icon

Problémy vo vzťahu po desiatich rokoch spolužitia

27. feb 2025

Ahojte, vlastne ani neviem čo chcem počuť, možno sa chcem len niekde vyliať. S priateľom sme spolu 10 rokov, obaja sme 2 roky po škole, máme prácu a zhodli sme sa, že šetríme na vlastné bývanie, teraz spolu bývame v podnájme. V poslednej dobe mám pocit, že mi niečo chýba, som frustrovaná a nemám chuť prejavovať mu nežnosti a nemám ani chuť na sex s ním. Mám pocit, že sa nikam nehýbem. Keď som prišla tento týždeň z práce priateľ na mňa úplne vyletel za úplnú hlúposť. Menili nám zámok a aktuálne máme len jeden kľúč, čakal ma dole pri dverách, aby mi otvoril, prišla som o 3 min. neskôr, musel na mňa až 3 minúty čakať a spustili to takú reakciu, že som len pozerala. Ani ma nepozdravil, len na mňa hučal čo si o sebe myslím, že na mňa musí vyčkávať. Keď máme sex tak sa tradične spraví len on a ja nič, že nabudúce, ale nabudúce nokdy nie je.

autor
27. feb 2025

Prerástlo to do takej roviny, že sa radšej spravím sama a sexu sa vyhýbam. Som frustrovaná aj preto, že stále sa nehýbeme smerom k svadbe, ale v skutočnosti mám pochybnosti, či to má takto zmysel

autor
27. feb 2025

Zotrvali by ste ešte v takomto vzťahu?

simsalabim
27. feb 2025

Netusim, preco s nim este si a preco chces svadbu.

januska12323
27. feb 2025

Je čas ísť o dum dal.

rejka7
27. feb 2025

Byť frustrovaná, že sa nehybeš k svadbe nie je na mieste. Máš byť rada, že vieš koho máš pred sebou ešte pred svadbou a deťmi. Zostava ti posledný krok. Zamávať sebcovi na rozlúčku.

rejka7
27. feb 2025

@rejka7 p.s. načo ti je chlap, keď sa radšej spravíš sama?

domkakvet
27. feb 2025

Preco ta cakal dole pred vchodom, dalo sa zazvonit a prisiel by ti otvorit, alebo by si mu zavolala mobilom, je to taky detail ale asi ani nemate chut medzi sebou komunikovat nejako normalne, obaja sa uz skor beriete ako nieco samozrejme, co znamena, ze vztah ste prechodili, pred tym ste studovali, tak ste sa ani nemali kde posunut, ale zrejme to aj tak nevyslo.

t1nusa
27. feb 2025

otázka znie - komunikovala si s ním o tom, ako sa cítiš? čo ti chýba? ako sa cíti on? 10 rokov nie je 1 mesiac, nechoď hneď do rozchodu… z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať, že komunikácia je fakt základ… ak ani potom nebudeš spokojná, až vtedy by som začala uvažovať nad tým, či s takým človekom zostať alebo nie…

deti95060810
27. feb 2025

pre 3 minúty robí cirkus? čo bude robiť keď prídu deti - to mu už načisto odídu nervy...
len porozmýšľaj či je ozaj ten pravý pre teba.

enmery
27. feb 2025

@simsalabim Podľa mňa preto, že dúfa, že po svadbe sa to zmení...🤦‍♀️

eliska13
27. feb 2025

Prechodený vzťah.To ste spolu od 16 r?

katkati
27. feb 2025

Ty vieš odpoveď, len sa to bojíš urobiť.

sss777
27. feb 2025

Ahoj.
Pred veľa rokmi som bola v tvojej koži. Dlhoročný vzťah, ktorý by som s týmto rozumom udržiavala tak 3 mesiace.
Ale vtedy som mala pocit, že som tomu celému spolku obetovala tak veľa, že to nemôžem opustiť.
Trvalo mesiace, kým mi došlo, že toto nie je cesta a paradoxne teraz ani neviem, čo bolo spúšťačom rozchodu.
Ja som sa jedného dňa zobudila, zavolala najlepšej kamarátke a ona ma ešte v ten deň presťahovala k rodičom. O mesiac neskôr som už bývala sama a s odstupom veľa rokov hovorím, že to bolo najlepšie rozhodnutie môjho života.
Pár rokov som sa venovala kariére, potom som stretla môjho už teraz manžela a mám presne to, čo som vždy chcela mať.
Takže moja rada- utekaj z toho vzťahu, snáď nechceš do konca života žiť s niekým, s kým ťa žiadne intímnosti nebavia. Možno ťa čaká niekto, vďaka komu budeš mať aj po dvoch deťoch zimomriavky, keď príde domov.
Držím palce!

mantilka
28. feb 2025

Už len to, že je sebecký v sexe je zle a to nie sú ešte deti. Určite vymeniť chlapa ...ešte máš čas nájsť normálneho.

procrastique
28. feb 2025

Ty máš byt frustrovaná z toho, že nevieš z tohto vzťahu odísť nie z toho, že sa neschyľuje k svadbe.