icon

Prečo ma priateľ nerešpektuje?

lajla611
29. jún 2025

Ahojte, chcem sa vas spýtať čo robim zle. Mam vzťah par rokov, lenže neviem preco ale priateľ ma nerešpektuje, priklad: som normálna obyčajná žena, starám sa o seba, a veľakrát ma podpichne, napríklad pridem od kadernícky, povie mi, že vyzerám staršie, alebo mala by som sa viac opaľovať, ale na druhej strane mi vyznáva lásku, že som najkrajšia, že ma ľúbi, ale pritom mi veľakrát splechne také veci, ked mu ja niečo poviem, že napríklad máš väčšie brucho tak jeho reakcia, že tak ma nechaj, nájdi si niekoho s tehlickami na bruchu. Neviem preco to tak je, že nemá voci mne rešpekt, podobne som to mala aj v predchádzajúcom vzťahu, a pritom som zarabajuca pekná žena, . dakujem 😊

really8
29. jún 2025

@lajla611 to ze ti povie ze vyzeras s tym ucesom starsie nie je nerespektovanie. Najdi si vyznam toho slova

natalifatali
29. jún 2025

@lajla611 tak ani ty mu nevrav, že má väčšie brucho. Chlapa to vie dosť uraziť. A to, že prídeš od kaderníčky a vyzeráš staršia nemusí byť urážka. Len možno daný účes ťa proste robí staršou 🤷🏻‍♀️

vanilkovazmrzka
29. jún 2025

To neni ze ta nerespektuje ale ze ta ponizuje. Robi to preto, ze on sam je nesebavedoma nula a takto sa citi lepsie

ukgirls
29. jún 2025

tak mu povedz- vezi ma na dovolenku a budem opalena.... pomahaj mi s pracami a ja budem mat viac casu na seba ... ty zhod bruchoa ja zmenim uces... musis sa naucit branit ... alebo mu narovinu povedat nech s tym prestane lebo si najdes ineho ale nie kvoly jeho pupku ale chovaniu ..

really8
29. jún 2025
@vanilkovazmrzka

To neni ze ta nerespektuje ale ze ta ponizuje. Robi to preto, ze on sam je nesebavedoma nula a takto sa citi lepsie

@vanilkovazmrzka ked povie ze vyzera starsie alebo je dost bleda to nie je ponizovanie pre pana boha. Zase nebudme posrate ked nam partner uprimne povie ze napr v tychto satach vyzeras zle alebo alebo takyto ruz sa ti nehodi. A zase necakajme od chlapa ze to bude nejak kulantne zaobalovat. Ale aby som to brala ako ponizenie alebo nerespektovanie mojho ucesu ked vyjadri svoj nazor no tak to uz ma skor problem dama sama so sebou a nie partner

o__o
29. jún 2025

Ved ani ty nemas voci sebe respekt keď si s takymto... Tak preco by ho mal mat on

hipuska
29. jún 2025

Tak,.asi nejde o to, čo povie ale akým štýlom/tónom to povie.

siska53
29. jún 2025

@lajla611 toto nie je az take hrozne, prosto vyjadril svoj nazor. Su tam aj nejake ine veci komentare, vyjadrenia, ktore by vo vztahu podla teba nemali byt?

zmrzlinka2021
29. jún 2025

@lajla611 pozri, buď vieš s takým človekom fungovať alebo odíď z toho vzťahu, kým nie ste manželia.
Filozofovanie nad jeho správaním je stratený cas

gribka1
29. jún 2025

To, že sa ti to znova stalo, niekde robíš chybu vo vzťahoch ty. Skús si to rozanalyzovať.

olimuc
29. jún 2025

Este nikdy Ti ziadna kamaratka nepovedala, ze v nejako ucese nevyzeras dobre? Jasne kadernicke si zaplatila, ale to neznamena, ze sa Ti uces/ farba hodi … to nie je ponizovanie, ale realita, nepovie ti, ze wow uzasne ked Ku kadernicke ides s peknymi dlhymi vlasmi a domov prides s “avant-garde metlou” … A to, ze sa mu zdas bleda …tiez nie je ponizenie … mozno si naozaj bleda …. Keby Ti to povie kamoska, tak hladas novy uces a mozno sa nachvilu na slnko posadis.

greywolf
29. jún 2025

@lajla611 to ze ti povie ze si biela ako stena je to ze ta nerespektuje? 😀 len vyjadril svoj nazor a je uprimny.

zelenina1
29. jún 2025
@really8

@vanilkovazmrzka ked povie ze vyzera starsie alebo je dost bleda to nie je ponizovanie pre pana boha. Zase nebudme posrate ked nam partner uprimne povie ze napr v tychto satach vyzeras zle alebo alebo takyto ruz sa ti nehodi. A zase necakajme od chlapa ze to bude nejak kulantne zaobalovat. Ale aby som to brala ako ponizenie alebo nerespektovanie mojho ucesu ked vyjadri svoj nazor no tak to uz ma skor problem dama sama so sebou a nie partner

