icon

Problém so svokrou. Ako by ste sa zachovali?

dadaa76
6. apr 2025

Chcela by som úprimnú radu ako by ste sa zachovali k svokre vy kebyže máte z tej osoby úzkosť … veľmi trpím v jej prítomnosti aj pri tom keď už len vola . Na začiatku to tak nebolo pretože som jej verila a akosi som to neriešila . Ale od vtedy ako sme manželia som sa dozvedela ako si strašne vymýšľa, či už o detstve deti (manžela) ako aj o mojich deťoch ako sa chváli čo všetko vedia a pri tom o nás nemajú záujem . . Nešlo by ani tak o to že klame ale aj o to že nemáme spolu žiadnu spoločnú tému … rešpektujeme sa ale ja jednoducho cítim od nej že neni dobrý človek . Je normálne aby nikdy nezavolala ona synovy že ako sa mame ale svokor ? On sa povypituje . Je mi toho ťažko pretože keď príde na návštevu tak deťom donesie plno hračiek a hlúposti aj napríklad tomu že jej hovorím že nech to nekupuje nakoľko ja som vychovávaná v tom že naozaj veľa hračiek nepotrebujú … a radšej nech s nimi trávi čas a nie si ich kupovať , tento umelý záujem a umelé udržiavanie vzťahu má ničí , pretože si neviem dipnut a povedať že jednoducho ja tam nepojdem …chodíme tam tri krát so roka ale je to pre mna utrpenie už len keď v nedele volajú … neviem ako sa k tomu celému postaviť ale neskutočne má to zožiera … najviac to keď som s dieťaťom na Jiske pretože mal v dvoch mesiacoch zápal pľúc a ona za cely čas ani nezavolala či vlastne žijeme … ako by ste sa zachovali vy ?ale zavolat ohľadom toho že sme jej zabudli zagratulovať na meniny problém neni …diskusia o tomto s ňou neprichádza do úvahy …ďakujem za vás postoj

majus2323
6. apr 2025

@dadaa76 zmieriť sa s tým. Ty máš svoju rodinu a hľadieť si toho. Ju ani jej postoje nezmeníš tak sa zbytočne trápiš. Jej nezáujem zďaleka nie je najhoršia vec na svete, ale chápem, že sa cítiš ukrivdená...

enmery
6. apr 2025

No po tomto prečítaní, podstatnú časť si robíš ty sama sebe. Riešiš, že je ti zle, už len keď volajú a zároveň sa sťazuješ na svokra, že ona nezavolá/nezaujíma sa. Ju nezmeníš. Svoj postoj k tomu áno. Ak si Ťa manžel vybral, miluje Ťa, stojí pri Tebe tak toto cele rútenie a prežívanie je prepáč, hlavne Tvoj problém v hlave.

andreatytler
6. apr 2025

@dadaa76 Mozno si to len zle vysvetlila preco je svokra zla osoba, ale precitala som si tvoj prispevok 2x a stale som tam nenasla nic take koli comu by si mala zo svokry take nervy. Svokra nema s tebou ziadnu spolocnu temu, predstiera zaujem o teba a deti. Toto skutocne nie je take hrozne. 3x do roka zahraj divadielko na par hodin a potom ju vypusti z hlavy.
Mam dojem ze ty s nou chces uplne prerusit kontakty, ale bojis sa muzovej reakcie a preto mas take stavy uzkosti a dufas ze ti to tu odobrime a dodame ti odvahu do toho kroku.

barka1
6. apr 2025

@dadaa76 ja by som sa zachovala tak, ze by som to takto neprezivala, 3x do roka zvládala návštevu a žila si po svojom.
Je to matka tvojho muža, vychovala ho. Takže až taká hrozná zřejmě nebude.
Úplne nerozumiem tvojmu ocakavaniu. Nie je to predsa tvoja mama. Kto nič necaka, nebýva sklamaný.

barka1
6. apr 2025

@dadaa76 "velmi trpím v jej pritomnosti aj pri tom, ked už len volá...ani nezavolá, či vlastne žijeme"...
Žena, ty budeš mať problémy hlavne sama so sebou.
A tiez nevieš, co su to ozajstne problémy, ked takto velmi trpíš kvoli nicomu...

