Rada týkajúca sa výchovy skončila hádkou medzi kamarátkami
Ahojte baby, toto je len taky vylev, potrebujem sa vypísať a možno počuť názor iných ľudí. Mam kamarátku, jednu z najbližších, poznáme sa od detstva, od škôlky, čiže vyše 30 rokov a viem ze je komplikovana a prchka, ale aj množstvo dobrých vlastností, to len tak na opis osoby.
Včera mňa a ešte jednu našu spoločnú kamarátku zavolala k sebe, že sa potrebuje vyrozprávať, tak sme teda šli na vínko podvečer, ona je typ co sa veľmi často len sťažuje na to, aký je život k nej nespravodlivý, aký má doj*ebany život a tak, chápeme ju, je slobodná matka, má skoro 4 ročné dieťa, býva s rodičmi, nemá to jednoduché častokrát, ale stále sa jej snažím vysvetliť ze sú ľudia, ktorí sú na tom omnoho horšie a tam je kameň úrazu. Včera sa potrebovala postazovat na to, ako to s dieťaťom nezvláda, aké je nesamostatne, aby som to priblížila, nevie jest príborom, málokedy sa napije z pohára, na spánok ma plienku, vozi sa v kočíku ešte, keď spí tak pri nom musí aj tak ležať lebo by sa zobudilo, nevie sa vyzliecť, obliecť, obuť, samé sa zahrá maximálne 5-10 minút. Ja rozumiem, že každé dieťa je iné, ja mam 3 a každé bolo v mnohých veciach iné, ale vychovávali sme ich rovnako, odmalička som ich viedla samostnatnosti a toto by u mňa neexistovalo pri takmer 4 ročnom dieťati,. A dostávame sa k tomu co sa udialo včera, keď som jej povedala ze mala by trosku sprísniť výchovu, tak na mňa vybehla, že ja už mám veľké deti tak som zabudla, aké to je a ak som sa ozaj tak správala k nim keď boli takéto maličké, tak som bola ako krkavcia mater, no mne skoro vypadli oči, ani na slovo som sa nemohla, ale veľmi sa ma to dotklo, v tom sa ozvala druhá kamoška, ktorá má chcela zastať a povedala jej, že si myslí že to s tým full servisom okolo dieťaťa už preháňa, že by mala ubrať plyn. A jej povedala, že ona nech sa k tomu nevyjadruje, lebo ona deti nemá, tak nevie aké to je. A toto bol klinec do rakvy, keďže druhá kamoška sa už veľmi dlho snažia o bábätko len sa im nedarí a zle to znáša.. Zdvihli sme sa a bez slova sme odišli. Ja som bola taka rozculena a ešte aj som, že som celú noc nespala. 😞
Dieťa nechodí do škôlky? Tam by sa naučilo samostatnejšie fungovať.
Su ludia, ktori sa chcu len vyzalovat, ale rady neprijmu. Aj tato tvoja kamoska je tento druh.
Možno tomu dieťaťu aj niečo je, len sa to hanbi povedat.
A potom je tu ešte možnosť, že je to taka stazivatelka, chce len poslucháčov a nie rady
No tak tuto ženu by som kamoskou nenazvala. Aj keby sa teraz ozvala a ospravedlnila sa, tak ok, Dakujem, ale obmedzila by som kontakt. Ale to som ja. A aby dospela žena povedala inej žene a kamarátke k tomu, že nemá deti s ona nemôže ostať tehotna, tak by som ju poslala do pi.. že by sa nespamätala. Zrejme sa malej dosť nevenuje. Môj 21 mesačný synček sa vie sám najesť, obliecť, vyzliecť, sám pije z pohára a keď chce pišať, tak si dá dole plienku a pyta si nocnik. Takze odkazujem “kamarátke” nech sa prestane sťažovať a nech sa začne starať o chúďatko dieťa !!!
@jaass presne takto to cítim, že obmedzí kontakt, aj muž mi večer povedal ze sa mam na ňu vykašľať, slušne povedané.
