icon

Preferencie na partnera po štyridsiatke

26. júl 2025

Ahojte, mam prakticke otazky, chcela by som vediet, ake mate preferencie u muza, resp. co pozadujte u muza, ked mate po 40tke.

Dotknem sa par bodov:

1. praca - stabilny prijem vs. slobodny prijem, umelec, clovek bez prace, na urade prace, clovek vykonavajuci osobnu asistenciu, na opatrovatelskom, invalidnom apd.
2. byvanie - samostatne, byvanie s detmi vs. byvanie s mamou, rodicmi apd.
3. bez deti, deti v striedavej starostlivosti, deti vo vyhradnej starostlivosti
4. manualna zrucnost - schopnost nieco male doma opravit, urobit
5. schopnost vykonavat domace prace - varenie, zehlenie, upratovanie apd.
6. vodicsky preukaz a vlastnenie auta
7. schopnost dorozumiet sa cudzimi jazykmi

Ak mate este nejake body, ktore by mohli odozniet, sem s nimi.

Strana
z2
ivik4
26. júl 2025

Urad prace, beriem hned 😃

autor
26. júl 2025
@ivik4

Urad prace, beriem hned 😃

@ivik4 a ked je samostatne byvajuci, bezdetny muz, s autom, pracovnou historiou a mometalne sa po org. zmene a odstupnom nachadza na UP?

tenerifka
26. júl 2025
@anonym_autor

@ivik4 a ked je samostatne byvajuci, bezdetny muz, s autom, pracovnou historiou a mometalne sa po org. zmene a odstupnom nachadza na UP?

@anonym_autor mam sice 51 a manzela, ale ak by som nemala, po 40-tke by som nehladala partnera, ale kamosa s vyhodami, kedze aj vtedy uz som mala svoj zivot zariadeny a nepotrebovala som podnajom ani sponzora. Takze priatel s vyhodami by ma mal hlavne fyzicky pritahovat, ziadne sive vlasy ci polamane zuby, mal by mat svoju zivotnu uroveñ podobnu tej mojej (na spolocne vylety, vecere, dovolenky.....), humor podobny mojmu..... Do domu by som si ho urcite nenastahovala, navstevovali by sme sa, travili spolu cas, ale moja sloboda (a dufam ze aj jeho) by bola vzdy na prvom mieste

autor
26. júl 2025
@tenerifka

@anonym_autor mam sice 51 a manzela, ale ak by som nemala, po 40-tke by som nehladala partnera, ale kamosa s vyhodami, kedze aj vtedy uz som mala svoj zivot zariadeny a nepotrebovala som podnajom ani sponzora. Takze priatel s vyhodami by ma mal hlavne fyzicky pritahovat, ziadne sive vlasy ci polamane zuby, mal by mat svoju zivotnu uroveñ podobnu tej mojej (na spolocne vylety, vecere, dovolenky.....), humor podobny mojmu..... Do domu by som si ho urcite nenastahovala, navstevovali by sme sa, travili spolu cas, ale moja sloboda (a dufam ze aj jeho) by bola vzdy na prvom mieste

@tenerifka jasne, to chapem. Ale tak je rozdiel, ci ten pritazlivy kamarat s vyhodami, byva na hornom poschodi u rodicov a jazdi na kolobezke, alebo byva v prenajme s detmi v striedave.

anonym_8fc0f2
26. júl 2025

Podatatné je aby sa vedel sám o seba postarať a nemusela som ho živiť a o všetko sa starať ja. Ak je momentálne na UP, ale “životaschopný”, má našetrené, aktívne hľadá prácu, má čo trhu ponúknuť, tak to je fajn. So samostatnosťou súvisí aj samostatné bývanie, ak by mal deti, či dokonca žil s deťmi, to mi nevadí. Podobne očakávam, že sa o domácnosť bude vedieť samostatne postarať, teda zvláda domáce práce a opravu dokáže minimálne zabezpečiť, ak nie sám spraviť. Vodičák a auto sú určite plus, ale ak nebude očakávať, že ho ja budem vyvážať a robiť taxikára, tak mi je vlastne jedno ako sa prepravuje on. Cestujem rada, takže ak sa dorozumie aj sám a nebudem ho musieť vodiť všade za ručičku, to je určite fajn, ale nie je to pre mňa top priorita. Tá je, aby sme boli vyrovavní partneri na jednej vlne.

barka1
26. júl 2025

Moje preferencie boli - stabilna práca, samostatné byvanie, vlastne deti (ideálne v striedavke). Manuálna zručnost, schopnost postarat sa o domácnost a znalost jazykov pre mna nie su podstatné. VP a auto samozrejme.

