icon

Prečo ma to ťahá späť domov?

25. júl 2025

Ahojte. Mam taky divny pocit, cely zivot som utekala z domu, cestovala, nechcela byt na vychodnom Slovensku. Teraz zijem na zapade SK, co je vlastne "este pomerne blizko domov", ale ja si neviem pomoct, mna to tam zacalo tahat spat. Mam prax, v oblasti, kde som pracovala, pracu by som si nasla, len neviem co je to za pocit. Ako keby smutok, za rodicmi, za bratom a sestrou, proste mojou rodinou. Pritom mam partnera. Zacalo to asi posledny rok. Mam 33 rokov , rodinu zatial nemam. Citim sa ako male decko.Co si o tom myslite?

tiezjedna
25. júl 2025

možno ti začali tikať biologické hodiny...

adreena
25. júl 2025

Človeku sa menia vekom priority. Keď som bola mladšia, bola som skôr city girl, žiť v meste, všetko mať po ruke, množstvo obchodov, služby, zážitky, cestovanie. Už ma to nenapĺňa, presťahovali sme sa na dedinu, milujem starať sa o záhradu, ja , čo mi aj obyčajné muškáty vždy skapali, ticho, pokoj, rodinná pohoda, slow living skrátka - tešiť sa z maličkostí v živote a spomaliť, vychutnávať si aj každodennú rutinu, nie sa len večne naháňať za niečím novým... nájsť šťastie v každom dni aj v maličkostiach.

anonym_2fdbcb
25. júl 2025

Utekala si možno pred niekým kto ti tam ubližoval ale už tam nie je alebo je ale ty si už dosť samostatná na to aby si o sebe rozhodovala sama a nenechala sa napr sikanovat alebo rozkazovať si od niekoho. Neviem kde som sa necítila dobre ma naspäť neláka. Som z Michaloviec. Zažila som si tam dosť svojho negatívneho. Mesto samotné za to nemôže ale odkedy som sa presťahovala nerada tam chodím len fakt keď musím. To mesto a rodný dom. No nedá sa mi. V rodnom dome som trpela už ako dieťa. Otec pil.. Bil mamu. Hádky na bežnej báze. V tom dome ocko aj zomrel. V našej detskej izbe kde sme sa so sestrou hrávali. Celý dom je v takom tmavom oblaku cítiť tam smrť a depresiu. Neviem no. 🤷‍♀️ Ak ta to ťahá tak chod naspäť ale keby som v BA už stamad nejdem 😃

doriiis
25. júl 2025

☺️☺️☺️.Keď som mala 15,utiekla som zo svojej rodnej obce do Bratislavy.Lebo som mala pocit,že som mestský typ,čo vydrží v meste a že však v meste sa človek uchytí,zarobí a nonstop to tam žije a nedá sa tam nudiť a byť smutný.Vydrzalo mi to 8 rokov.😆Až keď som mala dieťa som pochopila,že mesto nie je miesto,kde chcem vychovávať svoje deti

autor
25. júl 2025
@adreena

Človeku sa menia vekom priority. Keď som bola mladšia, bola som skôr city girl, žiť v meste, všetko mať po ruke, množstvo obchodov, služby, zážitky, cestovanie. Už ma to nenapĺňa, presťahovali sme sa na dedinu, milujem starať sa o záhradu, ja , čo mi aj obyčajné muškáty vždy skapali, ticho, pokoj, rodinná pohoda, slow living skrátka - tešiť sa z maličkostí v živote a spomaliť, vychutnávať si aj každodennú rutinu, nie sa len večne naháňať za niečím novým... nájsť šťastie v každom dni aj v maličkostiach.

@adreena aj ja mam doma hotove kvetinarstvo a aj na balkone😏😂

mima73
25. júl 2025

Celkom Ti rozumiem. Mne začali takéto stavy hneď tesne po 30tke a podľa mňa to bolo to,že mi začali tykať biologické hodiny 😀 teraz mám 32 a trochu sa to u mňa ukľudnilo,bolo to asi len také obdobie 😂

autor
25. júl 2025
@mima73

Celkom Ti rozumiem. Mne začali takéto stavy hneď tesne po 30tke a podľa mňa to bolo to,že mi začali tykať biologické hodiny 😀 teraz mám 32 a trochu sa to u mňa ukľudnilo,bolo to asi len také obdobie 😂

A uz mas deti? 😊

mima73
Autor odpoveď zmazal
autor
25. júl 2025
@mima73
Odpoveď bola zmazaná

@mima73 ano mas pravdu

mima73
25. júl 2025
@anonym_autor

@mima73 ano mas pravdu

@anonym_autor možno máš len teraz také obdobie,že ti tá rodina chýba viac,možno starý život,ale musíš si povedať,prečo si odišla,nejak si utriediť v hlave všetky pre a proti a na základe toho sa rozhodneš,či by Ťa život naspäť na východe naozaj urobil šťastnou. 🙂

milka41
25. júl 2025

Sestra sa tak citila ,bola v podobnej situacii no a tehotenske zmeny sa z toho vykluli😊

autor
25. júl 2025
@milka41

Sestra sa tak citila ,bola v podobnej situacii no a tehotenske zmeny sa z toho vykluli😊

@milka41 ja uz mam asi rok aj nieco take stavy, hormony hore dole, asi fakt tie biologicke hodiny😄

milka41
25. júl 2025
@anonym_autor

@milka41 ja uz mam asi rok aj nieco take stavy, hormony hore dole, asi fakt tie biologicke hodiny😄