A presne takto podobne aj moje deti fungovali, boli také samostatnejsie, akoby jej vadilo keď sa jej niekto snaží jemne otvoriť oči
No lebo vieš, ty si si dobre vychovala 3 deti, zrejme to jej vadi. A keď je sama, tak podľa mna jej ešte aj to vadi, že ty máš muža. Ale keď ti muž povedal, že na ňu kašli, tak nie je o čom. Mne keď muž viackrat povedal na niečo, že kašli na to a aj tak som urobila, tak po čase som mu bola vďačná, len som mu povedala, že zase si mal pravdu 🙏
@pribinak viem ze dieťa je v poriadku, mala nejaké podozrenia ale nič sa u odborníkov nepotvrdilo, skôr sa stará až prehnane, odmalička, doslova dieťa ako na voditku, keď sa naučilo chodiť tak večne chytala za tričko aby nespadlo a tak, až prehnaná starostlivosť si myslim a mnoho iných podobných situacii
@maranco chodí do škôlky, ale je často choré, čiže je aj tak skoro stále doma
Dobre ste urobili,snaž sa vytesniť to sklamanie,lebo sa to teba vôbec netýka Ona svoju neschopnosť zhodila na vás dve.Uz si sa vyplávala,predýchať to a prehodnot či takúto "kamarátku" potrebuješ k životu.
Preto je tam kde je, lebo okrem vyplakavania jej nič nejde. Nechápem ako môže byť 4 ročne dieťa také ako popisuješ. A prečo nie je v škôlke? Ináč by som sa zachovala ako vy dve. Ona nech sa spamätá. Kamošky nie sú od toho aby sme len počúvali, ale aj povedali svoj pohľad. Ak to nevie prijať, je to jej problém.
@jaass občas sa to stava aj mne, ti muži sa vedia tak neutrálne na veľa vecí dívať, nie tak citovo, ale skôr racionálne, aspoň teda môj 😊
Aj môj muz takto…A ja na tvojom mieste tak úplne obmedzím kontakt. Musí byť hrozne dobrovolne sa stretnúť s človekom o ktorom vieš, že sa znova bude len sťažovať aby ho každý lutoval a blabla 🤦♀️ máš dosť okolo 3 deti a nie ešte aby ťa niekto ťahal dole. Lebo to sa nezdá ale niekedy aj 10 minútový negatívny rozhovor dá človeku zabrať a potom už ma len zlu a negatívnu náladu. A najhoršie, že kvôli niekomu inému 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ja chápem že je zo všetkého nervózna a potrebuje sa vyventilovať, lenže ventilovať hnev na iných ľuďoch je dosť blby nápad. Ja by som sa s ňou viac nebavila nech si organizuje svoje výlevy s niekým iným. Je mi jasne ze vam obom ublížila a ranila vás ale tak sú aj horšie veci ako jedna hlupa frustrovaná baba.
Vsak ju nechaj , povedala si jej pravdu, neprijala to, nezmeni to, tak nech si ,,trpi" a place dalej.
Nemate sa zaco ospravedlnovat.
