icon

Prečo sú kamaráti neaktívni, keď plánujeme aktivity?

24. sep 2025

Zdravím,aj vy máte vo svojom okolí neaktivných ľudí? Moje kamarátky stále reči že pôjdeme behať,do fitka a chudnuť atd .. alebo že už musíme ísť na kávu,ale keď príde na lamánie chleba tak sa im nechce,nemajú čas atd. V našom meste sa organizuje teraz swap tak som tam volala kamaratku lebo stale vravela že ako ona chce ísť.Teraz už zrazu nevie či pojde.Ide však o bezdetných ľudí.Ja mám tiež prácu,domácnosť a dokážem si nájsť čas keď ma niekto niekam volá.Niekedy si poviem,čo by som ja zato dala keby som mala takú kamarátku,aby ma niekam volala,niečo navrhovala. Mate to niekto rovnaké? Ja len neppchopim prečo nieco hovoria a potom nechcú ísť.Ja fakt nerozumiem ako si bezdetný človek nemôže nájsť čas.

chrobak7
24. sep 2025

@anonym_autor Lebo ľahšie sa o tom hovorí, než sa to realizuje.

katkaseiner
24. sep 2025

ja osobne si myslim ze casto su za tym aj financie... ako teraz nie ze kava stoji 20E, ale proste tiez nechodim s nikym na kavu... radsej zavolam susedov na kavu a kolacik k nam a v klude pokecame ako sa tramtarit niekam do hluku s tym ze posedime hodinku a ideme domov... to som ale ja, mam deti, muza, pracu, malo casu a tak kym by som sa ja vystrojila a odhodlala na kavu, vsetky kaviarne by boli uz zatvorene...

monulka205
24. sep 2025

@anonym_autor nie, že nemôže nájsť čas... Ale nechce 🙂

anonym_685ddc
24. sep 2025

Dávajú ti tým najavo že nemajú záujem s tebou niekam chodiť.
Prečo stále takto niekoho otravujes?
Keď chceš chod,alebo potrebuješ doprovod?
Namiesto toho aby ti povedali že nemajú záujem tak ti radšej povedia že nemajú čas.
Si otravná a doterná.

motylik2559
24. sep 2025

@anonym_autor zial moze to byt aj tym,ze kym dojde k tomu programu, co si poviete, tak dotycna kamoska si medzicasom spravi lepsi program a preto uz nejde tam,kde ste sa dohodli. Keby nenasla nic lepsie, tak by zrejme sla aj na dohodnuty program s tebou🤷‍♀️ A ak to je takto ako som napisala, tak treba zvazit, ci ta kamoska stoji za to, ked ta berie len ako nahradnu vypln casu. Zial s takymito vecami sa uz urcite stretli viacerí.

autumn1
24. sep 2025

Vyberám si ľudí okolo seba ktorí sú aktívny. Nemám rada leňochodov s takými by som ťažko hľadala spoločnú reč a čas. Počúvať také táranie do vetra by ma len unavovalo.

dorottka
24. sep 2025

Ja to poznam, presne z tychto dovodov sa nerada slubujem a dohadujem - lebo v jednej chvili sa mi napad paci a som nadsena, len ked pride na exekuciu, nemam naladu, energiu, cas alebo proste chut.

To, ze je niekto bezdetny neznamena, ze ma vsetok cas sveta, naopak, take su furt tlaky, ty deti nemas, potiahni, ty urob, lebo tamta ma deti, ty nie, teba zavolam na vypomoc, lebo sak ty mas cas, ze realne som na tieto ocakavania uz tak alergicka, ze na tento argument mozem povedat jedine - si zariad, nie som povinna kompenzovat tvoje zivotne rozhodnutia, rovnako ako ty moje.

ratira
24. sep 2025

Vzdy sa da ist, ked sa chce, tak ti poviem 🙂 Proste clovek, ktory s tebou chce travit cas, si ho jednoducho urobi.

anonym_1fdbad
24. sep 2025

@anonym_autor keby naozaj chceli čas si nájdu ja už som takto veľa ľudí čo ma kdesi volali a nakoniec nič z toho odstrihla zo života 🤷

biba_18
24. sep 2025

@dorottka priatelia zdieľajú spolu aj čas ...

