Prečo ľudia používajú ghosting ako riešenie?
Preco ludia robia ghosting? Tak sa to vola v dnesnej dobe
Naozaj nerozumiem. Clovek sa odmlci zo dňa na den a druhy si moze domyslat dovod. Preco? Fakt su niektori tak nezreli,Ze je to jedine mozne riešenie?
Veľa závisí od toho, akú skúsenosť ľudia už mali - niekedy strach z predchádzajúcej zlej skúsenosti ich to môže nutit
Ahoj.
Ja sa povazujem za vyspelu, nemam problem byt asertivna a komunikovat, vazim si ludi v mojom zivote a preto by som nikdy len tak neghostla, tiez mi to je cudzie spravanie. Ale priznam sa, ze v minulosti nebolo na vyber, musela som jedneho cloveka takto ghostnut. Pretoze to bol clovek psychicky chory - hypochonder, extremne uzkostlivy clovek, ktoremu som dlhu dobu pomahala, bola mu oporou, kedykolvek sme si volali/pisali, ked sa mu pritazilo… Ale potom to zacalo uz vplyvat na moje zdravie. Ked ti niekto je schopny 5x do dna volat a uistovat sa, ci nema nador na mozgu, lebo ho dnes pobolieva hlava, ci nema leukemiu, lebo sa citi slaby, …., place a ma samovrazedne reci, no riesit to s odbornikmi nechce, ide to uz na ukor tvojej pohody. Raz som si povedala a dost, pomoct mozem len tomu, kto pomoc je schopny prijat, odvtedy poblokovany vsade, kontakt 0 do dnesneho dna a nelutujem. Niektorych ludi proste treba odrezat, lebo po dobrom by to neslo.
Ani ja netuším, je to zbabelé, podľa mňa, a nechapem, ako sa tak môže správať clovek, o ktorom viem, ze je inteligentný, múdry, no asi nemá empatiu plus je asi egocentrik, a tak nechape, ako tým inému ubližuje.
a čo že je to vlastne ten ghosting?
a čo že je to vlastne ten ghosting?
@teranus googel nefunguje?
https://www.google.com/search?q=ghosting&source...
@anonym_autor lebo sa boja následnej reakcie na svoje správanie. Inak sa tomu hovorí aj zbabelosť.
Nevedia niest zodpovednosť.
Manipulátorov, narcisov, hysterky sa dá jedine ghostnúť. Je jedno či to je frajer alebo rodič. Nič iné nepomôže. Samozrejme dotyčný si myslí aký je super dokonalý a prečo mu niekto takto ubližuje.
@anonym_autor lebo im na tych druhych vobec nezalezi a jednoducho ich odpoja zo svojho zivota.
proste sú ľudia ktorí pália mosty, nestojí im zato vysvetľovať prečo, nemajú s dotyčným spoločnú reč, nevidím v tom nič tragické, samozrejme v blízkej rodine by to nemalo platiť tam by sa malo vysvetľovať, ale predpokladám že rodina komunikuje aj ináč nie cez médium
Ale ate tu všetky prísne - nezrelí, nezodpovední, nedospelí, zbabelí. Napadlo niektorej z vás, že s manipulátormi, narcismi, egocentrikmi, a pod. to nemá žiaden zmysel ani cenu niečo vysvetľovať, obhajovať prípadne dokonca vysloviť nejaký svoj názor. A áno aj v blízkych rodinách, čím bližší vzťah, tým je to horšie. Nenapadlo vám, že tí, ktorí sa odstrihnú, sú vlastne obete? A v týchto prípadoch rozhodnite nie tí neempatickí a necitliví. Niekedy je ghosting posledná možnosť. Nesúďte, keď s tým nemáte skúsenosti.
Je to prejav nezáujmu. Ak mi na niekom záleží, tak budem vysvetlivať. Ak mi nezáleží, tak načo strácať čas? Nie každého zaujíma alebo dokáže uniesť negatívnu spätnú väzbu. Jednoducho nič na tom negatívne nevidím. Ani mi to neubližuje, keď sa to stane mne. Život ide ďalej.
Nechce sa mi baviť s ľuďmi, ktorí radi emocionalne vydieraju a pod. Takto párkrát nápisu správu, potom sa na to vykašlú a je pokoj 🤷🏼♀️
@anonym_autor Určitý typ ľudí to robí už odjakživa..id keby si pamätám