icon

Prečo sa muži po začiatku vzťahu stiahnu?

gabika098
5. júl 2025

Neviem ako vy, ale ja mam už 3. vzťah momentálne a každý jeden z nich sa začal odlmkov chlapa s ktorým som bola v kontakte. Zo začiatku mi naspieval tie najkrajšie piesne a písal od rána do rána no a po mesiaci sa komunikácia stiahla a ja som ostávala v nezodpovedaných otázkach. Momentálne mam ďalšiu známosť a znova to je takto :D Stiahol sa odpisuje mi raz za par hodin sporadicky ale keď sme spolu je všetko tip top. Viem, že moje správy vidí, ale už to nie su sladučke sprava aky mam deň atď. Mali ste to tak aj vy? prečo sa toto deje?

rejka7
5. júl 2025

@gabika098 raz za pár hodín??? Asi musí aj niečo iné robiť, napríklad v práci?

gabika098
autor
5. júl 2025
@rejka7

@gabika098 raz za pár hodín??? Asi musí aj niečo iné robiť, napríklad v práci?

@rejka7 tak raz za 7 hodin 😂 aj keď nie je v praci

barka1
5. júl 2025

@gabika098 pretoze tlačíš na pilu a mas nerealisticke požiadavky a ocakavaniu.
Vztah sa rozvija a buduje naživo, nie online.

gribka1
5. júl 2025

Nezakladaj to na písaní správičiek, ale na stretávaní sa.

feuille
5. júl 2025

@gabika098 zo začiatku ta ešte nepoznali a keď ta spoznali viac tak….

romi0310
5. júl 2025

@gabika098 Vieš čo, keď sa ti toto opakuje vo viacerých ,,vzťahoch", možno by som sa už na to nepozerala cez „čo robia tí chlapi“, ale skôr cez „čo priťahujem a prečo“. Niekedy nevedome priťahujeme ten istý vzorec správania, lebo podvedome očakávame, že sa niečo „zopakuje“. Alebo že si musíme lásku zaslúžiť, a nie ju prirodzene prijať. Skús sa na chvíľu úplne prestať sústrediť na to, čo robí on, a otoč ten fokus na seba, na to, čo ty cítiš, čo tebe vyhovuje, čo tebe chýba. Vzťah nie je odmena za trpezlivosť. A ticho z druhej strany je často hlasnejšia odpoveď, než si myslíme. Často si do života nevedome púšťame rovnaký typ človeka, lebo niekde v nás funguje starý, nezdravý vzorec...napríklad pocit, že lásku si musím zaslúžiť, že musím byť extra trpezlivá, že nesmiem byť "príliš náročná" atď.Možno by ti teraz viac než ďalší vzťah pomohlo dať si pauzu od randenia a skúsiť sa naplno zamerať na seba – na to, čo ty potrebuješ, ako sa k sebe správaš, čo si myslíš, že si zaslúžiš. Často práve v tichu, keď sa prestaneme snažiť niekoho získať, začneme konečne počúvať samé seba. A tam sa začína ozajstná zmena.A ešte jedna vec: netreba sa hneď v úvode úplne otvoriť. Mnoho mužov v začiatkoch ide na vlne dopamínu: lov, intenzita, pozornosť, chuť na sex, intímnosti...Ale keď rýchlo dostanú „všetko“, záujem klesá, pretože chýba priestor na postupné budovanie.
Skús viac sledovať, ako sa správa dlhodobo, nie len to, čo hovorí v prvom mesiaci. Práve trpezlivosť a pomalšie tempo ti môžu odhaliť, kto naozaj je bez toho, aby si sa znova zbytočne sklamala.

gabika098
autor
5. júl 2025
@romi0310

@gabika098 Vieš čo, keď sa ti toto opakuje vo viacerých ,,vzťahoch", možno by som sa už na to nepozerala cez „čo robia tí chlapi“, ale skôr cez „čo priťahujem a prečo“. Niekedy nevedome priťahujeme ten istý vzorec správania, lebo podvedome očakávame, že sa niečo „zopakuje“. Alebo že si musíme lásku zaslúžiť, a nie ju prirodzene prijať. Skús sa na chvíľu úplne prestať sústrediť na to, čo robí on, a otoč ten fokus na seba, na to, čo ty cítiš, čo tebe vyhovuje, čo tebe chýba. Vzťah nie je odmena za trpezlivosť. A ticho z druhej strany je často hlasnejšia odpoveď, než si myslíme. Často si do života nevedome púšťame rovnaký typ človeka, lebo niekde v nás funguje starý, nezdravý vzorec...napríklad pocit, že lásku si musím zaslúžiť, že musím byť extra trpezlivá, že nesmiem byť "príliš náročná" atď.Možno by ti teraz viac než ďalší vzťah pomohlo dať si pauzu od randenia a skúsiť sa naplno zamerať na seba – na to, čo ty potrebuješ, ako sa k sebe správaš, čo si myslíš, že si zaslúžiš. Často práve v tichu, keď sa prestaneme snažiť niekoho získať, začneme konečne počúvať samé seba. A tam sa začína ozajstná zmena.A ešte jedna vec: netreba sa hneď v úvode úplne otvoriť. Mnoho mužov v začiatkoch ide na vlne dopamínu: lov, intenzita, pozornosť, chuť na sex, intímnosti...Ale keď rýchlo dostanú „všetko“, záujem klesá, pretože chýba priestor na postupné budovanie.
Skús viac sledovať, ako sa správa dlhodobo, nie len to, čo hovorí v prvom mesiaci. Práve trpezlivosť a pomalšie tempo ti môžu odhaliť, kto naozaj je bez toho, aby si sa znova zbytočne sklamala.

