Prečo sa v tomto roku rozchádza viac ľudí?
19. aug 2025
Zdá sa to len mne, alebo tento rok sa veľmi veľa ľudí rozchádza? V mojim okoli sa stále niekto rozchádza, tiež som tento rok prežila rozchod. No väčšinou čo počúvam sú iniciátory muži. Máte to v okoli aj vy? Minule roky sa mi veru zdalo že tie vzťahy väčšina vydržala.
Tiež som zažila taký "rok rozchodov" pred asi 3 rokmi, že strašne veľa párov v mojom okolí sa po cca 5,6 rokoch vzťahu rozchádzalo... tento rok si neviem spomenúť na nikoho z mojich blízkych a známych, kto by ukončil vzťah...niekto taký asi určite bude, ale teraz mi fakt ani nenapadne, takže nič výnimočné
@anonym_autor ja mám v okolí iniciátorky rozvodov ženy. Som za. Načo sa trápiť navzájom v nefunkčnom vzťahu 🤷♀️ Umenie vo vzťahu nie je vydržať, ale harmonicky žiť.

@anonym_autor ja mam pocit, že okrem finančnej a bezpečnostnej krízy tu máme vďaka sociálnym sieťam aj vzťahovu krízu a to pekných pár rokov, nie ze posledný rok. Tiež vnímam veľmi veľa rozvodov a rozchodov vo svojom okolí. Dokonca poznám veľmi málo stabilných párov a keď aj, tak sú to väčšinou vyššie ročníky, vek 50+