icon

Prečo ma bývalí priatelia ignorujú na sociálnych sieťach?

Dnes o 10:44

Ahojte, asi sa nejako nakopili moje skúsenosti z posledného obdobia a začínam asi citlivejšie vnímať veci. Som vydatá žena, mám dieťa, pracujem. Na škole aj na SŠ, aj na VŠ som bola relatívne obľúbená, mala som kamarátov, aj dobrú partiu, dobré vzťahy a kontakty. Rovnako aj prevažne v práci. Mám FB, ale nedávam tam veľmi veci zo svojho súkromia, raz za mesiac, dva dám nejaký vtipný status alebo fotku, prípadne z výletu. Nespamujem to tam vôbec ani tam nepíšem svoje nejaké politické preferencie.

Pred týždňom som napísala bývalej kolegyni z práce, poblahoželala som jej k svadbe a spýtala som sa ako sa má a kde je momentálne (v akom meste). Správu si prečítala, ale neodpísala. Normálne rozmýšľam, čo sa stalo, prečo...

Mala som spolužiačku zo strednej školy, boli sme dlhé roky najlepšie kamarátky, po VŠ sa odsťahovala do Ameriky. Pár krát sme sa potom ešte videli, naposledy v roku 2016, ale stále sme si raz za čas napísali na FB, poslali si fotky, zaspomínali apd. Zrazu pozerám a ona už nie je medzi mojimi priateľmi na FB. Napísala som jej, že čo sa stalo, a ona že nič sa nestalo, len si filtrovala priateľov, či mi to vadí... no hm.. zvláštne.

Mala som kamaráta od strednej školy, neskôr sa odsťahoval na druhú stranu republiky, na FB sme boli spolu od roku 2009, jeden z prvých mojich priateľov na FB. A tiež pozerám, že už nie je v mojich kontaktoch. Toto je už vec stará rok. Asi pred pol rokom som mu napísala, ako sa má, ako sa mu darí a on si tu správu ani neprečítal, zjavne som v nejakej ignorácii. Nechápem, absolútne sme nemali spolu žiadny spor.

Pred rokom som písala mojej bývalej spolužiačke z VŠ, priala som jej všetko najlepšie k narodeninám. Odpísala mi po 3/4 roku.

Toto už nie je náhoda, či? Mne to príde veľmi, veľmi zvláštne.

anonym_094aa4
Dnes o 10:47

Zide z oci, zide z mysle. Hekticka doba, internet, siete. Ludia su zaneprazdneni, praca, rodina,... ledva stihaju sa venovat rodine a blizkym znamym a okoliu. Musis si najst novych znamych v okoli a venovat svoju pozornost im. Stari znami na teba nezabudnu, ale zabudnu/nestihnu odpisat hned a spomenu si o par mesiacov. Nemozes brat osobne, ked niekto, koho si nevidela 5-10 rokov, ti hned neodpise.

janka_266
Dnes o 10:50

nenapadlo by mi písať, prečo si ma kto vymazal z priateľov....jedine, že by to spravil môj muž, to by bol problém :Dja by som najradšej tiež 1/2 priateľov vymazala, ale čo ak by mi potom prišla rovnaká správa? ľudia proste nestíhajú, nemajú čas, a keď sa roky nevidíte, tak ich asi ( a ani Vás) nezaujíma ako sa má ten druhý

autor
Dnes o 10:52
@janka_266

nenapadlo by mi písať, prečo si ma kto vymazal z priateľov....jedine, že by to spravil môj muž, to by bol problém :Dja by som najradšej tiež 1/2 priateľov vymazala, ale čo ak by mi potom prišla rovnaká správa? ľudia proste nestíhajú, nemajú čas, a keď sa roky nevidíte, tak ich asi ( a ani Vás) nezaujíma ako sa má ten druhý

@janka_266 bola to najlepšia kamarátka, vždy sme k sebe mali veľmi blízko. To, že bola v USA neznamenalo, že prestala byť mojou kamoškou. A zrazu ma dá preč z priateľov? Divné... ale má tam ľudí, s ktorými na strednej škole ani pol slova neprehovorila :D :D

anonym_24b4d1
Dnes o 10:52

Hmmm, vitaj v dospelackom svete 🙂
Vsetci uz maju ine priority ako spoluziakov. Vsetci sme sa niekam posunuli, mame inych ludi vo svojom zivote, riesime ine problemy ako na strednej a na vyske. Naco drzat medzi priatelmi 200 ludi, z ktorych polovica je tam takych, ze 10 rokov nebol ziaden kontakt? Tiez som si zopar ludi takto odstranila. Nic proti nim nemam, ale v podstate ma nezaujima po tolkych rokoch, co je s nimi.
Vazne si im napisala, co sa stalo, preco ta odstranili? To je dost trapas.

