Prečo bol môj bývalý taký žiarlivý?
Ahojte chcem sa asi tak trochu aj vyrozprávať ale v mojom prípade som sa aj zamyslela. Mala som partnera mame spolu dcéru, ale napriek tomu, že mi to je luto musela som sa sním rozísť pretože bol extrémne žiarlivý a výbušný. Žiarlil na všetko čo sa okolo mna pohlo nevynímajúc moju rodinu. Bol to čistý teror. Ja som odvtedy sama je to aj 6 rokov on si našiel známosť s tým , že on býva s mamou ma 46r ona býva so synom má 50r. A jej dopraje volnosť môže ísť sama aj na dovolenku robiť si v podstate čo chce. Ja som vozila kočík a zisťoval kde som s kým som spala. Ako je možné že žiarlil vyslovene na mňa a tým zničil šancu mať rodinu a teraz je v pohode a má fungujúci vzťah? Ja tomu nerozumiem že prečo ja som bola tá vyvolená a zrazu čo vie fungovať?? Rozdiel je že snou nebýva my sme spolu bývali u mňa.
Žiarlivosť pramení z toho, že človek má problém sám so sebou… možno sa dal dokopy, uvedomil si problém a rozhodol sa na ňom pracovať… a možno mu dala ona jasné hranice a nenechá si rozkazovať čo môže a nemôže…
@lindous nemyslim ze on je clovek schopný si priznať chybu a niečo si uvedomiť , do minulého roka ma obvinoval, že som spala so švagrom a zničila všetko a hadzal na mna špinu až som ho uplne odstrihla a nekomunikujeme. Mna by aj chlapský nazor zaujímal asi že teraz ma v podstate milenku tam je ok netreba žiarliť a vo vzťahu je to ine?
Mozno ma viac rozumu a nenecha si skakat po hlave ako si to robila ty?
Žiarlivosť nemá nič spoločné s pohlavím. V takej miere, ako opisuješ ty, je to choroba a patrí do rúk odborníka. Taky človek si sám niečo neuvedomí.
Vôbec nevieš, ako je to medzi nimi doma. Asi Ťa trápi, že ty si niekde urobila chybu. No nie. Neurobila. Ak si myslíš, že na tu novu neziarli môže to byť z jednoduchého dôvodu-má ju na háku.
Raz som počúvala podcast, kde bola chorobne žiarlivá žena. A ten odborník sa tam vyjadril, že ľudia sa boja szifirenikov, ľudí s depresiou a pritom netušia, aká destrukčna je chorobná žiarlivosť. Ak to nezdeptá partnera psychicky, tak to často časom zájde až k fyzickým veciam a nie raz to končí bitkami, až vraždou. Ak sa taký človek nechce liečiť, on sám povedal, že od takého človeka jedine ruky preč. To nie je láska.
Neanalyzuj ho, buď šťastná, že si sebe a dieťaťu zachránila život a dala vám šancu na normálny život.
Žiarlivosť nemá nič spoločné s pohlavím. V takej miere, ako opisuješ ty, je to choroba a patrí do rúk odborníka. Taky človek si sám niečo neuvedomí.
Vôbec nevieš, ako je to medzi nimi doma. Asi Ťa trápi, že ty si niekde urobila chybu. No nie. Neurobila. Ak si myslíš, že na tu novu neziarli môže to byť z jednoduchého dôvodu-má ju na háku.
Raz som počúvala podcast, kde bola chorobne žiarlivá žena. A ten odborník sa tam vyjadril, že ľudia sa boja szifirenikov, ľudí s depresiou a pritom netušia, aká destrukčna je chorobná žiarlivosť. Ak to nezdeptá partnera psychicky, tak to často časom zájde až k fyzickým veciam a nie raz to končí bitkami, až vraždou. Ak sa taký človek nechce liečiť, on sám povedal, že od takého človeka jedine ruky preč. To nie je láska.
Neanalyzuj ho, buď šťastná, že si sebe a dieťaťu zachránila život a dala vám šancu na normálny život.
