icon

Priateľ nechce navštevovať moju rodinu

2. jún 2025

Môj dlhoročný priateľ nechce vôbec chodiť so mnou k mojím rodičom. Bývame spolu v spoločnej domácnosti a stále chodím sama k našim aj na rodinné oslavy.
Chodili sme spolu od strednej školy a po 5 rokoch sme začali spolu žiť.
U nás bol možno 3x za tú dobu. Ja s jeho rodinou oveľa častejšie. Ľúbime sa,máme pekný vzťah, len kameň úrazu sú návštevy.
Viem, že to nie je ok a naozaj neviem prečo..
Mrzí ma to a neviem prečo sa tak zaťal,alebo čo má za blok.
Viete poradiť?

Strana
z2
tykat
2. jún 2025

Treba zistit preco nechce, potom sa da najst riesenie.

autor
2. jún 2025
@tykat

Treba zistit preco nechce, potom sa da najst riesenie.

@tykat Nepovie len stále výhovorky ..už pár rokov to trvá..

vler
2. jún 2025

Az taky pekny vztah asi nemate. Nechce chodit na tie navstevy- to je jedna vec, ale ked sa Ty chces dozvediet preco, nestojis mu za to aby priamo a uprimne odpovedal

laurinka27
2. jún 2025

To je teda kvalitny vztah, v ktorom neviete uprimne komunikovat.

januska12323
2. jún 2025

Treba zistiť prečo.

autor
2. jún 2025
@laurinka27

@vler Tak asi nemáme..on je skôr taký uzavretý tip. My si spolu rozumieme vo všetkom. Je veľmi dobrý ,milí, rád pomáha všetkým, slušný a veľmi pracovitý .Pomáha mi vo všetkom, ale áno je taký uzavretý.Vien to aj od jeho rodiny.
On nie je typ,že veľa rozpráva.
@laurinka27

unicornlady
2. jún 2025

Nezvykne niekto z tvojej rodiny rýpať do neho?
Možno aj práve preto, že (ako spomínaš) menej hovorí.

autor
2. jún 2025
@laurinka27

@laurinka27 Sú rôzne povahy. Ano on je skôr introvert.

vler
2. jún 2025

Tak Ti asi neostava nic ine ako zmierenie sa s tym ze k vasim budes chodit vacsinou alebo skoro vzdy sama.

autor
2. jún 2025
@unicornlady

Nezvykne niekto z tvojej rodiny rýpať do neho?
Možno aj práve preto, že (ako spomínaš) menej hovorí.

@unicornlady Naposledy keď bol tak v pohode, majú ho radi.Aie odvvedy nebol.

autor
2. jún 2025
@vler

Tak Ti asi neostava nic ine ako zmierenie sa s tym ze k vasim budes chodit vacsinou alebo skoro vzdy sama.

@vler Mrzí ma to a dúfam, že sa to raz zmení.Viem,že mu dohovárali aj súrodenci, raj asi už naschvál nechce. Vždy sa tak elegantne s toho vyvlečie.Ked ja idem k našim on ide ku svojim, alebo je v práci. Je dosť workoholik

vler
2. jún 2025

Ja som teda skutocny introvert a tiez nevyhladavam navstevy resp som rada ked su ukoncene. Ak je to jeho pripad, v prilisnu zmenu by som nedufala. Mohol by sa vsak trocha posnazit, kvoli Tebe- mozno by absolvoval kratku navstevu ak sa jasne dohodnete ako dlho ostavate?

gelifil
2. jún 2025

Tak toto sa nezmeni k lepšiemu určite.

deti95060810
2. jún 2025

asi mu niečo u tvojich rodičov vadí.. na prácu sa len vyhovára.

