icon

Prečo bola moja kamarátka neprajná vo vzťahu?

15. jún 2025

Ahojte Dámy.

Potrebujem poradiť alebo skôr počuť váš názor. V marci som si našla frajera, má 25 rokov, pracuje štýlom 4 dni v práci na 12 hodín, prvé dva dni má dennú druhé dva nočnú, ( od 6:00 do 18:00) býva ešte v rodinnom dome u rodičov ( pestujú si zeleninu a majú veľký pozemok tak kvantum roboty) a ja mám 21 rokov, tiež mám prácu ale pracujem tak rôzne raz 7 dni v kuse, inokedy i 10 dni po sebe ale robím len osmičky a to iba ranné ( od 7:00 do 15:00) ale už bývam sama v bytovke. Sme spolu vždy keď ma on iba voľno tak od takej 16:00 do 22:00 až polnoci a ak mame voľno obaja sme spolu dva tri dni. A už v Apríli sa do mňa pustila kamarátka ( bavili sme sa od základnej školy) že prečo nie sme furt spolu, ale že neustále každý deň a prečo nepríde práve teraz. Že keby ma naozaj lubi boli by sme spolu furt. Pustila sa do mňa s týmto nie veľmi pekným spôsobom a každý môj argument zmietla zo stola že je to sprostosť. Až som sa opýtala čo do mňa útočí a na to mi povedala že si ma iba bráni. Mne to tak neprišlo a aj po tomto ďalej do mňa hustila dookola to iste. Ona je nezamestnaná a jej frajerovi práca dovoľuje si ju tam brat so sebou takže oni sú spolu 24/7 ale ja si neviem ani predstaviť že by som takto “za riťou” furt niekoho mala chcem aj svoj kľud a pokoj, samozrejme s priateľom chceme spolu raz bývať tak to beriem tak že vtedy budeme spolu každý deň a teraz proste tú potrebu nemám. A tak by ma zaujímalo koľko času ste trávili na začiatku so svojou polovičku ? A samozrejme ja som citlivá hlavne keď sa do mňa hentak do mňa pustí niekto kto mi je blízky tak samozrejme potieklo pár sĺz ešte aj pred ňou. Čakala som že na druhý deň sa napríklad ospravedlní že to prehnala alebo niečo také. Ozvala sa až po týždni a to i tým štýlom že mi poslala len nejaké reelsko. Zostala byt odmeraná, volala som ju niekam nie nejde, volala som jej lebo som chcela voľačo alebo len tak a dvíhala zo slovami čo zas chcem úplne hnusným tónom. Tak som sa jej normálne opýtala že čo jej je že čo som spravila. Už si nepamätám čo to odpovedala ale bolo očividne že je urazená a nahnevaná že po tom jej výplachu žalúdku sa s priateľom hneď v tej sekunde nerozisla. Keď som jej povedala že mi to tak príde začala že koľkokrát mi pomohla ( ako príklad použila incident pri ktorom bola a bol silno traumaticky počas neho “pomohla “ tak že sa iba prizerala a pár hodín po ňom keď vyplavilo všetok adrelin zo mňa a všetko ma príšerne bolelo a chcela si len ľahnúť a spať a povedala jej to ma odbila že si mám ísť ľahnúť do autá lebo ona ma náladu sa rozprávať ) a to ma samozrejme vytočilo tak som jej povedala ako mi vtedy “pomohla” a prestala sa s ňou baviť. Od vtedy nie sme v kontakte a zaujímalo by ma že či je moja domienka toho prečo bola nahnevaná bola správna a prečo to vlastne celé spravila?

ukgirls
15. jún 2025

nie kazda kamaratka je naozaj kamaratka... bd rada,ze tato uz odisla zo zivota a ani ju tam nevpustaj ... ako to mas vo vztahu je len a len tvoja vec a priatelova..ak vam to vyhovuje dobre pre vas .. nikto iny ti nema co vraviet ako mas zit svoj zivot .. nik z nas nan nemame navod ...