@enmery dakujem pekne si to napisala. bol chorobne žiarlivý kto to nezažije aj sa to tažko vysvetluje a presne mala som pocit že sa jedného dna pozabíjame aj ked neprislo nikdy k fyzickému násiliu. ked som mu aj povedala aby sa liečil a upokojil tvrdil, že on je v poriadku a lieky si mám dať ja. Chcela som sním fungovať koli dcére a presne možno obvinujem aj seba kde som urobila chybu ked zrazu funguje.
Si si ista, ze ma fungujucu rodinu? Si si ista, ze ta jeho terajsia nepreziva rovnake peklo so ziarlivcom ako ty ale nema tolko sebeucty aby to nejak riesila... Clovek sa zas az tak nezmeni, nezavid tej druhej, polutuj ju, lebo ona nema odvahu spravit to co ty. Ty si zachranila seba aj dieta, ona s nim ostava. Nikto nevie preco a nikto nevie dokedy.
Ved spolu neziju, sceny jej asi nemoze robit, poslala by ho do kyyet a hotovo.
Si si ista, ze ma fungujucu rodinu? Si si ista, ze ta jeho terajsia nepreziva rovnake peklo so ziarlivcom ako ty ale nema tolko sebeucty aby to nejak riesila... Clovek sa zas az tak nezmeni, nezavid tej druhej, polutuj ju, lebo ona nema odvahu spravit to co ty. Ty si zachranila seba aj dieta, ona s nim ostava. Nikto nevie preco a nikto nevie dokedy.
@viestta ved práve to si hovorím že nemohol sa vobec zmeniť. Od dcery iba viem že ona išla na dovolenku sama a on musel isť sám. A ja som sa nemohla ani s kočíkom pomaly na ulici prejsť aby nebol výsluch . zrazu mu nevadí partnerka sama na dovolenke pri mory. Nezávidím jej určite niet čo iba sa to snažím pochopiť.
Ved spolu neziju, sceny jej asi nemoze robit, poslala by ho do kyyet a hotovo.
@mk1111111111 no to že zrazu ked mu ide iba o sex sa vie krotiť?
Možno nechce vzťah ale len sex a preto mu vyhovuje Dana situácia.
A možno to nie je ani o Tom že ON jej dopraje voľnosť ale ona si nenechá skákať po hlave. Veď spolu nežijú takže nejaký vážny vzťah to nebude
Ozaj, preco nazyvas fungujcim vztahom kamaratstvo s vyhodami?
Ozaj, preco nazyvas fungujcim vztahom kamaratstvo s vyhodami?
@viestta neviem sama asi ze to tak prezentuje.
Možno nechce vzťah ale len sex a preto mu vyhovuje Dana situácia.
A možno to nie je ani o Tom že ON jej dopraje voľnosť ale ona si nenechá skákať po hlave. Veď spolu nežijú takže nejaký vážny vzťah to nebude
@sense ano to máš pravdu uznávam obaja asi našli to čo im vyhovuje a to je sex. skákať po hlave by som ale v tomto prípade moc nepoužívala je to pri žiarlivosti také mylné spojenie. ale inak súhlasím
Ty si chcela rodinu, ona mozno len potrebje povymetat pavuciny z medzinozia. A nenecha si po hlave skakat, co ty si si dlho nechala... Ty neries byvaleho, je to byvaly, on moze mat vztah hoc aj s lustrom, nie je to tvoj problem. Ries seba a svoj zivot.
Ty si chcela rodinu, ona mozno len potrebje povymetat pavuciny z medzinozia. A nenecha si po hlave skakat, co ty si si dlho nechala... Ty neries byvaleho, je to byvaly, on moze mat vztah hoc aj s lustrom, nie je to tvoj problem. Ries seba a svoj zivot.
@viestta ano može mať vzťah s kým chce neriešila by som nič keby nemáme dcéru a tej je samozrejme lúto, že ako rodičia spolu nejsme tak ma sem tam chytí takato melanchólia sa zamyslieť
Myslim, ze nema normlany vztah. Ma starsiu zenu, co si to pravdepodobne nenecha a ani spolu neziju a mozno ani nema na co ziarlit.. :D proste su psycho chlapi a to je fakt, potom jeden vztah kde zena si to necha a nevie sa patricne branit + spolocne dieta je uplne ina situacia ako takato zena, co ho ma v pazi.. a proste raz by vyletel do nej, tak si nevrzne
Ako pises, je to 6 rokov (?) odvtedy, tak sa v tom prestan machat... zacni zit svoj zivot, ak tak si najdi niekoho normalneho.. je uplne jedno, co on robi, prec zaco a preco vam to neslo.