lussy1810
2. jún 2025

Tak hold mozno mu niesu sympaticky nesadli mu. Introverti nemaju radi moc oslavy cudzich ludi teda ak ich je tam viac ako 1,2 necitia sa tam dobre a to ze sa ma pretvarovat len kvoli tebe tak si narusa vlastne hranice proste ked nechce tak proste hold bud sa s tym zmieris a budes chodit len ty ked s nim chces zostat a rodina to casom pochopi a ked nie tak hold nieco bude asi s rodinou. Rodina je rodina ale ty teraz mas priatela ak s nim chces zostat a planovat buducnost tak by si sa mala pobrat tou cestou aj teraz nehovorim ze vykaslat na rodinu ale hold respektovat aj jeho nazor.

autor
2. jún 2025
@lussy1810

Tak hold mozno mu niesu sympaticky nesadli mu. Introverti nemaju radi moc oslavy cudzich ludi teda ak ich je tam viac ako 1,2 necitia sa tam dobre a to ze sa ma pretvarovat len kvoli tebe tak si narusa vlastne hranice proste ked nechce tak proste hold bud sa s tym zmieris a budes chodit len ty ked s nim chces zostat a rodina to casom pochopi a ked nie tak hold nieco bude asi s rodinou. Rodina je rodina ale ty teraz mas priatela ak s nim chces zostat a planovat buducnost tak by si sa mala pobrat tou cestou aj teraz nehovorim ze vykaslat na rodinu ale hold respektovat aj jeho nazor.

@lussy1810 Ja stále verím, že bude chodiť .On nemá strašne rád zmeny. Rodičov už pozná, bol aj na svadbe so mnou a majú ho radi aj on ich.Akoby sa hanbil ,alebo už neviem..

domkakvet
2. jún 2025

Aby to nebol ten z tych tichych co nieco skrivaju, aj take pripady boli, ze by rad aj inu uvital.

autor
2. jún 2025
@deti95060810

asi mu niečo u tvojich rodičov vadí.. na prácu sa len vyhovára.

@deti95060810 Možno tým ,že je tam veľa ľudí..rodičia, starý rodičia hneď vedľa aj slobodný súrodenci.

rejka7
2. jún 2025

Veď môže mať tak veľa možností prečo, napr. Lebo sa necíti dobre u Vašich, nevyhovuje mu ubytovanie, nemám rád napr. tvojho otca, vadia mu reči napr. tvojej mami, nudí sa tam, nemá rád spoločnosť, nevie komunikovať a pod. Ja by som to rešpektovala a nenútila ho. Veď to nie je žiaden problém. Vybral si teba a nie tvoju rodinu.

lussy1810
2. jún 2025

A preco ho vlastne chces silou mocou donutit aby tam chodil? Preco to nemoze byt napr opacne? Preco oni nemozu chodit obcas k vam? Introverta nezmenis a aj aj hej svojou mocou urobis velku chybu pretoze bude trpiet a velmi pretoze introvert je opak extroverta oni maju radi doslova miluju ludi ale introverti nie im staci jeden dvaja ludia a koniec samozrejme radi sa zabavaju radi navstevuju svet ludi ale najradsej su vo svojom svete s par ludmi s ktorymi im je dobre.

autor
2. jún 2025
@lussy1810

A preco ho vlastne chces silou mocou donutit aby tam chodil? Preco to nemoze byt napr opacne? Preco oni nemozu chodit obcas k vam? Introverta nezmenis a aj aj hej svojou mocou urobis velku chybu pretoze bude trpiet a velmi pretoze introvert je opak extroverta oni maju radi doslova miluju ludi ale introverti nie im staci jeden dvaja ludia a koniec samozrejme radi sa zabavaju radi navstevuju svet ludi ale najradsej su vo svojom svete s par ludmi s ktorymi im je dobre.