Ale takyto dotazník je smiesny a nepodstatný, ked chyba chemia, humor, podobné hodnoty a názory, ked je tam nejaka psychická porucha, závislost, atd...

autor
26. júl 2025
@barka1

Moje preferencie boli - stabilna práca, samostatné byvanie, vlastne deti (ideálne v striedavke). Manuálna zručnost, schopnost postarat sa o domácnost a znalost jazykov pre mna nie su podstatné. VP a auto samozrejme.

Ale takyto dotazník je smiesny a nepodstatný, ked chyba chemia, humor, podobné hodnoty a názory, ked je tam nejaka psychická porucha, závislost, atd...

@barka1 a ked tam je chemia, iskra, spolocny humor, hodnoty a nazory, je ti s nim dobre, ale vykonava pracu opatrovatela, byva s rodicmi a nema auto?

petronelag
26. júl 2025

Každý má niečo iné a treba si vybrať toho, ktorý najviac vyhovuje, nejaký dokonalý neexistuje, treba robiť aj kompromisy, čo menej prekáža.

barka1
26. júl 2025
@anonym_autor

@barka1 a ked tam je chemia, iskra, spolocny humor, hodnoty a nazory, je ti s nim dobre, ale vykonava pracu opatrovatela, byva s rodicmi a nema auto?

@anonym_autor byvanie s rodičmi by som musela zvážit, aky dovod by k tomu mal. Či je to z pohodlnosti, aky vztah s nimi má (či nie je "mamanek"). Moj partner býva na jednom dvore so svokrou. A som s tým ok. Práca opatrovatela a chybajuce auto je také...neviem. Chcem byt vo vztahu za ženu, nie za muža... Ale ak by bola chemia a to všetko dalšie, tak ok.

anonym_f5612b
26. júl 2025

@anonym_autor podľa toho na ,,čo,..partnera chceš. Je iné keď ešte plánuješ založenie rodiny a iné ak chceš priatela.s výhodami

vroni
26. júl 2025

Keby som niekoho hľadala (akože nehľadám) a mala cez 40, tak beriem niekoho 1) s primeraným príjmom (teda je schopný hradiť svoje náklady a plus nejaké spoločné aktivity) 2) jeho bývanie mi je úplne ukradnuté, mám vlastne 3) deti nie sú prekazkou, ale nie vo vyhradhej starostlivosti, nemam chuť kompletné vychovávať "cudzie" deti. 4) je mi úplne fuk 5) nemusí zvládnuť patchodovu veceru, ale odniesť po sebe tanier po jedle alebo hodiť špinavé veci do pradla by zvládnuť mal. Povysávať a vytrieť dlážky sa naučí aj priemerne inteligentný pes, to je snáď samozrejme 6) vodičský preukaz áno, auto mať nemusí 7) o tomto som živote ani len neuvažovala, fakt neviem, čo by ma zaujímalo menej. A z mojich "uchylnych" kritérií by som nebrala fajčiara, psickara a vegana.

autor
26. júl 2025
@anonym_f5612b

@anonym_autor podľa toho na ,,čo,..partnera chceš. Je iné keď ešte plánuješ založenie rodiny a iné ak chceš priatela.s výhodami

@anonym_f5612b mas po 40tke, obaja si nechcete zakladat rodinu s detmi, ale chcete byt riadne spolu ako par.

anonym_ba48d3
26. júl 2025

@anonym_autor tento zoznam ked tu budu citat muzi, sa necudujem, ze maju pred niektorymi respekt a ani si nedovolia priblizit sa. Ved predsa ked mam nejaku uroven a som v prostredi a obklopena muzmi na podobnej urovni, nemusim si pisat “nakupny zoznam”. Prirodzene by som mala byt obklopena muzmi podobnej urovne.

mircalla
26. júl 2025

Nechcem moc strasit, ale po 40tke si uz moc nenavyberas...I keby si vyzerala neviem ako dobre, takze zoznam je tak trochu bezpredmetny, co chcem ja versus co je vobec realne a navyse na Slovensku....Takze skor by som sa ukludnila s tymi zoznamami...

mircalla
26. júl 2025
@anonym_ba48d3

@anonym_autor tento zoznam ked tu budu citat muzi, sa necudujem, ze maju pred niektorymi respekt a ani si nedovolia priblizit sa. Ved predsa ked mam nejaku uroven a som v prostredi a obklopena muzmi na podobnej urovni, nemusim si pisat “nakupny zoznam”. Prirodzene by som mala byt obklopena muzmi podobnej urovne.

