icon

Prečo ľudia komentujú psychiatrických pacientov?

24. sep 2025

Možno preto, že ľudia majú strach z toho, čomu nerozumejú, a namiesto otázok volia nenávistné komentáre. Lebo stigmatizácia duševného zdravia je u nás stále silná a veľa ľudí radšej súdi, než by sa snažili pochopiť. Stretla som sa tu s tým, že píšete, že dnes ma každý druhý depresiu, že si vymýšľame diagnózy, depresie, úzkosti, ataky, kvôli ID. A to si viem vymyslieť diagnózu? Liečbu? Hospitalizácie, hodiny strávené na terapiách? Všetci psych. pacienti by chceli byť radšej zdraví a schopní normálne fungovať... Ak ste nezažili naozajstnú depresiu, prosím vážte slová. Nikdy neviete...

anonym_a2063e
24. sep 2025

@anonym_autor ako si na to prišla, že všetci?

autor
24. sep 2025
@anonym_a2063e

@anonym_autor ako si na to prišla, že všetci?

@anonym_a2063e len sleduj a čítaj.

anonym_44975d
24. sep 2025

Ja som vo veľkom za to, aby tieto témy neboli tabu, aby stúplo povedomie, aby sa ľudí s diagnózami nepozeralo cez prsty, aby mali dostupunú pomoc, mám vo svojom okolí vážne prípady a držím im v liečbe silno prsty… ale áno, poznám aj človeka, ktorý je na ID s vymyslenou diagnózou po dohode (obálkovej) s psychiatričkou, takže len k tej časti, či sa to dá, áno, kým máme lekárov, ktorí sa nestránia úplatkov, tak sa dá všetko…

januska12323
24. sep 2025

Všetci to nie sú, len sa ťa táto téma týka tak si všímaš len tie komentáre.

anonym_5e5eb6
24. sep 2025
@anonym_44975d

Ja som vo veľkom za to, aby tieto témy neboli tabu, aby stúplo povedomie, aby sa ľudí s diagnózami nepozeralo cez prsty, aby mali dostupunú pomoc, mám vo svojom okolí vážne prípady a držím im v liečbe silno prsty… ale áno, poznám aj človeka, ktorý je na ID s vymyslenou diagnózou po dohode (obálkovej) s psychiatričkou, takže len k tej časti, či sa to dá, áno, kým máme lekárov, ktorí sa nestránia úplatkov, tak sa dá všetko…

@anonym_44975d ak vieš s istotou o takomto prípade korupcie a máš dôkazy tak to nahlás, aký je problém?

aurelia2000
24. sep 2025

Lebo ľudia si mýlia depresiu so smútkom a majú pocit, že to je taká neškodná choroba. Kto sa nestaral o psychicky chorého človeka, ten nevie, aké utrpenie a hrôza sa za tým skrývajú.
No realita je aj to, že veľa lenivých ľudí sa pokúša získať ID na depresie, lebo si myslia, že to ľahko zahrajú. Táto skupina ľudí vyvoláva tie nenávistné reakcie.

anonym_a2063e
24. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_a2063e len sleduj a čítaj.

@anonym_autor sledujem, ale nevšimla som si, že všetci

autor
24. sep 2025
@anonym_44975d

@anonym_44975d bola si pri tom, že vieš, že je vymyslená diagnóza? O mne by si nikdy nepovedala, že mám diagnózu ako mám. O nej vedeli len rodičia a môj partner.

anonym_44975d
24. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_44975d bola si pri tom, že vieš, že je vymyslená diagnóza? O mne by si nikdy nepovedala, že mám diagnózu ako mám. O nej vedeli len rodičia a môj partner.

@anonym_autor ten človek sa tým sám chváli, sme relatívne blízka rodina, nie je v mojom záujme to nahlasovať, riešiť, investovať fo toho energiu, je mi to vcelku jedno, reagovala som naozaj iba na tú časť či sa to dá, že áno dá…

diewcatqoo
24. sep 2025

Ja si praveze myslim, ze konecne nezijeme v dobe, kedy by boli ludia s depresiou tak stigmatizovani. Keby si pred takymi 20-30 rokmi povedala, ze mas depresiu a liecis sa u psychiatra, tak by to bolo ovela ine ako dnes.
A ano, tiez som si nou presla po porode.

autor
24. sep 2025
@diewcatqoo

Ja si praveze myslim, ze konecne nezijeme v dobe, kedy by boli ludia s depresiou tak stigmatizovani. Keby si pred takymi 20-30 rokmi povedala, ze mas depresiu a liecis sa u psychiatra, tak by to bolo ovela ine ako dnes.

@diewcatqoo myslím, že je to stále. U nás v rodine medzi mojimi súrdencami je to tak. Moja vlastná sestra ma nazvala debilom, retardom a narkomanom - to len preto, že beriem tabletky, ktoré zjavne budem brať celý život. Tento retard vyštudoval dve VŠ, a pracuje na C level pozícii. Ale ako sa hovorí, božie mlyny melú pomaly, ale isto. Jej dcéra ma psychické problémy, samopoškodzuje sa, má depresie a zrejme je hraničná a každú chvílu si mení sexuálnu orientáciu ...preto hovorím, človek nikdy nevie.

