Problémy vo vzťahu s kamarátkou
Ahojte, chcela by som sa Vás spýtať na názor, na jednu situáciu. Kamarátka sa so mnou prestala baviť kvôli tomu že vždy keď ma potrebovala som sa na ňu vykašľala, pričom vždy keď potrebovala som za ňou prišla, ako argument použila to, že som sa na ňu aj tak vždy vykašľala že si to musela vytrpieť sama a nepatrí kvôli tomu medzi moje priority a že čo má čakať od človeka ktorí aj tak za 2 roky čo robí v práci furt nevie o koľkej končí. ( pričom osobne si myslím že mám aj svoj život a aj svoje osobne problémy ). Teraz si našla novú známosť a keďže pred tým mala toxické vzťahy, povedala mi že keď sa mi nebude zdať niečo na jej partnerovi mám jej to povedať. Keď som jej to povedala, povedala mi že prečo do nej skáčem, na čo sa rozplakala a ja som ju utešila. Možno som bola asi prehnane ostrejšia ale bolo to v zmysle chránenia. Hovorila mi že ide piť s kamarátom ešte sa pred do mnou aj odhadovali, takže som ej na druhý deň nepísala, keďže som ju nechcela otravovať. Usúdila si z toho že vlastne som na ňu urazená, kvôli tomu že neskáče ako ja pískam a že sa kvôli mne nevykašle na novú známosť. Začala mi vyčítať všetky tie veci čo som spomenula vyššie. Pritom ja keď som sa rozišla s mojim už teraz ex partnerom, mi povedala že so svojimi problémami nemám obťažovať druhých a hlavne keď mám každú pól hodinu iný života ohrozujúci problém. Nebola tu poriadne pre mňa ani keď som potratila a od dosť ľudí som počula že ma ohovárala za chrbtom. Dokonca keď som mala doma problém s rodičmi kvôli tomu že som nechcela ísť na vysokú školu a zdvôverila som sa jej s tým, na druhý deň som mala doma hádku s rodičmi pretože im to povedala a ešte sa na mňa urazila že sa na ňu hnevám, pretože moje problémy riešila za mňa. Preto by som sa chcela predsa len starších s rozumnejsich žien spýtať aký majú na to názor.
Obe mate "obrovske svetove problemy". Kazda z vas vidi problem tej druhej ako banalitu. Na jednej strane sa chcete podporovat a byt uprimne ale ked ste (je jedno ci ty alebo ona) tak sa na seba osopite a neznesiete nazor tej druhej. Ohovaracky su pre chudery. Ak je to kamoska, nebudem ohovarat. Inak si kompenzujem len vlastne zranene ego. To ci ma kamoska toxicke vztahy je jej rozhodnutie. Toto pretnut musi ona. Ona si musi hladat vhodneho partnera a nie ty aby si vyjadrovala svoj nazor. Aj ked ta on poziada. Ak su 2 kamosky, neznamena to, ze ta druha bude mat aj pre kamosku idealneho partnera. Dolezite aby bol idealny pre nu a kamoska je tu na to aby toho partnera tolerovala a pripadne tu bola pre nu ak potrebuje pomoc. Nie aby vyjadrovala nazor, ci je ten chlap ok alebo co sa jej na nom nepaci. Takze pre zachovanie psychickej pohody pre vas obe, budte take dobre a chodte od seba. Vy nie ste kamosky. Takto sa kamosky nespravaju. Ani ona sa nesprava ako by sa mala a ty tak isto nie. Takto si to budete tahat do dochodku. Len jedna druhy vypocujete, utesite, slubite si bohvie co ake budete uzasne, ako budete drzat spolu a pri najblizsej prilezitosti jedna druhej kudlu vrazite do chrbta ako sa vravi. Ak sa chcete stretavat, tak sa stretavajte ale aj s ostatnymi ludmi a prestante sa jedna druhej zdoverovat. Rozpravat sa da o vselicom. Mozno takto budete mat lepsi a kamaratskejsi vztah ale svoje sukromie si kazda nechajte pre seba. Proste ste si zrejme povahovo nesadli. Kamaratstvo je nieco ine. Nie toto co ty popisujes. A tym nemyslim len ju ale aj teba...
