Prečo niekto získava šťastie bez námahy?
pekny den,
preco to je tak ze niekto nic nerobi, a ma vystarano - vid bohaty manzel, bohati rodicia...a zena doma na zadku cely zivot a potom ako jedinacik vsetko dedi...
preco to je tak, ze makas jak debil, a nemas nic vlastne mas, pracu kde musis makat, kde sa bojis ist na OCr ci PN len aby na teba krivo nepozerali a nebodaj ta nevyhodili za castu absenciu...
a este aj ked dedis, cakas roky rokuce na vysporiadanie?
myslite ze vsetko toto ma suvis s minulymi zivotami?
dakujem za vase skusenosti.
Prva sa dobre vydala 🤷
Toto sú výhovorky, že šťastie. Moji rodičia obaja pracovali manuálne a ťažko. S bratom sme nosili oblečenie, ktoré mama ušila, hračiek moc nebolo, ovocie či keksík neboli každý deň. Ale namiesto toho, aby nám vštepovali do hláv, aký je život a svet nespravodlivý, pretože niektorí majú šťastie, snažili sa, aby sme sa učili a študovali a mali sa lepšie. A aj sa máme. A vďaka tomu dnes aj rodičia. Niekto bude makať v továrni a nadávať na svet. Niekto bude makať na sebe, študovať, učiť sa jazyky a mať sa slobodne vďaka vysokým príjmom. Ak už nevieš pomôcť sebe, pomôž aspoň svojim deťom. A namiesto týchto kecov ich motivuj, aby študovali a učili sa viac jazykov alebo aby robili dobré remeslo. Potom nebudú musieť čakať na dedenie ani na bohatého manžela. Nešťastní, nespokojní, závistliví ľudia sú takí akí sú preto, lebo tak majú nastavenú hlavu. Lebo zvaľujú svoj život na minulé životy, urieknutie a neviem čo.
@stastnamanzelka a ked clovek sa snazi a robi aj zmenu, a stale nic? nie je to nejake urieknutie?
@melanta presne toto robim....aj napriek VS ci jazykom..
z uvodu sa tazko da daco vycitat. ide skor o to ci minuly zivot dako neovplyvnuje dusu v terajsom zivote.
ni e, nie je . Zrejme si urobila zlú zmenu . Aj uloviť bohatého chlapa je umenie .
Robíš chybu v tom, že sa porovnávaš s tými, čo sa majú lepšie. Vždy, úplne vždy, bude niekto, kto sa bude mať lepšie, než ty, alebo o kom si to aspoň budeš myslieť. Ale presne tak isto existuje strašne veľa ľudí, ktorí sa majú horšie a boli by vďační za to, keby sa mali aspoň tak dobre, ako ty. Ty sa sťažuješ, že máš prácu, kde musíš makať. Nezamestnaný, ktorý žije z biednych dávok, by ti mohol závidieť. Sťažuješ sa, že roky čakáš na vysporiadanie dedičstva, ale sú ľudia, ktorí nezdedia nič, alebo len dlhy... Buď vďačná za to, čo máš a keď chceš viac, nech je pre teba život tých šťastnejších motiváciou, nie objektom závisti a príčinou depresie.
Na minulé životy, ani na urieknutie, neverím, sú to blbosti.
záleží, ako to celé vnímaš a prečo. nie každý verí na minulé životy, ja napr. áno a môže to mať súvis, ale v tomto je veľmi veľa premenných..
@h2 ja si vazim veci, v zivote, aj pracu, aj byvanie, zdravie ale niekedy mam pocit urieknutia.
A kto by ťa akože mal urieknuť? To sú také hlúposti, že až!
@h2 to dedenie ma privedie do sialenstva zial nechcem tu konkretizovat o co ide a su s tym spojene len same problemy, aj ked za tym su dake peniaze ale su to uz roky co to riesime. bola som dlho nezamestnana, z vlastnej vole, aj. pracu si vazim, skor ide o postoj tych druhych. a moju paranoju o pracovne miesto. ze sa bojim napr. ist co i len na PN ci OCR.
Ak veríš a myslíš na to, že si urieknutá a preto sa nemáš lepšie, tak ani VŠ a jazyky ktoré máš/ovládaš ti nepomôžu. Pretože si negatívne nastavená a toto z teba vyžaruje. Zmeň postoj, nastavenie, zmýšľanie. Potom sa ti začne dariť. Myslieť negatívne a žiť pozitívne, to proste nejde dokopy.
@h2 ja verim v minule zivoty.
@melanta snazila som sa a potom zas doslo nieco co ma polozilo
@jenni_p co ke je problem v tom ze vzdy som pri rozhodnutiach pozerala na potreby inych nez na moje vlastne, a tympadom som si sama neplnila svoje tuzby a sny?
Preco hladis na dedictvo a majetok druhych? Ide z teba závisť a neprajnost.
Pohni rozumom, zadkom a tmen svoj zivot k lepsiemu. Mne je zle ked sa ludia spoliehaju na dedicstvo, najlepsie este pocas zivota rodičov!
