icon

Prečo celý život nemám kamarátku?

26. máj 2025

Ahojte, je mi to dosť ľúto, mám 35 rokov a jednu jedinú kamarátku ktorú poznám od ZŠ, aj keď som nejakú mala, po chvíli prestali komunikovať, jedna keď sa vydala, na svadbe som jej ešte bola, po svadbe mi zabudla povedať aj to ze je tehotná, ani fotky dcérky, nič…tak som sa jednoducho prestala ozývať prvá a odvtedy o nej nič neviem…tiež s kolegyňami z prace sme mali myslím dobre vzťahy, spoločne obedy, stretávanie aj mimo prace, proste ako kamošky, keď niektorá z nás odchádzala slzy v očiach a sľuby ako sa určite budeme stretávať aj naďalej (od nich) no s ani jednou som už na žiadnej káve potom nebola, aj keď bola príležitosť a iniciovala som ju, samé výhovorky…naopak manžel je veľmi spoločensky typ a ma kamarátov všade kam príde, nechápe, že ja nie…stále ma posiela na nejaký wellness s kamoškami, predĺžený víkend, že nech nesedim stale len doma (som na rodičovskej) ale ja nemám s kým ísť 😒

barju
26. máj 2025

Chvíľu som sa zamyslela kedy som stihla založiť diskusiu, je to ako o mne. 35 rokov na rodičovskej s jednou kamarátkou zo ZŠ a manžel s 10 kamarátmi na každý prst. Tiež ma stále posiela von. Tiež mi kde kto posluboval že sa budeme stretávať a nikto nič. Ale ja som za to možno aj rada. Dobrí kamaráti, takí na celý život, do voza aj do koča sa ťažko hľadajú a je ich málo. Mať toľko kamarátov čo muž, by som sa nestíhala venovať malému, len by som po vonku chodila a bola by som ja tá, ktorá by mala zakaždým výhovorky prečo neísť.

kiwi3
26. máj 2025

Tak mne sa skôr zdá zvláštne, že ťa manžel posiela bez neho na wellness. Nevidím v tom príbehu nič cudne, taky je život, ze s väčšinou ľudí sa ti rozdelia cesty. Mne uplne stačí rodina, nepotrebujem nič extra riešiť mimo nej.

madeincssr
26. máj 2025

Skus napisat odkial si a mozno sa ti tu ozve podobna "osamela" dievka. Nie kazdy je spolocensky lev, ako tvoj partner. A kava podla mna nie je dostatocna "motivacia" na to ist von (opakovane). Skor dobra volnocasova aktivita (beh, bajk, turistika, kino, divadlo, koncert, galeria/muzeum, vylet, termal, poznavaci zajazd...) a kava, ked tak, popri tom.

ika02
26. máj 2025

Ahoj, bude to asi tým, že ženy v tomto veku väčšinou majú rodinu, deti, prácu, domácnosť na svojom krku. Chlap príde z práce a ide na pivko s kamošom, do posilky, na ryby... Ženy veľakrát nemajú času ani na seba, nieže na kamošky.
Sú aj vzťahy, kde muži sa starajú o deti, domácnosť a vtedy má žena čas aj na kávičky, ale stále (žiaľ) je to skôr výnimka.

sumalee
26. máj 2025

Ja presne ako ty, mam 35, kamošku z gympla ale býva ďaleko a nemá deti čiže úplne iný život, uz si len sem tam napíšeme a vidíme sa raz za 3 roky...to isté aj s prácou, proste žiaden vzťah kamarátsky nevydržal aj keď som mala niektoré dievčatá fakt veľmi rada...tiež by som išla niekde s kamoškou ale tiež si vravím ze no taky je život, väčšine už neostáva popri rodine ani čas ani energia budovať nejaký ďalší vzťah, lebo priateľstvo sa tiež musí budovať, musíš do neho veľa vložiť...ja si vravím ze možno keď budem stará tak ešte nejakú stretnem, v nejakom klube pre dôchodcov 😁