autor
Dnes o 10:55
@anonym_24b4d1

Hmmm, vitaj v dospelackom svete 🙂
Vsetci uz maju ine priority ako spoluziakov. Vsetci sme sa niekam posunuli, mame inych ludi vo svojom zivote, riesime ine problemy ako na strednej a na vyske. Naco drzat medzi priatelmi 200 ludi, z ktorych polovica je tam takych, ze 10 rokov nebol ziaden kontakt? Tiez som si zopar ludi takto odstranila. Nic proti nim nemam, ale v podstate ma nezaujima po tolkych rokoch, co je s nimi.
Vazne si im napisala, co sa stalo, preco ta odstranili? To je dost trapas.

@anonym_24b4d1 áno jasne napísala, najlepšej kamoške a naj kamošovi.

anonym_ab7e90
Dnes o 10:56

Tiež som si odstránila ľudí ktorých som osobne nevidela x rokov, i tých, čo žijú na opačnej strane zemegule. Nemám prečo tam mať ľudí ktorých nevídam. Napísať mi môžu aj bez toho aby som ich mala v priateľoch.
Chvalabohu mi nikto nenapísal prečo som to urobila. Bolo by mi trápne aj za dotyčného človeka.

janka_266
Dnes o 10:57
@anonym_autor

@janka_266 bola to najlepšia kamarátka, vždy sme k sebe mali veľmi blízko. To, že bola v USA neznamenalo, že prestala byť mojou kamoškou. A zrazu ma dá preč z priateľov? Divné... ale má tam ľudí, s ktorými na strednej škole ani pol slova neprehovorila :D :D

@anonym_autor tiež som tak mala najlepšiu kamošku, po škole sa prestala ozývať, zabudla odpisovať, sama sa ozvala po pár rokoch, keď sa mi chcela pochváliť, že je tehotná a má frajera, odvtedy zas nič :D ďalšia čaká, že sa jej budeme ozývať len my, ťahať z nej ako z chlpatej deky ako sa má, čo má nové, o svadbe nám povedala štýlom, vtedy sa nemôžeme stretnúť, ten mesiac mám svadbu....ten mesiac? wtf? ja som ostala v rodnom mesta, ona sa odsťahovala, mohla kedykoľvek napísať, že som doma, nestretneme sa? nie, namiesto toho vyplakáva, že sa jej nikto neozve, ale ako ja mám vedieť kedy je ona doma?:D
a tí, s ktorými sa nebavíte a majú Vás medzi priateľmi, tak to len preto, lebo chcú vedieť, čo kto robí, aj keď sa ich to netýka :D

anonym_24b4d1
Dnes o 10:57
@anonym_autor

@anonym_24b4d1 áno jasne napísala, najlepšej kamoške a naj kamošovi.

@anonym_autor a ti najlepsi kamosi ste boli pred 20 rokmi alebo aj teraz? Pises, ze s kamoskou ste sa videli naposledy v roku 2016. Toto nemozes pokladat za najlepsie kamaratstvo, prepac. Privelmi riesis taketo veci, privelmi sa viazes na osoby, ktore su uz davno minulostou.

viestta
Dnes o 10:58

Pre nich moze byt zvlastne, ze sa im po tolkych rokoch ozyvas. Ak maju par skusenosti, ze zrazu sa ozve niekto, s kym roky nie si v kontakte a potom sa z toho vykluje nejaky MLM system alebo financny poradca ako ich mam ja, tak zakazdym ked sa niekto taky ozve zasvietia mi v hlave kontrolky. A ano, aj ja mam ludi z minulosti s ktorymi sme dobre vychadzali ale zivot nas niekde posunul. Obcas si na nich spomeniem, teraz sa daju aj vyhladat, pozriem co maju nove, ale nikdy by mi nenapadlo patrat ci som este v priateloch, nie to este im to vycitat, ze ako sa opovazili...
Ale polozim ti inac otazku, predstav si, ze nie je fb ani internet, vzala by si pero do ruky a napisala tym ludom list alebo pohladnicu?

