icon

Problémy so susedskými vzťahmi a závisť

simik238
18. máj 2025

Baby potrebujem vedieť názor niekoho iného lebo už si myslím že si namyslam a príliš pripúšťam veci
Mám susedu ma 2 deti, príde mi akokeby mala vyslovene niečo proti môjmu synovi stále ma zbytočne komentáre napr môj syn (4r) ich stretol na chodbe a vraví aha ja mám nanuk (prvý tohtoročný takze radosť 😃) a ona vraví aj my mame ale nemali žiadne, syn sa naučil bicyklovať bez pomocných tak sme mu kúpili ak väčší bicykel a o týždeň nato aj novú helmu, boli sme vonku a vraví susedné že pozri mám novú helmu ona že aj my maaaame. (Nemajú novú)😃 syn ma kolobezku takú s 2 kolesami v predu 1 v zadu…. Od babky dostal normálnu kolobezku s dvoma kolesami, hneď kupila aj suseda daku ale deti som na nej nevidela voziť sa…. Keďže syn už bicykluje tak som si kupila aj ja bicykel aby sme mohli chodit spolu, o týždeň nato aj ona si kupila😃 mi to príde Jak keby opakovala. Minulý rok sme si urobili piknik deti sedeli na lavičke a neviem čosi sa naťahovali a môj syn buchol do susedovho džúsu a spadol z lavičky ja som ho hneď upozornila že toto nesmie robiť aj keď sa na niečom nepohodli a suseda prišla a zhodila džús môjho syna… 🤦‍♀️ pred nedávnom si chcel syn požičať ich elektrickú motorku jej syn sa na nej ani nevozil tak môj syn sa jej opýtal či si môže požičať a ona nato a ty sa prečo nevozis na svojej? … druhému susedovi takto nikdy nepovie…ja som na nás spoločný dvor kupila detskú lavičku, pieskovisko, smykalku a jej deti sa tam tiež hrajú a nikdy by ma nenapadlo povedat nech idu odtiaľ preč naposledy sme sa boli so synom bicyklovať a keď sme sa vracali bola s deťmi pred bytovku, ja som odkladala bicykle a len som pocula neeee cooo robis nerob mu tak som pozrela z okna a môj syn chcel dať svoju prilbu na hlavu jej synovi pričom jej syn sa nebránil že nechce ale ona akoby záchvat dostala 🙈😃
Mám v pláne pri najbližšej takej situácii alebo komentári jej povedat že ak ma so mnou nejaký problém nech si ho vydiskutuje so mnou a nie cez mojeho syna
Prosím povedzte mi nestranný názor na takéto správanie k 4 ročnému dieťaťu.
Kamoska ktorá ju už zažila veľmi nepríjemnú keď sa jej slušne opýtala niečo ohľadom svadby povedala že jej to príde akokeby mi závidela. Pretože môj syn chodí do škôlky od 2rokov a jej deti už minulý rok nezobrali a vyzera to tak že ani tento rok, ja chodím do prace, kúpili sme druhé auto ( je nevyhnutne, keďže obaja pracujeme a manžel na 3 smeny)
Chodím na nechty, na vlasy, ak sa podarí vybaviť k malému stráženie tak ideme s manželom na večeru, s kamoskou si sem tam vyjdem a tá suseda sedí len doma s deťmi každý deň to iste doobeda kolecko po dedine poobede len pred bytovku. Ešte poviem že žijeme v zahraničí a sú to tiež slovaci
Dakujem za každý názor ☺️

Strana
z4
simik238
autor
18. máj 2025

@simik238 ešte ma napadla situácia, boli u nás na návšteve a jej syn stuchol môjho a môj sa držal na hrudi a začal plakať ona miesto toho aby svojho upozornila vraví môjmu ale neplač to ne boli nieee ja viem že niee

sasa1310
18. máj 2025
@simik238

@simik238 ešte ma napadla situácia, boli u nás na návšteve a jej syn stuchol môjho a môj sa držal na hrudi a začal plakať ona miesto toho aby svojho upozornila vraví môjmu ale neplač to ne boli nieee ja viem že niee

