icon

Prečo je dnes také ťažké nájsť normálneho partnera?

petkonas
Včera o 10:44

Ahojte baby,
mám otázku, ktorá ma už fakt žerie. Je normálne, že dnes sa chlap po štyridsiatke nevie zoznámiť s normálnou ženou, ktorá má vysporiadanú minulosť?

Mám 42 rokov, som rozvedený, deti sú veľké a samostatné. Bývam sám, mám stabilnú prácu, slušný príjem, cvičím, starám sa o seba, chodím medzi ľudí. Baby mi hovoria, že som sympatický a nemám problém sa prihovoriť.
A napriek tomu — vždy skončím pri tom istom: „riešim bývalého“, „ešte som sa z toho nedostala“, „neviem, čo chcem“.

Keď je žena zadaná, neriešim. Ale keď je voľná, tvári sa, že chce normálneho chlapa… a nakoniec aj tak rieši exa, ktorý bol alkoholik, gambler alebo ju roky ťahal za nos.

Skúsil som aj appky. Výsledok rovnaký.
Príklad: mesiac písania, dve super rande, všetko sedelo — a ráno správa, že vlastne chcela len niekoho, aby zabudla na bývalého.

A teraz úprimne:
Je dnes normálny chlap len „prechodná stanica“, kým sa žena spamätá z toxického vzťahu?
Alebo len ja mám takú smolu?

Fakt ma zaujíma váš pohľad. Ako to vidíte vy, ženy? Čo sa dnes vlastne deje so zoznamovaním?

Strana
z3
anonym_8761fd
Včera o 10:48

@petkonas evidentne sa orientujes na ten isty nedospely a nezrely typ zien
Ja som napr jednorodic, vysporiadana minulost, samostatna, skvele vzdelanie, praca, prijem, pekne byvanie, dieta v skolke, ziadne diagnozy a predsa som tiez sama lebo sa uz s nemienim zmierovat s tou troskou co muzi davaju..

haley7897
Včera o 10:51

@petkonas podľa mna si to zhrnul trefne. V tomto veku okolo 40 su ľudia bud v zdravom, dlhodobom vzťahu alebo tí co sú slobodní, značná časť je solo zo spomínaných a podobných dôvodov. Nájsť mentálne zdravého netoxickeho jedinca bude výrazne ťažšie ako v mladšom veku. Všetky zozmamovacie appky by sa mali združit pod jednu "strechu" a nazvať WhatsLeft.

petkonas
autor
Včera o 10:55
@anonym_8761fd

Ja som napr jednorodic, vysporiadana minulost, samostatna, skvele vzdelanie, praca, prijem, pekne byvanie, dieta v skolke, ziadne diagnozy a predsa som tiez sama lebo sa uz s nemienim zmierovat s tou troskou co muzi davaju..

@anonym_8761fd
Ďakujem za názor.
Úprimne – ja sa na nikoho „neorientujem“. Ja fakt neviem dopredu, kto je aký, kým sa nespoznáme. A práve v tom je ten problém, že veľa žien dnes tvrdí, že majú vysporiadanú minulosť, ale v realite ešte stále riešia exov alebo staré rany.
Nechcem hádzať všetky ženy do jedného vreca. Viem, že existujú aj také, ako opisuješ ty – samostatné, vyrovnané, s vlastným životom. Len ich je v praxi veľmi ťažké stretnúť.
A presne preto sa pýtam:
Kde sa takíto ľudia dnes vlastne spoznávajú?

morpheuss
Včera o 10:55

Vždy, keď sa v živote dostaneš do situácie, že si myslíš, že chyba je vo všetkých ostatných, v skutočnosti je chyba v tebe...
Podľa mňa to robíš zle...