januska12323
Dnes o 11:02

Boli ste kamaráti, podstatný je ten minulý čas. Ako dospelí už máme iné starosti ako spomínať na školu. Raz za rok sa niekomu ozvať nepovažujem za kamarátstvo.

autor
Dnes o 11:08
@viestta

Pre nich moze byt zvlastne, ze sa im po tolkych rokoch ozyvas. Ak maju par skusenosti, ze zrazu sa ozve niekto, s kym roky nie si v kontakte a potom sa z toho vykluje nejaky MLM system alebo financny poradca ako ich mam ja, tak zakazdym ked sa niekto taky ozve zasvietia mi v hlave kontrolky. A ano, aj ja mam ludi z minulosti s ktorymi sme dobre vychadzali ale zivot nas niekde posunul. Obcas si na nich spomeniem, teraz sa daju aj vyhladat, pozriem co maju nove, ale nikdy by mi nenapadlo patrat ci som este v priateloch, nie to este im to vycitat, ze ako sa opovazili...
Ale polozim ti inac otazku, predstav si, ze nie je fb ani internet, vzala by si pero do ruky a napisala tym ludom list alebo pohladnicu?

@viestta ved sme si pravidelne písali každé tri - štyri mesiace. To, že sme sa osobne nevideli, neznamená, že sme neboli v kontakte. Posielali sme si stále fotky, písali si o veciach v živote, ona mi písala o partnerovi a deťoch, ja jej o svojej rodine. Blahoželali sme si k meninám, ku narodeninám, na Vianoce, do nového roka, posielali fotky z dovči, teda ona rada posielala. To isté kamoš, dokonca s ním som riešila aj pracovné veci často.

viestta
Dnes o 11:11
@anonym_autor

@viestta ved sme si pravidelne písali každé tri - štyri mesiace. To, že sme sa osobne nevideli, neznamená, že sme neboli v kontakte. Posielali sme si stále fotky, písali si o veciach v živote, ona mi písala o partnerovi a deťoch, ja jej o svojej rodine. Blahoželali sme si k meninám, ku narodeninám, na Vianoce, do nového roka, posielali fotky z dovči, teda ona rada posielala. To isté kamoš, dokonca s ním som riešila aj pracovné veci často.

@anonym_autor tak akceptuj, ze sa oni niekde posunuli, kde uz ty nie si. Taky je zivot, ludia nam do zivota prichadzaju, ludia nam zo zivota odchadzaju. Jednoducho sa nase spolocne cesty rozisli. Tito odisli, nahradia ich ini.

anonym_df446d
Dnes o 11:15

Ja to napisem tak - uz davno skoncila doba, kedy sa sutazilo o to, kto bude mat vacsie cislo pri kolonke Priatelia a ludia tam davali vsetkych moznych. Casom sa clovek meni, menia sa priority, nieco si uprace, nieco nie, nieco urobi hned, nieco postupne.
Za dalsie - predsa nebyt priatelom na FB neznamena, ze nie ste priatelmi v SKUTOCNOM zivote.
A potom tu moze byt tisic inych dovodov - od blbosti ako eliminacia prispevkov az po nejake vazne - nech uz idem do extremu - sucasny priatel/priatelka nechcu, aby komnikovali s byvalimi priatelmi, nechcu aby taki ludia boli medzi ich priatelmi na FB. Mozno chcu zacat uplne novy zivot, v novom meste, s novymi ludmi a proste sa potrebuju odstrihnut od toho stareho. Respektuj to, nehladaj za tym priciny a uz vobec sa neznizuj k ziadostiam o vysvetlenie. Mozno prekvapujuce, ale nie si stredobodom vesmiru.

anonym_5f9106
Dnes o 11:18

Ludia prichadzaju a odchadzaju. Mat niekoho v priateloch na FB je asi tolko, ako mat papierovu vizitku v sufliku. Vela ludi ma FB a vobbec ho nepouziva, presunuli sa na IG. Nepotrebuju udrziavat kontakt … ber to ako fakt … prisli ini ludia, s ktorymi riesia veci aktualne z mesta, kde ziju a osobne

autor
Dnes o 11:20
@anonym_df446d

Ja to napisem tak - uz davno skoncila doba, kedy sa sutazilo o to, kto bude mat vacsie cislo pri kolonke Priatelia a ludia tam davali vsetkych moznych. Casom sa clovek meni, menia sa priority, nieco si uprace, nieco nie, nieco urobi hned, nieco postupne.
Za dalsie - predsa nebyt priatelom na FB neznamena, ze nie ste priatelmi v SKUTOCNOM zivote.
A potom tu moze byt tisic inych dovodov - od blbosti ako eliminacia prispevkov az po nejake vazne - nech uz idem do extremu - sucasny priatel/priatelka nechcu, aby komnikovali s byvalimi priatelmi, nechcu aby taki ludia boli medzi ich priatelmi na FB. Mozno chcu zacat uplne novy zivot, v novom meste, s novymi ludmi a proste sa potrebuju odstrihnut od toho stareho. Respektuj to, nehladaj za tym priciny a uz vobec sa neznizuj k ziadostiam o vysvetlenie. Mozno prekvapujuce, ale nie si stredobodom vesmiru.