neviem kolko mate rokov, ale asi o dost menej ako ja, kedze toto mi pride ako zo ZS. priatelstva, vztahy netreba udrziavat , pokial obom stranam neprinasaju minimalne rovnaky uzitok... ked nevie ocenit tvoju otvorenost, musi najst kamosku, ktora bude tichsia a pritakavat... komunikujete spolu ako partneri, nie ako kamosky... neviem kolko sa poznate, ale treba si dat na papier +a -tohto priatelstva a odpovede mas lahko
za mna kamoska, co sa jej zdoverit nemozem, nie je kamoska... zivot jednou kamoskou nekonci... ja som sa vzdala 3 , ktorym som vzdy bola po ruke a ked som ich potrebovala, neboli... a je mi jedno ze s jednou 30 , druhou 25 a tretouz 20 rokov ma spajalo... jednoducho, ked davam a nic nedostavam, je to pre mna toxicke.. navyse ma to dalo dost do obrazu, ako travit cas a zamerat sa aj na svoj vlastny zivot... zijem si dalej, pozdravime sa a zrazu mi nic tieto osoby nehovoria.. navyse sa vykrystalizovali v skupine, kde dlhodobo na seba kydali atd... tak za takymi "kamaratkami" o hovne a o nicom mi luto nemusi byt... vela sme spolu prezili, ale zmenili sme sa.. teda ja istymi zivotnymi vecami urcite.. a uz nemam cas , stracat cas s ludmi, pre ktorych som bola ja vzdy ale oni pre mna nie...
Obe mate "obrovske svetove problemy". Kazda z vas vidi problem tej druhej ako banalitu. Na jednej strane sa chcete podporovat a byt uprimne ale ked ste (je jedno ci ty alebo ona) tak sa na seba osopite a neznesiete nazor tej druhej. Ohovaracky su pre chudery. Ak je to kamoska, nebudem ohovarat. Inak si kompenzujem len vlastne zranene ego. To ci ma kamoska toxicke vztahy je jej rozhodnutie. Toto pretnut musi ona. Ona si musi hladat vhodneho partnera a nie ty aby si vyjadrovala svoj nazor. Aj ked ta on poziada. Ak su 2 kamosky, neznamena to, ze ta druha bude mat aj pre kamosku idealneho partnera. Dolezite aby bol idealny pre nu a kamoska je tu na to aby toho partnera tolerovala a pripadne tu bola pre nu ak potrebuje pomoc. Nie aby vyjadrovala nazor, ci je ten chlap ok alebo co sa jej na nom nepaci. Takze pre zachovanie psychickej pohody pre vas obe, budte take dobre a chodte od seba. Vy nie ste kamosky. Takto sa kamosky nespravaju. Ani ona sa nesprava ako by sa mala a ty tak isto nie. Takto si to budete tahat do dochodku. Len jedna druhy vypocujete, utesite, slubite si bohvie co ake budete uzasne, ako budete drzat spolu a pri najblizsej prilezitosti jedna druhej kudlu vrazite do chrbta ako sa vravi. Ak sa chcete stretavat, tak sa stretavajte ale aj s ostatnymi ludmi a prestante sa jedna druhej zdoverovat. Rozpravat sa da o vselicom. Mozno takto budete mat lepsi a kamaratskejsi vztah ale svoje sukromie si kazda nechajte pre seba. Proste ste si zrejme povahovo nesadli. Kamaratstvo je nieco ine. Nie toto co ty popisujes. A tym nemyslim len ju ale aj teba...
@zuzikak tak neviem ale zrovna potrat mi príde ako celkom vážny dôvod nato aby si mohla poplakať na niekoho pleci keď to potrebuje a strata partnera tiež nie je príjemná..
@autorka ak ti nebola oporou a ešte je ak schopná vyklebetit a poohovarat, nestojí ako kamarátka za veľa. skôr mi príde že je do nejakej miery narcistická- len ona, jej problémy, jej sa nepomohlo, jej sa ubližuje…

trosku som sa v tom celom stratila, ale z toho, čo som pochopila je, ze kamaratka je toxicka a taku kamaratku ti netreba. Vsetko je zle 🙂