icon

Prečo ľuďom chýba takt a rešpekt?

6. júl 2025

Čaute potrebujem to zo seba dostať. Som 3 mesiace po strate svojho bábätka. V práci to vedeli nakoľko kolega je môj partner a dieťatko bolo jeho. Je nás na smene zopár každý o každom všetko vie. Prežili sme si toho viac umreli nám rodičia zdieľame spolu detské choroby finančné situácie radosti atď. Vedia čím som si prešla a niekedy ma zaráža ako si ľudia dovolia vôbec sa v tomto rýpať. Iné je opýtať sa a iné struhnut rôzne primitívne otázky. Priateľ sa sťažoval kamarátovi ze s nim odmietam sex. Ja si myslím ze je to normálne prešlo malo času chuť nie je a nemáme ani čas byt spolu v súkromí stále niekto z nás niečo rieši. A o také rýchlovky záujem nemám. Tak sa v tom začali rýpať prečo mu nedám ze odíde inde ze je nervózny kvôli mne že aj iné ženy potratili ze to bola len bunka načo sa trápim atď. Neskôr mi prišlo zle z horúčavy išli na mňa mdloby všeobecne mam nízky tlak a sem tam sa to stane a už sa smial ten jeho kamarát ci som zas tehotná? Ja som úplne stuhla automaticky pohľad na neho,, až po pol minúte mu došlo ze to bolo nevhodné a nič srandovné na tom nie je. Samozrejme ja som bola ta zla lebo som sa s nimi odmietala baviť tak veľmi som potrebovala byt v tej chvíli sama vyplakat sa. Nečakám ze ľudia budú chodiť okolo mňa po špičkách ja chápem deje sa to bežne ale vážne je problém si odpustiť tieto debilne reči? A ešte sa urazia keď odídem preč lebo sa s nimi o tom nechcem baviť? Ešte prídu za mnou a rypu? Fakt sú muži takí primitívni? Kolegyňa bola na upt a jej sa tiež pýtajú čo by urobila keby bola zas v tom. Ale jej to je jedno ona deti nechce a povedala ze by išla na upt hocikedy, tak berú to asi že automaticky každá žena je takto nastavená 🫤 snažím sa no hlava mi to neberie

Strana
z2
really8
6. júl 2025

Mozno staci na zaciatok pochopit ze kazdy ma inu vychovu, inu mentalnu kapacitu, ine hranice. Kym pre niekoho je nieco netaktne pre druheho v pohode. Uplne zbytocne sa tym zaoberas. Nezmenis ich ani neprevychovas. Pracuj so sebou

doriiis
6. júl 2025

Ani tvoj chlap nie je bez viny.Naco vesia váš intímny život na nos kolegovi? Takú poriadnu hubovú by si zaslúžil chuj jeden

januska12323
6. júl 2025

To robíte v nejakej krčme v tretej cenovej? Keď vieš akých máš kolegov nič s nimi nerozoberaj. A frajera by som poslala akurát tak do riti ale nie do mojej.

zeldia
6. júl 2025

Je to vaša vina. Nauč sa nevešať svoj súkromný osobný život na nos kolegom. Najväčšia devíza je udržať jazyk za zubami a nevytarať vsetko každému.

really8
6. júl 2025
@doriiis

Ani tvoj chlap nie je bez viny.Naco vesia váš intímny život na nos kolegovi? Takú poriadnu hubovú by si zaslúžil chuj jeden

@doriiis myslis si ze chlapi neriesia svoj sexualny zivot medzi sebou?

ukgirls
6. júl 2025

riesite sukromne veci verejne tak necakaj ze iny budu ticho a nerypnu si-beru to tak ze vy ste tak nastaveny .. chces sukromie? tak si ho straz.. s chlapom sa treba porozpravat a povedat mu narovinu ako sa citis a nechces aby ste rozoberali vas zivot verejne a tym si koledovali aj o nemiestne zarty ci nevyziadane radz etc....

minenkaa
6. júl 2025

Tak asi aj tvoj chlap potreboval zo seba dostať tu frustráciu a potreboval sa porozprávať

romiada
6. júl 2025
@doriiis

@doriiis presne to iste mi napadlo. Žena po potrate a on rozpráva kolegovi ako nemá sex, chudáčik. Netaktneho svojho chlapa si rieš @autorka. Ostatní Ti môžu byť vieš kde....

doriiis
6. júl 2025
@really8

@doriiis myslis si ze chlapi neriesia svoj sexualny zivot medzi sebou?