martinmmartin
Včera o 10:57
@petkonas

@anonym_8761fd
Ďakujem za názor.
Úprimne – ja sa na nikoho „neorientujem“. Ja fakt neviem dopredu, kto je aký, kým sa nespoznáme. A práve v tom je ten problém, že veľa žien dnes tvrdí, že majú vysporiadanú minulosť, ale v realite ešte stále riešia exov alebo staré rany.
Nechcem hádzať všetky ženy do jedného vreca. Viem, že existujú aj také, ako opisuješ ty – samostatné, vyrovnané, s vlastným životom. Len ich je v praxi veľmi ťažké stretnúť.
A presne preto sa pýtam:

V skutocnosti normalny= priemerny a nicim vynimocny. A to nikto nekupi. Kazda tvrdi ze chce normalneho ale napodmienkuje to interne tak aby jej kamosky zavideli

petkonas
autor
Včera o 10:57
@haley7897

@petkonas podľa mna si to zhrnul trefne. V tomto veku okolo 40 su ľudia bud v zdravom, dlhodobom vzťahu alebo tí co sú slobodní, značná časť je solo zo spomínaných a podobných dôvodov. Nájsť mentálne zdravého netoxickeho jedinca bude výrazne ťažšie ako v mladšom veku. Všetky zozmamovacie appky by sa mali združit pod jednu "strechu" a nazvať WhatsLeft.

@haley7897
Haha, „WhatsLeft“ ma normálne odrovnalo 😄
To by bola asi najúprimnejšia zoznamka na trhu.
A máš pravdu — po štyridsiatke je to už taký „výber z výberu“.
Len ja som dúfal, že tam ešte niekde medzi tým všetkým ostal aj nejaký normálny človek, nie len posledné kusy zo skladu po inventúre.
Ale dobre, ak raz vznikne WhatsLeft, idem tam hneď v prvý deň, nech mám aspoň šancu chytiť niečo z „prvej várky“ 😄

anonym_6bd922
Včera o 10:59

Ja nehľadám normálneho. Normálnosť sa preceňuje. Hľadám muža, pre ktorého budem ja na prvom mieste. Ktorý kvôli mne pohne horou, pôjde až na kraj sveta, urobí aj nemožné. A to normálni, bežní muži nerobia.

anonym_8761fd
Včera o 11:01
@petkonas

@anonym_8761fd
Ďakujem za názor.
A presne preto sa pýtam:

@petkonas sama netusim..tiez som sama

anonym_a38028
Včera o 11:02
@anonym_8761fd

@anonym_8761fd "s tou troškou čo muži dávajú"
Veľmi trefne napísané. Mám to úplne rovnako.
Vysporiadana minulosť, samostatná, zabezpečená, 2 deti a chlapa už proste nechcem a nepotrebujem.

haley7897
Včera o 11:02
@petkonas

@haley7897
Haha, „WhatsLeft“ ma normálne odrovnalo 😄
To by bola asi najúprimnejšia zoznamka na trhu.
A máš pravdu — po štyridsiatke je to už taký „výber z výberu“.
Len ja som dúfal, že tam ešte niekde medzi tým všetkým ostal aj nejaký normálny človek, nie len posledné kusy zo skladu po inventúre.
Ale dobre, ak raz vznikne WhatsLeft, idem tam hneď v prvý deň, nech mám aspoň šancu chytiť niečo z „prvej várky“ 😄

@petkonas ale určite su single aj "normálny " ľudia. Len je asi náročnejšie ich pretriedit. A uprimne, za seba, ja mám dnes ine nároky ako som mala v 20tke, alebo 30tke. Možno aj preto nam kedysi prišlo jednoduchšie nájsť partnera. Dnes by som si uz nenechala od hocikoho naburat moj pokoj len aby som mala partnera. Su oblasti v ktorých som oveľa menej ochotná sa prispôsobiť, napríklad uz netolerujem drámy a pod.

anonym_a38028
Včera o 11:05
@anonym_6bd922

Ja nehľadám normálneho. Normálnosť sa preceňuje. Hľadám muža, pre ktorého budem ja na prvom mieste. Ktorý kvôli mne pohne horou, pôjde až na kraj sveta, urobí aj nemožné. A to normálni, bežní muži nerobia.