Odvtedy nieste v kontakte ? Prva by som jej nepisala, nech sa ona da do kludu najskor
Stretávala som sa s jedným mužom, rozvedený, má 3 ročneho syna. Ja mám skoro 6 ročnú dcéru. Bavili sme sa o všetkom, samozrejme aj o deťoch, prišlo na jednu situáciu, ktorou som prechádzala aj ja s dcérou, tak som mu povedala ako som to "vyriešila", samozrejme som dodala aj to, že každé dieťa je iné atď. nevravela som mu, čo ma robiť, ako robiť, ako vychovávať a to preto, že ja osobne nemám rada, ak sa do mojej výchovy stará niekto iný. Proste ja som to brala ako normálny pokec, kde si vymieňame skúsensoti ohľadom detí atď. On sa tak nahneval, dokonca mi povedal, že nemám mu mudrovať do výchovy, bol dosť hnusný. Dokonca mi vykričal, že čo som ja za matka, že vezmem svoju dcéru do McDonaldu alebo že jej dovolím jesť sladké, že on by toto nikdy svojmu synovi nedovolil, že ja mám čo najmenej vravieť o výchove deti atď. Nikdy som nemudrovala, aj som mu to vysvetlila, že vravím len svoj názor atď. v zápäti sa samozrejme ospravedlnil ale u mňa to bol úplny koniec. A to som toho muža mala vážne rada. Ale toto nie, že sa ma to dotklo, alebo sklamalo ma, ale už som si po tomto nevedela predstaviť absolútne nič s tým mužom. Takže na tvojom mieste obmedzím kontakt, lebo takto sa blízki ľudia k sebe nesprávajú.
@gribka1 4 roky bude mať v decembri, ale to je vlastne za pár týždňov
No je naozaj také, nechcem to nejak hrotit, ale povedala by som, že je rozmaznané
A do škôlky chodí už od minulej jesene, ale dohromady tam bolo veľmi málo, každú chvíľu virozy
@zeldia ved aj ja chápem, že je frustrovana, nervózna a stále som to takto ospravedlňovala, ale už je najvyšší čas otvoriť naozaj oči
@earlgrey úplne si viem tu situáciu predstaviť, tak sa cítim momentálne aj ja.
A tiež som nikdy nemudrovala, vždy vážim slová, vždy som len povedala, ako sme to doma mali my a ako sme sa k tej a tej situácii postavili my. Ale aj v minulosti takýchto podobných, aj keď menej vyhrotenych situácii bolo viac, len teraz ma to nahnevalo hlavne kvôli tej druhej kamaratke😞
Mne zase v minulosti rada vytkla, že ja mám muža a ona je na to sama, pritom rodicia jej vo všetkom pomáhajú. Akosi po zabudla ze môj muž robí na 2 smeny, prerabali sme starší dom a mame 3 deti a medzi druhou a tretou dcérou len necelý rok rozdiel
@earlgrey tak mi vedela občas tak vytknúť, že "ale ty nie si na všetko sama ako ja", ako ja viem ze nie som, ale 3 deti, vlastná domácnosť, práca a muž každý druhý týždeň na poobednej, tiež vie byť občas cirkus
To nie je kamoska. Vy ste pre nu kontajner, potrebuje vypustit paru ale Vase nazory su jej ukradnute. Chce len pozdielat svoju frustraciu. Stretava sa s Vami aj ked vy potrebujete vzpruhu? Podrzat? Poradit?to su take tie prchke povahy, s ktorymi sa da byt len za dobre, ale ked ty mas slabu chvilku tak ta este ušliape. Nestoji to za to
Niektori ludia sa musia predhanat, ktora to ma tazsie. Neskac jej na to, ju nezaujima ako to mas ty, ona si chce len poplackat a ine nevidi.
Uff, ďakujem vám za vaše názory, pomohlo mi to, som dosť citlivá na takéto veci. A ona sa naozaj veľmi zmenila, kedysi bola taka, že aj my sme sa jej mohli vyzalovat, teraz síce vypočuje ale zase začne len o sebe, lebo ona ma najťažší život.
Ja sa už ani nečudujem v poslednej dobe, že muž od nej odišiel, nejako sa mi to puzzle v hlave už spája dohromady 😞
Tak jej sa dotklo, čo si povedala ty, teba sa dotklo čo povedala ona, potom sa jej dotklo čo povedala kamoška a kamošky sa dotklo čo povedala ona jej 🙄 Každá máte svoje problémy a trápenia (o ktorých možno ani navzájom neviete) .. Odpustite si a buď buďte k sebe trpezlivé alebo choďte každá svojou cestou..
