icon

Priateľove divné reakcie, keď idem na návštevu rodiny

30. júl 2025

Zdravim,je podľa vás normalne ak ste vo vzťahu kde nie ste ešte v manželstve a priatel sa každý krát keď chcete ist k rodičom na par dni/tyždeň nahnevá ? Pracuje v zahraniči tak nerozumiem preco mu to vadi ked z jeho turnus (mesacny) idem na tyžden domov. Aj teraz budu cez vikend dni mesta tam kde moja rodina býva a mala som tam ist v piatok,ale chcem ist zajtra a normalne som v strese ako mu to oznamim.O náš byt sa staram ale zhanam si este len prácu ,lebo som akurat po škole čiže momentalne to cele ťaha on.Mali sme konflikt viackrat že ked bol doma kvoli tomu že si pisal stale s mamou,keby to bola navsteva alebo ze raz denne napise je to ine ,ale on to fakt prehaňal ked cely den vsetko pisal atd.Mne len pride divne ze preco mu to vadi ze idem domov ked aj tak je vsetko na byte spravene a čo tu budem sama . Normalne som rozmyslala aj o rozchode kvoli tomu. On je super,miluje ma aj vsetko ale toto neviem prekusnut aby ked sa staram o byt ked tam nie je (tiez by som sa na to mohla vykaslat ale byvam tam aj ja ) tak preco by som sa mala bat ist k rodicom ze jak on na to zareaguje.

Strana
z2
glorikarebeka
30. júl 2025

Takýto vzťah by som rýchlo ukončila

thereisabear
30. júl 2025

To je red flag ako svet. Za mňa jednoznačne rozchod.

pribinak
30. júl 2025

To vyzerá ako riadená kontrola čo je vlastne manipulácia
Vyzerá to že tá miluje, aké blastne kontroluje a obmedzuje

Asi by som sa už z takej navstevy od našich naspäť k nemu nevrátila

anonym_a9ad1d
30. júl 2025

@anonym_autor a dôvod ? Má niečo proti rodičom alebo ?
Lebo teda mne svokra aj nám ako vzťahu dosť ublížila ale rešpektujem že chce s ňou bývať je to jeho mama.

hopsas
30. júl 2025

@anonym_autor teraz len divne reaguje ale keď si ho náhodou vezmeš, to uvidíš ten cirkus keď tam pôjdeš ...

viestta
30. júl 2025

Pobal si veci a odid domov natrvalo. Nejak sa neviete zhodnut ani v malickostiach, ako sa budete dohadovat o vaznych veciach? Na co taky vztah?

mane01
30. júl 2025

@anonym_autor nenechaj si kecat do toho, co robis a kedy a kam ides. Ked s tym nevie existovat, nech si hlada nejaku , co mu to bude tolerovat.

laurinka27
30. júl 2025

Nerozumiem, z akeho dovodu mu moze vadit, ze ides k rodicom, kym on nie je doma a nijako ho to neovplyvnuje. Co sa mas podla neho teraz prestat stykat s rodinou, ci ako si to predstavuje? Razne by som mu vysvetlila, nech sa spamata, alebo zbohom, kto ma byt zvedavy na take nezmyselne vystupy?

colsami
30. júl 2025

Konflikt mate lebo chces ist domov, konflikt lebo on pise s mamou. Navyse spolu casto a intenzivne asi nie ste, on je defacto prec, Ty sedis doma, este ani nepracujes (a asi vsetko taha on). Neviem, nejako sa vam to zadrhava v tom vztahu.

anonym_acecad
30. júl 2025

Ja by som nedokázala byť s niekým, kto by obmedzoval môj vzťah s rodičmi v akomkoľvek zmysle. Skús odkomunikovať čo mu na tom vadí

pe_mi
30. júl 2025

@anonym_autor máš tu nejakú kladnú odpoveď?prosím ťa ,rozíď sa s ním ,nikdy alé nikdy sa to nezmení ,nikdy , na čas po tvojom bububu sa to možno upokojí ,ale že navždy to v ňom ostane
Rozchod!

