icon

Prehnané obavy matky: Ako jej pomôcť?

13. nov 2023

Ahojte..moja mama cely zivot sa strachovala o nas s bratom...zial dospela som do veku kedy uz som si uvedomila, ze zrejme nie je v poriadku...brat ma syna a ked pridu k mame na navstevu tak uz svojmu vnucatu strasne casto umyje ruky...ak napr. Otca bolelo hrdlo par dni pred navstevou ich vnuka, nuti ho, aby nosil rusko a vobec sa na maleho ani nepozrel...proste take tie prehnane strachy, vedela by som Vam ich tu napisat milion takychto pripadov...podla mna uz prehana....citala som tu nedavno diskusiu o prevarenych vajciach ( 30 min) , no moja mama ich vari hodinu len preto aby sa nedajboze nam nieco stalo, zo vsetkeho mozeme skoncit v nemocnici..netvrdim ak by sme si v lese odtrhli malinu, to by zrejme dostala infarkt...ako jej pomoct? Je typ cloveka, ktory nikdy k psychologovi ani psychiatrovi nepojde..:(

autor
13. nov 2023

Bez toho ,,netvrdim " 😃

mamamasama
13. nov 2023

Čiste ruky a rúško mi prídu úplne ok. Vajcia a maliny už nie.

autor
13. nov 2023

@mamamasama no ale ona umyje aj 10x za dve hodiny, maly stvornozkuje a pred tym ako pridu vyumyva podlahu dokladne...mna hocikedy zaboli rano v hrdle...poobede to prejde a nikdy by som manzela nenutila nosit rusko doma...staci ked nebudem bozkavat niekoho ci?

natalia_r
13. nov 2023

Zrejme ma chorobu OCD, aj moja mama to ma...

autor
13. nov 2023

@natalia_r dakujem Vam...idem to studovat..vasa mamka sa lieci nejako ? Ako to zvladate?

pribinak
13. nov 2023

Toto môže byt aj nejaké úzkostná porucha či fobia.

natalia_r
13. nov 2023

Nelieci sa, este nas presviedca ze je uplne ok, ze len ma rada cisto a ze to neni choroba a tak. A naucili sme sa s tym ako rodina zit a respektujeme ju v tom. Rokmi sme zistili ze to nema zmysel.

autor
13. nov 2023

@natalia_r chapem...ved aj my.... ale moja mama ma skor prehnany strach, ze niekto umrie atd...riesim to uz preto, lebo svagrina sa dost vytocila uz....pravom samozrejme..maly mal silnejsiu nadchu a crp v poriadku a mama jej vypisovala smsky, ze ci je normalna, ze nebefie ziadne antibiotika, ze je nezodpovedna atd...pri tom u lekarky boli 2x a samozrejme ho to preslo po tyzdni aj bez antibiotik...to upratovanie riesi vo velkom len ked oni maju prist na navstevu, inak je v tomto ,, normalna"

natalia_r
13. nov 2023

A keby ste ako rodina zasadla dosliva vsetci v obyvacke a ze v dobrom to mami myslime, bojime sa o teba atd.?

domkakvet
13. nov 2023

Podla mna to iba ignorujte, ked prehnane poupratuje, alebo dlho vari vajcia, myslim, ze to nie su veci, co by sa ta mali nejako vazne dotykat a ked ju to bavi, tak nech si vari a upratuje.

vanilkovazmrzka
13. nov 2023

Z tym podla mna uz teraz nespravite nic, bez nejakeho odbornika, a mozno ani ten nic nezmoze. Pokial si mama neuvedomuje svoje obsesie 🤷‍♀️

Pustite jej Monka, nech vidi, ako ju vnima okolie 🙂

autor
15. nov 2023

@domkakvet to boli len priklady...nepisala som o prevarenych vajciach ako.takych 😀..ale kvoli comu to robi a ako by reagovala, ak by sa varili napr. 10 minut...dostala by hystericky zachvat ze vsetci umrieme na salmonelu...takze si asi nepochopila moj prispevok

autor
15. nov 2023

@vanilkovazmrzka ale to je dobra rada s tym Monkom 😀

autor
15. nov 2023

@natalia_r ona len povie...tak viete, mam strach, aby sa Vam nic nestalo.....viac si neuvedomuje...

domkakvet
16. nov 2023

Odpoved ostava rovnaka.

autor
16. nov 2023

@domkakvet oukey

pochod
17. nov 2023

Hej preháňa aj s tými úbohými na smrť prevarenymi vajciami a aj tým chorobným umyvanim a strazenim dieťaťa pred každým kúskom spinky a bacilov bohužiaľ je to kontraproduktivne pre imunitu 😐

autor
17. nov 2023

@pochod ano my si to uvedomujeme, aj ju s tym poucujeme, vysvetlujeme, odborne clanky citat davame, nic nepomaha....stalrle si ide svoje