basulaak
26. máj 2025

Aj ja to tak mam 35 a detto 🤣 mam kamosku taku s ktorou sme dni a noci spolu pomaly travili za mladi, ale po tom co si zalozila rodinu to uz slo dole vodou…dohodli sme si stretko a ona to zrusila alebo v ten den nepotvrdila z jej strany a az o tyzden na to mi pisala a ospravedlnovala sa a podobne. V kolektive si vzdy najdem spriaznene duse a kamaratky, kolegyne so mnou rady chodia na obedy a kavy a pod. Ale taku tu izajstnu rapotacku co by som si s nou sla sadnut na drink v piatok a tak spravne poslepicila taku nemam. Ked nas tu je tolko mali by sme dat stretavku 😂🤣

anlinqa
26. máj 2025

hmm ja tak isto, mam 35 a mam pocit ze ked mam s niekym prehodit par slov neviem ani o com hovorit a teda vztahy ani budovat neviem…som taky samotar a ked sa s niekym zoznamim tak vzdy to nevyjde no proste nie je z toho kamaratstvo :D

karolinakr
26. máj 2025
@anlinqa

hmm ja tak isto, mam 35 a mam pocit ze ked mam s niekym prehodit par slov neviem ani o com hovorit a teda vztahy ani budovat neviem…som taky samotar a ked sa s niekym zoznamim tak vzdy to nevyjde no proste nie je z toho kamaratstvo :D

však spravte si stretavku čo ste sa tu ozvali teraz, ked byvate daleko- virtualnu
@barju
@sumalee
@basulaak
@anlinqa
ja vam to zorganizujem - spravte si skuoinu na whats'up , kde sa prihlasite a môžte klabosit deň a noc a ked bude čas a priležitost, stretnete sa, len to treba dopredu zorganizovat, lebo každy ma povinnosti

karolinakr
26. máj 2025

moja segra si raz dala inzerat, ked bola na materskej, že si hlada kamaratku, jej sa tolko mamičiek ozvalo, že sa čudujem, že nerezervovala v nejakej cukrarni 3 stoly a mohli sa vzajomne stretnut a potom, kto si padne do oka, rozvijat priatelstvo dalej alebo 4x do roka organizovat stretnutie aj s drobcami

kamatopo
26. máj 2025

No je to tak ako píšeš. Keď si v kontakte tak super priateľstvo no ako to v živote býva,, zíde z očí ,zíde z mysle,,. Sem tam náhodné stretnutie a to je všetko. Ale to je proste život. Ľudia ti doň prichádzajú a odchádzajú. Ja som sa rokmi naučila vychutnávať daný okamih. Nie to čo bolo, ale to čo je. Nikomu nič nevyčitam pri stretnutí. Tak ako môžem ja zavolať, tak môžu aj oni. Je veľmi hekticka doba. Ja proste mam svoju rodinu. Malý okruh tých skalných a na tých ostatných len spomínam, lebo každí mi niečo do života dal. A verím, že zas niekoho stretnem. A popravde mam najradšej náhodné stretnutia na dovolenke. Sú síce chvíľkové no osviežujúce pre myseľ😉.

anlinqa
26. máj 2025
@karolinakr

však spravte si stretavku čo ste sa tu ozvali teraz, ked byvate daleko- virtualnu
@barju
@sumalee
@basulaak
@anlinqa
ja vam to zorganizujem - spravte si skuoinu na whats'up , kde sa prihlasite a môžte klabosit deň a noc a ked bude čas a priležitost, stretnete sa, len to treba dopredu zorganizovat, lebo každy ma povinnosti

@karolinakr to nie, aspon pre mna nie, ako som pisala vyssie, ja si nejak neviem co povedat alebo o com kecat s ludmi, to by som bola cely cas ticho :D a zase virtualne urcite nenahradi take skutocne kamaratstvo aj ked urcite su krasne aj virtualne priatelstva..

staromodna
26. máj 2025

Ja mám 36 a kamošky nemám. Mám len zname, s ktorými sem tam prehodíme pár slov a nehľadám si ani kamaratstva. Bývam na západe, ja som z východu, takže nejaké možnosti ani nie sú. Zapadniari si len ťažko pripustia človeka k telu

jana_eyre_2
26. máj 2025
@staromodna

Ja mám 36 a kamošky nemám. Mám len zname, s ktorými sem tam prehodíme pár slov a nehľadám si ani kamaratstva. Bývam na západe, ja som z východu, takže nejaké možnosti ani nie sú. Zapadniari si len ťažko pripustia človeka k telu