@anonym_6bd922 toto chlap urobí, ale len kým je zamilovaný.

anonym_8bb222
Včera o 11:05

@petkonas mam 44, som sama uz velmi dlho a stretávam sa s rovnakým problémom ako ty. V com to je netuším a uz som to prestala riešiť. Ak niekto pride tak pride, ak nie tak budem sama.

anonym_c1f8e9
Včera o 11:06

Píšem za seba: ked som uz vysporiadana s minulostou a prijala som fakt, ze som sama s detmi, som zabezpecena, zivot je fajn, uz nemam potrebu sa zoznamovat. Jednoducho vazim si, ze uz v zivote nemam dramy/sceny/dufania/prichody/odchody...pockam, az deti vyrastu a mozno potom zacnem hladat nejakeho partaka 🙂

arianna25
Včera o 11:07

Niekedy sa môže stať, tak ako mne, že nájdeš niekoho o kom by si ani zďaleka nepovedal že by ste sa mohli k sebe hodiť, a predsa to nečakane vyjde. A stalo sa mi aj to, že to vyzeralo na osudový vzťah, ale nastalo sklamanie jak hrom. Čiže nikdy nevieš.
Ale k tvojim skúsenostiam, chápem, že v tomto veku, tiež som vekovo okolo 40, má veľa ludí nejaké bývalé vzťahy, rozvod, väčšie či menšie deti, čiže nejaké zaväzky a povinnosti. Lenže zatiaľ si sa stretol so ženami, ktoré boli čerstvo po rozchode, ešte to nemali usporiadane a zahojene. Takže snáď stretneš takú, ktorá možno nemá všetko dokonale, lebo život prináša vseličo, ale hlavne aby mala jasno v tom čo chce.

personality
Včera o 11:11

Aj ja si myslím že som úžasná a tiež som sama 😂

strawberry0797
Včera o 11:19

@petkonas moj pohlad je, ze v 40ke uz kazdy zazil nejaky kvalitny vztah alebo lasku. A ked to skocilo, tak kazdeho dalsieho porovnavaju s tym najlepsim, aky zazili. No a je tazko najst nieko lepsieho, ked napr si mal krasny dlhorocny vztah s takmer dokonalym clovekom, ale skoncil, lebo niekto si myslel, ze travnik je zelensi na druhej strane.

terezia74
Včera o 11:23

@petkonas túto fázu osamelosti a túžbu po vzťahu mám za sebou, po poslednej skúsenosti s mužom, som zostala radšej dobrovoľne sama a tiež môžem tvrdiť že normálni muži vymreli 🙂

ninuska36
Včera o 11:23

@petkonas Dobre to vnímaš. Tak to je. Niektoré ženy sa nevedia vysporiadať s byvalými láskami. Potrebujú čas pre seba, vlastné myšlienky a vyplakať sa. Za to niektorí jedinci nemajú problem prehodiť list a ešte v deň rozchodu spia s niekym iným. Každý to má inak. Je ale lepšie, keď to tá žena aspoň prizná, že nie je vysporiadaná. Nie je fér míňať energiu, čas a všetko zbytočne

petkonas
autor
Včera o 11:24
@anonym_a38028

@anonym_6bd922 toto chlap urobí, ale len kým je zamilovaný.