@anonym_df446d vieš, ak ti vyslovene niekto napíše, že si filtroval priateľov a robil si medzi nimi poriadok, tak je to pre mňa jasný message a to akceptujem. Neozývam sa a ani nebudem. Vyfiltrovala :D.

anonym_5607cb
Dnes o 11:36

@anonym_autor dôvodov môže byť tisíc a jednej, niekomu nabúrali konto a založil si nové a o staré sa nestará, iný možno dostal svoju správu v nevhodnej chvíli a proste na to pozabudol alebo sa mu iba nechce písať. To sú len nejaké príklady .
Moja najlepšia kamarátka sa odmlčala v čase keď ja som čakala dieťa a kupovali sme dom a ona sa akurát rozvádzala. Trvalo skoro 15 rokov aby sa ,,ľady pohli,, teraz je znovu vydatá a má deti tak niekde medzi rečou vyplávala pravda na povrch. Aj ona túžila po rodine a deťoch ale mala vážne zdravotné problémy a bola bez partnera.
Ďalšou kamoškou je to asi podobné, od našej upratovačky v práci som sa dozvedela že kamošku podviedol muž a ona sa s dieťaťom odsťahovala k rodičom. O pár týždňov mala narodky tak som jej blahoželala a opýtala sa, ako sa má neodpísala tri roky (nepočítam to, len som sa na to teraz mrkla)
Videli sme sa pred mesiacom , a normálne sme sa rozprávali ako keby sa nič neudialo.

jamimo
Dnes o 11:36

@anonym_autor ľudia prichádzajú a odchádzajú z našich životov. Ja som to mala tiež tak...nechápala som prečo tak ľudia konajú, ak nie je dôvod, pokladala som to za zvláštne. Dnes už ma to netrápi. Kto chce udržuje kontakt aj z Ameriky, kto nie, tak nie. Ani z vedľajšej ulice 🤷‍♀️ Obklopujem sa ľuďmi s ktorými mám pekné vzťahy a reálne puto kvality vzťahu. A veruže mi je dobre.
Najväčšia sranda je, keď niekto zatelefonuje po roku- dvoch a niečo potrebuje. Zrazu si spomenie, že sme kamoši a má moje číslo. Tudle, nudle 🖕

autor
Dnes o 11:38
@anonym_5607cb

@anonym_autor dôvodov môže byť tisíc a jednej, niekomu nabúrali konto a založil si nové a o staré sa nestará, iný možno dostal svoju správu v nevhodnej chvíli a proste na to pozabudol alebo sa mu iba nechce písať. To sú len nejaké príklady .
Moja najlepšia kamarátka sa odmlčala v čase keď ja som čakala dieťa a kupovali sme dom a ona sa akurát rozvádzala. Trvalo skoro 15 rokov aby sa ,,ľady pohli,, teraz je znovu vydatá a má deti tak niekde medzi rečou vyplávala pravda na povrch. Aj ona túžila po rodine a deťoch ale mala vážne zdravotné problémy a bola bez partnera.
Ďalšou kamoškou je to asi podobné, od našej upratovačky v práci som sa dozvedela že kamošku podviedol muž a ona sa s dieťaťom odsťahovala k rodičom. O pár týždňov mala narodky tak som jej blahoželala a opýtala sa, ako sa má neodpísala tri roky (nepočítam to, len som sa na to teraz mrkla)
Videli sme sa pred mesiacom , a normálne sme sa rozprávali ako keby sa nič neudialo.