@really8 Amen. Denne jej pravdepodobne vychvali XY veci, autorke to pride ako samozrejmost. Bozechran ale, aby jej povedal cokolvek neutralne alebo jemne negativne 🙂

Moja zena zvykne takto - co to mas preboha na sebe? Ak si to oblecies, pojdem 100 metrov za tebou. Jee, tebe pribudol spek. Kde mas vlasy? Tvoj pindur byval dlhsi. Dnes ti to nejak visi.
Mam sa citit ponizene? :D

zelenina1
29. jún 2025
@vanilkovazmrzka

@vanilkovazmrzka Ponizuje.... Dziizs 🙂

vanilkovazmrzka
29. jún 2025
@zelenina1

@vanilkovazmrzka Ponizuje.... Dziizs 🙂

@zelenina1 ano presne tak. Ponizovanie. To je to, co clovek robi s vedomim, ze ublizi.

luccija
29. jún 2025

@lajla611 možno s tým účesom, farbou naozaj vyzeráš staršie.Preco niečo kritické hneď berieš ako urážku?Je to normálne konštatovanie.ty si mu mala povedať, ked si bola spokojná, ale mne sa to páči takto som to chcela, alebo sa sebakriticky pozrieť vieš čo máš pravdu nabudúce si to dám spraviť inak.Clovek už nemôže nikomu nič povedať.

really8
29. jún 2025
@vanilkovazmrzka

@zelenina1 ano presne tak. Ponizovanie. To je to, co clovek robi s vedomim, ze ublizi.

@vanilkovazmrzka takze vo vztahu si hovorime len pekne veci? Myslela som si treba hovorit pravdu. Takze ked poviem muzovi aby sa oholil a isiel ostrihat ponizujem ho?

natalifatali
29. jún 2025
@vanilkovazmrzka

@vanilkovazmrzka aké ponižovanie? 😃 keď toto je ponižovanie tak ja už neviem

zelenina1
29. jún 2025
@vanilkovazmrzka

@vanilkovazmrzka no taak, mame ta tu v komunite za jednu z tych pricetnejsich, nie je hanba dodatocne uznat ze si strelila kus vedla 🙂 ano... Ak su tieto "poznamky" nejake systematicke a caste, moze to znamenat nejaky problem. Predpokladam ale, 2 spomenute konkretne priklady od autorky su prave tie, ktore sa do nej najviac vryli. Ak je toto ten "extrem" v ich vztahu, tak dotycna ma jedneho z najmenej ofenzivnych partnerov akeho si mohla zadovazit.

A precitaj si prosim poslednu autorkinu vetu. To je silny indikator, ze to prave s autorkou nie je nieco v poriadku. "Nerespektuju ma, pritom som pekna a zarabajuca zena"... Nic? 🙂

vanilkovazmrzka
29. jún 2025
@zelenina1

@vanilkovazmrzka no taak, mame ta tu v komunite za jednu z tych pricetnejsich, nie je hanba dodatocne uznat ze si strelila kus vedla 🙂 ano... Ak su tieto "poznamky" nejake systematicke a caste, moze to znamenat nejaky problem. Predpokladam ale, 2 spomenute konkretne priklady od autorky su prave tie, ktore sa do nej najviac vryli. Ak je toto ten "extrem" v ich vztahu, tak dotycna ma jedneho z najmenej ofenzivnych partnerov akeho si mohla zadovazit.

A precitaj si prosim poslednu autorkinu vetu. To je silny indikator, ze to prave s autorkou nie je nieco v poriadku. "Nerespektuju ma, pritom som pekna a zarabajuca zena"... Nic? 🙂

@zelenina1 pre mna velmi zalezi na kontexte a tone. Ked mne osobne dvaja ludia povedia rovnaku narazku, tak v jednom pripade to beriem v pohode a v druhom mi to je vyslovene neprijemne. Je pravda ze tu nevieme uplne presny kontext ale na mna to z tohto co napisala posobi ako ten druhy pripad. Ked si mala v zivote stastie, a nestretla si sa s clovekom, ktory ta urazal/podpichoval/ponizoval pre vlastny pocit neistoty, si stastna osoba. Ale vedz ze taki ludia su a nie je ich malo.

zelenina1
29. jún 2025
@vanilkovazmrzka

@zelenina1 pre mna velmi zalezi na kontexte a tone. Ked mne osobne dvaja ludia povedia rovnaku narazku, tak v jednom pripade to beriem v pohode a v druhom mi to je vyslovene neprijemne. Je pravda ze tu nevieme uplne presny kontext ale na mna to z tohto co napisala posobi ako ten druhy pripad. Ked si mala v zivote stastie, a nestretla si sa s clovekom, ktory ta urazal/podpichoval/ponizoval pre vlastny pocit neistoty, si stastna osoba. Ale vedz ze taki ludia su a nie je ich malo.

