icon

Prečo mi stále chýba bývalý priateľ?

patricia255
6. júl 2025

Ahojte. Pred 2 rokmi som sa rozišla s jedným chalanom. Stretávali sme sa asi 4 mesiace, bola medzi nami veľká chémia, chodili sme spolu von, prestavali u seba, občas výlety, sex vynikajúci, proste taká silná chémia na začiatku vzťahu.
Avšak ako plynul čas, zistila som že je dosť lenivý, sebecky, mal problémy so psychikou (úzkosti, sociálna porucha, vyhýbanie sa ľudom)… okrem toho veľa marodil, menej zarobil a veľa veci som musela ťahať finančne ja… vyslovene si nechával rad za seba zaplatiť, lebo nemal peniaze a následne si šiel niečo kúpiť sám pre seba…

Jedného dňa sme sa povadili, ukončili to… on to zle niesol a ja tiež ale keďže tam z mojej strany bolo dosť negatív zatla som sa a vydržala ten rozchod s plačom v očiach, lebo som si ho veľmi pustila k telu…

On to znášal tak zle že sa nakoniec odsťahoval do iného mesta a už sme sa nestretli… napísala som mu na narodeniny, istý čas sme sa ak sledovali na instagrame ale nič extra…

Prešlo niečo vyše 2 rokov a ja si denne naňho spomeniem a občas mi chyba… príde vám to normálne? Prečo mi tak chyba keď bolo jasne že nie je vhodný partner pre mňa?

rozculena
6. júl 2025

Hovorí sa tomu spomienkový optimizmus.
zablokovať,nevyhľadávať,vydržať.

moonlight1210
7. júl 2025

Nechyba ti on. Chybaju ti tie hormony krasne, sladke, steklive.
Ujasni si to konecne. Ty slintas po tych pocitoch, nie po nom. Po nom len preto, ze to mas s nim spojene.

Presne ako ked vies, ako chuti citron a staci, ze uvidis daco citron pripominajuce, alebo ti povedia, ze je to kysle ako citron, a uz mas sliny v ustach.

Je to iba reakcia tela, co zazivas, nic viac. Ziadna tuzba po nom. Ale tuzba po tom, co ti prudilo v krvi.

motylik2559
7. júl 2025

Ahoj, suhlasim s @moonlight1210 ...Tebe skratka chyba zazit to vzrusenie co pri nom-myslim tie jeho pozitivne vlastnosti co mal...Keby si teraz stretla niekoho ineho ako bol pre teba on v tych veciach a mozno aj lepsi, tak ver,ze za ten cas co by si mala tie motyle a vzrusenie z tohto noveho by si si na toho predosleho ani nespomenula a ked aj, tak by to bola len letma myslienka🙂 to ti nechyba on ako taky...ale to, co si s nim zazila-ta pekna stranka.

miadi
7. júl 2025

4 mesiace ani neratam ako ozaj vztah sorry. To co ti chyba je len ta chemia a sex co sa ti tak pacil. Len proste zensky mozok to vie zaobalit do romantickej omacky a mas pocit ze ti chyba on ako taky...Pritom ti chyba len to telo a reakcie ktore tvoje telo citilo pri nom. A dva roky si nenasla nic lepsie...ale rozum ti hovori realitu ze nebol nic moc na vztah. Bol lenivý finančne negramotny a nemal realny zaujem o teba. Za 4 mesiace mas len taku povrchnu znalost cloveka este ho ani poriadne nepoznas. Chyba ti vzrusenie a drama v zivote. Ale zas chlap za ktoreho platis ti nechyba. A neboj 100% sa neodstahoval koli tebe a ze tak tazko znasal rozchod. Skor nieco vyparatil alebo narobil dlhy po známých tak sa presunul inde kde je lacnejsi najom proste nefandi si ze to bolo koli vasmu rozchodu.

madeincssr
7. júl 2025

@patricia255 myslim, ze ked clovek s partnerom nezije v jednom priestore aspon tyzden-dva (niekedy staci aj dlhsia dovolenka a mnoho (nesuladov) sa ukaze), vie o nom VELMI malo z hladiska kompatibility pre priatelstvo, nebodaj vztah.

domkakvet
7. júl 2025

@patricia255 ide v tvojom pripade o pozitivny optimizmus.

bambulka224
11. júl 2025

@patricia255 udržiavajú koničky, nájdi si niekoho iného.
Aby si mala nové podnety. Ale na prvú ozajstnú lásku nezabudneš. Ale urobila si dobre.