icon

Prečo priťahuje muž toxické ženy?

27. sep 2025

Ahojte.. zaujímajú ma vaše názory.. Stretávam sa s jedným chlapom, ktorý mal 2 vážne dlhoročné vzťahy a teraz je dlhšie single.. Jedna vec mi vŕta v hlave a to že keď som sa na tie vzťahy bližšie pýtala obe tie ženy boli "psycho", podvádzali ho a robili mu vyslovene zle z jeho rozprávania, jedna sa mu vyhrážala, prenasledovala ho proste hrot.. Druhá mala dieťa, o ktoré sa on viac staral ako ona sama.. Mne vŕta v hlave, či on bude v pohode keď si na seba nalepil takéto ženy, a zrovna obe boli psycho. Oba vzťahy boli veľmi toxické. Zatiaľ vyzerá byť veľmi slušný a všetko v poriadku, len takýchto ľudí podľa mna človek nenájde tak ľahko.

anonym_b87d57
27. sep 2025

@anonym_autor tak v tomto prípade by som si veľmi rada vypočula aj druhú stranu.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
autor
27. sep 2025

zistovať kde je pravda to nejdem určite a ich poznám iba z videnia ale zamýšlala som sa dnes nad tým...

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
monulka205
28. sep 2025

@anonym_autor aj ty si toxická?

morpheuss
28. sep 2025

@anonym_autor dám ruku do ohňa, že problém bude v ňom.. a že čoskoro pochopíš prečo...

moonlight1210
28. sep 2025

Mozno ma v sebe tu potrebu zachranivat druheho pred nim samotnym. A tieto zeny to navonok vyzarovali. Spociatku boli tie bezbranne srnky v nudzi a upierali na neho vdacny ziarivy pohlad, takze sa citil skvelo. Vyznamny, potrebny, nenahraditelny. Chytil sa do tejto pasce.

Alebo naopak, povazuje drsnu povahu za vyzvu, aby si ju ziskal. Naklonil. Uspel. Vysluzil si uznanie. Takze hoci bol pouzivany, nedokazal sa odrthnut.

Ale…
Najlepsie spoznas muza, ak s nim pojdes parkrat do rodiny a uvidis, ako ziju.
Ako zije jeho mama. Ako sa k nej chova zvysok rodiny.
Tam uvidis, ci ona je rovnocenny clen rodiny, ma cas i na seba a zvysok rodiny je nauceny starat sa aj sami o seba.
Alebo je general v sukni a rodina stoji v pozore, uz ked zazneju jej kroky na chodbe.
Alebo beha-lieta, tam cisti, tam upratuje, odnasa, prinasa a rodina sedi na riti, kazdy sa necha obskakovat.
Plus, ako sa chova jeho otec k zvysku rodiny a zvlast k svojej zene..
Plus, ake su tam vztahy medzi surodencami. Teda, kde ma v hierarchii rodiny zauzivane postavenie on medzi nimi (aj zo strany rodicov. Ci niekoho preferuju, atd.).
A navrch - aka je tam atmosfera.

To je vzorec, aky ma odpozorovany. Nauceny, ze je spravny. Ze takto to ma byt.
A to, ako zije jeho mama, bude po “medovych tyzdnoch” cakat i od teba, ked raz budete spolu a zacne stereotyp.
To, ako zije jeho otec, zacne postupne uplatnovat na teba (plati, ze cim budete starsi, tym vyraznejsie tieto crty budu medzi vami).
To, kde je jeho postavenie v rodine, sa bude snazit zlomit u vas doma. Ak je na chvoste, bude sa snazit byt na čele, velit. Lebo konecne si chce nahradit stradanie, byt niekto.(napr. ty budes zazivat, ze doma si “otvori usta” na teba, ale zavola rodina, obratom zrusi plany, ide si nohy polamat, aby ich posluchol.)
Ak bol ten preferovany, bude to cakat i od teba, ze vas svet sa bude tocit okolo neho.
Atd.

Ziadne reci o byvalkach, a spol. ti nedaju vediet o nom viac, ako ked sa pozaujimas o jeho rodinu, ako funguju, co sa o nich hovori (ako ziju), atd.
Lebo to je to, do coho pojdes. To je to, co budes musiet od zaciatku usmernovat, aby si vytvorila u vas rovnovahu (a sama nesklzla do toho, ake vzroce si si odmiesla z rodiny ty.).

A este jedna vec - ked niekto hovori o byvalych, aki boli vsetci divni a on/ona ma smolu na zeny/muzov - na 99% je nakoniec problem v nom/v nej.
A ty budes po case jedna z radu divnych byvalych.

lindus_esterka
28. sep 2025

Brala by som ho s rezervou, kedze si dostala len subjektivnu informaciu. Mojho byvaleho tiez podviedla kazda ktoru stretol, taky dobrý a slusny muz to bol, az kym sa nezabudol na pc odhlasit z fb a videla som jeho spravy s "kamoskou" 😃
Ale ak je to ozaj tak, ako hovori, tak by som to nebrala hned tragicky, fakt mohol mat nestastie na ženy aj ked sam je dobry clovek.
Alebo je pravda uprostred - tie byvalky neboli uplne koser, ale zaroven neboli zdaleka take psycho ako to on subjektivne vnimal 🙂

vorkola
28. sep 2025

@anonym_autor On je kompletny,To akoze tie zeny lutuje, preto je s nimi? a tie jeho pipky aj pracuju, ci len ...?nechcem tak drzo ,ale treba mu dohovorit a dat dokazy ,co su zac

mikadooo
28. sep 2025

@anonym_autor vôbec by som sa nerýpala v jeho predchádzajúcich vzťahoch a nevypytovala sa prečo začo načo. Aj tak je to skreslené. Načo sú ti také informácie...