@simik238 nečítala som všetko, ale keby sa môj syn všade vychvaľoval čo všetko má nové, tak by som mu to vysvetlila, že sa to nerobí. Za mňa si zvláštna v prvom rade ty

andrea2323
18. máj 2025

To s tým “opakovaním” by som neriešila, možno ju len inšpiruješ, niektorí ľudia nie sú na zháňanie nových vecí ale keď to vidia u druhých tak ich to nakopne kúpiť 🙂 ale to, že zhodila synovi džús je divné.. mne trocha pripadá ako sama frustrovaná, možno ti naozaj kus závidí, že ona nemá čas, stále doma, ty sa aj o seba staráš, máte viac materiálna.. čo sa mne ale osvedčilo tak byť skôr milý na takýchto ľudí. Ponúknuť im milé slovo, pomoc, možno sa spýtať, či je ok, či to nie je na ňu veľa, možno by sa aj rada vyrozprávala, ukázať im že to nie je o materiálne, čo máte ale ísť príkladom aj pre ňu, ako sa správať a pomôcť druhým.

angeli121212
18. máj 2025
@simik238

@simik238 neviem autorka ale mne príde, že tvoj syn musí byť dosť otravný s tym chválením.. a k tomu zvyśku.. toto sú ale také sprostosti, že až..ak ti suseda nesadla jednoducho sa čo najviac vyhýbaj interakcii medzi vami..jedine to, že zhodila džús tvojmu synovi mi príde sprosté

0silvia0
18. máj 2025
@simik238

@simik238 mne pride, ze sa ty spravas ako malomestiacka, suseda mi pride, ze ju ide roztrhnut od zavisti. Obe by ste mali polavit a bude to ok.

liaka
18. máj 2025

@simik238 v prvom rade sa sama chvalis s tým čo máš. A učíš to aj syna. Ponúkla si jej niekedy odvoz? Pomoc s deťmi? Ja ani neviem či moja suseda chodí na nechty a kaderníčke. Asi s ňou bojujes skor ty ked tak sledujes jej kazdy krok.

stellarstar
18. máj 2025

Mať teba za susedku

sasa1310
18. máj 2025
@liaka

@simik238 v prvom rade sa sama chvalis s tým čo máš. A učíš to aj syna. Ponúkla si jej niekedy odvoz? Pomoc s deťmi? Ja ani neviem či moja suseda chodí na nechty a kaderníčke. Asi s ňou bojujes skor ty ked tak sledujes jej kazdy krok.

@liaka presne to ma napadlo. Kúpili drahé auto 😀 nezabudla pripomenúť. A nie, nezávidím. Ja sa len rehocem na takýchto ľuďom, ktorí niečo drahšie kúpia a musia o tom oboznámiť celé okolie. Smutné je, že to naučila aj svojho 4ročného syna

simik238
autor
18. máj 2025
@liaka

@liaka áno na jeseň keď dostal jej mladší syn kŕče a prestal dýchať atd tak do nemocnice ona nemohla ísť keďže nevie jazyk a druha vec musela ostať doma so starším synom. Môj syn vtedy nocoval u švagra keďže na druhé ráno som aj ja aj manžel išli do prace. Ja som sa jej ponúkla nech ide aj ona do nemocnice a ja ostanem s jej starším…. Do sanitky ale mohol ísť iná jeden z rodičov išla ona a jej manžel mal ísť za nimi autom ale nebol v stave aby mohol šoférovať ( čo je pochopiteľne v takejto situácii) tak sa ponúkol môj manžel že pôjde s ním… prišli sme domov ráno o 5tej a o hodinu nato sme išli do prace…. O týždeň nato sedela v bare a pripíjala si so susedov ktorá zavolala druhu sanitku…. Ja nepotrebujem drinky ale ide o princíp že ja som tiež pomohla v tejto situácii a mna vonku nezavolala ešte mi v noci fotky posielala že si pripíjajú že všetko dobre dopadlo

simik238
autor
18. máj 2025
@sasa1310

@liaka presne to ma napadlo. Kúpili drahé auto 😀 nezabudla pripomenúť. A nie, nezávidím. Ja sa len rehocem na takýchto ľuďom, ktorí niečo drahšie kúpia a musia o tom oboznámiť celé okolie. Smutné je, že to naučila aj svojho 4ročného syna

@sasa1310 druhé nie drahé

cyberk
18. máj 2025

Tu je tazko opisat situaciu, tak aby to zeny nezhodili na teba. Mne teda divne nepride, ked sa dieta pochvali, ze ma nieco nove, asi nema s kym komunikovat mimo tvojej rodiny, bezne tak deti stretavam vonku, susedu mas zakomplexovanu, ako sa vravi dopraj a bude ti dopriate.