@anonym_a38028
Aaaaa, to neni pravda.
Ja som bol s bývalou 18 rokov a robil som pre ňu všetko do posledného dňa – podpora, láska, všetko, čo potrebovala.
Nikdy som nebol ten typ chlapa, čo dáva seba na prvé miesto.
Len nie každý si to vie vážiť a nie každý to vráti späť.

anonym_b0a961
Včera o 11:24

Vidím že nás je tu viac rovnako zmýšľajúcich - ja som fakt roky sama, deti už skoro dospelé, mám po 40tke a teda nevyzerám zle 😄 Napriek tomu som úplne vzdala rande, zoznamovanie. Už to jednoducho nechcem, načo? Mám svoj zabehnutý život a je mi dobre. A to som chcela iba muža NEalkoholika, NEfajčiara, aby medzi nami prebehla iskra a mali sme nejaký spoločný pohľad do budúcna a žili si kľudný život.

huxy
Včera o 11:25
@strawberry0797

@petkonas moj pohlad je, ze v 40ke uz kazdy zazil nejaky kvalitny vztah alebo lasku. A ked to skocilo, tak kazdeho dalsieho porovnavaju s tym najlepsim, aky zazili. No a je tazko najst nieko lepsieho, ked napr si mal krasny dlhorocny vztah s takmer dokonalym clovekom, ale skoncil, lebo niekto si myslel, ze travnik je zelensi na druhej strane.

@strawberry0797 lenže presne o tom to je, keď si minulosť uzavrieš, resp.sa s ňou vyrovnáš, tak zistíš, že môže byť niekto lepší, ako ten bývalý. A nebudeš mať ani potrebu porovnávať.

petkonas
autor
Včera o 11:28
@anonym_b0a961

Vidím že nás je tu viac rovnako zmýšľajúcich - ja som fakt roky sama, deti už skoro dospelé, mám po 40tke a teda nevyzerám zle 😄 Napriek tomu som úplne vzdala rande, zoznamovanie. Už to jednoducho nechcem, načo? Mám svoj zabehnutý život a je mi dobre. A to som chcela iba muža NEalkoholika, NEfajčiara, aby medzi nami prebehla iskra a mali sme nejaký spoločný pohľad do budúcna a žili si kľudný život.

@anonym_b0a961
No dobre, tak čo teraz s tým ideme robiť? 😄
Vyzerá to, že normálni ľudia po 40tke už len mávajú na seba z diaľky a každý si žije svoj „pokojný život“.
A pritom nechceme veľa – ty nechceš alkoholika ani fajčiara, ja nechcem ženu, čo rieši exa.
To by človek povedal, že to je úplne základná výbava, nie luxusná verzia.
Ale keď to tak čítam, tak možno problém nie je v nás…
Možno len všetci čakáme, že ten druhý spraví prvý krok, a tak sa míňame ako vlaky na dvoch rôznych koľajach.
Takže otázka je:
Máme to vzdať ako ty, alebo ešte skúsiť šťastie, kým úplne nezarastieme do svojho pokoja😃

anonym_810e81
Včera o 11:33

@petkonas vieš existovať aj bez Ai?

joannita
Včera o 11:35
@petkonas

@anonym_a38028
Aaaaa, to neni pravda.
Ja som bol s bývalou 18 rokov a robil som pre ňu všetko do posledného dňa – podpora, láska, všetko, čo potrebovala.
Nikdy som nebol ten typ chlapa, čo dáva seba na prvé miesto.
Len nie každý si to vie vážiť a nie každý to vráti späť.

@petkonas toto si myslel aj môj exmanžel že to robil 🙂 ale môj pohľad bol troška iný 🙂

anonym_b0a961
Včera o 11:36
@petkonas

@anonym_b0a961
No dobre, tak čo teraz s tým ideme robiť? 😄
Vyzerá to, že normálni ľudia po 40tke už len mávajú na seba z diaľky a každý si žije svoj „pokojný život“.
A pritom nechceme veľa – ty nechceš alkoholika ani fajčiara, ja nechcem ženu, čo rieši exa.
To by človek povedal, že to je úplne základná výbava, nie luxusná verzia.
Ale keď to tak čítam, tak možno problém nie je v nás…
Možno len všetci čakáme, že ten druhý spraví prvý krok, a tak sa míňame ako vlaky na dvoch rôznych koľajach.
Takže otázka je:
Máme to vzdať ako ty, alebo ešte skúsiť šťastie, kým úplne nezarastieme do svojho pokoja😃

@petkonas Ten kto ešte chce pokúšať šťastie tak nech to robí, ja každému držím palce 😊 Nádej je vždy.. A my čo sme to už uzavreli úplne, tam už myslím nie je cesty späť.

petkonas
autor
Včera o 11:37
@anonym_8bb222

@petkonas mam 44, som sama uz velmi dlho a stretávam sa s rovnakým problémom ako ty. V com to je netuším a uz som to prestala riešiť. Ak niekto pride tak pride, ak nie tak budem sama.

