Príde mi, že som od seba odohnal priateľku
Mam pocit, ze som si svojim spravanim odohnal svoju priatelku od seba. S priatelkou sa pozname uz od mala, najskor sme boli kamarati, nasledne sme sa prestali bavit, no ked sme sa opat zacali, vybudovali sme si k sebe city a dali sa dokopy. Prve mesiace bolo vsetko super, hovorila mi kazdu drobnost, smiali sme sa, vyznavali si lasku a veci s tym spojene. No vsetko to ostalo divne, odkedy sa musela prestahovat od baby, s ktorou byvala. Musela si najst nove byvanie, zacat platit vyssi najom a opat chodit MHD-ckou do prace.
Zvykli sme si pisat si kazdy den odkedy sme sa zacali znova bavit, boli sme tu vzdy jeden pre druheho, ked to ten druhy potreboval. Naozaj sme tu boli jeden pre druheho. Chapem, ze ked pracuje a riesi veci okolo toho, tak nema na mna uz tolko casu. To by ma az tak nemrzelo, mrzi ma to, ze mi pride, ze ma berie ako samozrejmost. Ked mi povie nieco hnusne, tak sa mi nikdy za to neospravedlni, lebo nikdy "si nepride hnusna, nechape co riesim", no v opacnom pripade sa jej viem ospravedlnit aj 10x, lebo mi nerobi problem povedat uprimne prepac.
Prve dni ak sa ostahovala mi prisla chladna, co som spociatku chapal, lebo to muselo byt pre nu stresujuce (najst si nove byvanie, prehodnotit pracu s financiami a casom a pod.), no posobila mi voci mne dost chladno a zacal som riesit uplne sracky (ako napriklad: lubis ma este?, beries ma tak ako predtym?) lebo mi prislo, ze sa u nej nieco zmenilo.
No ak plynuli dni, ostala na tieto otazky podrazdena, ja som nevladal a ostal som celkom na dne z nej (nie ze by to bola pre mna nejaka novinka, nakolko bola roky mojou platonickou laskou) a ona ostala na mna podrazdena, vsimam si, ze uz jej neni so mnou tak dobre, ako jej byvalo. Zacali sme byt zli na seba a prestali si uzivat ako predtym. Viem, ze som mozno do nej hustil s tymi otazkami ked mala zle obdobie a ze som myslel iba na seba. Dlho odmietala sa bavit na temu "Co sa medzi nami stalo", no cez vikend sa mi otvorila a povedala co jej vadi a ja som to pochopil, no uz reaguje aj na dobre veci tak, ze to myslim v zlom. Takisto ma mrzi, ze s inymi ludmi je jej lepsie nez so mnou, aj ked to je pochopitelne, no aj tak ma to mrzi..
Pride mi, ze jej spravanie sa zmenilo v dosledku toho, ze som na nu tlacil, lebo mi prislo ze ju stracam.
Milujem ju, preto pisem sem o Vasu radu.
Zalezi mi na nej a naozaj mi je s nou dobre aj v zlom, no mozno ona to uz tak neberie. Stratila o mna za ten mesiac a pol zaujem? Je v tom niekto iny ? a da sa to nejak este zachranit? Za vase rady vopred dakujem
@janai1 keď sa rozhodla ist prec zo Slovenska, sme boli iba kamarati, no mne to aj tak najblizsi rok studium byvat s nou nedovoluje. dlhsie sme boli kamarati, vo vztahu sme krstko. a ano, mas pravdu, presne to som si uvedomil, ze do nej hustim... a spatne ma to mrzi.
@batsbak420 tak ak ti povedala co je vo veci a pochopil si to tak asi jej len dat cas. Nechaj ju nech je chvilu sama, porozmysla.. ak jej budes chybat tak sa ozve.
Ak nie tak len zbytocne tlacis na pilu a bude ta odmietat este viac
@batsbak420 otvorila sa ti a povedala ti, čo jej vadí. Ale už nepíšeš o čom.