@anonym_5607cb nie, má sa dobre, mám kamaráta, ktorého si nevyradila z FB, tak ten mi o nej hovorí informácie. Dokonca tu bola niekoľko krát na SVK, v našom meste. Ale nejako nedala vedieť. Veď neva, mňa si už vyfiltrovala.

anonym_68b0f5
Dnes o 11:38

@anonym_autor boli to ľudia, ktorí prišli do tvojho života z nejakého dôvodu, ale prišli len na chviľku .. viem, že to zabolí.. tiež som mala kamošku, bezdetnú, ako som sa odsťahovala preč, stretli sme sa raz .. potom sme si dlhšie nepísali, a keď sme si napísali, tak sme sa aj povadili, keď mi vytkla, že som odišla daleko do riti preč.. druhá kamoška, sme si parkrát aj zavolali aj napisali, teraz už nie.. boli v mojom zivote, ale už nie su.. ostali len v mojom srdci, ako spomienka.. nelutujem, že som odišla.. ale kamosky mi chybaju a tu som sama a to mi je lúto

autor
Dnes o 11:41
@anonym_68b0f5

@anonym_autor boli to ľudia, ktorí prišli do tvojho života z nejakého dôvodu, ale prišli len na chviľku .. viem, že to zabolí.. tiež som mala kamošku, bezdetnú, ako som sa odsťahovala preč, stretli sme sa raz .. potom sme si dlhšie nepísali, a keď sme si napísali, tak sme sa aj povadili, keď mi vytkla, že som odišla daleko do riti preč.. druhá kamoška, sme si parkrát aj zavolali aj napisali, teraz už nie.. boli v mojom zivote, ale už nie su.. ostali len v mojom srdci, ako spomienka.. nelutujem, že som odišla.. ale kamosky mi chybaju a tu som sama a to mi je lúto

@anonym_68b0f5 vieš čo jediné, čo by ma zaujímalo je dôvod. Ak sa tak rozhodla ona, či ten kamoš zo strednej, rešpektujem, chápem. Ide sa ďalej. Ale bolo by fajn vedieť why. Lebo nič sa nedeje len tak. To prečo mi neodpísala bývalá kolegyňa, s ktorou si pravidelne píšeme komentáre pod príspevky je tiež záhada, ale zrejme má dobrý dôvod.

anonym_68b0f5
Dnes o 11:49
@anonym_autor

@anonym_68b0f5 vieš čo jediné, čo by ma zaujímalo je dôvod. Ak sa tak rozhodla ona, či ten kamoš zo strednej, rešpektujem, chápem. Ide sa ďalej. Ale bolo by fajn vedieť why. Lebo nič sa nedeje len tak. To prečo mi neodpísala bývalá kolegyňa, s ktorou si pravidelne píšeme komentáre pod príspevky je tiež záhada, ale zrejme má dobrý dôvod.

@anonym_autor na to dôvod byť nemusí, každý má svoje životy, svoje povinnosti, a cesty sa rozdelia.. ale veľmi ťa chápem zažila som to a nie len s tými dvoma kamoškami, ale aj s inými.. 😶😶😶 neboj sa, možno ťa čaká iná životná spriaznená duša - kamoška ;)

autor
Dnes o 12:08
@anonym_68b0f5

@anonym_autor na to dôvod byť nemusí, každý má svoje životy, svoje povinnosti, a cesty sa rozdelia.. ale veľmi ťa chápem zažila som to a nie len s tými dvoma kamoškami, ale aj s inými.. 😶😶😶 neboj sa, možno ťa čaká iná životná spriaznená duša - kamoška ;)

@anonym_68b0f5 citujem vyjadrenie 40r dospelej ženy : "vymazala som si z priateľov Fera a potom mi písala Lenka, že čo to pridávam na FB, že aké posty, tak som sa tak nahnevala, že som odstránila pre istotu všetkých ľudí z jej okruhu. Vadí ti to?" wtf?

biba_18
Dnes o 12:51

ja nemám FB, tak to ani neprežívam - ale to že sa niekto neozve na správu - to považujem teda za dosť problém v komunikácii na strane toho čo ani neodpíše - bez ohľadu či ma má alebo už nemá v priateľoch ... proste to je slušnosť.
takých by som ja už za kamarátov nepovažovala 😒
a tá spolužiačka - fakt má 40 rokov?? nie kvôli tomu že ti zrušila priateľstvo, ale vzhľadom na odpoveď ...