kollarovci
24. sep 2025

Viem presne ocom pises.Ja sa liecim z depresie a z atakov 10 rokov ale nikto otom nevie len moji blizky.Kto to nezazil nepochopi😒pracujem ako veduca a praca z ludmi nieje lahka cize som vyhorela😒Raz som sa zdoverila kolegovy v praci ktoremu som doverovala a pri najblizsej vymene nazorov mi to vykrical a to take veci ze som cvok atd ze mi urcite liecba nezabera a pritom som super nastavena.Ten clovek umna skoncil a od vtedy nikomu nic a aj v praci ked chodim na kontroly beriem si dovolenku lebo keby tam uvideli razitko psychiatria nechcem si to ani predstavit 😒Dnesnej dobe ludia su zly zakerny a ja hovorim jedno nikto nech nesudi cloveka ked nevie cim si ten clovek v zivote presiel😒Ja som mala hrozne stavy vaha isla dolu busenie srdca nervozita strach a kopu inych priznakov jedno viem ze uz nikdy sa nechcem ktomu vratit to bolo strasne obdobie😒.A ze mam kila naviac z liekov nech mam mozem kazdeho........ hlavne ze mi je dobre a zacala som konecne zit.

anonym_f865f7
24. sep 2025
@anonym_autor

@diewcatqoo myslím, že je to stále. U nás v rodine medzi mojimi súrdencami je to tak. Moja vlastná sestra ma nazvala debilom, retardom a narkomanom - to len preto, že beriem tabletky, ktoré zjavne budem brať celý život. Tento retard vyštudoval dve VŠ, a pracuje na C level pozícii. Ale ako sa hovorí, božie mlyny melú pomaly, ale isto. Jej dcéra ma psychické problémy, samopoškodzuje sa, má depresie a zrejme je hraničná a každú chvílu si mení sexuálnu orientáciu ...preto hovorím, človek nikdy nevie.

@anonym_autor tvoja sestra je idiot,keď ti to vykrikuje,ale to neznamená,že VŠETCI komentujú.
Pod pojmom všetci myslíš čo,celú populáciu SR?

anonym_698e93
24. sep 2025

Nenavistne komentare mame ku vsetkemu, nielen k psychicky chorym ludom. Preco by mali byt vynimkou.

anonym_5ca80b
24. sep 2025

@anonym_autor Nie všetci nie sú taký..Ale sem tam ma zarazí keď nejaká mamička tu zahlási,že "ten a ten je hlavu "

sova7
25. sep 2025
@diewcatqoo

@diewcatqoo dnes ešte stále je realita že kvoly diagnóze človek nedostane robotu. Stále je to strašná hanba u nás. Bohužiaľ nerozlisujeme ani medzi psychickými chorobami a poruchami osobnosti. Ľudia majú strach z duševne chorých ale fakt masaker je psychopat ktorý duševnú chorobu nemá a zničí všetkých v dosahu aj celú rodinu a má to ako šport. S duševne chorym nemusí byť ťažký život záleží na liecbe diagnóze a podobne porucha osobnosti no je tu dosť pribehov žien ktoré s takým človekom žijú a sú zrelé na psychiatra

sova7
25. sep 2025
@anonym_5ca80b

@anonym_autor Nie všetci nie sú taký..Ale sem tam ma zarazí keď nejaká mamička tu zahlási,že "ten a ten je hlavu "

@anonym_5ca80b no na hlavu je človek s poruchou osobnosti ktorý tu duševnú chorobu vôbec nemá a pritom takyto človek je v skutočnosti cvok. Pretože úplne v pohode s chuťou a rád ničí vsetko okolo seba nemá city empatiu svedomie morálne zábrany duševne chorý sú práveže často až príliš citlivý a ľudský a veľmi často sa stali obeťou psychopata a ich psychika s toho dostala zabrať. Je tu dosť pribehov žien co žijú s človekom ktorý ich časom v pohode dostane k psychiatrovi. Len nám chýba osveta vzdelanie nevieme toto rozlišovať. A pridáva to aj k stigme a strachu z duševne chorých potom

anonym_5ca80b
25. sep 2025
@sova7

@anonym_5ca80b no na hlavu je človek s poruchou osobnosti ktorý tu duševnú chorobu vôbec nemá a pritom takyto človek je v skutočnosti cvok. Pretože úplne v pohode s chuťou a rád ničí vsetko okolo seba nemá city empatiu svedomie morálne zábrany duševne chorý sú práveže často až príliš citlivý a ľudský a veľmi často sa stali obeťou psychopata a ich psychika s toho dostala zabrať. Je tu dosť pribehov žien co žijú s človekom ktorý ich časom v pohode dostane k psychiatrovi. Len nám chýba osveta vzdelanie nevieme toto rozlišovať. A pridáva to aj k stigme a strachu z duševne chorých potom

@sova7 To je všetko pravda, len niektorí si to veľmi radi zamieňajú...a psychicky chorých radi zaškatuľkujú "ako že sú na hlavu "

sova7
25. sep 2025
@anonym_5ca80b

@sova7 To je všetko pravda, len niektorí si to veľmi radi zamieňajú...a psychicky chorých radi zaškatuľkujú "ako že sú na hlavu "

@anonym_5ca80b veď to je hlavný problem a chýba vzdelanie v tomto smere

anonym_5ca80b
25. sep 2025
@sova7

@anonym_5ca80b veď to je hlavný problem a chýba vzdelanie v tomto smere

@sova7 Ano súhlasím.

knmmch
25. sep 2025

@anonym_autor komunikuj iba s ľuďmi, ktorí Ťa chápu, kto tomu nerozumie a uráža nestojí o Tvoj záujem.. ..ja som počas hospitalizácie resp. stacionára stretol množstvo ľudí s podobnými diagnózami a dostal som neskutočnú podporu.. ..psychiatrická diagnóza je diagnóza ako každá iná..