@really8 .,..nech rieši.S najlepším kamarátom niekde na rybách v súkromí.A nie pred kolegami,kde pracuje aj jeho žena.Co je drbko,čo nevie držať ústa?Hovorit o svojom súkromí a hlavne o takýchto citlivých veciach v práci je jedna z najväčších chýb.Praca a súkromie nemajú spolu čo robit

zmrzlinka2021
6. júl 2025

Tvoj súčasný frajer je skôr problém. Čo vypustis, to koluje. Tvojmu frajerov nestojím ani za to, aby s teba spravil svoju ženu, ale požadovať sex to už sa nehanbí. A ešte to vypúšťať do éteru. Fakt chces dieťa s takým človekom?

really8
6. júl 2025
@doriiis

@really8 .,..nech rieši.S najlepším kamarátom niekde na rybách v súkromí.A nie pred kolegami,kde pracuje aj jeho žena.Co je drbko,čo nevie držať ústa?Hovorit o svojom súkromí a hlavne o takýchto citlivých veciach v práci je jedna z najväčších chýb.Praca a súkromie nemajú spolu čo robit

@doriiis vsak ale nevieme ci je kolega len kolega alebo aj kamos. Ved sama autorka pise ze o sebe v praci vedia vsetko navzajom. Ja by som skor bola prekvapena keby sa chlap kamosovi nepostazoval aky je nadrzany a ze furt nic

sevrin
6. júl 2025

Ak ti niekto položí debilnú otázku, tak mu vážnym hlasom povedz niečo v zmysle: "Vieš čo Gejza, nemám náladu na tvoje debilné otázky, nabudúce si to odpusti a keď nemáš čo normálne povedať, radšej mlč!"
Pozor, záleží na tóne hlasu, dotyčný z tvojho hlasu musí cítiť a pochopiť, že jeho otázka bola skutočne natoľko debilná, že opovrhuješ už len jeho prítomnosťou.

doriiis
6. júl 2025
@really8

@doriiis vsak ale nevieme ci je kolega len kolega alebo aj kamos. Ved sama autorka pise ze o sebe v praci vedia vsetko navzajom. Ja by som skor bola prekvapena keby sa chlap kamosovi nepostazoval aky je nadrzany a ze furt nic

@really8 .....preboha,ale veď tu sa nebavíme o nadrzanom pubertiakovi.Ale o mužovi,ktorého partnerka prišla o ich spoločné dieťa.Ak chlap ani v takejto situácii nevie držať hubu tak je to sedlák.To,že je nadržaný je jedna vec.Ale že je jak buran,čo nechápe a nevie držať klapacku je druhá.

heleninamama
6. júl 2025

Im možno chýba takt a Tebe sebareflexia. Keď chceš všetko so všetkými v práci zdieľať, tak nesmieš byť precitlivená. Ľudia sú rôzni a nemôžeš čakať, že tvoj potrat spred 3. mesiacov budú vnímať ako osobnú tragédiu. A zrejme nepracuješ v kolektíve vedcov, to robí tiež svoje. A čakať dieťa s kolegom, ktorý si chce zrejme najmä pravidelne a zadarmo zasexovať tiež nie je bohvieaký nápad. Ktovie ako to tehotenstvo vnímal on.

really8
6. júl 2025
@doriiis

@really8 .....preboha,ale veď tu sa nebavíme o nadrzanom pubertiakovi.Ale o mužovi,ktorého partnerka prišla o ich spoločné dieťa.Ak chlap ani v takejto situácii nevie držať hubu tak je to sedlák.To,že je nadržaný je jedna vec.Ale že je jak buran,čo nechápe a nevie držať klapacku je druhá.

@doriiis ako myslis. Podla mna mu po 3 mesiacoch uz tlaci semeno na mozog a nemusi to byt ani nadrzany pubertiak. Bezny chlap

jaskolka
6. júl 2025

Nuž.. píšeš,že tam všetci o sebe všetko viete, rozprávate, rozoberate...tak prečo sa teraz čudujes,že rozoberajú aj toto? Je to pre nich "len"jedna z ďalších tém na debatu, prestaňte všetko všade o sebe hovoriť a nikto vás nebude rozoberať.

autor
6. júl 2025

Ženy ale nie ja som im všetko hovorila. To priateľ. Najprv sa chválil ze bude otec. Potom zdieľal s nimi smútok. A teraz frustráciu z nedostatku sexu. So mnou ako tak nehovoria o súkromí, ja sa aj hanbím napr rozoberať s nimi sex, zato on povie úplne všetko aj keď som mu veľakrát hovorila ze nech je ticho ze je to naša vec, a keby sa aspoň zastal mňa keď vidí ze ma to boli ale on pritakava kolegovi čo je zároveň jeho kamoš a smejú sa na tom aku ohromne vtipnú poznámku dal

doriiis
6. júl 2025

Tak nerieš svojich kolegov a ich ( ne) taktnost,ale svojho primitívneho partnera

tetapetra
6. júl 2025
@anonym_autor

Ženy ale nie ja som im všetko hovorila. To priateľ. Najprv sa chválil ze bude otec. Potom zdieľal s nimi smútok. A teraz frustráciu z nedostatku sexu. So mnou ako tak nehovoria o súkromí, ja sa aj hanbím napr rozoberať s nimi sex, zato on povie úplne všetko aj keď som mu veľakrát hovorila ze nech je ticho ze je to naša vec, a keby sa aspoň zastal mňa keď vidí ze ma to boli ale on pritakava kolegovi čo je zároveň jeho kamoš a smejú sa na tom aku ohromne vtipnú poznámku dal