ana_s
15. jún 2025

Tak toto určite nie je kamarátka. Ži si po svojom, svojim tempom, ty najlepšie vieš, čo tebe vyhovuje. Myslím, že takú osobu k životu nepotrebuješ.

olimuc
15. jún 2025

Tvoja kamaratka nie je kamaratka - vzhladom na vasu komunikaciu a truba vzhladom na vztah k chlapovi. Ty si samostatna osoba a mas v hlave upratane a ona sa lepi na chlapa 24/7 a kedze je nezamestnana tak sa asi musi spoliehat na to, co jej kto da … rodicia / chlap … no nic moc … je na tom dost uboho. Vyhod ju zo zivota … Ono to nebude najostrejsia tuzka v peracniku

motylik2559
15. jún 2025

Ahoj, pre tvoju kamaratku je to sprostost, ale ja mam pocit,ze ona je sprosta🙈😄 prepac. Co ju je do toho ako sa ty stretavas s priatelom? aj keby ste sa vidali 24/7 alebo 1/14 ju do toho s prepacenim hovno. Ona je nezamestnana a este vyskakuje🤦‍♀️ Si jej mala povedat, ze vy pracujete obaja narozdiel od nich a beriete to zodpovedne. No asi tak, ze nema ti byt preco luto za takouto osobou, alebo akoze kamaratkou...boze este aj to akoze kamaratkou sa mi zda vela na nu ako pomenovanie. Vy dvaja sa len stretajte tak ako to vyhovuje vam dvom, od takej skatule si nenechaj nicit pekne dni. A este ona sa tvari ako urazena panicka😂nemalo by to byt po jej vystupe naopak? vobec sa jej nedoprosuj, vobec jej nevolaj ani nepis, poviem ti to narovinu, tak si to v sebe zrovnaj-toto kamoska rozhodne nie je! ktovie co by si nasla dalsie casom aku dramu voci tebe🤦‍♀️😄🙏😂 Kasli na nu, lebo ti ta osoba vezme pol zivota🙂

autor
15. jún 2025
@motylik2559

Ahoj, pre tvoju kamaratku je to sprostost, ale ja mam pocit,ze ona je sprosta🙈😄 prepac. Co ju je do toho ako sa ty stretavas s priatelom? aj keby ste sa vidali 24/7 alebo 1/14 ju do toho s prepacenim hovno. Ona je nezamestnana a este vyskakuje🤦‍♀️ Si jej mala povedat, ze vy pracujete obaja narozdiel od nich a beriete to zodpovedne. No asi tak, ze nema ti byt preco luto za takouto osobou, alebo akoze kamaratkou...boze este aj to akoze kamaratkou sa mi zda vela na nu ako pomenovanie. Vy dvaja sa len stretajte tak ako to vyhovuje vam dvom, od takej skatule si nenechaj nicit pekne dni. A este ona sa tvari ako urazena panicka😂nemalo by to byt po jej vystupe naopak? vobec sa jej nedoprosuj, vobec jej nevolaj ani nepis, poviem ti to narovinu, tak si to v sebe zrovnaj-toto kamoska rozhodne nie je! ktovie co by si nasla dalsie casom aku dramu voci tebe🤦‍♀️😄🙏😂 Kasli na nu, lebo ti ta osoba vezme pol zivota🙂

@motylik2559 poznám ju fakt od základnej školy asi 3 triedy fakt hotová vecnosť a už som nejak za tie roky zvykla na jej mentálne akrobácie, ale takéto niečo som od nej nečakala ale čakala som že si aspoň raz prizná svoju chybu. A samozrejme som jej vtedy povedala že obaja pracujeme a na to mi povedala vtedy že sú to len výhovorky že keby chcel prišiel by. Ja sama si neviem predstaviť mať vyťažených 12 hodín v práci kde sa všetko kazí a som hore od 5 rana od 6 v práci o 18 končím o pól 7 prídem domov najesť sa jedno z druhým a ísť tých 30 minút autom za mnou byt u mňa alebo so mnou hodinu dve aby som sa aj vyspala na ďalšiu 12 hodinovú šichtu alebo vôbec prísť o 15 za mnou po vyspaní po nočnej a potom ísť o 17 na druhu nočnú. Mne to príde ak nezmysel 🤷🏼‍♀️

jana_eyre_2
15. jún 2025

Poslala by som ju do prdele, akože čo si dovoľuje si vôbec sa do teba takto starať..