Myslim, ze nema normlany vztah. Ma starsiu zenu, co si to pravdepodobne nenecha a ani spolu neziju a mozno ani nema na co ziarlit.. :D proste su psycho chlapi a to je fakt, potom jeden vztah kde zena si to necha a nevie sa patricne branit + spolocne dieta je uplne ina situacia ako takato zena, co ho ma v pazi.. a proste raz by vyletel do nej, tak si nevrzne
Ako pises, je to 6 rokov (?) odvtedy, tak sa v tom prestan machat... zacni zit svoj zivot, ak tak si najdi niekoho normalneho.. je uplne jedno, co on robi, prec zaco a preco vam to neslo.
@simca06022011 inak ano to je pravda asi aj mna chcel iba ako milenku ale kedže máme dieta nebolo to dosť možné už takto fungovať, že príde dáme sex a on sa spakuje domov. Aj ked mne neustále vyčíta že som malej zničila život lebo som robila také veci .....
Autorka, simca ma na 99% pravdu, ja som sa po rozvode zacala stretavat s muzom, chvilu sme sa spolu stretavali, asi po troch mesiacoh "chcel posunut vztah" a zacat byvat spolu, to som neodsuhlasila, este sa mi to zdalo skoro, a potom zacal mat ziarlivostne sceny, poslala som ho do kytek, este mesiac ma obletoval, ze to bolo iba take vyliatie srdca, ze on ma lubi, atd atd, kaleraby. Takze je mozne, ze jeho nova "partnerka" mu nastavila hranice a kym ju nema istu tak si nedovoli brutalne sceny. Bud rada, ze ho nemas v zivote, a pre dceru je pravdepodobne lepsie ze sa nestretavaju, ak sa k tebe spraval tak ako opisujes.
Predpokladám teda že dieťa nebolo plánované vami oboma keďže on chcel len milenku. A tiež si myslím keby máš ty nového partnera, neriešis toho s kým máš dieťa.
Predpokladám teda že dieťa nebolo plánované vami oboma keďže on chcel len milenku. A tiež si myslím keby máš ty nového partnera, neriešis toho s kým máš dieťa.
@sense dieta plánované nebolo otehotnela som skorej ako som ho stihla poznať. A áno mať niekoho pri sebe určite ho neriešim . len mi je niekedy luto ze sme nemohli mat my dvaja spolu normálny vztah ale to som rychlo pochopila preto je to tak ako to je. a pravdu máte všetky netreba riesit co by bolo keby viem ale sem tam ma kazdý z nás slabu chvilku
Nemáš čo lutovat, ...veď si sama povedala že chcel len milenku ...žiaľ chybu ste spravili obaja že ste sa nechranili....treba pozerať dopredu, ešte môžeš mať partnera pre ktorého budeš viac ako len milenka, len sa netreba obzerať dozadu
zbavila si sa otravného žiarlivca, tak sa z toho teš a užívaj si slobodu. Nezamýšľaj sa nad tým, prečo na teba žiarlil, to už je preč, čo s tým chceš urobiť? Iba čo si tým zbytočne otravuješ život
zbavila si sa otravného žiarlivca, tak sa z toho teš a užívaj si slobodu. Nezamýšľaj sa nad tým, prečo na teba žiarlil, to už je preč, čo s tým chceš urobiť? Iba čo si tým zbytočne otravuješ život
@danica2711 ano mas pravdu presne tak.
A na teba bol ziarlivy hned od zaciatku? Kamoska mala ziarlivca, ale vyvinulo sa to postupne. Ja myslím, ze to ziarlenie sa spusta az ked si clovek uvedomi, ze mu na tom druhom zalezi, ze ho nejakym sposobom potrebuje, plus opadnu pociatocne endorfiny a zacne sa prejavovat nedostatok sebavedomia. Novu partnerku to este len caka.

Žiarlivosť pramení z toho, že človek má problém sám so sebou… možno sa dal dokopy, uvedomil si problém a rozhodol sa na ňom pracovať… a možno mu dala ona jasné hranice a nenechá si rozkazovať čo môže a nemôže…