icon

Prečo sa ma ex po rozchode ignoruje?

26. okt 2025

Dobré ráno. Pár rokov som chodila s jedným mužom. Počas nášho vzťahu, najmä v začiatkoch, bol v kontakte so svojimi kamarátakmi a svojimi ex:
- s jednou kamarátkou si písal, volal, posielali si fotky, občas prišla k nemu na vínko. Ona o mne vedela, chcela ma aj spoznať.
- s jednou ex si písal a pomáhal jej s nejakými osobnými vecami, išiel s ňou aj niečo vyriešiť, keď potrebovala pomoc.
- ďalšia ex mu pravidelne písala na narodeniny, meniny, vianoce, niekedy že čo má nové.

Ďalšia vec, ktorá bola zvláštna je tá, že keď sme sa my dvaja pohádali (väčšina hádok bola kvôli tomu, že mi vadilo, že s nimi udržiava kontakt), tak na mňa sa dokázal nahnevať, nerozprávať sa so mnou, bol urazený, ale keď sme prišli napríklad do nejakého obchodu tak tam sa s predavačkou rozprával tak pekne, milo, usmievavo, ale akonáhle sme vyšli z obchodu, tak bol zas urazený.

Neskôr sme sa rozišli, ale ostali sme ešte chvíľu v kontakte. Zo dňa na deň so mnou prestal komunikovať a teraz tomu nechápem, lebo keď so mnou chodil tak mu nerobilo problém byť v kontakte s ex ale keď stretne mňa tak sa mi nevie ani len pozdraviť. Mám sa na to vykašľať?

Mne na ňom záleží, chcela som s ním aspoň trochu vychádzať nakoľko pracujeme v jednej firme.

minenkaa
26. okt 2025

@anonym_autor ja nechapem ,načo udržiavať nejaké vzťahy ,keď druha strana nechce

la_dolce_vita
26. okt 2025

A co chces robit, ked on nema zaujem? Nenarobis nic.. inak to vycitanie mi pride detinske z tvojej strany.

januska12323
26. okt 2025

Buď rada, že s ním už nemáš nič spoločné.

anonym_58ecbe
26. okt 2025

@anonym_autor fakt ťa toto trápi? Nepozdraví, správaj sa k nemu ako k cudziemu človeku na ulici.

anonym_2d6073
26. okt 2025

Nabudúce to netoleruj vo vzťahu a potom ťa nebude štvať, že akurát s tebou nechce byť ako s ex v kontakte

osky
26. okt 2025

Ak dobre ratam,zy si uz stvrta ex....
A so vsetkymi predtym udrzoval kontakt
Prosiiiiiim ta!!!!
Kasöi na neho a bud rada,ze s nim nie si...
Ktory normalny clovek by toto toleroval?????
Este mozem pochopit,ze isty cas je v kontakte s tou poslednou,kym sa celkom odatrihnu-v ramci nejakej priatelskej vypomoci alebo vysporiadani nejakych veci,co si zadovazili spolu.
Inak nie.
Na co?
To si vsetkx drzi ako zalohu,keby prave nemal nikoho,ci ako?
Daj mu najavo,ze ti je ukradnuty.
A nie ,ze ti na nom zalezi!!!
Maj trochu hrdosti

anonym_f3a722
26. okt 2025

@anonym_autor no mne príde úplne normálne udržiavať vzťahy s ex. Nie s každým, veď na Tom človeku nie je úplne všetko zle, keď si v niektorých veciach rozumieme, prečo nie. Vieme že ako partnerom nám to nefunguje ale pokiaľ máme pekne priateľstvo prečo ho rušiť? Tiež mi posledný ex pomáha so všetkým možným, aj sa stretávame aj sme v dennodennom kontakte. Neviem nakoľko to vadí jeho terajšej priateľke, ani ma to nejak nezaujíma, nejdem jej ho brať ani on nemám záujem ako o partnera, ale v určitých veciach viem že mi vždy poradí a môžem sa vždy naň spoľahnúť. A platí to aj naopak. Nevidím dôvod prečo naše priateľstvo rušiť. Nie s každým si tak rozumiem, s niektorými sa stratil kontakt tak prirodzene samo od seba to šlo, nechýbajú mi ani ako priatelia, ale niektorí ľudia sú viac a ako priatelia mi vyhovujú.

motylik2559
26. okt 2025

@anonym_autor Ahoj, pocas vasho vztahu si mu dala jasne najavo, ked ste sa za to hadali, ze ti vadi, ze udrziaval kontakty s ex, tak je jasne, preco s tebou ten kontakt neudrziava. Uz by ti nevadilo, keby mal dalsiu a s tebou ako ex bol v kontakte a tej jeho aktualnej by to vadilo, tak ako tebe, ked ste boli spolu? Moj nazor je taky, ze pokial nema clovek s ex nejake zaväzky, ako napr. dieta, tak nevidim dovod na kontakty, lebo nie vzdy to robi dobrotu pre sucasny vztah. Nie kazdy je nastaveny tak, aby bol kamos/ka s ex. Ty len chod pekne dalej, to ze ste kolegovia nic nemeni. Navyse, dala si mu jasne najavo co chces a nechces, kym ste boli spolu a on sa tym len riadi.

krasneleto
26. okt 2025

@anonym_autor netreba udrziavat vztahy tohto typu...

zuzanita1609
26. okt 2025

On sa asi len pekne správa k svojim ex. Možno sa začne aj k tebe tak správať,keď bude niečo potrebovať 😉 (ironick). Zbytočne by si sa iba trápila, odstrihnúť a hotovo,ži ďalej s niekým iným, ktorý nepotrebuje vypisovať a pomáhať všetkým svojim ex 😏.

anonym_7678d3
26. okt 2025

@anonym_autor tak 3 ex boli asi ok a stvrta mu nevysla, a to si ty. Nic zvlastne.

anonym_ca20e6
27. okt 2025

@anonym_autor absolutne kasli na to na co si na toto individuum minas emergiu? Naco sa pchas niekam kde o teba nieje zaujem?
Ze pracujete v jednej firme neznamena, ze musite byt kamarati! Pozdrav sa, neozdravi? Nech si trhne nohou, pozdrav sa druhy, tretikrat ak bude ignorovat, ignoruj tiez

domkakvet
27. okt 2025

@anonym_autor oni pre neho nieco znamenali a ty pre neho neznamenas nic.

lentakyterapeut
29. okt 2025

Pouzi rovnaku mincu ako on k tebe tak.ty k nemu.