icon

Prečo sa ženy medzi sebou porovnávajú?

3. jan 2026

Prečo niektoré ženy majú nutnosť porovnávať sa kto je lepší?
Mám veľa ľudí okolo seba kamarátky známe aj kolegyne a poslednú dobu si všímam že väčšina sa porovnáva, kto ako žije kto je lepšie na tom, kto má koľko našetrené, kto má aké šikovné deti akú peknú domácnosť a podobne. Alebo milujem vetu že jedno dieťa žiadne dieťa. Mám dcéru na VŠ v Ba cez týždeň býva na internáte víkendy chodí domov. Potom dlho sa nám nedarilo mať ďalšie bábo kvôli zdravotným problémom a teraz mám 4 ročnu. Kamarátka sa do mňa obúva že jedno dieťa je nič. Prečo nič veď mám aj staršie dieťa platím jej výšku stravu všetky veci či staršie dieťa už nič nepotrebuje? Rok som v práci zarobím 1500 vrátila som sa do práce pred RD tiež sa jej neľúbi že ja mám šťastie v živote. A ona nemá nič. Pritom má deti má manžela, majú kde bývať majú sa celkom dobre aj finančne. Nechápem prečo niektoré potrebujú stále porovnávať sa. Už mi to lezie na nervy.

anonym_2d9a95
3. jan 2026

@anonym_autor ved sa jej opýtaj. My ti nevieme odpovedať za ňu. Nemáme vešteckú guľu.

anonym_07ec1e
3. jan 2026

@anonym_autor ja take kamaratky a kolegyne nemam, my toto neriesime

anonym_63bb5d
3. jan 2026

S kamoskami neriesim tieto veci. Netusim ani kolko ma kto nasetrene. Ano, vsimla som si, ze tie ktore casom zacali zit nadstandardne vdaka manzelom, sa zmenili a riesia ine veci. To je asi prirodzene. Jednu kolegynu mam, co sa rada a vela vychvaluje, ale nevidim ju casto a beriem to tak, ze ma asi nejaky problem. Dnes sa zije viac materialisticky. Ty mas predsa dve deti, takze nemalo by ta to rozhodit.

madeincssr
3. jan 2026

@anonym_autor zavist je tak trochu slovenska narodna vlastnost. A mnohi obcas (radi) zo seba robime trpitelov z "objektivnych" pricin.

zmrzlinka2021
3. jan 2026

@anonym_autor pretože veľa ľudí robí veci pre uznanie od druhých. Hľadajú v tom svoju hodnotu, identitu, namiesto toho aby sa sústredili na to čo vzťahy buduje.

anonym_07ec1e
3. jan 2026
@madeincssr

@anonym_autor zavist je tak trochu slovenska narodna vlastnost. A mnohi obcas (radi) zo seba robime trpitelov z "objektivnych" pricin.

@madeincssr aj ty zo seba robis trpitela, ked tak zovseobecnujes? Ci vsetci ostatni len ty nie?

zmrzlinka2021
3. jan 2026
@madeincssr

@madeincssr na druhej strane je dobré vyčistiť zivot od trashu. Lebo máš viac času a energiu a tých, čo ťa majú radi

autor
3. jan 2026
@zmrzlinka2021

@anonym_autor pretože veľa ľudí robí veci pre uznanie od druhých. Hľadajú v tom svoju hodnotu, identitu, namiesto toho aby sa sústredili na to čo vzťahy buduje.

@zmrzlinka2021 Žeby to že potrebuju uznanie od druhých a aby ich niekto stále chválil..

