icon

Prečo sa v živote neposúvam ako ostatní?

10. okt 2024

Ahojte nemáte niekto pocit že ste sa veľmi oproti ľuďom napr.z vášho detstva veľmi neposunuli ? Niekedy keď na mňa vybehne profil niekoho z detstva,dospievania atď. tak sú to ľudia ,ktorí majú už deti,bývajú sami,majú dobrú prácu atď,začali cvičiť ,majú dobrú postavu atď. a potom som tu ja ktorá má pocit že sa nikam neposunula ,okrem toho že som sa zasnúbila,svadba ešte v nedohľadne,momentálne tiež si zháňam prácu keďže som po škole ,dieťa tiež najbližšie roky kvôli financiám nehrozí a to iste bývanie a problémy ? Tie sa stále kópia hlavne zdravotné či už moje,alebo v rodine,čiže moje návštevy su po nemocnici atď,nechápem prečo to tak všetko je,ako to máte vy ?

zmrzlinka2021
10. okt 2024

A preco sa porovnavas s inymi ludmi?

Kazdy clovek ma svoju vlastnu cestu a zavisi to od velmi vela faktorov a vobec nemusime fungovat sablonovito, ze hned po skole super job, vydaj, naasledne deti... Ono to teraz vyznie ako klise, ale realne aj v tvojom veku su rovesnici, ktori dopadli zle - opustené matky, ludia so zavaznymi ochoreniami a tak dalej... a proste s nimi sa neporovnavas.

Problemy su nato aby sa zdolavali. Ty mas pri sebe buduceho manzela, ktory ta urcite miluje, cize na nic nie si sama. A ano, zivot je neraz tazky, narocny... a snad ani nie je clovek, co si neprechadza vaznymi krizami

thekacicaa
10. okt 2024

Ale ved si na tom dobre. Su ludia po 40ke stale single, napriek tomu, ze robili a robia vsetko preto, aby to tak nebolo. Obcas si myslim, ze to musi byt skutocne zazrak alebo zasah z hora, aby niekto stretol niekoho, kto je ochotny s nim zit, ci dokonca mat deti.

torodos
10. okt 2024

Ahoj, určite môžem potvrdiť, že život bol kedysi jednoduchší, aspoň v myšlienkach a v spomienkach su ho tak každý predstavuje, spomienky na detstvo, dospievanie nám častokrát zahmlievajú realitu a núti nás podvedomä rozmýšľať aká je negatívna realita, koľko zodpovednosti nesieme a podobne. Moja “rada” je, nájsť spokojnosť v tom čo vlastníš, kým si obklopená, každému určite chýba detstvo, kamaráti, priatelia, ale určite máš nových známych z “dospelého” života. Tiež na sebe vidím častokrát ako mi chýba domovina, starí známi, nehovoriac o rodine, mame, nad ktorou veľakrát rozmýšľam, ako chýba. Treba sa tešiť z občasnej návštevy akéhokoľvek člena tvojho života a takýmito stretnutiami sprevádzať život 😊

anonym_fea2ec
15. nov 2025

@anonym_autor podľa mňa to máš v hlave usporiadane správne, priority nastavené, zdravie je na prvom mieste, si po škole? Super, to je najlepšie. Jedine čo ti vytknem, odosobniť sa od Facebooku 🫣 je to umelo vytvorené pozlátko, ktoré nie je v skutočnosti také dokonale… ale to už o sebe nikto neprezradí. Prezentuje len to pekne a hra sa na niečo, čím si hladká ego pred ostatnými. Zrušiť Facebook. Máš svoj život, je správne nastavený, nepotrebuješ robit to, čo povrchnosť káže. Ja bazírujem na vzdelaní, to je dôležité. Neprezentuj sa postavou, neviem čím ostatným. Teba prezentuje inteligencia, vzdelanie. Ostatné postupne príde. A ver tomu, že nebudeš mať potrebu to vytvoriť celému svetu…