@anonym_ba48d3 Suhlas
Ja by som to zhrnula, ze staci, ze ma pritahuje, vie sa o seba financne postarat, je vtipny a inteligentny....

autor
26. júl 2025
@mircalla

Nechcem moc strasit, ale po 40tke si uz moc nenavyberas...I keby si vyzerala neviem ako dobre, takze zoznam je tak trochu bezpredmetny, co chcem ja versus co je vobec realne a navyse na Slovensku....Takze skor by som sa ukludnila s tymi zoznamami...

@mircalla cize mam byt spokojna s muzom bez prace, bez auta, zijucim doma s mamou, ktory okrem toho plati vyzivne dieta? Len sa pytam. Ked sa neda vyberat.

mircalla
26. júl 2025
@anonym_autor

@mircalla cize mam byt spokojna s muzom bez prace, bez auta, zijucim doma s mamou, ktory okrem toho plati vyzivne dieta? Len sa pytam. Ked sa neda vyberat.

@anonym_autor Na rovinu - keby si bola (alebo ktokolvek iny) pre muzov zaujimava, mas lepsieho. Takze mozes si robit zoznamov kolko chces, ale je fajn byt realista

grof_monte_christo
26. júl 2025

@anonym_autor Mám po 40 a som realista. Mám partnera v rovnakom veku, zarába polovicu z toho, co ja, býva s matkou a synom, druhé dieťa ZTP v ústavnej starostlivosti, ktoré si berie aj domov, vodičak má, cudzie jazyky neovláda. Za to vie perfektne viesť domácnosť, je zodpovedný, charakterny a stará sa o seba. Ostatné kritériá sú mi ukradnute.

motylik2559
26. júl 2025

Ahoj, to je dotaznik? Robis nejaku pracu, ci anketu? Takto to na mna z tvojho prispevku posobi🙂

biba_18
26. júl 2025

1. prijem
2. samostatné, deti nie sú prekážkou. asi ani rodič - pokiaľ by rodič žil u neho a nie on u rodiča
3. doesn’t matter
4. nie nevyhnutne - keď si to vie zaplatiť
5. áno
6. hmmm… najprv som chcela napísať áno, ale v podstate až také nevyhnutné to nie je, bývam vo veľkom meste
7. áno

autor
26. júl 2025
@motylik2559

Ahoj, to je dotaznik? Robis nejaku pracu, ci anketu? Takto to na mna z tvojho prispevku posobi🙂

@motylik2559 nie, to su moje zakladne atributy, ktore by mal mat muz - praca, byvanie samostatne, vodicak, schopnost sa o seba postarat ( navarit si, upratat, oprat ), idealne ak vie vymenit ziarovku, vycistit sifon a kebyze vedel aspon zaklady ineho jazyka, aby sa vedel dorozumiet inde ako v madarsku, bolo by to fajn. Ale vraj mam velke naroky. A to pritom nehovorim o type prace, o tom, ako ma vyzerat, kde ma byvat, aky ma mat velky byt, kolko ma zarabat apd. Len su to take zakladne atributy muza po 40tke.

biba_18
26. júl 2025
@anonym_autor

@motylik2559 nie, to su moje zakladne atributy, ktore by mal mat muz - praca, byvanie samostatne, vodicak, schopnost sa o seba postarat ( navarit si, upratat, oprat ), idealne ak vie vymenit ziarovku, vycistit sifon a kebyze vedel aspon zaklady ineho jazyka, aby sa vedel dorozumiet inde ako v madarsku, bolo by to fajn. Ale vraj mam velke naroky. A to pritom nehovorim o type prace, o tom, ako ma vyzerat, kde ma byvat, aky ma mat velky byt, kolko ma zarabat apd. Len su to take zakladne atributy muza po 40tke.