ahhola
30. júl 2025

Vy mate spolocny byt, ty na LV, ci jeho byt? Zisla by som z kratsej cesty, lebo toto zavana manipulatorom... Tetaz nemozes a po svadbe Nesmies, tak to bude. Vies co, chod za nim byvat, zober tam aj podradnu pracu, to ho spoznas najlepsie. 🛟

anonym_9fe3fc
30. júl 2025

Peniaze sú veľkým pánom

marsmykkok
30. júl 2025

Ak ideš raz za mesiac a už viackrát mu to vadilo odkedy si doma po škole a máš takúto možnosť chodiť na týždeň k rodičom? Neposielaš životopisy, nevolajú ťa na pohovory? Píšeš že hľadáš prácu, ale hľadá sa aj tak, že sa pošle raz za mesiac jeden životopis cez profesiu a aj tak že kontaktuješ firmy a pošleš tých životopisov 30 alebo 50... Lebo zase z druhej strany mne by tiež prekážalo keby mám partnera, nerobí, ja chodím do zahraničia robiť aby sme mali peniaze a on je takto dlho u rodičov čo bývajú inde. (ak by to bolo z dôvodu nudy alebo zábavy, nie že rodičia sú už starí a potrebujú pomoc) Skôr by som čakala že si bude aktívne hľadať prácu. Takto by mi to prišlo, že proste má ma partner len aby som nosila peniaze a bližší sú mu rodičia a pôvodný domov ako ja a náš spoločný domov...

selena_luna
30. júl 2025

Ujdi kym sa da. Nijaky partner ti nema nikdy zakazovat stretavat s rodinou a robit kvoli tomu sceny... toto je zjavny manipulator a ked ta odstrihne od sveta, zacne ta mlatit. Otazka casu.

petronelag
30. júl 2025

Tento vzťah vyzerá byť skôr komplikovaný, na začiatku vzťahu by všetko malo ísť dobre, ešte neriešite závažné problémy, mali by ste sa pri sebe cítiť dobre, nie jednému prekáža telefonovanie s mamou a druhému návštevy. A manželstvo si treba dobre rozmyslieť.

lindous
30. júl 2025

Ja by som tiež utekala, rovnako ako píšu hore baby, prvé čo by mi išlo v hlave je, že sa ma snaží odstrihnúť od blízkych.. aby som sa mu bála povedať, že idem na víkend domov? to nie je normálny vzťah za mňa... kamarátky máš? stretávate sa? s tým nemá problém?... ako argumentuje? prečo mu to vadí?

gribka1
30. júl 2025

Miluje ma 😂😂😂 Asi nie.

siska53
30. júl 2025
@marsmykkok

Ak ideš raz za mesiac a už viackrát mu to vadilo odkedy si doma po škole a máš takúto možnosť chodiť na týždeň k rodičom? Neposielaš životopisy, nevolajú ťa na pohovory? Píšeš že hľadáš prácu, ale hľadá sa aj tak, že sa pošle raz za mesiac jeden životopis cez profesiu a aj tak že kontaktuješ firmy a pošleš tých životopisov 30 alebo 50... Lebo zase z druhej strany mne by tiež prekážalo keby mám partnera, nerobí, ja chodím do zahraničia robiť aby sme mali peniaze a on je takto dlho u rodičov čo bývajú inde. (ak by to bolo z dôvodu nudy alebo zábavy, nie že rodičia sú už starí a potrebujú pomoc) Skôr by som čakala že si bude aktívne hľadať prácu. Takto by mi to prišlo, že proste má ma partner len aby som nosila peniaze a bližší sú mu rodičia a pôvodný domov ako ja a náš spoločný domov...

