icon

Prekonali ste krízy v dlhodobých vzťahoch?

Včera o 06:36

Chcem sa opýtať tých, ktorí majú dlhoročné vzťahy, povedzme viac ako 8rokov. Zažili ste v partnerstvách krízy, napríklad parmesačné, kedy ste si povedali, že ten vzťah už zomiera a končí? A potom sa vám to podarilo ustáť a ostali ste spolu? Žiaľ môjmu manželstvu zvoní umieračik a my dvaja už nemáme nádej, lebo muž nemá záujem riesit. Ale zaujíma, či iné stabilné vzťahy išli cez odcudzenie zase k vzájomnej blízkosti..alebo či vždy je to tak, že keď sú tí dvaja spolu dlhodobo, proste je to lebo partnerstvo klape len s bežnými občasnými roztržkami.

Strana
z2
zojazoja
Včera o 06:42

@anonym_autor úprimne odpoviem prvá: bolo to síce už velmi dávno, ale áno, zažili. jednu obrovskú krízu. kde sme boli na 2 tyzdne aj od seba uplne. a paradoxne toto nám straaasne pomohlo a odvtedy je náš vzťah ešte pevnejší, uprimnejší, lepší, láskavejší. ale chceli sme obaja to zachrániť. a to bolo to najdôležitejšie.

majlo1234
Včera o 06:45

My sme cca 10 rokov spolu, vaznejsiu krizu sme este nemali, ale momentalne sme sa odcudzili, kedze muz je vkuse prec, mame male deti, jeden kolobeh. Je tazke udrzat vztah v takej blizkosti. Zatial to neberiem nijak vazne, ale urcite by sme na tom mali popracovat

anonym_c87ebd
Včera o 06:45

Prekonali sme všetko možné. Sme spolu 26rokov…..

anonym_58d450
Včera o 06:48

Asi zalezi od toho, aka kriza to je a co vsetko obnasa. Ak je to len odcuzenie, stereotyp a pod., tak to by slo, ak chcu obaja, ak je tam nevera, sprenevera penazi a pod., to uz je ine, tam zalezi, ci sa ten "ukryvdeny" s tym dokaze vyrovnat

kocuris
Včera o 06:52

Ako v každom spolužití. Áno. Sme spolu 27 rokov a par kríz bolo. Prekonané a sme spolu ďalej. Úprimné rozhovory, odkryť karty, otvoriť sa úplne. Nám to veľmi pomohlo a milujeme sa naďalej.

autor
Včera o 06:53
@anonym_c87ebd

Prekonali sme všetko možné. Sme spolu 26rokov…..

@anonym_c87ebd prosím rozvinies to trochu? Netreba detaily, ale že čoho sa zhruba týkali problémy?

autor
Včera o 06:57
@anonym_58d450

Asi zalezi od toho, aka kriza to je a co vsetko obnasa. Ak je to len odcuzenie, stereotyp a pod., tak to by slo, ak chcu obaja, ak je tam nevera, sprenevera penazi a pod., to uz je ine, tam zalezi, ci sa ten "ukryvdeny" s tym dokaze vyrovnat

@anonym_58d450 u nás ide o to, že muž ma naozaj ťažkú tvrdohlavu povahu a z domu naučené, že keď nie je po jeho, odmlčí sa. Takže ma pravidelne ignoruje, aj týždne, a nikdy sa neospravedlni. Kvôli nemu som začala navštevovať psychológa, ktorý mi vysvetlil, že to je nezrela osobnosť a nezmení sa, keďze nechce sám ani si to nepripusta. Preto žiaľ koncime.

ivik4
Včera o 06:59

Ano

kocuris
Včera o 06:59
@anonym_autor

@anonym_58d450 u nás ide o to, že muž ma naozaj ťažkú tvrdohlavu povahu a z domu naučené, že keď nie je po jeho, odmlčí sa. Takže ma pravidelne ignoruje, aj týždne, a nikdy sa neospravedlni. Kvôli nemu som začala navštevovať psychológa, ktorý mi vysvetlil, že to je nezrela osobnosť a nezmení sa, keďze nechce sám ani si to nepripusta. Preto žiaľ koncime.

@anonym_autor ja som tiež taký, tvrdá hlava, protivný cholerik... Mali sme pol roka ticho v byte. Dá sa to zmeniť. Ja osobne som sa zmenil. Vyložiť karty na stol. Buď pôjdeme od seba alebo nie. Risk. My sme ostali spolu.

anonym_58d450
Včera o 07:00
@anonym_autor

@anonym_autor tak s manipulatorom sa Ti neoplati zit, nech si zije sam so sebou, ked sa nie je ochotny kvoliTebe zmenit

kocuris
Včera o 07:00
@anonym_autor

@anonym_autor On by mal ísť k psychológovi tiež. Najmä on.

kocuris
Včera o 07:02

Stereotyp ubíja. Rozdielne názory. Neustúpčivosť. Urazenosť....

anonym_2b088c
@anonym_autor

@anonym_autor ale asi taky bol aj ked ste spolu chodili, spoznavali sa, plus prve roky, nie? Ked vravis ze je to tvrdohlava povaha a naucene z domu, musel byt taky stale. Co sa zmenilo ze po 8 r Ti to zacalo prekazat ked si to doteraz tolerovala?