@anonym_autor normálne požiadavky…

sense
26. júl 2025

Za mňa by sa mal vedieť o seba postarať nielen finančne ale aj čo sa domácnosti týka, auto vlastniť nemusí ak býva niekde , kde je dostupnosť MHD a nemusí vedieť ani cudzie jazyky

suge
26. júl 2025

Pre mňa bolo a stále je podstatné, aby chlap nebol chuj. Lebo ak je, tak mi je zbytočné, že vie zarobiť, ovláda cudzie jazyky alebo má na bruchu tehličky. Výzor, príjem, toľko sa toho v živote zmení, ale skutočný charakter zostáva.

huxy
26. júl 2025

Práca-stabilný príjem
Bývanie-samostatne
Bez detí
Manuálna zručnosť-aspoň nejaká
Schopnosť vykonávať domáce práce-nezomrieť od hladu, nežiť v bordeli a chodiť čistý
Vodičský preukaz a vlastné auto-pravdaže
Schopnosť dorozumieť sa cudzím jazykom-pre mňa nie podstatné
Všetko čo som hľadala, som aj ponúkala (až na to dieťa, mám teenagerku).
A našla som. Plus rozumieť si, mať spoločný zmysel pre humor, môcť sa spoľahnúť, dôverovať, starať sa o druhého a pomáhať mu.

A aby nepil, nefajčil

anonym_2e9efe
26. júl 2025
@anonym_autor

@tenerifka jasne, to chapem. Ale tak je rozdiel, ci ten pritazlivy kamarat s vyhodami, byva na hornom poschodi u rodicov a jazdi na kolobezke, alebo byva v prenajme s detmi v striedave.

@anonym_autor o co ti konkrétne ide? Máš známosť a si na pochybách?
Ja mam zase iné preferencie na muža, môže mať kľudne aj sive vlasy. To vôbec nevypoveda o jeho charaktere. Musí byť čistotny, musí mať stabilnú prácu, musí mať niečo nasetrene, musí mať doma upratané, vedieť sa o seba postarať. Ak má deti, musí mať vysporiadané vzťah s bývalou, nemôže to byť u nich na nože, a musí sa pekne a s úctou správať k svojim rodičom.
Ostatné je nie, že nepodstatne, ale každý nejak žije, nie každý býva vo veľkom, nie kazdy vo svojom. A keby ja mam 40, a on len o pár rokov viac, tak aj spolu by som si vedela predstaviť žiť. Ale už by som nechcela ďalšie deti. Chcela by som veriť, aj ľúbiť, ale aj mat istotu.

anonym_8ca57e
26. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor hm, atributy? A ty si sa už nejakého muža pýtala, či máš všetko to, co by od teba muž požadoval? Ci ani nie?

anonym_e0d332
26. júl 2025

Sucasneho partnera som nasla po 40tke, bol slobodny, bezdetny, co mi prislo ako velka vyhoda, ale byval s matkou, vdovou. Prvotne som chcela utekat kade lahsie, ale bol / a stale je velky sympatak a navyse sa vyjadril, ze nema problem to zmenit. Tak som tomu dala sancu a veru neolutovala som, po 2 rokoch spolocne byvanie, je pracovity, velmi zrucny, spolahlivy, zijeme spokojne a bez problemov...pracu a auto povazujem za samozrejmost. Domace prace radsej robim sama, ale nema problem sa pripojit. Na dovolenkach sa dohovorime. Kazdopadne v tomto veku uz mame kazdy nieco za sebou, nejaku minulost a zrejme bez kompromisov to nepojde.

motylik2559
26. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Rozumiem. Tak niekomu sa mozu zdat tvoje poziadavky prehnane, niekomu celkom normalne🙂 A otazka je aka? Ci je to moc, ci?
Len vies, vela zohrava aj povaha, by som povedala ovela viac ako napr. ten cudzi jazyk. Lebo keby aj splnal vsetko co si uviedla, ale bol by to kreten, samoluby, egoista, ci nejaky manipulator, tak vsetky tie vymenovane veci su nepodstatne tym padom🙂 No ale odhlianuc od povahy, je to celkom normalne co ziadas...mne by dokonca nevadilo ak by nevedel jazyk, ja ho viem a keby niekam ideme staci ked jeden odkomunikuje🙂 ostatne co si napisala za mna ok. Ale naozaj velku ulohu zohrava ta povaha.

tiezjedna
26. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor second hand chlap nikdy nebude bez kompromisov. Chlap u matky je skoro rovnaký prúser. Takže ideálny - bezdetný, slobodný, s vlastným bývaním, vlastným biznisom a bohatý😎

Strana
z2