moonlight1210
15. jún 2025

1. Bud sa jej tvoj priatel paci a nepaci sa jej, ze on chce teba. Tak ti dava “priatelske” rady take, aby vas proti sebe popudila a rozisla (ze ta presviedca vznasat na neho neprimerane poziadavky - co poziadavka, aby pri vasej pracovnej dobe bol s tebou castejsie, tak nezmyselna je).

2. Obava sa, ze jej priatel by mohol zacat cuvat z toho ich 24/7 vztahu (mozno sa uz aj snazi) a ona sa snazi naopak kazdeho do toho manevrovat, aby vytvorila dojem, ze tak je to prirodzene, byt spolu 24/7. Mozno je ziarliva a boji sa straty kontroly nad partnerom, ak ho nebude mat 24/7 pri sebe.
Alebo sa jej nechce do prace a partner jej naznacil, zeby si mohla z vasho vztahu vziat priklad (ze i ty pracujes).

3. Alebo je madam “Viem vsetko najlepsie” a neznesie odpor. Tak po tvojej vehementnej obrane, ked si sa az rozplakala, ale neustupila jej natlaku, je strasne urazena, ze ktosi ma svoj nazor a stoji si za nim.

cacianka
15. jún 2025

Už ju nerieš, je to trúba cocotná, ktorá sa zasekla niekde v puberte, nevyvíja sa normálnym smerom, prisavka na chlapovi, nevie si upratať svoj život, ale tebe ide upratovať?!
Ty si dozrela, máš to v hlave upratané, pracuješ a zodpovedne sa stavias k životu aj chápeš priateľa, že máte obaja iný pracovný režim. Vy dvaja sa viete dohodnúť a hľadať správny režim vašich stretnutí, robíte ako to vyhovuje vám dvom, a ako vás pustia pracovné povinnosti. Iných do toho nič, a hentej trúbe dupľom. Mali ste spoločnú cestu ako malé deti, školáčky, ok , ale dospievaním ste sa vyprofilovali - ty k zodpovednosti a rozumnemu životu. Ona k tuposti.
Vaše cesty mali spoločné koľaje, ale už sa rozbehli iným smerom a už ju naozaj za kamošku považovať nemusíš , a po takomto správaní by nebola hlúpa ona, ale ty keby si si ju držala v živote. Aké mindraky má v hlave nikto netuší, ale v poriadku to nie je, keď si ona žije ako priživník a prisavka a teba chce manipulovať aby ti rozbila vzťah. Závisť, nespokojnosť, povaha narcisa a manipulátorka, ktorá neznesie že sa máš asi lepšie ako ona ?! Že si schopnejšia a šikovnejšia?
Vykašli sa na ňu, netráp sa jej tupotou, kľudne ju zablokuj a ži si ako ty chces, bez takého bremena menom " bývalá kamoška".

cacianka
15. jún 2025
@jana_eyre_2

Poslala by som ju do prdele, akože čo si dovoľuje si vôbec sa do teba takto starať..