@rejka7 Neviem.o ničom ,práveže on je milý, slušný, rád sa porozpráva ,vypočuje. Má aj kamarátov, síce nie veľa,ale s ľuďmi má všeobecne dobré vzťahy. A veľmi dobré vzťahy má aj so svojou rodinou. Je celkovo rodinne založený, len najradšej sa stretáva so svojou .
@lussy1810 Áno to ho presne vystihuje. A to hovoria o ňom aj jeho blízky. Najradšej je s ľuďmi ktorých pozná a cíti sa s nimi dobre. Vystačí si s jedným ,dvomi, pár priateľov. Rád je sám so sebou a najradšej keď sme sami. Inak nemá problém ani v práci komunikovať s ľuďmi, majú hovšetci radi, klienti nedajú dopustiť.Ale má rád aj tú svoju bublinu.

autor
2. jún 2025
@lussy1810

@lussy1810 V podstate nenútim,zvykla som si.Len on ma vždy volá k jeho a aj idem, keď je nejaká oslava,ale nie je tio fér.Kym sme spolu nežili,bolo to iné. Ale teraz by ho už mohli rodičia viac spoznať. On nikdy nerozpráva nejako o svojich pocitoch, dosť uzavretý. Ale je to inak fajn chlap.

lussy1810
2. jún 2025

Pozri dolezite je to co chces ty do buducnosti a ci si vies s nim predstavit buducnost ako deti svadbu pripadne hypoteku atd alebo nie. Ak nie tak sa popravde vykasli na cely vztah. Lebo on nieje povinny ist k tvojim rodicom ako ty niesi povinna ist k jeho rodicom a to ze ty ides je len tvoje rozhodnutie nikoho ineho. Dotahovat sa o tom preco ty ides a on nie je v tomto pripade blbost pretoze od zaciatku vies aky je aj to o nom hovoria a tu jedine bud akceptovat nenutit a byt rada ze ta vlastne pustil ku sebe alebo si jednoducho najst niekoho ineho kto ti bude vyhovovat. Rodicia mozu spoznat cloveka s ktorym zije dcera aj tak ze laskavo zdvihnu zadok a pojdu dcere na navstevu a spoznaju ak nie smola on nieje povinny sa "spoznavat" niesme v minulom rezime.kazdy ma vlastne hranice a rozhoduje sam za seba co je v jwho hraniciach a co uz nie.

mantilka
3. jún 2025

Jaj keď je introvert môžu byť akékoľvek návštevy pre neho veľmi náročné. Tak buď ho takého prijmes alebo sa rozidete.

lauricka
3. jún 2025

Treba na rovinu mu povedať, že aj toto je dôležitá súčasť spoločného života. Ak on nebude chodiť k vám, tak ani ty k nim. Hovoríš, že ťa tam volá. Nuž tak OK, choď, ale pod podmienkou, že nabudúce pôjde on tiež zasa k vám, inak ani ty už nepôjdeš. Ak je pre neho dôležité, aby si išla k nim, tak pochopí, prečo ty chceš, aby išiel tam. No a čo, že je introvert, obyčajnú návštevu zvládne aj introvert, keď chce. Zas sa mi nezdá, že by bol na tom až tak zle podľa toho, čo som čítala. A autista asi nie je, že?

ronie338
3. jún 2025

Ja som taka tiez, keď sa s ľuďmi cítim dobre polovička sa smeje ze sa mi huba nezavrie. V práci musím komunikovať s ľuďmi a veľa, ale nie pri každom to ide. Milujem byt sama so sebou občas, priateľ to chápe, ostáva so synom a ja vypadnem na noc alebo aspoň na pár hodín prec. Ale chodíme na oslavy aj návštevy k rodine. Sestra ma tichého manžela. Na ich svadbe sme ho počuli asi najviac rozprávať za tie roky a kým nemali deti,mysleli sme si ze ani nevie hlasnejšie hovoriť. Teraz nás pozná už viac a aj viac rozpráva ale trvalo to asi 4 roky a to pravidelne sme sa stretávali aj na dovolenke s nami bol a naozaj bol schopný za cely deň povedať dve vety. My ze sa mu nepáči a sestra ze keď sú sami tak si chváli ako veľmi sa mu paci a je rád že išiel. Musíš sa s ním porozprávať, naša rodina sa stará veľmi do druhých ale keď mu to vadí napríklad povedať nech ho nechajú tak. Proste zistiť čo potrebuje aby sa cítil dobre aj pri tvojej rodine. Ale nečakaj zmenu za 5 minut