@anonym_autor tak to moze byt tým,ale sj proste si zistila,že chces ziť tam kde si vyrastala.😊

autor
25. júl 2025

Dakujem za reakcie🙂

tealc
25. júl 2025
@anonym_autor

Dakujem za reakcie🙂

@anonym_autor ja som v 19 odišla na výšku do BA a ani vo sne by mi nenapadlo, že sa raz vrátim do svojho rodného kraja. U nás s mužom ta túžba prišla keď sa deti narodili. Vedeli sme, že v BA ich nechceme vychovávať. A teraz máme domček na dedine a je nám tu super 😊

anonym_edc563
25. júl 2025

Srdce ti piští za domovom 😀

marek775
25. júl 2025

@anonym_autor Tuto otazku si musis polozit najma sama sebe. Moze to byt tym, ze vies, ze rodicia uz maju vyssi vek a budu tu navzdy. Mozes mat depresiu, mozno sa v meste citis sama, mozno ta uz nenaplna praca, ktoru robis, mozno okolo seba necitis dostatocne zazemie. Mozno sa ti naozaj cnie za blizkymi a domovom. To zistis najlepsie takz ze tam stravis dva tyzdne dovolenky alebo home officu, a budes si na to vediet lepsie odpovedat.

alison11
26. júl 2025

@anonym_autor Dozrela si a cítiš,že rodičia starnú a srdce ťa ťahá ich navštíviť vidieť miesta kde si vyrastala.vezmite si dovolenku a spravte si predĺžený víkend na východe to neznamená,že sa chceš nastálo usadiť doma.Uvidíš po výlete domov z partnerom a možno tvoja intuícia Ti ukáže prečo ťa ťahala domov.

autor
26. júl 2025
@alison11

@anonym_autor Dozrela si a cítiš,že rodičia starnú a srdce ťa ťahá ich navštíviť vidieť miesta kde si vyrastala.vezmite si dovolenku a spravte si predĺžený víkend na východe to neznamená,že sa chceš nastálo usadiť doma.Uvidíš po výlete domov z partnerom a možno tvoja intuícia Ti ukáže prečo ťa ťahala domov.

@alison11 ano chodim, aj rodicia idu k nam obcas, ja nevien praveze ja by som tam aj ostala, akokeby som vycerpana z cudzich miest a ludi, ale je to proste zapadakov :D nie je tam velka perspektiva

alison11
26. júl 2025
@anonym_autor

@alison11 ano chodim, aj rodicia idu k nam obcas, ja nevien praveze ja by som tam aj ostala, akokeby som vycerpana z cudzich miest a ludi, ale je to proste zapadakov :D nie je tam velka perspektiva

@anonym_autor Možno si sa naučila to čo si mala mimo domova a teraz ťa to volá domov,aby si sa usadila a bola bližšie k starnúcim rodičom aby časom mohli byť z vnúčatami a vy zas snimi keď vás budú potrebovať.

autor
26. júl 2025
@alison11

@anonym_autor Možno si sa naučila to čo si mala mimo domova a teraz ťa to volá domov,aby si sa usadila a bola bližšie k starnúcim rodičom aby časom mohli byť z vnúčatami a vy zas snimi keď vás budú potrebovať.

@alison11 asi mate pravdu

alison11
26. júl 2025
@anonym_autor

@alison11 asi mate pravdu

@anonym_autor Je to prirodzené keď máte dobré vzťahy 🙂

autor
26. júl 2025
@alison11

@anonym_autor Je to prirodzené keď máte dobré vzťahy 🙂

@alison11 maki sme konflikty, ked som bola mladsia samozrejme, ale teraz je to uz ine, mama je ako moja kamaratka v podstate a je mi smutno, najradsej by som sla domov a byvala v nasom dome, kde som vyrastala, uplna nostalgia na mna dolahla

alison11
28. júl 2025
@anonym_autor

@alison11 maki sme konflikty, ked som bola mladsia samozrejme, ale teraz je to uz ine, mama je ako moja kamaratka v podstate a je mi smutno, najradsej by som sla domov a byvala v nasom dome, kde som vyrastala, uplna nostalgia na mna dolahla

@anonym_autor Tak to uvidíš keď sa vrátiš domov,či by Ti dovolili u nich bývať z priateľom.A máš aj súrodencov?A čo nato tvoj priateľ?

anonym_77bb4a
28. júl 2025
@anonym_2fdbcb

Utekala si možno pred niekým kto ti tam ubližoval ale už tam nie je alebo je ale ty si už dosť samostatná na to aby si o sebe rozhodovala sama a nenechala sa napr sikanovat alebo rozkazovať si od niekoho. Neviem kde som sa necítila dobre ma naspäť neláka. Som z Michaloviec. Zažila som si tam dosť svojho negatívneho. Mesto samotné za to nemôže ale odkedy som sa presťahovala nerada tam chodím len fakt keď musím. To mesto a rodný dom. No nedá sa mi. V rodnom dome som trpela už ako dieťa. Otec pil.. Bil mamu. Hádky na bežnej báze. V tom dome ocko aj zomrel. V našej detskej izbe kde sme sa so sestrou hrávali. Celý dom je v takom tmavom oblaku cítiť tam smrť a depresiu. Neviem no. 🤷‍♀️ Ak ta to ťahá tak chod naspäť ale keby som v BA už stamad nejdem 😃

@anonym_2fdbcb Michalovce majú takú zlú auru či ako to pomenovať, že sa ti ani nečudujem a nikdy som tam nežila.

anonym_3bbaed
28. júl 2025

@anonym_autor neviem prečo sa všetci z východu trepú do BA, čo je tu také úžasne, vy tam nemáte ani obchody? 😅