anonym_e02f61
3. jan 2026

@anonym_autor neviem, v akej spoločnosti sa pohybuješ, ja toto nepozorujem, ani v práci, ani medzi mojími známymi

mikasa_ackerman
3. jan 2026

@anonym_autor Pretože žijeme v patriarcháte, ženy sú odmalička vedené, aby s inými súťažili o priazeň mužov, odmalička je nám vštepované “musíš byť krásna, musíš byť lepšia ako ostatné, musíš byť iná, musíš byť taká onaká maková, aby si si našla najlepšieho muža, ktorého by si mohla obskakovať a rodiť mu deti…” v nových generáciách tento štýl výchovy už mizne, ale stále to tu v nejakej miere je

anonym_e60a19
3. jan 2026

Teraz cez sviatky brat rozoberal nasu historiu,ako stryko okradol nasho tatka o pozemky,hory a ine,ktore potom stryko predal a postavil detom haciendy,velke obrovske domy.Dnes sa zase jeho 20r vnucka vyvaza na bmcku,a brata to strasne serie.
Ja som mu na to povedala,vzdy kazdeho vsetko dobehne.
Zavist je strasna zla vlastnost,tieto porovnavacky akurat takym slabim jedincom depresiu dozenie.
Preco ja,preco ja sa mam takto a henta sa ma lepsie.Co som urobila,komu som ublizila,ze musim takto trpiet a oni sa maju lepsie,uzivaju si.Takto sa pytaju slabi depresivni ludia.
Nepytaju sa:co robim zle,niekde robim chybu.Musim na to prist,musim to rozobrat do posledneho detajlu a zmenit to,zmenit zmyslanie,zmenit pristup a prestat sa porovnavat.Zistit,co ma robi stastnou a pracovat na tom viac,a viac.Zaplatit si napr.kouca,co ma to nauci,co ma nauci byt takou a takou.
A teraz po novom roku to bude este horsie,este väcsia zavist,porovnavacky.
Nie pracovat na sebe.Vidime to aj tu na mk.
Za chvilu bude tema:o kolko Vam zvysili platy,vsetko islo hore,to uz zacalo.
Dostala som este menej ako min.rok a ine,ine negativne temy.
Ked tu clovek cita konecne nieco pozitivne,tak hned tu dotycnu zhejtuju,lebo to sa nenosi.Iba stazovat sa a plakat.

koniarova
3. jan 2026

No neviem. Ja v okolí takých ľudí nemám. Zjavne si vyberáš zlú spoločnosť.

zmrzlinka2021
3. jan 2026
@mikasa_ackerman

@anonym_autor Pretože žijeme v patriarcháte, ženy sú odmalička vedené, aby s inými súťažili o priazeň mužov, odmalička je nám vštepované “musíš byť krásna, musíš byť lepšia ako ostatné, musíš byť iná, musíš byť taká onaká maková, aby si si našla najlepšieho muža, ktorého by si mohla obskakovať a rodiť mu deti…” v nových generáciách tento štýl výchovy už mizne, ale stále to tu v nejakej miere je

@mikasa_ackerman pekne si to zhrnula, tak to je

anonym_9dec93
3. jan 2026
@anonym_e02f61

@anonym_autor neviem, v akej spoločnosti sa pohybuješ, ja toto nepozorujem, ani v práci, ani medzi mojími známymi

@anonym_e02f61 stačí aj brat sestra, závideli by aj rakovinu

anonym_9dec93
3. jan 2026
@anonym_e60a19

Teraz cez sviatky brat rozoberal nasu historiu,ako stryko okradol nasho tatka o pozemky,hory a ine,ktore potom stryko predal a postavil detom haciendy,velke obrovske domy.Dnes sa zase jeho 20r vnucka vyvaza na bmcku,a brata to strasne serie.
Ja som mu na to povedala,vzdy kazdeho vsetko dobehne.
Zavist je strasna zla vlastnost,tieto porovnavacky akurat takym slabim jedincom depresiu dozenie.
Preco ja,preco ja sa mam takto a henta sa ma lepsie.Co som urobila,komu som ublizila,ze musim takto trpiet a oni sa maju lepsie,uzivaju si.Takto sa pytaju slabi depresivni ludia.
Nepytaju sa:co robim zle,niekde robim chybu.Musim na to prist,musim to rozobrat do posledneho detajlu a zmenit to,zmenit zmyslanie,zmenit pristup a prestat sa porovnavat.Zistit,co ma robi stastnou a pracovat na tom viac,a viac.Zaplatit si napr.kouca,co ma to nauci,co ma nauci byt takou a takou.
A teraz po novom roku to bude este horsie,este väcsia zavist,porovnavacky.
Nie pracovat na sebe.Vidime to aj tu na mk.
Za chvilu bude tema:o kolko Vam zvysili platy,vsetko islo hore,to uz zacalo.
Dostala som este menej ako min.rok a ine,ine negativne temy.
Ked tu clovek cita konecne nieco pozitivne,tak hned tu dotycnu zhejtuju,lebo to sa nenosi.Iba stazovat sa a plakat.