@anonym_8bb222
To je na tom to zaujímavé – ja ťa vôbec nepoznám, neviem ako vyzeráš, ale aj tak z tvojich slov cítiť, že si normálna a vyrovnaná žena.
A takých je dnes fakt málo.
Takže ak niekto príde, super… a ak nie, aj tak máš hodnotu, ktorú nezmení žiadny chlap.

anonym_8bb222
Včera o 11:44
@petkonas

@anonym_8bb222
To je na tom to zaujímavé – ja ťa vôbec nepoznám, neviem ako vyzeráš, ale aj tak z tvojich slov cítiť, že si normálna a vyrovnaná žena.
Takže ak niekto príde, super… a ak nie, aj tak máš hodnotu, ktorú nezmení žiadny chlap.

@petkonas ale tiez mi trvalo kým som k tomu dospela. Myslela som si ze moje šťastie závisí od toho ci budem mat partnera alebo nie. Az ked som pochopila ze nikto iny ma šťastnou neurobi len ja sama, prišiel ten pokoj. Muz nema byt ten, ktory ma za úlohu urobit zenu šťastnou. Muz sa ma k zene pripojiť, spojiť s nou svoj zivot a kráčať bok po boku ako rovnocenný partner.
Dnes je taka čudná doba, vsade je pretlak "krasnych" žien, ktore su lahko dostupné. Ja chcem muza, pre ktorého budem jedinou a tou najkrajšou, ktory si ma bude vážiť, bude na mna hrdý, bude mi verný a budem mu môcť dôverovať. Zatiaľ mi prichádzajú do života muzi, ktori slintaju ma instagrame nad ženskými, vypisujú im, lajkuju každú fotku a skúšajú s ktorou kam môžu zájsť. A taky muz ma dokaze uplne znechutiť a odpudzuju ma takí muzi. Ja som proste stará škola 😄

goodidea
Včera o 11:44
@petkonas

@anonym_8bb222

@petkonas vidíš koľko je tu osamelých žien ktoré túžia po vzťahu, povedz koľko správ si dostal, kto ti napísal za účelom zoznámenia sa? Nikto že? ;) apropo nároky na partnera sú dnes vysoké, a.. to je mi ľúto koľko krásnych žien je dnes samých (pričom vidno že ich to trápi) ..ja by som to všetko balil do kríža ...

petkonas
autor
Včera o 11:46
@anonym_c1f8e9

Píšem za seba: ked som uz vysporiadana s minulostou a prijala som fakt, ze som sama s detmi, som zabezpecena, zivot je fajn, uz nemam potrebu sa zoznamovat. Jednoducho vazim si, ze uz v zivote nemam dramy/sceny/dufania/prichody/odchody...pockam, az deti vyrastu a mozno potom zacnem hladat nejakeho partaka 🙂

@anonym_c1f8e9
Ja tomu úplne chápem.
Ja mám už veľké, dospelé deti (bol som „šikovný“ – v 24 ženatý, prvé dieťa, po roku druhé 😄).
A presne preto to mám možno inak – ja nechcem byť sám do konca života.
Mám rád pokoj, ale aj tak verím, že dvaja normálni ľudia si vedia spraviť ešte krajší život ako jeden sám

pr85
Včera o 11:49

@petkonas Si veriaci? Ak áno, skús nejaké kresťanské zoznamky.Ja som sa takto zoznámil s mojou ženou.

Strana
z3