0silvia0
6. apr 2025

@dadaa76 ved volala mozno tvojmu muzovi, jej synovi. Tebe nechcela robit uzkosti tak nevolala.
Ty sa stazujes ze nevola, hoci ti to robi uzkosti a vy jej nezavolate na meniny? Vies vobec co chces?

deti95060810
6. apr 2025

autorka spadáš do kategorie aj keď nemám problém tak si ten problém vyrobím...

martul
6. apr 2025

@dadaa76 furt neviem, čo také strašné tebe/vám robí. Alebo len chceš ísť s davom a silou mocou tu chceš mať aj ty tému o svokre.
Sa čuduješ, že volá svokor? Veď pri tebe aby sa aj bála dýchať pretože sa ti to nebude páčiť.

andrea2323
6. apr 2025

Ja ti poviem jednu vec - tiež som mala takýto pocit podobný zo svokry. Neskôr som chodila kvôli inej veci k psychologičke a tá mi nastavila zrkadlo, že veľká časť nie je o svokre ale o mojich reakciách na ňu. Teraz keď vláči veci k nám, malého všelijako oslovuje, volá a dáva rady, ja jedným uchom dnu a druhým von 🙂 je to len svokra, len tri návštevy ročne, len nedeľné telefonáty a hračky.. nič sa nedeje, skôr by som pátrala v sebe, prečo to v tebe vyvoláva také reakcie 🙂 držím prsty

brendaa
6. apr 2025

@dadaa76 ty ju nemáš rada, to mi z tvojho príspevku vychádza... povedz si dôvod sama sebe, čo tvoj muž na tvoje "nervy z nej".... Predsa je to jeho mama... A o vnúčatá sa zaujíma, kupuje, chváli sa nimi.... tak im dopraj pozornosť....

pribinak
6. apr 2025

Ti si tak trochen drama Queen, že?

Tak v prvom rade sa ukludni a zamyslí sa trochu aj nad sebou. Pani komplikovana

aurora33
6. apr 2025

@dadaa76 rieš seba, nie svokru. Na jednej strane veľmi trpíš už len keď volá, na druhej strane ti vadí, že ani nezavolá. Troška schiza, nie? Stretávate sa len trikrát do roka, čakala som že aspoň trikrát do týždňa je u vás, keď tu tak vyplakávas. Vzchop sa.

kavasmliekom
6. apr 2025

@dadaa76 podľa mňa sa len treba pre orientovať na to, že iná nebude. 3x do roka pretrpieť, s graciou 😄 poďakovať za hračky, pochváliť, keď zavolá dobre, keď nezavolá ešte lepšie 🙃
Ži si svoj život a ju ber ako mamu muža, ktorého si si vzala, nemusíš ju mat rada, ani sa jej klaňať, len ju ber aká je. Predsa si nemusíš kaziť celý život pre 3 navstevy v roku a par telefonátmi. Keď bude volať a muž nebude doma, nedvihni, keď bude doma, nech s nou hovorí on.
V jednom píšeš, že ani nezavolá, ani sa nezaujíma, potom napíšeš, ze ti je zle už len keď vola.. No načo ti je toto?? Chýbajú ti kŕče? Veľmi to prežívaš.
Ja verím, že budem iná svokra ako je tá moja, ale aj napriek tomu sa k nej správam milo a vážim si ju.