simik238
autor
18. máj 2025
@liaka

@liaka plus môj manžel s ňou alebo s jej deťmi chodí po doktor keď jej muž je v robote pretože ona nevie jazyk… za 6 rokov…. Hneď vedľa nás je obchod dedinský čiže aj ceny sú vyššie. Píše mi do roboty či nemám cestu po robote do obchodu vravím že nemám ale čo ti treba tak mlieko vravím no nemám ani ja doma
Veď nech si odbehne k nám do obchodu tak ona nebude davat o 0,50 centov viac ako v napr lidli
Ide o princíp keď ona nedá o 0,50 centov viac za mlieko prečo by som mala ja kvôli nej zachádzať 7km z prace do obchodu? Tu nejde o to žeby som neisla ale o ten PRINCIP

simik238
autor
18. máj 2025
@sasa1310

@sasa1310 a ty máš deti? Tvoje sa nikdy nepochválila niečím novým? Preboha veď to je decká radosť že ma niečo nové

stellarstar
18. máj 2025
@simik238

@sasa1310 a ty máš deti? Tvoje sa nikdy nepochválila niečím novým? Preboha veď to je decká radosť že ma niečo nové

@simik238 tak susedka toto si preber s ňou, tu nič nevyriešiš. Všetko je o komunikácií. A bud to s ňou preberieš a vyriešiš alebo ukonči vzťahy 🤷‍♀️
A suseda, je to detská radosť nie decká

0silvia0
18. máj 2025
@simik238

@simik238 no tak zavidi ti, mate viac ako ona, si sikovnejsia ako ona... zalezi co s vasim vztahom chces robit a ci ti na nom zalezi.

sasa1310
18. máj 2025
@simik238

@simik238 mám deti 3. Áno sem tam sa pochválili, ale nie zakaždým. Teraz sú pubertiaci a sú tak jednoducho nadstavení, že žiadne chválenie. Ani kde boli na dovolenke, ani čo majú nové nič. A dokonca krútia hlavami, keď to robí bratanec a pod.

simik238
autor
18. máj 2025
@sasa1310

@simik238 mám deti 3. Áno sem tam sa pochválili, ale nie zakaždým. Teraz sú pubertiaci a sú tak jednoducho nadstavení, že žiadne chválenie. Ani kde boli na dovolenke, ani čo majú nové nič. A dokonca krútia hlavami, keď to robí bratanec a pod.

@sasa1310 opísala som dve situácie kedy povedal že ma nanuk a novú prilbu.. to nie je za každým

luteam
18. máj 2025

@simik238 no evidentne vas ako rodinu nema rada. Na tvojom mieste by som prerusila kontakty resp iba na nevyhnutne minimum. A urcite by som sa ozvala keby je nespravodliva k mojmu synovi

petamich
18. máj 2025
@sasa1310

@sasa1310 a kde si prisla na to, ze sa chvali vzdy, ved to je cele vytrhnute z kontextu a opisuje par konkretnych situacii, ked si vsimla, ze suseda nejako reagovala

No neviem ale my mame 4-rocne dieta a tiez sa pochvali, ked ma nove auticko, ked sa mu nieco podari, on je vlastne dieta, ktore povie kazdemu aj to co nevie. Je to normalne male dieta.
Podla situacii, ktore opisujes, tam zrejme je nejaky "problem" a z nejakeho dovodu ta/vas uplne nemusi, ked takto reaguje a aj napriek tomu, ze im pomahate. Ja som typ, ktory by si to otvorene vydiskutoval, pozvala by som ju na kavu a spytala sa jej, ze som si to vsimla a nerozumiem tomu. A nedomyslaj si, mozno si za to naozaj mozes ciastocne sama - uz len tym, ze si si domyslela, ze ti zavidi lebo vlasy, nechty, doma sedi 🤷‍♀️ vlasy a nechty je to posledne co niekomu zavidim, jednoducho pre to, ze na take nie som (a napriek tomu som a citim sa upravena).