No a te sa Eva dovee vidala? Mala si sa aj ty ake bud ta Eva vedela ponuknut vuac ako ty alebo je vetduchou babikou.
V konecnom dosledku je to úplne jedno. Spoliehaj sa na seba, nezáviď a zmen svoj zivot.
iba ty si dokážeš zabezpečiť šťastie, nikto a nič iné. Ja si už svoje túžby a sny plním. Už nehľadím na druhého.
@jenni_p problem je prave moja minulost. ktora ma tazi. preto sa do minulosti naozaj vraciat nechcem
Ale prosím ťa, nezhadzuj to na urieknutie a pod. Teraz si tu sama za seba. Vieš ako sa vraví, kto chce hľadá spôsoby, kto nie hľadá dôvody
Tak potom si nebola pozitívne nastavená naozaj. Možno si si to myslela, alebo nebola si. Ak zmeníš postoj a zmýšľanie, tak ťa nič neprinesie naspať do stavu, že si nešťastná a urieknutá, pretože budeš vedieť také situácie zvládnuť.
Ak ťa ťaží minulosť, sú dve možnosti. Buď vieš urobiť hrubú čiaru a viac minulosť neriešiť. Alebo ju rozobrať a spracovať. Ak prvé nevieš a druhé odmietaš, tak vyhľadaj pomoc. Psychológ ti s týmto pomôže. Niekedy si nevieme pomôcť sami. A tak ako ide k chirurgovi so zlomenou rukou, tak sa chodí k psychológovi, ak potrebujeme pomôcť s dušou či hlavou.
@svetlonos v zivote som necakala na to kym clovek umrie, prave kvoli tomu umrtiu som sa skoro zabila ja !!!! lebo ked raz stratis niekoho koho nadovsetko milujes, nemas chut dalej zit ..v zivote SOM SI NEPOZICALA OD NIKOHO ANI CENT. nieto od rodicov ....dedicstvo ma skor trapi v tom, ze su pri rieseni spojene neskutocne opletacky, ako pisem, nechcem rozvadzat, takze ja som na ziadne dedenie necakala.
a to ze niekto am vsetko na zlatom podnose nezavisim, skor ze ci cele toto stastie/ nestastie ci trapenie nesuvisi nejak s min zivotom.
@melanta psycholog nepomohol.
keď veríš na minulé životy, tak sa máš niekam posunúť. Premeruj svoje myslenie z dedičstiev a peňazí na dobroprajnosť. Dopraj ostatným čo majú (či je to fér či nie, či im to podľa teba patrí či nie) a bude dopriate aj tebe. Ale musíš to myslieť úprimne a úplne sa zbaviť tej svojej paranoje. A teraz ale tušíš, že je to robota na niekoľko rokov zbaviť sa toho všetkého.
Pretože čas a okolnosti postihujú všetkých.... a žijeme v nespravodlivom svete. Tak sa stáva, že niekto niečo nazve šťastím...Iný za šťastie považuje svoju životnú cestu a vidí ho v niečom úplne inom....
@sunyrose mas pravdu
No ide o pohľad na život a nazeranie na život ako taký, ten váš pohľad, prepáčte nechcem sa vas dotknúť ale z toho čo ste písali, vyzerá, že sa projektujete po pozície obete, že proste ste sa narodili zle...tak to nefunguje. Sledujte dlhodobo svoje myšlienky, nazory, čo hovoríte...o sebe, druhých...a zistíte, že sama máte podiel na tom ako sa máte. Zmena sa musí odohrať vo vašom postoji, vo vašom vnútri a nebude to za mesiac...ale po nejakom čase zmeny nastanú aj vonkajšie zmeny, a vôbec nemusia byť podľa vašich predstav, no v dlhodobom horizonte budú naozaj dobré a krásne. To je moja vlastná skúsenosť.
Podla mna mas velmi jednoduchy pohlad na stastie.
V prvom rade stastie nie je iba o peniazoch.
V druhom rade manzel si vyberas sama. Ale vacsina uspesnych muzov nehlada privesok, ktory budu zivit. Nie su sprosti. O zenu sa radi postaraju, ale ocakavaju, ze bude mat prehlad, nejake vzdelanie, ambicie. Inak nie je dlhodobo zaujimava. A takisto zena vrcholoveho manazera musi doma ficat na 150%, aby stihla to, co inde zvladaju v domacnosti dvaja.
Zdedene peniaze? No v prvom rade je snad, aby rodicia v dobrom zdravi dlho zili. A bohati rodicia tiez nie su zaruka stastneho detstva ( zvlast ked su peniaze priorita a nie prostriedok).
Uprac si trochu hlavu. Porozmyslaj v sirsom meradle, ako peniaze a sedenie na zadku. Co si ty urobila, aby si sa dobre mala? Nemas zdravie, deti, alebo nieco ine, vdaka comu mozes byt stastna?