viestta
24. sep 2025

Je fajn mat spolocne aktivity s kamaratmi, ale nie je povinnost sa zucastnit vsetkeho. Ja ked nieco chcem idem aj sama, ked niekoho zavolam a nechce sa mu, tak idem sama. Neriesim preco nechce, je to jeho slobodne rozhodnutie, tak ako je moje slobodne rozhodnutie neist ak ma niekto iny vola tam, kde nestiham, nemozem alebo jednoducho sa mi len nechce ist.

diewcatqoo
24. sep 2025

Ja som ta, ktora hovori, ze musime ist na kavu... to je taka prazdna fraza, v skutocnosti sa mi nechce. Keby sa mi chcelo, navrhnem aj hned konkretny den, kedy na tu kavu mozeme ist.

muchotrafka298
24. sep 2025

Ludom sa proste nechce a na rovinu malokto povie, ze nema zaujem. Ked ich niekam zavolas a nemaju cas, tak sa zariad sama. Chod cvicit, do kina, do prirody, kamkolvek. Nepotrebujes nutne spolocnost.
To ze je niekto bezdetny alebo nema partnera nic neznamena. Nie je povinny travit volny cas s inymi ludmi, len preto,ze nema rodinu.
Ja som mala taku kamaratku, co vsetok cas po praci potrebovala niecomu venovat, turistika, cvicenie, bicykel denne 50 km. Ona koncila v praci o 15,00-15,30 cize mala este poobedie pred sebou, v lete ked byvalo dlho svetlo aj 5-6 hodin. Bezni zamestnanci vacsinou pracuju do 17,00-17,30 a po robote su radi, ze pridu domov.

anonym_c7594f
24. sep 2025

@anonym_autor možno si čas nájdu, ale to, že ho nemajú použijú ako výhovorku. Tiež by som nechcela, aby mi niekto organizoval voľný čas. Niekto je šťastný, ak počas týždňa ide dva krát do fitka, dva krát plávať, denne dá 10km na bicykli, zo dva krát zájde s kamarátkou na kávu, stihne výstavu, pobehať po obchodoch, dva filmy v kine a jeden koncert. Iný je šťastný, ak si zoberie knihu a presedí pri nej 5 večerov zo siedmych, skús to rešpektovať

domak2
24. sep 2025

Ja toto tiež nemám rada, ale ani sa nikdy "naisto" neslubujem, ked viem ze sú malé šance ze naozaj pôjdem. Raz sme sa tak dohodli asi 5 kolegovia ze pôjdeme na výlet, ešte vecer sme si písali kedy sa ráno stretávame. Stretli sme sa 2 😅 Ale aj tak to bolo nakoniec super. Ale uz neverim nikomu, okrem možno 2 kamarátok co ked niečo slubia tak aj spravia.

anonym_fdc6fc
24. sep 2025

@anonym_autor kašli na take “ kamarátky”. Tiež som takú mala. Stále stretneme sa, pojdeme na kavu, 3 x som zavolala a stále nemala čas, tak už nevolám a teraz si mysli že som na ňu nahnevaná, lebo ju nikam nevolám- však na čo aj 😀a zistila som že mi vlastne vôbec nechýba. Bola som jej dobrá len keď mala problémy a mal ju kto vypočuť.Nemienim sa nikomu vnucovať. Správ to aj ty a bude ti dobre, prídu iné kamošky

aga1987
11. okt 2025
@anonym_fdc6fc

@anonym_autor kašli na take “ kamarátky”. Tiež som takú mala. Stále stretneme sa, pojdeme na kavu, 3 x som zavolala a stále nemala čas, tak už nevolám a teraz si mysli že som na ňu nahnevaná, lebo ju nikam nevolám- však na čo aj 😀a zistila som že mi vlastne vôbec nechýba. Bola som jej dobrá len keď mala problémy a mal ju kto vypočuť.Nemienim sa nikomu vnucovať. Správ to aj ty a bude ti dobre, prídu iné kamošky

@anonym_fdc6fc aj ja som maká také "kamošky", ozvi sa mi 😀