@romi0310 tie dva vztahy pred tym ani neboli nejak zle, obe som ukončila ja jeden na zaklade toho že priateľ cestoval do cudziny a neboli sme takmer spolu ten trval 4 roky a druhy po 6. rokoch pretože sme jednoducho od seba nejak "vyrastli" ale boli to uplne normalni chlapi

refly
5. júl 2025

Nerealistické očakávania. Ja niekedy neodpíšem týždeň a viac, lebo nemám čas a mentálnu kapacitu. Ak by niekto odo mňa čakal že budem celý svoj voľný čas ťukať do klávesnice a vymýšľať sladké litánie o tom aký mal dníček, tak by bol asi prekvapený. Jednoducho to je nereálne. Či už kvôli tomu že mám prácu, doma robotu, tak chcem aj nejaký voľný čas, či už na hobby, alebo len vypnúť a robiť niečo pasívne ako seriál, scrolovanie, alebo kukanie do blba. Nedá sa čakať od ľudskej bytosti, že jednoducho venuje všetok voľný čas a bude reagovať na písknutie, ako chatgpt.

Ďalšia vec je že aké zaujímavé sú tie témy. Lebo pokiaľ je to postavené iba na tom že mi lichotí ("Zo začiatku mi naspieval tie najkrajšie piesne") a potom ma počúva aký som mala deň, tak to ani nie je diskusia. A nemôže to nikoho dlhodobo baviť. To je jednostranné nič, kde sa jedna strana snaží a druhá berie.

ahhola
5. júl 2025

Odmlkov😅au
Vies akoby tvoj prispevok znel, keby bol z 80.rokov?

Zo zaciatku mi prisiel list na intrak uz v utorok, stredu, stvrok, potom uz len v piatok...

Dnes uz je toho onlajnu👽po...

romi0310
5. júl 2025
@gabika098

@romi0310 tie dva vztahy pred tym ani neboli nejak zle, obe som ukončila ja jeden na zaklade toho že priateľ cestoval do cudziny a neboli sme takmer spolu ten trval 4 roky a druhy po 6. rokoch pretože sme jednoducho od seba nejak "vyrastli" ale boli to uplne normalni chlapi

@gabika098 aha, lebo ja som to pochopila tak, ze si si zacala s niekym, najskor to bolo intezovne a po mesiaci to zacalo upadat a koniec. Lebo tak to aj vyznelo z prispevku. A z vlastnej skusenosti. Ja som po mesiaci mala len nejake 4te rande, takze u mna to slo fakt postupne. Sex po nejakych 6tich tyzdnoch a z mojej stramy sa to zacalo lamat tak po 2-4 mesiacoch, ze som začínala byt namotana. A muzi boli práveže este viac namotani. Podla mna upadat to moze tak po dvoch rokoch a nie po mesiaci. Ono,ale zalezi, ake mas ocakavania. Ak mas nejaku uzkostnu vztahovu vazbu, tak sa potom necudujem, ze si velmi naxhylna na kazdu odmlku a potrebovala by si neustale uistovanie

gabika098
autor
5. júl 2025

Dobre ženy uznavam asi som proste vadná 😂 ďakujem za otvorenie oči a preplesk

danica2711
5. júl 2025
@gabika098

Dobre ženy uznavam asi som proste vadná 😂 ďakujem za otvorenie oči a preplesk

@gabika098 prepáč, ale toto uľpievanie na správach je trápne a detinské, navyše ešte majú byť nielen časté, ale aj sladučké... Keby si mne písala správy, formulované štýlom "...každý jeden z nich sa začal odlmkov chlapa...", tak ti tiež prestanem odpovedať (na vysvetlenie: odmlkou sa vzťah asi skôr končí než začína a píše sa "odmlkoU")

romiada
6. júl 2025

@gabika098 asi chcú byť viac v reále ako online. Plno ľudí to už unavuje. Ak je v reále ok a chce sa stretávať tak načo riešiš správy? Nie každý je pisálek.

motylik2559
6. júl 2025

Ahoj, ako tu uz bolo spomenute, nie kazdy rad pise spravy...poznam aj takych ludi co odpise jednou vetou a skor si radsej veci povedia osobne prip.telefonicky, ale poznam aj takych sloharov, co by zas len vypisovali a potom pri stretku su pomaly ako "mumaci" lebo vsak som ti to pisal/a...su taky muzi aj zeny. Mozno staci ak trosku zvolnis, nesustred sa len na to, kedy ti dotycny odpise ak ma aj volny den, a dajme tomu ak by ste sa v dany den ak nevideli...skor sa zameraj na seba, sprav si program a nehutaj co asi tak robi on, zi pre to, co prave robis ty, ci uz by to bolo cvicenie, kava s kamoskou, upratovanie, kniha, cokolvek🙂 Pisala si,ze je to znamost, cize ste asi spolu kratucko v ramci nejakeho spoznavania. Jeho moze dost odradit aj take, ze kebyze ho bombardujes spravami typu preco neodpisujes...to nerob. Budes mu vzacnejsia, ked sa nanho az tak "nepricucnes" hned na zaciatku a ber to pozvolne a uvidis ako sa to vyvinie🙂