@jana_eyre_2 expresným turbo rýchlikom

motylik2559
15. jún 2025

Pre nu su to vyhovorky, lebo nevie co je to pracovat 🤦‍♀️ ach, nebudem vulgarna...aj ked pekne slovo na tu osobu mi akosi nepride na rozum. Nech si odskusa pracovat ako tvoj priatel, nech sa paci, trh prace je plny, nech ide a nech potom mudruje😂 Ty si z nej nic nerob. To,ze sa poznate tak dlho nie je smerodatne, ked vidis co za sprostu povahu ma. Nechcela by okrem svojho, aj tvojho priatela?😄 Sorry, to ma tak napadlo. Vies niekedy byva kamaratstvo skutocne a prave, ktore trva pol roka ci rok, nie je zaujimave,ze od zakladky, ide o kvalitu kamaratstva. A ona tie kvality nema ani zdaleka, aby ste ako kamosky vedeli fungovat. Ona zije svoj princeznovsky sen zrejme, ze ju financne podporuju a lezie do zadku priatelovi, ty zijes realny zivot, v ktorom si zodpovedna. Ona raz padne na papulu a co myslis, ked si raz bude musiet najst pracu lebo bude k tomu nutena, tak kto ju zamestna?co povie na pohovore, ze preco nepracovala?-lebo chcela byt cecek svojmu priatelovi? z toho sa tak lahko nespamäta ak jej toto zivot nadeli. Ale to uz nebude tvoj problem a hlavne jej potom hned neskoc do narucia a nepomahaj jej. Nech sa postavi na vlastne nohy sama, tak ako si to dokazala ty. Ver,ze tuto osobu kamoskou nazyvat nemozes. Je to rozmaznana 🐄 ktora nevie o com je realny zivot a este si na teba hubu otvara. Uzavri to v sebe, najlepsie cim skor tym lepsie a netrap sa tym....nestoji ti to za to. Zi si svoj zivot so svojou laskou, lubte sa♥️ a ju vypusti uplne z hlavy aj zo zivota🤗

autor
15. jún 2025
@motylik2559

Pre nu su to vyhovorky, lebo nevie co je to pracovat 🤦‍♀️ ach, nebudem vulgarna...aj ked pekne slovo na tu osobu mi akosi nepride na rozum. Nech si odskusa pracovat ako tvoj priatel, nech sa paci, trh prace je plny, nech ide a nech potom mudruje😂 Ty si z nej nic nerob. To,ze sa poznate tak dlho nie je smerodatne, ked vidis co za sprostu povahu ma. Nechcela by okrem svojho, aj tvojho priatela?😄 Sorry, to ma tak napadlo. Vies niekedy byva kamaratstvo skutocne a prave, ktore trva pol roka ci rok, nie je zaujimave,ze od zakladky, ide o kvalitu kamaratstva. A ona tie kvality nema ani zdaleka, aby ste ako kamosky vedeli fungovat. Ona zije svoj princeznovsky sen zrejme, ze ju financne podporuju a lezie do zadku priatelovi, ty zijes realny zivot, v ktorom si zodpovedna. Ona raz padne na papulu a co myslis, ked si raz bude musiet najst pracu lebo bude k tomu nutena, tak kto ju zamestna?co povie na pohovore, ze preco nepracovala?-lebo chcela byt cecek svojmu priatelovi? z toho sa tak lahko nespamäta ak jej toto zivot nadeli. Ale to uz nebude tvoj problem a hlavne jej potom hned neskoc do narucia a nepomahaj jej. Nech sa postavi na vlastne nohy sama, tak ako si to dokazala ty. Ver,ze tuto osobu kamoskou nazyvat nemozes. Je to rozmaznana 🐄 ktora nevie o com je realny zivot a este si na teba hubu otvara. Uzavri to v sebe, najlepsie cim skor tym lepsie a netrap sa tym....nestoji ti to za to. Zi si svoj zivot so svojou laskou, lubte sa♥️ a ju vypusti uplne z hlavy aj zo zivota🤗

@motylik2559 pochybujem že by chcela okrem svojho aj toho môjho ani sa s ním stretnúť nestihla ani zoznámiť som ich nestihla, skôr mi to časom prišlo tak že keď sa zas priebehu jedného doobedie desať razy poháda a odobrí s tým svojim že tu nebudem aby som počúvala jej výlevy. Na jej mieste keby som s jej frajerom by som sa rozišla asi po týždni čo boli spolu a zas keby som on a po prvom mesiaci zistila že mám človeka ktorý by bezo mňa pošiel tak to tiež ukončila. Nechcela by som byt v pozícii ani človeka čo so sebou necháva zametať a ani rodiča .