@staromodna myslím že na západe je toľko ľudí z východu, že takto kategorizovať sa naozaj nedá.. 😉

staromodna
26. máj 2025
@jana_eyre_2

@staromodna myslím že na západe je toľko ľudí z východu, že takto kategorizovať sa naozaj nedá.. 😉

@jana_eyre_2 doteraz som nemala to šťastie stretnúť nejakého krajana a to som z Košíc

jana_eyre_2
26. máj 2025
@staromodna

@jana_eyre_2 doteraz som nemala to šťastie stretnúť nejakého krajana a to som z Košíc

@staromodna a možno ste sa len nebavili odkiaľ kto je? Ja som rodená Bratislavčanka a okolo seba mám väčšinu ľudí z východu, bratislavčanov, či ľudí zo zapadu viem spočítať na dvoch rukách 🙂

anlinqa
26. máj 2025
@jana_eyre_2

@jana_eyre_2

https://www.youtube.com/watch?v=XZQhyzLwqzY

to je teda pravda, napadla ma tato pesnicka teraz :D

staromodna
26. máj 2025
@anlinqa

@jana_eyre_2

to je teda pravda, napadla ma tato pesnicka teraz :D

@anlinqa no ja nerozumiem slovám 😁 my sme po slovensky rozprávali, po vychodnarsky neviem

anlinqa
26. máj 2025
@staromodna

@anlinqa no ja nerozumiem slovám 😁 my sme po slovensky rozprávali, po vychodnarsky neviem

@staromodna
:D no to take nase narecie, ja som tiez z vychodu aj tu zijem, ale mam rodinu na zapade naozaj je ich tak dost a teda ked pocujem zapadniarske narecia tiez niekedy nerozumiem :D

evik524
26. máj 2025
@staromodna

@staromodna ja som z východu a mala som kamaráta zo zapadu 3r sem cestoval za mnou, tak asi to bola výnimka

staromodna
26. máj 2025
@evik524

@staromodna ja som z východu a mala som kamaráta zo zapadu 3r sem cestoval za mnou, tak asi to bola výnimka

@evik524 možno závisí v akom veku. Neviem, bývam na dedine a naozaj som sa nejako za tie roky s nikým z východu nezoznamila. Zo západu mám 1 povedzme lepšiu známu, ale tiež sa to nedá priamo nazvať kamarátka

martin96321
26. máj 2025
@kiwi3

Tak mne sa skôr zdá zvláštne, že ťa manžel posiela bez neho na wellness. Nevidím v tom príbehu nič cudne, taky je život, ze s väčšinou ľudí sa ti rozdelia cesty. Mne uplne stačí rodina, nepotrebujem nič extra riešiť mimo nej.

@kiwi3 čo je čudne na tom,ze jej manzel povie,nech si vyrazi s kamaratkami? Kazdy obcas potrebuje vypnut,odreagovat sa bez deti uzit si trochu. Aj moja priatelka place ze nema kamosky....ale ide na ihrisko ,hned keca s nejakou mamickou,hube jej ide dve hodiny a nakoniec dovi dopo........niekedy len staci chciet tiez sa ken nevyhovarat ze dnes nie,zajtra sa mi nechce a naco vlastne.......ja si radsej pustim serial a objenam pizzu.......

adonish
26. máj 2025

Som na tom obdobne, len mam o pár rokov viac... V 30tke som sa odstahovala na druhu stranu Slovenska, rodne mesto mojho manzela. Pozna tu vela ludi, ja mam zname, ale nikoho takeho blízkeho. Tie mi ostali v rodnom meste, len je uz aj náročné komunikovat skrz deti, pracu, atd...
Snad raz sa nam podari najst niekoho blízkeho, ktori aj ostane 😊

neviem_123
26. máj 2025

Ahoj, som na tom podobne :/ odkial si?

rutt15
27. máj 2025

Nerozumiem, prečo nemáte s manželom spoločných kamarátov, ale každý zvlášť svoju partiu? My máme jednu spoločnú odkedy sme spolu a je to lepsie ako ked si kazdy robi svoj program, aspon pre nas. A co sa týka tých vzťahov podľa mňa je rýchly život, rodina, deti, práca a človek príde domov a má dost. Nie to este riešiť nejaké stretávky. Odkedy aj my bývame spolu tak sa takéto stretávky trochu zredukovali.

girl89
2. jún 2025

Odkiaľ si?