedz ze ti je smutno ze teraz to dopadlo takto. ze ta vzdy tesilo to gesto a ze to nemusia byt kvety ale hoc cokolada-ak nechce davat na to peniaze alebo nech len posle spravu-to je este lacnejsia alternativa, ze tebe chyba to gesto. mozno s takou alternativou sa stotozni ;)
Lebo pises, ze ste sa vzdialili a celkove mi to pride z opisu ako keby si on uz bol tebou isty.

Vyskusat mozete, za to nic nedas, ale pravdepodobne dovod jeho spravania bude taky, ze si na nom zavisla.