minenkaa
6. apr 2025

Toto je jeden velky Ale tvoj Problem a nie ,ze svokra je Problem.Ty od nej chces to co chces a myslis si co by podla teba mala robit .Tebe by sa pacilo ,aby niekto takto o tebe pisala a to len preto lebo nesplnas jeho ocakavania

gribka1
6. apr 2025

To kedy si sa k tomu dopracovala, že ľudia majú byť podľa tvojich očakávaní? Čo tak brať ľudí takých aký sú. A radšej meniť svoj postoj k tomu. Máš problém hlavne so svojím sebavedomím a potrebuješ k tomu čo, svokrine požehnanie? Ľudia sú dobrí aj zlí, takí, čo hrajú dobrotu alebo pôsobia tak, že sú zlí. Nikdy nevieš, čo sa za tým všetkým skrýva. Pre teba je podstatné, aký je manžel l. Ak vy tvoríte šťastnú rodinu, tak nikoho iného k potvrdeniu toho nepotrebujete. So svokrou nežiješ, občas snáď jej návštevy prežiješ, zahraj divadlo a je to. Čo sa týka hračiek, môžeš učiť deti a spoločne tie hračky darovať, rozdať, čokoľvek.

terezkaarthuramax
6. apr 2025

Co sa tyka toho ze nezavolala ked si bola v nemocnici.. ani mne nikto nevolal ked som bola v nemocnici s to sa rodina o mna inak velmi zaujima.

sidicek
6. apr 2025

Prijmi to ,ze nie každý, ta musí milovať a byť podľa tvojich predstav.3x do roka je v pohode byt s človekom s ktorým nemáš vzťah a ze vola svojmu synovi ta ozaj nemá prečo nervovat, pokiaľ ho v telefone nehucka proti tebe

danica2711
6. apr 2025

bežná nič moc svokra, žiadny dôvod dramatizovať s úzkosťami a utrpením. Zameraj sa na niečo užitočnejšie, nerieš ju, mykni nad ňou plecom, si s ňou párkrát do roka, to snáď vydržíš... inak ma fascinuje ten protiklad, neznášaš ju a vadí ti, že nevolá?!

januska12323
6. apr 2025

Problém máš sama so sebou nie so svokrou.

lukbe
6. apr 2025

Nemáš ju rada, nemáš k nej vzťah, máš traumu, keď zavolá a máš problém, ked nezavola. Urob si v tom jasno a naozaj to nerieš. Máš svoju rodinu, muza, deti, toto rieš.

dadaa76
autor
6. apr 2025

Ste skvelí dakujem za vaše názory určite si z toho nie o zoberiem … zameriam sa na seba a nebudem riešiť ❤️❤️

romiada
6. apr 2025

@dadaa76 chodite tam 3-4 x do roka. Ok. To maš poriešene. Ale volaju teda komu a kedy, lebo to som nepochopila. Raz pišeš ,že nezavola ked ste v nemocnici na jiske, len svokor sa vypytuje a predtym ze nedele volaju. Tak ako teda? Za mba ak vola, he to predsa mužova matka, nech si voka s nim. Ty sa vyhovor ,že maš ruky v umyvadle, nakladaš pradlo, zehliš čokolvek. Nech sa vykecava s ňou muž. A uprimne ,slusne a s citom (kedze to je jeho matka, chlapi su na to citlivi) vysvetli ze prosre nie ste na rovnakej vlnovej dlzke a nemas rada debaty o ničom...

krasneleto
6. apr 2025

Vysrat na ňu,tri krát do roka si užiť jej prítomnosť a ešte aj obskakovať by na mohla. Ona je falošná celý rok,ty to zvládneš 3 x do roka. Hlavu hore ,mohla byť aj horsia

domkakvet
7. apr 2025

@dadaa76 tak v tomto pripade, podla toho co pises je chyba na tvojej strane, stretavate sa tri krat do roka, to by mal vydrzat kazdy, nezagratulujes jej k meninam a este cakas, ze sa bude zaujimat a hracky kazdy prejavuje zaujem inak, ak ti zavadzaju, tak ich potom niekomu podaruj kto je socialne slabsi.