@autorka veľmi dobre vieš koho máš riešiť. Daj si ho do laty čím skôr, lebo to nedopadne dobre
Je mi ľúto,čo sa ti stalo

minenkaa
6. júl 2025

Takže zas je to o inom

huxy
6. júl 2025

Ty sa čuduješ? Keď tvoj priateľ sa správa ako chrapúň? Jeho treba riešiť a nie poznámky kolegov. Asi bude jednoduchší... Ale potom neviem, prečo s takým vôbec si 🤔

rejka7
6. júl 2025

Ja by som sa cítila tak, že buď by som zmenila prácu, alebo priateľa. Nikdy nevieš, čo všetko tvoji kolegovia vedia o tebe a rehocu sa za chrbtom od menzesu, cez sex až po hádku s rodinou. Ja by som sa cítila v práci trápne, vďaka " priateľovi".😒

really8
6. júl 2025

Autorka ty si sem uz pisala tento problem. Len teraz to maskujes za kolegov ale je to o niecom inom. Pories si chlapa. Nie preto ze vsetko vykeca ale pre to ze proste ste kazdy inak nastaveni a nema to stastnu buducnost

januska12323
6. júl 2025

Vieš, keby tvoj eštestálefrajer nebol z rovnakého cesta ako kamoš ani by mu nenapadlo všetko rozoberať. Čím skôr to pochopíš tým lepšie pre teba.

luccija
6. júl 2025

Takyto kolektív kde si myslíš, že si pomáhate ste ako jedna rodina všetko spolu zdieľate atď je len jedna drbaren, kde sa vždy ohovára, kto tam nie je.
Do roboty chodíš pracovať a nie na terapiu kde hovoríš súkromné veci.Nech ho kamarát zoberie do bordelu, keď tak s ním súcití.Su to iba vaše veci...tvoj muž nech sa nesťažuje a, ak budeš tehotná oznam to až neskôr.A zvyknú si ľudia neriešia vlastne problémy, ale vždy vedia čo má druhý spravit.Normalne povedz, že sú veci o ktorých sa rozprávať nebudes

sense
6. júl 2025

Nerieš kolegov.ries partnera....pretože problém je on nie kolegovia ...a na reči kolegov by som vôbec nereagovala aj keď je to ťažké

muchotrafka298
6. júl 2025

Vela ludom chyba nielen takt, ale aj slusna vychova. Bohuzial. A ty si myslis, ze ste tam jedna velka rodina,vsetko si hovorite...no tak to urcite. Presne ako pise vyssie @luccija, tak je obrovska drbaren, kde len ludia riesia veci tych, co tam nie su. Sukromne, osobne. Praca nie je psychoterapia a prestan s tymi ludmi zdielat osobne veci. Nie si povinna. A s partnerom si pohovor o tom, co je slusne a co nie. TIez mam kolegynu, ktora nema problem zdielat este aj to, ze aky ma menzes, kolkokrat s kym spala, aky bol ktory frajer a podobne. Potom sa z nej len ostatni smeju, ked tam nie je. Do prace chodime pracovat, nie si hladat kamaratov a rozoberat tam ako na terapii cely svoj zivot. NIe si povinna pocuvat take reci, ktore ta zranuju a tak isto nikomu nemusis vesat na nos osobne sukromne veci.

mameha7
6. júl 2025

Ber to ako znamenie. Vesmír chcel, aby si s tým chujom nebola a nemala s ním chvalabohu ani dieťa. Ja by som otvorila šampanské, zmenila prácu aj priateľa.

moonlight1210
6. júl 2025

Aspon vidis, akeho netaktneho hlupaka si si narazila. Ukazal sa, ked je zle.

Takze jeho ries. On je prvotna pricina problemov. Kolegovia uz nadvazuju na to, co im on podhodi a akym stylom. Toho sa chytaju.

Ked odlozis nabok to tradicne “ale ja ho tak milijem”, tak prides na to, ako s nim hovorit.

lucia13022023
6. júl 2025

Otvorene im povedz, že je to pre teba chúlostiva téma a odmietas sa o tom baviť. Niektorí ľudia nemajú hranice, nerešpektujú hranice druhých, ani netušia, ako môžu ublížiť. Tak im to treba povedať.
A o tvojom priateľovi so myslím svoje... Nežijem v rozprávke a viem, že sa muži medzi sebou o sexe bavia. Aj ja sa bavím s kamoškou o sexe. Ale v súkromí, nie na linke medzi kolegami

Strana
z2