Príspevok na chod domácnosti
Ahojte, som rozvedená matka dvoch deti , pred rokom sa ku mne nasťahoval môj partner. On ma svoj dom, v inom meste, ale kvôli mojim deťom bývame u mna- v menšom byte. Prispieva mi na stravu, nájom, energie- v podstate,max to čo aj spotrebuje. Viem koľko zarába, nemá úplne z coho rozhadzovať navyše. Lenže aj keď je dobrý chlap, pomáha s detmi aj v domácnosti, stále nemám pocit, že by sa vedel postarať keby nemám ja príjem nejaku dobu … a stále to nahlodávať moje myšlienky. ( jeho dom nedáme do nájmu určite, využívame to ako víkendový doma a na záhradu) on je s touto situaciuou zdá sa ok..
@andyh20 a kto by sa o teba akože postaral keby si bola stále sama s deťmi? Z čoho ho chceš ešte vyžmýkať?
Keď nie si spokojná, tak ho vypoklonkuj.
Si nevďačná.
Toto mi akurát odpálilo dekel na Mars 😲
Nevedel by sa postarať? Predpokladám, že tvoje dve deti majú otca. Tvoj nový partner nie je tvoj manžel. Prispieva ti, čo viac by si chcela. On nie je otcom tvojich detí.
tak to za mna nie je partner, ale podnajomnik, ked prispieva akurat tolko, kolko sam minie..
@andyh20 a kto by sa o teba akože postaral keby si bola stále sama s deťmi? Z čoho ho chceš ešte vyžmýkať?
Keď nie si spokojná, tak ho vypoklonkuj.
Si nevďačná.
@anonym_27278b Vyžmýkať? bola som aj sama, zvládla som to..nepotrebujem, aby sa staral financne o deti.. zjavne si nepochopila pointu.
@anonym_27278b Vyžmýkať? bola som aj sama, zvládla som to..nepotrebujem, aby sa staral financne o deti.. zjavne si nepochopila pointu.
@andyh20 A co ma este akoze robit? Som to nejak cele nepochopila. Ma si najst druhu pracu, aby zivil cudzie deti?
@andyh20 a aka je pointa? Nevedel by sa postarat, ci mas pocit, ze by sa ani nechcel postarat?
vacsina ludi tak zije, ze su potrebne dva prijmy, stara sa, venuje sa ti, nepodvadza ta? lebo ver tomu, ze moze prist ovela horsi typek
@andyh20 keby ti vypadol prijem, tak z uradu prace cerpas podporu kym si najdes inu pracu. Myslim, ze toto je bezny problem mnohych domacnosti, ze na slusne fungovanie treba 2 prijmy. Ak bude horsie, date do prenajmu jeho dom, kym sa situacia nezlepsi.
Alebo teda ak ti nestaci, ze je dobry chlap, ze pomaha s tvojimi detmi, tak si najdi prachateho, len ci by ta chcel s tvojimi zavazkami.
@andyh20 no zjavne nechápem čo by si chcela. Deti majú svojho otca, prispieva ti na domácnosť, sama píšeš že nemá na rozdávanie (tak si nájdi prachača). No tak mi objasni čo by si chcela, lebo z tvojho príspevku to nie je jasné.
@andyh20 zije v malom byte, kde musi znasat tvoje deti. Prispieva Ti. Ak Ti vypadne prijem, tam je urad prace. Deti maju svojho otca. Co akoze chces? Aby zivil cudzie decka? Bud rada, ze sa obetoval a odisiel zo svojho domu.
ale ste tu autorke pekne naložili.
však v podstate si aj zaslúži
A ešte taká podotazka: koľko prispievaš ty na jeho dom a záhradu, keďže ho využívate spolu ako víkendový.
A ešte taká podotazka: koľko prispievaš ty na jeho dom a záhradu, keďže ho využívate spolu ako víkendový.
@anonym_27278b určite 0,0 €
@anonym_27278b Good point.
@andyh20 prosím napís aspoň jeden dôvod prečo by mal chlap živiť cudzie deti, na to majú otca, dokonca môžeš požiadať o zvýšenie výživného .
Čo ak ti vypadol prijem? Na to by si mala.mať rezervu. A konhore písali upsvar
Toto mi akurát odpálilo dekel na Mars 😲
@stellarstar Aj mme a úplne 😬
Takže, keby si zostala bez práce ešte v čase, keď si priateľa nemala, tak by si pomrela hladom?
ale ste tu autorke pekne naložili.
však v podstate si aj zaslúži
@anonym_640f7e Zaslúžiť si nikto nezaslúžií zle,len odpoveď aká prináleží.
@andyh20 Predovšetkým nevidím jediný dôvod, prečo by sa musel vedieť finančne postarať o teba a tvoje deti.
Predovšetkým sa musíš práce držať ty a deti majú aj otca.
Samozrejme vyskytnú sa v živote rôzne situácie. Tak by ste sa uskromnili a ry by si vzala snáď akúkoľvek prácu.
Sú v živote situácie ,že raz sme hore a raz dole. A ináč ty mu prispievaš tiež na VÁŠ "SPOLOČNÝ" VÍKENDOVÝ DOM
Treba sa nato pozrieť aj z iného uhla. Ak sa ti to neoozdáva tak hľadaj boháča.
tak to za mna nie je partner, ale podnajomnik, ked prispieva akurat tolko, kolko sam minie..
@reanda ale zase ona využíva zrejme aj s deťmi jeho dom na víkendy. A na ten dom ona asi neprispieva. Na done sú tiež náklady energie aj za víkend. Toto je tiež jeho dajme tomu nepenazny príspevok že ona s deťmi ma zadarmo chalupu
Prosim este raz a pointu co ste chceli povedat: dakujem
Akože, vstala som o pol 5, ale rozum mi funguje.. tu však nejak zamrzol, lebo nerozumiem.
A ak by ob prišiel o príjem, postarala by si sa o ňho??
existuje este laska alebo uz len peniaze? to je len taka filozoficka otazka
@andyh20 Žiaľ, často sa nedá spoľahnúť ani na partnera, ktorý je otcom detí, že bude vedieť sam uživiť rodinu, keď sa niečo stane, lebo buď nema vysoký príjem alebo má "iné,, záujmy .Od partnera, ktorý otcom detí nieje, také čosi očakávať je nereálne.Jedina možnosť je, že ako matka sa na neočakávané situácie pripravíte vytváraním finančnej rezervy

@andyh20 a kolko zarobi ?