tykat
Dnes o 13:02

Niekto si mysli, ze moze zacat tam kde pred par rokmi skoncil. A niekto nie.
Ber to tak. To, ze nieco bolo "na strednej" neznamena, ze to stale zije rovnakou intenzitou. Niekto ma FB ako otvorenu casovu os a caka kto sa kedy ozve, niekto tam dava info pre aktualnu bublinu znamych. Mne keby sa niekto takto ozval "zo strednej" ze mi gratuluje ku svadbe a predtym sme neboli nejako v kontakte tak mi asi tiez napadne pretriedit FB. A v dnesnej dobe sa tomu ani necudujem ze si ludia chrania sukromie, nikdy nevies kto ta sleduje a aky tvoj post (vtip ci fotku) zneuzije.

autor
Dnes o 13:21
@biba_18

ja nemám FB, tak to ani neprežívam - ale to že sa niekto neozve na správu - to považujem teda za dosť problém v komunikácii na strane toho čo ani neodpíše - bez ohľadu či ma má alebo už nemá v priateľoch ... proste to je slušnosť.
takých by som ja už za kamarátov nepovažovala 😒
a tá spolužiačka - fakt má 40 rokov?? nie kvôli tomu že ti zrušila priateľstvo, ale vzhľadom na odpoveď ...

@biba_18 to vnímam ako problém aj ja. Ktokoľvek mi napíše, či je to môj aktuálny kontakt, rodina, človek ktorého som nevidela x rokov, vždy odpíšem. Ja to mám tak, že v väčšinou ASAP keď môžem, ale max večer v rámci toho dňa. Nikdy sa nestalo, že by som niekoho ignorovala a na jeho správu neodpovedala. Teda raz, keď som bola v nemocnici po operácii a bolo mi veľmi zle, napísala som, že sa ozvem čo najskôr. Za mňa elementárna slušnosť.

autor
Dnes o 13:22
@tykat

Niekto si mysli, ze moze zacat tam kde pred par rokmi skoncil. A niekto nie.
Ber to tak. To, ze nieco bolo "na strednej" neznamena, ze to stale zije rovnakou intenzitou. Niekto ma FB ako otvorenu casovu os a caka kto sa kedy ozve, niekto tam dava info pre aktualnu bublinu znamych. Mne keby sa niekto takto ozval "zo strednej" ze mi gratuluje ku svadbe a predtym sme neboli nejako v kontakte tak mi asi tiez napadne pretriedit FB. A v dnesnej dobe sa tomu ani necudujem ze si ludia chrania sukromie, nikdy nevies kto ta sleduje a aky tvoj post (vtip ci fotku) zneuzije.

@tykat človek s ktorým si bola intenzívna kamoška a poznáš ju od rannej mladosti? Keď ste si spolu zakladali FB? Tak to nevieš kto je?

anonym_8f8608
Dnes o 13:34

@anonym_autor ty máš priateľov a neodpisuju ti? Ja priateľov nemám, iba známe a odpisujú mi😉

anonym_10df7e
Dnes o 15:01

Poznam. Pritom su to ludia, ktorych mas v srdci s dobrou spomienkou a ozves sa, lebo by si rada pokecala, event. sa stretla po dlhej dobe. Holt, nie vsetci to tak maju a nie vsetci vnimaju nas tak ako my ich.
Ja som sa tak popalila na jednej kamaratke. Bola som tu vzdy pre nu, na strednej to nemala lahke, mama alkoholicka, bila ich, doma mavali policiu pravidelne, musela jej chodit kupovat chlast, pritom ona normalne slusne dievca, co to chcelo niekam dotiahnut. Vzdy som ju vypocula, bola tu pre nu. No ale potom zrazu sa nase cesty ciastocne rozdelili, nasla si nove kamosky a na mna sa doslova vys*ala… ale takym stylom, ze z nicoho nic zacala ignorovat, na 100% viem, ze som jej nic neurobila. Tak som zacala aj ja. Taketo “ozyvacky” platia len na tych, ktori to vidia rovnako. Inak ta odignoruju. Nerob si z toho nic. Pre mna je v zivote podstatna rodina, ti ostatni su len take kulisy, ktore dotvaraju zivot pomimo.

tykat
Dnes o 15:02
@anonym_autor

@tykat človek s ktorým si bola intenzívna kamoška a poznáš ju od rannej mladosti? Keď ste si spolu zakladali FB? Tak to nevieš kto je?

@anonym_autor kedy naposledy pred zmazanim si jej pisala? Ako casto ste boli v kontakte? To ze ste si spolu zakladali FB predsa nie je predplatenka na dozivotnu miestenku na friendliste.
Tiez si na FB nenechavam ludi len z nostalgie. Chvilu som ich skupinkovala a udelova prava na pristup (rodina, priatelia, znami). Uz ma to nebavi.