Každá žena je alergická na to, keď niekto kritizuje jej deti. Vidím to na sestre, zasyčí na mňa jak vretenica, keď upozorním jej syna, nech nebliaka toľko 😂
Ja som mala podobnu kamlsku problem bol ale v partneroch. Stale sa stazovala akych ich ma na nic a striedala. Tak sme mali svadby a ani jednej nam to nevyslo. Prisli rozvody a casom nove vztahy. Ja som hladala opak svojho ex. Ona hladala to iste. Ja som si nasla super chlapa starodtliveho, vzdelaneho,pracoviteho atd. Ona mala dalsich 3 zas takych ako ten jej ex alkohol, cigarety, hranie hier, stavky.. no a stazuje sa dodnes ked som jej raz povedala ze presla z blata do kaluze a ze proste nasla len co mala tak sa na smrt urazila. Lebo ona nebude s ziadnym vysokoskolakom co sedi v kancli a cez vikend robi na svojom dome( co samozrejme nie je len o tom) ona chce ako 35 rocna chodit s frajerom po baroch, diskotekach atd.. tak sme si povedali ze kamaratstvo utlmime a teraz si napiseme raz za rok na vianoce.
@detskytovar ona sa ma pýtala na názor, tým to začalo, konkrétne sa ma pýtala ako som pri deťoch riešila večerný program, keďže potrebuje si niekedy niečo dorobiť do práce, a dieťa má režim, že medzi 18-18.30 kupanie, večera a ešte sa spolu zahrať a o 20 v posteli obaja a ze ako to ma stíhať keď chodí z práce o 15 a chce sa venovať naplno dieťaťu a aj niečo samozrejme doma potrebuje urobiť, tak chcela vedieť, ako sme to pri takýchto deťoch robili my doma, tak som jej slušne a jemne naznačila, že kým som ja napríklad varila tak sa museli pohrať samé,aj syn kým bol sam, a kúpanie by som posunula na neskor, kľudne aj na 19.30, rýchlo umyť, dat jest a do postele a ešte som jej povedala ze asi by som si nešla o 20 ľahnúť s dieťaťom do postele, ktoré ešte 21-21.30 skáče alebo počúva rozprávky a mne stojí niekde iná robota
Mozno je kamaratka sklamana z Teba. Aj ja by som bola a poriadne.
Uprimne, ak sa necitim dobre, tak to, ze ini ludia su na tom horsie mi je prd platne, vzdy a v kazdej situacii budu ludia, ktori su na tom horsie, to ale neznamena, ze ona sa nemoze citit zle.
A urcite to nepotrebuje pocut, ona sa potrebovala vyrzpravat, empatiu a podobne. Urcite nechcela rady, tych ma plny internet a predpokladam, ze do nej kazdy vrta.
Nehovoriac o tom, ze ked je s dietatom sama a na dieta sama, neviem do akej miery jej pomahaju rodicia, tak je vsetko ovela tazsie. Pretoze jednoducho nemas nikoho, kto to prevezme, nemozes vypnut, si zodpovedna 24h denne a 7 dni v tyzdni.
@cookie29 asi si zle čítala moje príspevky, ona sa ma pýtala, ako som tu situáciu riešila ja, jemne som jej to povedala, viem ako s ňou mam komunikovať, aby bolo dobre
Rodicia jej pomáhajú ako sa im dá, bývajú v jednom dome, nemusí variť, upratovať, len dá oprať veci sebe a dieťaťu a uprace hračky, pripraví si veci do práce, zvyšok času venuje dieťaťu, telefónu a seriálom
@cookie29 a samozrejme, že najprv sme ju empaticky vypočuli, ako nič nestíha, ako to nezvláda, ako ma toho veľa a potom chcela poradiť v konkrétnej situácii a dopadlo to tak ako som písala v prvom prispevku

Nuž tiež mam kamarátku, ktorá sa o svoje dieťa stará až prehnane ale je to jej vec. Neriešim ako ma vychovávať jej dieťa. Sama ju poznáš najlepšie. Hnev časom prejde na oboch stranách a bude zase dobre