autor
3. jún 2025
@lussy1810

Pozri dolezite je to co chces ty do buducnosti a ci si vies s nim predstavit buducnost ako deti svadbu pripadne hypoteku atd alebo nie. Ak nie tak sa popravde vykasli na cely vztah. Lebo on nieje povinny ist k tvojim rodicom ako ty niesi povinna ist k jeho rodicom a to ze ty ides je len tvoje rozhodnutie nikoho ineho. Dotahovat sa o tom preco ty ides a on nie je v tomto pripade blbost pretoze od zaciatku vies aky je aj to o nom hovoria a tu jedine bud akceptovat nenutit a byt rada ze ta vlastne pustil ku sebe alebo si jednoducho najst niekoho ineho kto ti bude vyhovovat. Rodicia mozu spoznat cloveka s ktorym zije dcera aj tak ze laskavo zdvihnu zadok a pojdu dcere na navstevu a spoznaju ak nie smola on nieje povinny sa "spoznavat" niesme v minulom rezime.kazdy ma vlastne hranice a rozhoduje sam za seba co je v jwho hraniciach a co uz nie.

@lussy1810 Ďakujem za názor. Áno máš úplnú pravdu.

autor
3. jún 2025
@ronie338

Ja som taka tiez, keď sa s ľuďmi cítim dobre polovička sa smeje ze sa mi huba nezavrie. V práci musím komunikovať s ľuďmi a veľa, ale nie pri každom to ide. Milujem byt sama so sebou občas, priateľ to chápe, ostáva so synom a ja vypadnem na noc alebo aspoň na pár hodín prec. Ale chodíme na oslavy aj návštevy k rodine. Sestra ma tichého manžela. Na ich svadbe sme ho počuli asi najviac rozprávať za tie roky a kým nemali deti,mysleli sme si ze ani nevie hlasnejšie hovoriť. Teraz nás pozná už viac a aj viac rozpráva ale trvalo to asi 4 roky a to pravidelne sme sa stretávali aj na dovolenke s nami bol a naozaj bol schopný za cely deň povedať dve vety. My ze sa mu nepáči a sestra ze keď sú sami tak si chváli ako veľmi sa mu paci a je rád že išiel. Musíš sa s ním porozprávať, naša rodina sa stará veľmi do druhých ale keď mu to vadí napríklad povedať nech ho nechajú tak. Proste zistiť čo potrebuje aby sa cítil dobre aj pri tvojej rodine. Ale nečakaj zmenu za 5 minut

@lauricka Áno máš pravdu. Tak mu to vravím aj ja.Nie autista rozhodne nie.Je to múdry, inteligentný a šikovný chlapec a veľmi slušný.Len tvrdohlavý .
@ronie338 Takže v istom zmysle ma vieš pochopiť. Jasné som s ním uz veľmi a už ho poznám dobre.On už u nás biol nemá problém sa ľuďmi porozprávať, rýchlo sa zoznámi ,ale nemá potrebu vyhľadávať veľkú spoločnosť. Aspoň ako je starší a má práci s ľuďmi.

gelifil
3. jún 2025

Ja to vidim negativne anebola by som stastna...teba to ocividne trapi, jemu je to jedno...ty sa prisposobis, on nie a pojde to negativnym smerom.tieto crty sa vekom len zhorsuju.Ak mas predstavu o autistoch, ze su neslusni a ,,hlupi" , tak si vedla....minimalne na aspergera to vidim

clementisa
3. jún 2025

Mám taký istý problém a vôbec to neriešim a príbuzný si zvykli vôbec sa tým netrápim

Strana
z2