mikadooo
15. jún 2025

Ona vychádza zo svojej predstavy o vzťahu, ty to máš však nastavené ináč. Potiaľ je to ok. Ona by v podstate asi s takým typom človeka nevydržala, lebo ona asi od vzťahu očakáva, že chlap bude za ňou lietať bez ohľadu na to, koľko je v práci, atď. To je tiež ok, veď nech si nastaví svoj vzťah ako len chce. Čo už nie je ok, že očakáva od teba, aby ty si si nastavovala tvoj vzťah podľa jej očakávaní. Nemusíte sa kvôli tomu hádať. Len jej povedz, že ty si s tým ok tak ako to máte nastavené a že ti to tak vyhovuje 🤷. Však nie sme všetci rovnakí. Niektoré páry majú potrebu chodiť spolu ešte aj na wc, iné sú úplne v pohode, že chodia ešte aj na dovolenky osobitne v manželstvách a pritom to obom skupinám tak môže vyhovovať... Kamoška je divná, že sa kvôli tomu rozhodla odstrihnúť a uraziť, no ale tak jej vec, aspoň to nemusíš počúvať. Vyzerá byť dosť manipulatívna, keď si myslí, že ty budeš skákať, ako ona bude pískať. Takže asi sa aj dobre stalo.

alickapusinka
15. jún 2025

Ta by mala taku hubovu polievku že navždy by na mňa zabudla. Už by si na mňa nespomenula. Si blba nenechaj na seba kričať.Uplne by som ju odstrihla pijavicu hnusnu manipulatorsku.Nič jej nedvihaj prestaň sa vnucovať a preruš kontakt s ňou úplne.Lebo sa s toho celeho zblazniš.Nepotrebuješ k životu tak hnusnu osobu.Toto sa iba tvari ako kamarátka v skutočnosti ňou nie je.Jej je čo do toho že koľko krát sa stretavaš s priateľom.Jej je hovno veľke potom.Prosím a hlavne najdôležitejšia vec nikdy ich spolu nezoznamuj lebo ho bude štvať proti tebe.Od takých ako je ONA ísť na kilometre daleko.

motylik2559
15. jún 2025

No odpovedala si len na tu moju jednu otazku, co teda dakujem ale to bolo len take co ma napadlo v danej chvili. Kazdopadne som ti toho napisala uz naozaj vela ineho a ovela podstatnejsieho na co az tak nejak neodpovedas...ale snad si z toho nieco vezmes. Drzim ti palce nech sa rozhodnes akokolvek🙂

isis234
15. jún 2025

...Kde sú dvaja šťastní, nechýba im tretí...... Nezoznamuj ju s tvojim priateľom. To nie je "kamarátka", keď sa takto správa. Závisť. Že máte obaja prácu. Nedaj sa od nej manipulovať. Nech si robí ona ako uzná za vhodné.
Skončila by som s ňou. Nekontaktovala ju. Rozbila by vám vzťah. Radili ti vyššie.

marryliese
16. jún 2025

Neostávaj s niekým kamoška len preto, že sa poznáte roky. Ak ti nesedí jej chovanie proste ju odrež,nekomunikuj. Je úplne normálne byť s priateľom ako vám čas dovoľuje a popravde páry čo sú spolu 24/7 si väčšinou začnú liezť na nervy a rozídu sa. Treba mať aj vlastný čas. Ona s vami nechodí tak neviem prečo by si ju mala počúvať, ži si podľa svojho a nájdi si lepšiu kamošku.

eva8
16. jún 2025

Priatelku aj trapi, ze nepracuje. Neda sa jej pomoct s najdenim si prace?

yoginka231
16. jún 2025

hej, podla mna si to trafila - kamoska chcela, aby si spravila veci podla nej, a ked si to nespravila, urazila sa. asi trochu ziarlila alebo mala potrebu mat pravdu. niektori ludia nezvladaju, ked mas iny vztah alebo zivot ako oni. a kolko casu spolu travite, je uplne ok, kazdy to ma inak. keby ta naozaj "branila", respektuje tvoje rozhodnutia. daj tomu cas, mozno si to uvedomi, mozno nie – ale to uz bude o nej, nie o tebe. neboj, rob si po svojom.