ivik4
18. máj 2025

Ked som precitala o vlasoch, nechtoch atd ( co ma kazda druha) tak si vravim : pane boze, dalsia co si mysli ze jej niekto zavidi a este si to ide cez dieta.
Ja si myslim ze ma tvoje dieta uplne na haku ,proste ste jej ukradnuty, mozno nie sympaticky. To je vsetko. Mne je tiez vela ludi a to som prave ja Ta ,,upravena" . Beriem ich ako prd vo vetre. Nic to s tym ako vyzeras alebo kam chodis, nema spolocne 😆

terezia74
18. máj 2025

@simik238 keby si na záver nenapísala ako chodíš na nechty, vlasy, a opísala drahé auto, tak by som si o tebe myslela niečo ine. Ale som vďačná že nie si mojou susedou

simik238
autor
18. máj 2025

Ešte ma napadlo, prestala sa zdraviť mne aj môjmu mužovi, alebo keď ma videla zašla niekde do uličky aby sme sa nestretli tak raz som si ju na chodbe počkala a opýtala sa že preco sa prestala zdraviť… ešte zo mna spravila debilnu a vraví jaaa cosiii sak ja sa vám zdraviiim

simik238
autor
18. máj 2025
@terezia74

@simik238 keby si na záver nenapísala ako chodíš na nechty, vlasy, a opísala drahé auto, tak by som si o tebe myslela niečo ine. Ale som vďačná že nie si mojou susedou

@terezia74 DRUHÉ nie drahé ľudia čítajte… nechty a vlasy nie sú chválenim ale chcela som poukázať nato že proste nededim len doma s deťmi alebo respektíve iba v dedine a každý deň to iste
Vôbec to nebolo myslené že sa chválim

zdenka11081983
18. máj 2025

@simik238 Ja si myslím, že susede idete na nervy. Nir kadzy sa chce kamkovat. Mam 4 deti, nikdy som ich nepočula sa s niečím chváliť. Ale mali sme suseda Janka, ten sa chvalil so všetkým keď bol malý. My mame nove...no nik ho nemal rád.

terezia74
18. máj 2025
@simik238

@terezia74 DRUHÉ nie drahé ľudia čítajte… nechty a vlasy nie sú chválenim ale chcela som poukázať nato že proste nededim len doma s deťmi alebo respektíve iba v dedine a každý deň to iste
Vôbec to nebolo myslené že sa chválim

@simik238 chcela si nestranný názor, tak som napísala.

dskjhfdlkdjhl
18. máj 2025

Aspon jedna z vas je isto protivna, som rada, ze byvam uplne inde😉

stellarstar
18. máj 2025
@simik238

Ešte ma napadlo, prestala sa zdraviť mne aj môjmu mužovi, alebo keď ma videla zašla niekde do uličky aby sme sa nestretli tak raz som si ju na chodbe počkala a opýtala sa že preco sa prestala zdraviť… ešte zo mna spravila debilnu a vraví jaaa cosiii sak ja sa vám zdraviiim

@simik238 suseda, ešte furt riešiš 🤣

doriiis
18. máj 2025

Susedu nerieš.Takito ľudia vždy boli a budú.Ale ty sa nauč a svoje dieťa tiež,že menej hovoriť je niekedy najlepšie,čo môžeš urobiť.
Obidve sa správate divne a nevhodne.Suseda je protivna ale vy ste taká rodinka vlezlych a všade prítomných.Tvoj syn a ty nemusíte vždy byť v stredobode pozornosti

mk1111111111
18. máj 2025

Asi sa k sebe ako kamaratky nehodite. To sa niekedy stava. Teraz bez urazky. Tebe sa nepaci jej spravanie, ona Ti mozno ani nezavidi, len ju iritujete a Teba stve, ze nezdiela Tvoje pocitu tak, ako Ty chces.
Teba v podsate len stve, ze nie ste "najlepsie" kamaratky. Ty vo svojej mysli dupkas nozickou, ze vlastne Ty pre nu robis vsetko a ona Ti to v tej istej miere nevracia, jednoducho nejdete na rovnakej vlne a asi to ona citi a Ty to citis tiez, ze to jednoducho medzi vami nefunguje.
Rec vies, najdi si inu kamaratku a s touto sa len zbezne pozdravte a porozpravajte. Zmier sa s tym, ze ona ma inu prioritnu kamaratku, s tou isla na to vino, s tou je rovnako naladena, Ty si pre nu len suseda, na kratenie casu, ak po ruke nie je jej kamaratka. Zial, taky je zivot. Neboj, najdes inu a na tieto zabomysie vojny zabudnes a aj so susedou sa to potom napravi, nebudes sa na nu tak sustredit a zrazu Ti nebude vadit jej povaha a sposoby.

Strana
z4