Problémy s komunikáciou vo vzťahu
Mate problemy s komunikaciou vo vztahu s muzom?
My mame dve deti do 4 rokov, manzel je tento rok pracovne vacsinou prec, vracia sa vzdy na par dni do mesiaca. A my sa tak vieme posekat, ze dovi. Respektive nevieme🤣pretoze on sa ofuci a nebavi sa so mnou potom radsej vibec, tazke mam pocit, ze nikdy nic konstruktivne nedoriesime.
Napriklad dnes-doziera ma, ze mi nepovie, ake ma plany, kedy dojde domov z prac.cesty. Volam mu, kde je, a on povie, ze na ceste. Pytam sa ho konkretne, a on ma natahuje. Dojde nakoniec domov, povie, ze nas chce prekvapit prichodom🤣ale ja na neho cakam s detmi, nechcem ich ulozit kym dojde a potom neviem, ci mam cakat alebo nie.
So vsetkym potrebuje asistenciu, dones mi servitku, aby som decku vysmrkal nos, dones mi srobovak, podrz mi metlicku pri zametani, kde mam topanky, kde maju deti mikiny? Co im mam obliect, co im mam dat jest… ked sa ohradim, ze nie som jeho asistentka, je nasraty, a povie, ze mame si pomahat. Ale ja ho take xijoviny nepytam, ked nieco robim, urobim to sama, donesiem si vsetko sama.
Aaaa, ja neviem, ci on nerozumie, ako a nim ja komunikujem, pretoze potom sa asi citi ukrivdeny, ale jednina ukrivdena tu mam byt ja🤣
Prosim, ako komunikujete svoje potreby tak, aby ste sa citili vypocute? Mna uz to kua nebavi.
@majlo1234 takže dvaja emočne nevyzretí ľudia si urobili 2 deti 🤷🏼♀️. Ty sa síce cítiš ukrivdená ale ak takýmto spôsobom sa s ním rozprávaš, nečudujem sa, že nič nevyriešite 🤦♀️. Keď chcem konštruktívnu debatu, nejdem do roly obete ale odkomunikujem svoje pocity voči druhej strane tak, aby to nebola výčitka a aby sme vedeli ďalej komunikovať… tvoj muž a jeho “prekvapenia” to je tiež dobrá sedlač ale však to mu musíš sama vedieť povedať. Je super, že ste svoju nekompatibilitu zistili až po 2 deťoch 🙂
Dakujem vam dvom za konstruktivne rady,
Deti som spomenula hlavne kvoli tomu, ze preveria vztah. Sme spolu 15 rokov, predtym take vyhrotene situacie neboli☺️ ja som bola vyspata, flexibilna zena plna energie.😋
Ste sú cudzí. Manžel je neprítomný v rodine, v manželstve, v rodičovstvo. Čo čakáš?
Pre neho by mala byť priorita rodina, ale sú to peniaze a voľnosť, ktorú žije.
Pokiaľ sa obaja nespamatate, a nevrátite sa k sebe, bude to len horsie
Ste sú cudzí. Manžel je neprítomný v rodine, v manželstve, v rodičovstvo. Čo čakáš?
Pre neho by mala byť priorita rodina, ale sú to peniaze a voľnosť, ktorú žije.
Pokiaľ sa obaja nespamatate, a nevrátite sa k sebe, bude to len horsie
@zmrzlinka2021 myslim, ze to je kamen urazu, teda minimalne u mna, ze som nahnevana na to, kolko casu travi mimo rodiny. My sme sa na tomto roku dohodli, ze to vydrzim, najhorsie na tom je, ze on zacina hovorit p dalsich buducich projektoch mimo domov. Neviem, co by to urobilo s nasou rodinou.
@zmrzlinka2021 myslim, ze to je kamen urazu, teda minimalne u mna, ze som nahnevana na to, kolko casu travi mimo rodiny. My sme sa na tomto roku dohodli, ze to vydrzim, najhorsie na tom je, ze on zacina hovorit p dalsich buducich projektoch mimo domov. Neviem, co by to urobilo s nasou rodinou.
@majlo1234 rozpad rodiny, minimálne citový, puto. Keď ma človek vlastnú rodinu, už musí rozmýšľať s ňou.
@majlo1234 rozpad rodiny, minimálne citový, puto. Keď ma človek vlastnú rodinu, už musí rozmýšľať s ňou.
@zmrzlinka2021 urcite ano, skoda, ze mam pocit, ze to u nas tak nie je, minimalne teda u manzela. Ale on by povedal, aj povedal, ze to robi pre rodinu, ze nie je ina cesta, ze sa neda uskromnit, ze on chce normalne zit. Ja na to nemam argumenty
@zmrzlinka2021 urcite ano, skoda, ze mam pocit, ze to u nas tak nie je, minimalne teda u manzela. Ale on by povedal, aj povedal, ze to robi pre rodinu, ze nie je ina cesta, ze sa neda uskromnit, ze on chce normalne zit. Ja na to nemam argumenty
@majlo1234 klasický prípad odlúčenia pri odchode muža za prácou. Nikdy by som s tým nesúhlasila. Máš tu xy príbehov, ako to nakoniec vzťah pochová. A vydrží en máloktoré manželstvo. Ty žiješ sama, riešiš sama. A tam je problém. Odsudzilii ste sa a bude koniec. Žiadne peniaze by mi za to nestáli.
@majlo1234 veď on si žije. Nemá problém,lebo všetky riešiš ty. On je ako slobodný mládenec.
Ved o to ide, ako odkomunikovat toto/ine problemy, aby to pochopil. Vacsina zien tu to vidi, kde je problem, aj ako ho vyriesit. On nie, on to robi pre rodinu a treba vydrzat🤗
Ved o to ide, ako odkomunikovat toto/ine problemy, aby to pochopil. Vacsina zien tu to vidi, kde je problem, aj ako ho vyriesit. On nie, on to robi pre rodinu a treba vydrzat🤗
@majlo1234 poviem ti za seba, takmer nás to stalo vzťah, potom sme sa presťahovali bližšie k jeho práci a bol problém vyriešený 🙂
@anonym_da2c0b mozno to by bolo riesenie, ale zas sa mi velmi stahovat nechce🥲
@majlo1234 ani mne sa nechcelo odísť z mesta, kde som vyrastala, poznala xy ľudí do úplne cudzieho mesta, kde som nikdy predtým nebola ale neľutujem. A to syn v 1.ročníku prestupoval na pol roku do novej školy. Takže to bolo o to náročnejšie ale naozaj najlepšie rozhodnutie pre všetkých u nás doma. A o to viac sa rodina teší, keď prídeme 🙂
Všetko tu uz bolo spomenuté, nežijete spolu, takto sa fungovať dlhodobo nedá.
Snažila by som sa s nim vykomunikovat všetky negatíva ktoré ma toto odlúčenie.
A potom pozitíva, čo sú zrejme jedine financie. A treba si potom samozrejme vybrať tak, aby ste bud ostali spolu alebo sa rovno rozísť.
On je pracovne na jednom mieste, alebo stále niekde inde?

Ani ty nevieš komunikovať...