icon

Prečo ženy zostávajú v nefunkčných vzťahoch?

7. apr 2025

Ahojte, mám takú otázku. Ako a prečo ženy sú vo vzťahu s mužmi s ktorými vedia, že to nieje ono a nemajú budúcnosť, resp. ju s tými chlapmi nechcú a často sa jedná o toxické vzťahy? Mám dve kamarátky, ktoré sú v takýchto vzťahoch a ja to stále neviem pochopiť, pretože ja keď som cítila niečo takéto som sa rozišla a nechcela som plytvať svojim ani partnerovým časom.. Od jednej počúvam, že oni sa milujú a nenávidia zároveň a to je ako horská dráha dva týždne v pohode potom sa vyhrážajú jeden druhému a nadávajú si veľmi škaredo a tá druhá mi hovorí, že s ním bude ešte také dva mesiace a potom sa rozídu.. mne toto príde nepochopitelné neviem či som divná alebo čo :D

dollyzv
7. apr 2025

Pretože sú to naučené vzťahove väzby z detstva- pre mozog je jednoduchšie fungovať v tom co pozná ako v niečom co nepozná…

rejka7
7. apr 2025

To v akých sú naozaj vzťahoch vedia len ony, ty to síce nevieš pochopiť, ale im to dáva zmysel. Možno nevieš celú situáciu, ani ich skutočné prežívanie. Sustreď sa na seba a pomôž, keď si o pomoc požiadaná 😉

autor
7. apr 2025

@rejka7 ja to občas už nevládzem počúvať a už vôbec nie sa k tomu vyjadrovať.. preto sa pýtam

rejka7
7. apr 2025

Keď je to na teba veľa, tých kecov, tak povedz " môj názor poznáš, neviem čo viac ti k tomu povedať" a zmeň tému. Mnoho žien zveličuje. Aj my sme v rámci rodiny neustále riešili vzťahové problémy a keď situácia vygradovala, muž a žena sa k sebe vrátili ako Holúbkovia a my sme z toho vyšli ako debili. Nehas, či ťa nepáli.

colsami
7. apr 2025

Neviem, spytaj sa tej, ktora pred chvilou zalozila temu ze je v depresii lebo sa jej ruca vztah, ale hrozne chce dalsie dieta a nedari sa (uz nejake deti ma).

mameha7
7. apr 2025

Nízka sebaúcta, strach zo samoty. Ekonomický faktor tiež zohráva rolu (vždy je pohodlnejšie deliť náklady na polovice, ako všetko ťahať sám). Ak sú tam deti, tak aj strach postarať sa o ne bez pomoci. Nechcú deliť rodinu, ak majú deti dobrý vzťah s otcom....

nikoletta1712
8. apr 2025

Lebo sa boja ostať samy…

danica2711
8. apr 2025

namiesto zakladania akože hlbokomyseľných diskusíí si prečítaj diskusie o nefunkčných vzťahoch, ktorých je tu plno a máš odpoveď

minenkaa
8. apr 2025

Ja mám známu a ta potrebuje vzťah kde sa budú hádať a žiarliť jeden na druhého,lebo potom to nie je láska .To čo ty vyšší ako toxický vzťah je vzťah plný lásky a pohody ,pre nich

misterunderhill
8. apr 2025

Preto isté prečo muži. Zvyk, strach, pocit zodpovednosti

vilma7
8. apr 2025

A.musis sa k tomu vyjadrovať? Možno sa chcú baby len vykecať...A napíš si do vyhľadávača túto tému, je ich tu pravidelne.
Návyk, zvyky, financie, nesamostatnost žien atď..

sova7
10. aug 2025

1. Závislosť. 2. Strach zo samoty 3. Presvedčenie že ju uz nikto nebude chcieť a na nič lepšie nemá. 4. Ak ti stále niekto podsúva že si hovno nakoniec sa tak začneš cítiť a povieš si že on chudak ma ešte teba na krku a je taký zlatý že to s tebou vydrží. 5. Deti a ekonomická a sociálna izolácia strach vyhrážky násilie.