@anonym_e60a19 predpokladám, že tvoj brat nezávidí. Cíti jednoducho krivdu a nespravodlivosť. Lebo keď vás strýko obabral, jemu sa žilo ľahšie a jeho deti mali jednoduchší finančný štart do života. Ja sama neznášam ak jeden zožerie všetko a podvodom.

anonym_ff3268
3. jan 2026

@anonym_autor moje skutočne kamarátky nič také neriešia. Mám dve aké také kamošky (skôr známe)ktoré toto riešia. Jedna je rozvedená, s jedným dieťaťom chlap na dieťa moc neprispieva. Ona zarobi viac ako ja(niekedy viac ako môj muž)ale rada sa zabáva, oblieka tak peňazí má vždy pomenej. Ja mám dve deti (jedno je choré dieťa, nedá sa mi robiť na plný úväzok) tak sa musíme uskromniť.
Ale ona nikdy nevidí, že ja si nekupujem drahé kabelky a iné kúsky oblečenia. Chodím do sekačov, ak na mne zahliadne niečo značkové, tak nechce veriť že som za kabať či čižmy konkrétnej značky dala iba 10- 15€.

anonym_e02f61
3. jan 2026
@anonym_9dec93

@anonym_e02f61 stačí aj brat sestra, závideli by aj rakovinu

@anonym_9dec93 nemám takú skúsenosť, možno je to aj preto, lebo ani mňa nezaujíma, ako žijú a čo majú alebo nemajú ostatní. Nezaoberám sa takýmito prízemnými vecami

anonym_8b60d9
3. jan 2026

Tak toto neznášam a ak niekto s tým začne, okamžite ho zastavím a na rovinu poviem, že tieto pirovnavačky ma nezaujímajú ...jedine, čo uznávam je motivačné porovnávanie ...napr. čo táto osoba dosiahla, aj ja sa budem snažiť dosiahnuť to...

ivicatolic
3. jan 2026

@anonym_autor najlepšie kamarátky sú žiadne

anonym_e60a19
3. jan 2026
@anonym_9dec93

@anonym_e60a19 predpokladám, že tvoj brat nezávidí. Cíti jednoducho krivdu a nespravodlivosť. Lebo keď vás strýko obabral, jemu sa žilo ľahšie a jeho deti mali jednoduchší finančný štart do života. Ja sama neznášam ak jeden zožerie všetko a podvodom.

@anonym_9dec93 a toto je to.Vrtam sa v minulosti,on obabral,on sa ma lepsie,lebo obabral.Jeho deti sa maju lepsie,jeho vnuci sa maju lepsie,lebo obabral.
Pomoze mu to???bude sa mu lepsie spavat??nie,len horsie a horsie.No na co je toto dobre,ved si kazdy skodi len sam sebe.A sam seba vnutorne znici.

madeincssr
3. jan 2026
@anonym_07ec1e

@madeincssr aj ty zo seba robis trpitela, ked tak zovseobecnujes? Ci vsetci ostatni len ty nie?

@anonym_07ec1e a co ja som horsi 🙃? Jasne ze obcas aj ja. Ty si vo vsetkom dokonala?

anonym_07ec1e
3. jan 2026
@madeincssr

@anonym_07ec1e a co ja som horsi 🙃? Jasne ze obcas aj ja. Ty si vo vsetkom dokonala?

@madeincssr nie som dokonala, ale trpitelku odmietam robit

danica2711
3. jan 2026

@anonym_autor nekamaráť sa so závistlivými sliepkami a máš vystarané

anonym_db2f31
3. jan 2026

@anonym_autor porovnavaju sa len mentalne slabsi jedinci. Ja nemam potrebu sa porovnavat, ani sa starat do zivotov inych.