anonym_1b592c
29. sep 2025

@anonym_autor tam je viacero rovin, z akych sa na tl da divat, tie 3 hlavne:
1./ ak vyslovene vyrazne opovrhuje byvalkami, a vykresluje ich ako psycho, nemusi to byt uplna pravda. Kazdy normalny clovek vie, ze za kvalitou vztahu su zodpovedni obaja. Aj ja som mala ex, ktory sa tak vyjadroval o svojej byvalej a cuduj sa svete, na konci vztahu som ja skoncila ako "psycho", vyžuta z jeho toxickeho spravania, kedy som sama vyhladala psych.pomoc, kedze som uz nevedela co sa so mnou deje, potom mi zapadalo aj to jeho rozpravanie o jeho byvalke ako sa chovala, nuz, ked on sa k nej tak spraval, ani sa necudujem.
2/ druha rovina, ak je naozaj rýdzi dobrak od kosti, je tam obrovska pravdepodobnost, ze si najde partnera, toxickeho, ktory jeho dobrotu zacne zneuzivat, cim sa dostane pod kridla toxickeho psycho spravania svojej partnerky. Prax jasne ukazuje, ze napr.narcisti si vyberaju tento typ osobnosti(dobrakov), a tych potom zmanipuluju a nicia.
3./ rovina - vzorce z detstva, traumy, nizke sebavedomie, zavislostne vzorce spravania - jednoducho osobnostne nie je dost vyspely na to, aby sa takym vztahom vyhybal, vedel vyhnut. Rychlo sa zamiluje - lebo to jeho dusa potrebuje a potom skrz lasku toleruje toxicke vzorce spravania, je zavisly na laske, jeho hrdost a sebaucta je dost nizka na to, aby vstal a odisiel hned, nez sa rozvinie vztah. Tymto ludom sa tiez treba vyhybat, teda pokial na sebe nepracuju, mozu ta tiez stiahnut nadol, kvoli ich nevyrovnanosti, alebo nastolit vo vztahoch nezdrave vzorce fungovania, nespravne vzory aj pre Vase deti. Zdravy clovek hlada rovnocenneho partnera do zivota.

Ja odporucam nedavat velmi na reci, ale sledovať ciny, ako sa on sprava, ci je vyrovnany, sebavedomy (zdravo), ako sa sprava k ostatnym, k tebe, ako riesi problemy, ako ma nastaveny zivot a v podstate ciastocne aj rodinne vztahy. Ciny ukazu viac nez slova...

anonym_cb9ba5
29. sep 2025

@anonym_autor podľa mňa by mohol byť problém v ňom ale nechcem radšej súdiť lebo nepoznám a neviem kde je pravda ale poviem ti čo som zažila ja a prečo si myslím že by mohol byť problém v ňom.

Bývalého priateľa keď som spoznala sa mi zdalo že konečne to vyzerá na normálneho slušného chlapa. To bola moja prvá myšlienka ale jasné, nepoznala som ho ešte dobre. Začali sme sa stretávať a mne prišlo že je naozaj fajn, milý, starostlivý. Potom sme sme sa nejak tak dostali aj k jeho bývalému vzťahu a to čo on mi nerozprával o tej žene, samé negatívne veci, že kričala stále po ňom, hádzala po ňom veci,že mu nedovolila si dať ani pivo :D po rozchode ho sledovala atď. Veľa mi toho o nej narozprával a same škaredé veci. No prišlo mi to tak že asi nemal šťastie, stane sa. Medzi tým som aj mala tú česť trošku natrafiť na tú jeho ex a aj mne sa zdalo že možno to nemá v hlave všetko v poriadku. Pracovala v rovnakej firme ako ja. Raz ma konfrontovala so slovami že on nie je taký ako sa zdá. Nebrala som to na vedomie lebo mne prišlo že sibnuta je ona.

Neskôr po nejakom čase čo sme už boli spolu som to začala vidieť. Sama som bola v šoku čo on je zač. Alkohol, agresivita, žiarlivosť že som nemohla žiadnemu mužovi ani pozdraviť lebo to automaticky znamenalo že sa s ním chcem vyspať. Čerešnička na torte bola keď sa mi vyhrážal že ma vymkne a nepustí domov keď som si dovolila ísť niekde bez neho a keď som sa s ním rozišla tak sa mi vyhrážal že sa obesi a že napíše list na rozlúčku kde má obviní že to bolo kvôli mne, aby sa teda každý na mňa krivo pozeral že som ja na vine že si vzal život... Samozrejme po rozchode o mne hovoril okoliu podobne negatívne veci ako vravel mne o jeho prvej prvej ex.. čiže sme už 2 ex partnerky toxické a on je chudáčik na ktorého sa lepia len zlé ženy :D