A odpoved na Tvoju otazku: samozrejme ze boli krizy. Lenze obaja musia chciet to zachranit.

autor
@kocuris

@kocuris to áno, ale úplne to odmieta, lebo on nevidí problém. Trhá mi to srdce, ešte to v sebe spracúvavam, no pochopila som , že musím chrániť deti a seba.

anonym_58d450
Včera o 07:03
@kocuris

@kocuris takeho tazko presvedcis, on si mysli, ze to tak ma byt. Predpokladam, ze autorka ustupovala, aby sa bol doma klud. Teraz to uz pojde tazko

autor
Včera o 07:05
@anonym_2b088c

@anonym_autor ale asi taky bol aj ked ste spolu chodili, spoznavali sa, plus prve roky, nie? Ked vravis ze je to tvrdohlava povaha a naucene z domu, musel byt taky stale. Co sa zmenilo ze po 8 r Ti to zacalo prekazat ked si to doteraz tolerovala?

A odpoved na Tvoju otazku: samozrejme ze boli krizy. Lenze obaja musia chciet to zachranit.

@anonym_2b088c vieš čo, odkryli to naplno až deti. Bezdetní sme nič extra neriešili, život bol kludni. S detami zrazu úplná zmena, zrazu som nemala prácu denne 8hodin, ale 24/7 a začalo sa to sypať.

katkazatka
Včera o 07:06

Myslim, ze kazdy vo vztahu zazije krizu. Je rozdiel, ci su to banalne hadky, alebo nevera, klamanie, gamblovanie, alkohol.... Vy ste spolu len 8 rokov-to nie je dlhodoby vztah, mali by ste byt ako dve hrdlicky. Co budete robit o 10-20 rokov? Ak mate krizu po takom kratkom case, tak si rozmyslite, ci chcete spolu byt. Mozno ste mali deti skoro a nestihli ste sa dobre spoznat. To len tu zeny chcu hned sobas, lebo vraj "prechodeny vztah". Co je uplna blbost.

kocuris
Včera o 07:06

Keď to odmieta, musíš riešiť ty. Ultimátum a asi koniec vzťahu... Smutné, ale realita... Deti narušia kľud, treba sa viac obracať... Keby chcel, zmení sa. Žiaľ asi nechce...

katkazatka
Včera o 07:09
@kocuris

Keď to odmieta, musíš riešiť ty. Ultimátum a asi koniec vzťahu... Smutné, ale realita... Deti narušia kľud, treba sa viac obracať... Keby chcel, zmení sa. Žiaľ asi nechce...

@kocuris presne. Chlapi sa vacsinou preberu do reality, ze stratili svoje pohodlie a musia uz aj oni nieco doma robit. A to sa im mnohym nepaci.

kocuris
Včera o 07:13
@katkazatka

@kocuris presne. Chlapi sa vacsinou preberu do reality, ze stratili svoje pohodlie a musia uz aj oni nieco doma robit. A to sa im mnohym nepaci.

@katkazatka presne viem, o čom hovoríš. Je to tak. Z mužského pohľadu - mal som to podobne, ale nie hneď po narodení dcéry. Neskôr trochu, náročné obdobie, 1 práca, menej peňazí, nervy neskutočné z toho,... Vtedy sa to lámalo. Každý z manželov si myslí, že je ten dôležitý. Jeden pre dieťa, druhý pre zárobok... Keď sa nedohodnú, je kríza.

stellarstar
Včera o 07:15

Áno, sme spolu už vyše 14 r. Na začiatku nášho vzťahu tak po čo ja viem po 2 r ? Naj kamarátovi môjmu sa nepáčilo že sme spolu. On bol žiarlivý že my sme spolu že jeho kamarát má priateľku a on nie, jemu sa vo vzťahoch nedarilo. A tým pádom bol žiarlivý a snažil sa nás rozdeliť, vyvolával hádky ale ja som sa nevzdala a môj tiež badal že s nim niečo nie je ok. Napokon jeho kamarát to vzdal a úplne prerušil kontakt. A my máme kľudný šťastný vzťah

kocuris
Včera o 07:17
@stellarstar

Áno, sme spolu už vyše 14 r. Na začiatku nášho vzťahu tak po čo ja viem po 2 r ? Naj kamarátovi môjmu sa nepáčilo že sme spolu. On bol žiarlivý že my sme spolu že jeho kamarát má priateľku a on nie, jemu sa vo vzťahoch nedarilo. A tým pádom bol žiarlivý a snažil sa nás rozdeliť, vyvolával hádky ale ja som sa nevzdala a môj tiež badal že s nim niečo nie je ok. Napokon jeho kamarát to vzdal a úplne prerušil kontakt. A my máme kľudný šťastný vzťah

@stellarstar toto by som odstránil hneď. Odstrihnutie je riešenie. Niekedy, žiaľ aj v rodine sa vyskytne. Treba radikálne.

anonym_df2f53
Včera o 07:17

Sme spolu cez 20 rokov.