@vanilkovazmrzka moja zena casto konstatuje rozne fakty o mojej osobe 🙂 pribudol mi spek, "preboha, nenos to tielko", "zabky? co si teply?" ............To nie je ponizovanie. Len konstatuje. Je to dobry feedback. Prestal som nosit zabky a tielka. S odstupom casu som pochopil, ze boli naozaj nevkusne.

No a teraz k danej teme. Ak prides od kadernicky a si zena pre ktoru je je vzhlad jeden z hlavnych pilerov jej sebavedomia, chapem ze ta urazi suche konstatovanie chlapa "vyzeras starsie".... Dovolil si rypat do jedneho z tvojich dolezitych pilierov - pritom ti len dal uprimny feedback opacneho pohlavia. Chlap ma tieto "piliere" a vahu ktoru im prikladas uplne u prdele. Sme jednoduche bytosti. Vidime nieco - pomenujeme to. Nic viac za tym nehladaj.... My mame tiez urcite piliere, ktorych sa neradno dotykat - a robite to casto. Nemame radi ak nam niekto siaha na dostojnost, muznost. Napriek tomu su tu caste poznamky typu "ja doma nemam chlapa, vsetko si musim spravit sama".

Vlastne s tebou ciastocne suhlasim. Chlap mohol pobrat kus empatie, mohol identifikovat dolezite piliere autorky na ktore je neradno siahat a mohol sa zdrzat komentara, resp. komunikovat to s nou trochu citlivejsie. Rovnaku citlivost by som potom ale ocakaval aj v opacnom garde. Pri prvej debilnej nevyziadanej poznamke by som sa ofucal. Predpokladam ze jej reakcia by bola "si ofucany jak zenska" 🙂

zelenina1
29. jún 2025
@vanilkovazmrzka

@vanilkovazmrzka len doplnim... ""si ofucany jak zenska" je to iste, ako ked chlap povie zene "mas knir jak chlap".... napriek tomu - to prve je spolocensky jakz takz akceptovatelne, kdezto to druhe je poburujuce a hulvatske

Mame to s vami narocne 🙂

larsen
29. jún 2025

Asi máš nízke sebavedomie.
Skús zapracovať na sebavedomí a uvidíš, hneď sa to všetko zmení.

domkakvet
30. jún 2025

@lajla611 za mna toto az tak v pohode nie je, ak mu stale nieco vadi moze sa snazit o manipulaciu.

vanilkovazmrzka
30. jún 2025
@zelenina1

@vanilkovazmrzka moja zena casto konstatuje rozne fakty o mojej osobe 🙂 pribudol mi spek, "preboha, nenos to tielko", "zabky? co si teply?" ............To nie je ponizovanie. Len konstatuje. Je to dobry feedback. Prestal som nosit zabky a tielka. S odstupom casu som pochopil, ze boli naozaj nevkusne.

No a teraz k danej teme. Ak prides od kadernicky a si zena pre ktoru je je vzhlad jeden z hlavnych pilerov jej sebavedomia, chapem ze ta urazi suche konstatovanie chlapa "vyzeras starsie".... Dovolil si rypat do jedneho z tvojich dolezitych pilierov - pritom ti len dal uprimny feedback opacneho pohlavia. Chlap ma tieto "piliere" a vahu ktoru im prikladas uplne u prdele. Sme jednoduche bytosti. Vidime nieco - pomenujeme to. Nic viac za tym nehladaj.... My mame tiez urcite piliere, ktorych sa neradno dotykat - a robite to casto. Nemame radi ak nam niekto siaha na dostojnost, muznost. Napriek tomu su tu caste poznamky typu "ja doma nemam chlapa, vsetko si musim spravit sama".

Vlastne s tebou ciastocne suhlasim. Chlap mohol pobrat kus empatie, mohol identifikovat dolezite piliere autorky na ktore je neradno siahat a mohol sa zdrzat komentara, resp. komunikovat to s nou trochu citlivejsie. Rovnaku citlivost by som potom ale ocakaval aj v opacnom garde. Pri prvej debilnej nevyziadanej poznamke by som sa ofucal. Predpokladam ze jej reakcia by bola "si ofucany jak zenska" 🙂

@zelenina1 ooops ty si muz, to som si nevsimla pardon 🤭 mala som rozpisanu na to este odpoved ale vymazala som si to a aj tak to bolo off topic, vlastne ty si si tiez uletel uz niekam nad ramec tejto otazky… tak uz sa mi to nechce znova od zaciatku 😃

dismonika
3. júl 2025

Ja by som v tom čo si tu napísala, taký problém nevidela. Mne to nepríde ani ako nerešpektovanie a ani ako ponižovanie. Proste úprimnosť. Na druhej strane muži sú na kritiku citliví. Aj môj je taký.
Horšie by bolo, ak by ťa ten tvoj ponižoval na verejnosti. Každopádne ak ti to vadí, porozprávaj sa s ním o tom.