A v ďalšom odseku píšeš, že si myslíš, že jej vadí keď si sa jej vypytoval, či ťa ľúbi.
Tak ju nechaj, nech vychladne, keď bude chcieť, ozve sa, keď nie, tak asi až taký dobrý pre ňu nie si.
@batsbak420 podla mna ta mala na haku uz davno, len si to nevidel. Ruzove okuliare robia svoje.
Vsak sa ti za nic nikdy neospravedlnila za nieco hnusne.. Chlapce najdi si svoju osobnost a ries si sam seba a svoj postoj k zivotu a co od neho chces.
Ci babu co s tebou hudr mavat alebo rovnocennu partnerku. Inak.. Preco si jej nenavrhol spolocne byvanie? Nechcela?
@janai1 napisal som, ze mi to studium nedovoluje, nie ze nechcem
@batsbak420 to je divná výhovorka... Co študuješ? A kde bývaš?
@batsbak420 mohla ju prejst prvotna zamilovanost. kym ty si bol do nej platonicky zalubeny uz dlho a vztah s nou je splnenim tvojho dlhodobneho sna, pre nu si mozno normalny frajer a az tak si ta neidealizuje. aby ludia dokazali spolu zit cely zivot, musia sa poznat realne, aj s chybami. ona si mozno nevazi tak tvoje city, mozno jej bolo dobre, ale postupne zalubenost vyprchala.
ja kebyze som zalubena a partner mi povie, ze sa trapi ci ho este lubim, urcite by mi tymi otazkami neliezol na nervy, ale spozornela by som. urcite by som sa zamyslela nad tym, ci mu davam dovod na to, aby o mojej naklonnosti zacal pochybovat.
asi jej na tom az tak nezalezi, ked je podrazdena. keby ta lubila, tak by ju tvoje trapenie nenechalo chladnou. skus jej dat cas, ja by som ale asi povedala, ze mam pocit, ze jej city ochladli a uz sa nemienim dookola vypytovat co sa stalo a preco je na mna taka podrazdena. a ked ma este zaujem, nech sa ozve, lebo nie som jej pudel, aby som stale doliezal, nech si ma vsimne.
@janetinka27 To nemusí byť pravda. Ja som na také otázky tiež alergická. Skôr by som povedala, že kto nezažil nepochopí. Aj ten najkrajší muz by ma tymto asi trochu odradil. Predstav si cely cas niekoho len uistovat, ze ho lubis. Konecne ho uisitis a do dna/par hodin je to znova. Znova musis zacat ten isty rozhovor. Chces sa baviť o niecom inom, alebo oddychnut alebo hocico ine a nie kazdy den niekomu vysvetľovať, že je všetko okej.
@annamarin tak kazdy reaguje inak. nevieme, ako casto ju s tym "otravoval", ved mozno sa iba normalne zaujimal. ak videl zmenu, komunikacia bola na mieste. ja som tam nebola, ale ak by moj partner za mnou prisiel a videla by som, ze sa pre to trapi, tak by som to riesila a potlacila by som svoju vybusnost a nervozitu.
@janetinka27 Tak mne z kontextu prislo, ze to nebolo raz ani dvakrat ale viackrát.
@annamarin nebola som pri tom, iba som napisala ze ja by som tak nereagovala a skor sa snazila zamysliet nad tym, preco sa partner vobec pyta, ci ho lubim. ved je to vec vo vztahu zakladna. keby reagovala dobre na prvu, druhu, tretiu otazku, nemusel by sa pytat ciackrat. zrejme tak.z jej strany uz bolo ochladenie. a tie jeho otazky prisli az potom.
ale je to len moj postoj, kazdy moze reagovat inak
Možno jednoducho "vyprchalo" to u nej. To sa stáva, nie každý vzťah vydrží navždy.

@batsbak420 keby za mnou furt priateľ chodil a vypytoval sa ma to, tiež by som bola podráždená... Inak keď sa tak dlho poznáte, chodíte spolu atď... keď sa sťahovala nechcela náhodou bývať s tebou?