.moj je velmi podobny .
Zla vychova ,chlad atd ...od svokry reci,ze o deti sa ma iba matka starat aj o domacnost a on ?to tak bral ...
Ked som nieco chcela ,zle bolo ..lebo on predsa je chudak unaveny atd ..
,...prve roky ma to trapilo,chodila som ,pytala sa,ospravedlnovala .Potom som ho kaslala ,ked mal svoje dni a ked zistil ,ze mi to zily netrha akosi a hlavne som mu zacala nastavovat zrkadlo v tomto.
Ale ja som si povedala,on svojim sposobom ani nemoze za to ,ze to takto robi ked ine nepozna ...
Takze som zacala menej vycitat ,tlacit ,viac podporovat,chvalit .. atd a on akosi si zacal viac uvedomovat.Ked aj mal svoj den ,prisiel ospravedlnil sa . To predtym nebolo ...sam kd seba nieco urobil ,pomohol atd ..chceko to cas ,ake pomalymi ktokmi som doslova z nejo urobila novejo cloveka a myslim ,ze aj on je omnoho stastnejsi ...

Naozaj som stastna,ze som to nevzdala

Ale tu uz ty musis vediet,aky je ..co na neho plati a co nie .

anonym_c94285
Včera o 07:24

@anonym_autor áno, skapal nám vzťah dokonca až na 2 roky a boli sme viac menej len spolubývajúci a rodičia. Keď som povedala, že buď to zmeníme alebo končíme - pevne rozhodnutá s našetrenými peniazmi odísť, tak sa zobudil aj muž a na vzťahu sme začali pracovať a pracujeme do dnes, aby sme sa do toho bodu už nedostali (prešli odvtedy 3 roky)

anonym_7eed97
Včera o 07:28

@anonym_autor samozrejme bola aj kríza, taký stereotyp a z toho odcudzenie sa. Ale obaja sme zapracovali na vzťahu a odvtedy je to ešte lepšie.
Hlavne musia chcieť obaja.
Teraz sa snažíme chodiť aj popri dieťati na kávičky a "randiť" 😃

stanislavicenka
Včera o 07:30

@anonym_autor ano. Ale stalo to presne na tom, co vam chyba. Ze chcu obaja.

beronsche
Včera o 07:32
@anonym_autor

@anonym_autor a to chceš ostať s takýmto človekom?

andrejkaa26
Včera o 07:42
@anonym_autor

@anonym_autor toto musi byt pre tvoju psychiku velmi narocne, uprimne ja si toto ani neviem predstavit ze by sa moj muz odmlcal a bola by som niekolko dni ci tyzdnov pre neho len vzduch v domacnosti. fakt to musi byt masaker, este ak su tam aj deti.
.. v kazdom pripade to dobre nieje, pokial on sam na sebe nezamaka tiez by som v takom vztahu nevidela buducnost a radsej by som zacala odznovu. vies velmi tazko sa radi od cudzich ludi, keby sme sa poznali osobne urcite by ti clovek vedel poradit viac ako z par riadkov opisu.
ja som s mojim muzom 22 rokov, z toho manzelia sme 14 rokov, mame tri deti. preskali sme si kadecim ale nikdy nie nejakymi velkymi krizami, vzdy to boli iba chvilkove hadky, vymeny nazorov, bezne komunikacne nezhody, pripadne rozdielne pohlady na vychovu deti, ale nikdy to za tie dlhe roky nevyustilo az tak ze by sme po sebe zjapali jak pavijani, alebo sa na seba hnevali dlhsie ako jeden den. akoze deti otrasu vztahom brutalne, to je za mna najvacsia skuska vztahu, toto za mna preveri aj ten najpevnejsi vztah. mne sa dokonca narodili dvojicky ked mal prvy syn iba dva roky, tak to bola zo zaciatku riadna naloz pre nas oboch ale akoze celkovo to vsetko slo a stale ide hladko... neviem ci som ti nejak pomohla, v kazdom pripade velmi silno drzim palce nech to dobre dopadne. ak by som do vasho vztahu videla viac, mozno dam lepsiu radu

letfenixa
Včera o 08:12

Tieto vzorce z domu. Ja mám tiež všelijaké, mama general a cholerik, otec ťažký flegmatik. Vidím, čo nechcem. A k svojmu partnerovi sa správam tak, ako aj on ku mne, s úctou a láskou. A bojujem so vzitymi vzorcami veľmi aj vi výchove syna. Ale bojujem, nie že sa veziem na tom, čo som zažila. Je to o chceni.

anonym_2af3ca
Včera o 08:18

@anonym_autor mali sme aj my takéto odúvačky a tiché domácnosti. My sme obaja tvrdohlaví a neústupčiví. Sme spolu vyše 20 rokov, ale časom nás to prešlo.
Naučili sme sa robiť si zo seba prdel a uvoľniť atmosféru. Skús dať príklad nejakého konkrétneho konflitku a skúsime napísať, ako by sme sa k tomu postavili

Strana
z2