@marsmykkok a co je na tom, ze ide k rodičom, ked on je prec?

siska53
30. júl 2025

@anonym_autor aby ta neobmedzoval potom uplne. Co mu na tom vadi, ked tam ides v case, ked on nie je doma? Ake to dal vysvetlenie?

biba_18
30. júl 2025

@marsmykkok ale cez víkend aj keby neviem koľko životopisov by poslala tak nič nevybaví. či? btw, jedná známa, škôlkarska učiteľka - zháňa prácu a nič iné len ako poslať životopis do škôlky a čakať jej neostáva…

anonym_1e33f5
30. júl 2025

Možno ti len neverí, že ideš za rodinou, môže si myslieť že mu zahybas alebo tak, veď ťa nevidí. Ďalšia možnosť je, že proste len žiarli, že s rodinou si viac než s nim. Neviem ako to presne máš ale tak vzťah je aj o tom rešpektovať názor toho druhého, vedieť sa prispôsobiť a nie iba podľa seba si robiť. Keď nevieš vo vzťahu počúvať toho druhého, tak potom on si zaslúži niekoho lepšieho než si ty.

chrumka333
30. júl 2025

@anonym_autor no keď už teraz mu vadí, že ideš k rodičom, to keď sa vezmete a bude dieťa ani si neškrtneš. 🚩

marsmykkok
30. júl 2025
@biba_18

@marsmykkok ale cez víkend aj keby neviem koľko životopisov by poslala tak nič nevybaví. či? btw, jedná známa, škôlkarska učiteľka - zháňa prácu a nič iné len ako poslať životopis do škôlky a čakať jej neostáva…

@biba_18 tak ona píše aj o týždni a proste ja by som sa necítila dobre keby makám v zahraničí a partner sedí doma a chodí k rodičom aby nebol sám a nenudil sa doma... Proste príde mi to taký detský život alebo ako to nazvať, nepracovať, niekým sa dá živiť a byť veľa času v pôvodnom dome/byte s rodičmi. Neprekážalo by mi to keby rodičia sú chorí a potrebujú pomoc alebo jednorázovo že ja idem preč napríklad na 2 týždne na služobku a partner vtedy napríklad mení prácu a má mesiac "okno" kedy nikde nerobí a ide na týždeň k rodičom. Ale keby sa to deje každý mesiac proste prišlo by mi to divné a prekážalo by mi to.

pikachu999
30. júl 2025

@anonym_autor prosím zachráň samu seba. Aodstahujj sa od takého kkta

caroline_
30. júl 2025

mna by zaujimal dovod,nemaju ho rodicia radi?

motylik2559
30. júl 2025

Ahoj, tak to je velmi zle, ked mas strach mu povedat, ze ides k rodine. Keby ti toto povedala fakt velmi dobra kamoska, co by si jej poradila? Zostat s clovekom, ktory ta ocividne este aj na dialku manilulaciou chce izolovat od rodiny? Co by robil, kebyze mu oznamis, ze ides na 2 tyzdne s kamoskami na dovcu k moru?!? No moja rada je taka,ze ty sa len pekne pobal, jednosmerny cestovny listok k rodine a viac sa k nemu nevrat.

anonym_fab573
30. júl 2025

Ako ja mam dieťa a nie je problém aby som šla na týždeň preč. Sama. Bez dieťaťa. A nemám doma výsluch. Je pravda ze zväčša chodím max na dva dni, na kontrolu keď idem k lekárovi ale prečo by mu to malo vadiť? Aj keby ich nemal rád mal by byť rád že tam jeho neberieš keď nechce ísť

biba_18
30. júl 2025

@marsmykkok ale aký by bol rozdiel keby sa ostala nudiť doma?

petronelag
31. júl 2025

Ale môže to byť aj tak, že obaja sú ešte dosť mladí a obaja naviazaní na rodičov, takže si ani nemajú čo vyčítať, ale by tomu mali rozumieť tak, že aj on rád komunikuje so svojou mamou a ona tiež, ak má volnejší čas rada ide domov.

Strana
z2